Nowa grafika
Moderator: Łukasz
Re: Nowa grafika
Aha mowimy cały czas że oprawa sie zmieni. :tanczy:
A czy jakies elmenty prowadzenia albo loty kamerowe też sie zmienią ??
Chciałbym :rydzyk: :rydzyk:
Chociaz poczatek i loty kamerowe co sa teras sa fajne - nic do zarzucenia :brawa: :brawa:
A czy jakies elmenty prowadzenia albo loty kamerowe też sie zmienią ??
Chciałbym :rydzyk: :rydzyk:
Chociaz poczatek i loty kamerowe co sa teras sa fajne - nic do zarzucenia :brawa: :brawa:
TVP - totalna video porażka
-
- Początkujący
Elementy prowadzenia z pewnością (chociażby "Fakty po Faktach" prowadzone sprzed ekranu na stojąco), loty kamerowe pewnie też zostaną jakoś urozmaicone, szczególnie, że ostatnio odbywały się jakieś próby Stedicamów w studiudude007 pisze: A czy jakies elmenty prowadzenia albo loty kamerowe też sie zmienią ??

Ach dzisiaj czas rozstania ze starą grafiką..
mam nadzieję, że nie ma czego żałować i jutro zobaczymy o niebo lepszą oprawę. 

-
- Nowicjusz
Z tych filmików z za Tomka Jachimka wynika że loty mogą się zmienić - używali tam stadycamu (jak ktoś nie wie to jest to bardzo nowoczesny statyw do filmowania w ruchu. Operator ma kamerę "na sobie", może z nią nawet biegać a dzięki systemowi dźwigni stadycam usówa wszelkie zakłócenia i poruszenia - obraz jest idealnie płynny. Jakby co: http://plus-belle-la-vie.france3.fr/IMG ... adycam.jpg)
Tak więc zaczynamy wielkie odlicznie do juta do 19!!! :brawa:
Tak więc zaczynamy wielkie odlicznie do juta do 19!!! :brawa:
Co do lotów kamerowych - świetne były te w pierwszych wydaniach "Faktów" po starcie nowego studia. Nigdy nie zapomnę jakie wrażenie zrobił na mnie - i myślę, że na was na pewno też - widok, który ukazał się w "Faktach" 6 września '04 zaraz po czołówce i forszpanie.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
-
- Nowicjusz
Od jutra nowe "Fakty"
04.05.2008 10:52~fan
Już jutro Kamil Durczok poprowadzi odświeżone "Fakty". Program ma mieć całkiem nową - i jak mówił K. Durczok - rewolucyjną oprawę graficzną. Zmieni się także oprawa dźwiękowa. Lekko zmodyfikowane zostanie również studio "Faktów". Poza tym program będzie podzielony na dwie części - o 19:25 na antenie TVN skończy się pierwsza, dobrze znana nam już część "Faktów". O 19:26 na antenie TVN24 zaczną się "Fakty po Faktach" prowadzone na stojąco spod ekranu tylnoprojekcyjnego. W tej części będą rozmowy z dziennikarzami "Faktów", materiały, które nie zmieściły się w pierwszej części oraz wywiady z gośćmi w studio. Start jutro o 19:00. Jak podoba wam się ten pomysł?
Oto post z forum.tvn24.pl
04.05.2008 10:52~fan
Już jutro Kamil Durczok poprowadzi odświeżone "Fakty". Program ma mieć całkiem nową - i jak mówił K. Durczok - rewolucyjną oprawę graficzną. Zmieni się także oprawa dźwiękowa. Lekko zmodyfikowane zostanie również studio "Faktów". Poza tym program będzie podzielony na dwie części - o 19:25 na antenie TVN skończy się pierwsza, dobrze znana nam już część "Faktów". O 19:26 na antenie TVN24 zaczną się "Fakty po Faktach" prowadzone na stojąco spod ekranu tylnoprojekcyjnego. W tej części będą rozmowy z dziennikarzami "Faktów", materiały, które nie zmieściły się w pierwszej części oraz wywiady z gośćmi w studio. Start jutro o 19:00. Jak podoba wam się ten pomysł?
Oto post z forum.tvn24.pl
To jest akurat mój post. 
Nie wiem po co go tu wklejasz, przecież te informacje pojawiły się na tym forum już kilka razy.

Nie wiem po co go tu wklejasz, przecież te informacje pojawiły się na tym forum już kilka razy.
6 września uważam za najbardziej (dla mnie) emocjonujący moment w TV. A wrażenie zrobiło na mnie wszystko od czołówki, po loty, na nie odżałowanym wysuwanym ekranie. Wtedy się czuło tę nowoczesność.POpieram pisze:Co do lotów kamerowych - świetne były te w pierwszych wydaniach "Faktów" po starcie nowego studia. Nigdy nie zapomnę jakie wrażenie zrobił na mnie - i myślę, że na was na pewno też - widok, który ukazał się w "Faktach" 6 września '04 zaraz po czołówce i forszpanie.
Liczą się tylko Fakty.
Mam nadzieję. Na jednej z konkurencyjnych stron pojawiła się wiadomość w komentarzach, że niespodzianka, o której mówił Durczok, to tylko (?) "Fakty po Faktach" w TVN24.
Wszystko okaże się jutro rano.
Wszystko okaże się jutro rano.

Ciekawe czy będzie dużo zmian w studiu. Mam nadzieję, że zmienią kolor stołu.
Zapowiada się pracowita noc w studiu.

Na podglądzie z kamery na tvn24.pl wciąż widać stół z Faktów więc na pewno coś się dzieje. Wczoraj miałem okazje oglądać Magazyn 24 godziny i zauważyłem, że nadawany jest z innego studia. Nie odbieram na co dzień TVN24 więc nie wiem czy miało to jakiś związek ze zmianami w studiu, czy tak po prostu od czasu do czasu jest. 

Weekendowe wydania są nadawane z tego studia już od ponad roku. :]r_r16 pisze:Wczoraj miałem okazje oglądać Magazyn 24 godziny i zauważyłem, że nadawany jest z innego studia.
DODANO:
:>

Krótka przerwa...

...i kolejna próba nowego (?) kadrowania.

Na TVN 24 już się chwalą nowymi faktami. O 8 30 - Durczok wpadnie. Pokazali też fragment czołówki Faktów po faktach i wynika z tego, że samo logo faktów nie ulega zmianie, czołówka 2 części utrzymana w tym samym stylu co dzisiaj mają fakty (a raczej wczoraj, czyli do tej pory). Więc podejrzewam ewolucję, nie rewolucję. Ja lecę pisać maturę, Durczoka nie obejrzę!