Nowa grafika

Rozmowy na temat Faktów TVN i wszystkiego co jest z nimi zwiazane.

Moderator: Łukasz

dude007
Początkujący
Początkujący

Re: Nowa grafika

Post autor: dude007 »

Aha mowimy cały czas że oprawa sie zmieni. :tanczy:
A czy jakies elmenty prowadzenia albo loty kamerowe też sie zmienią ??
Chciałbym :rydzyk: :rydzyk:
Chociaz poczatek i loty kamerowe co sa teras sa fajne - nic do zarzucenia :brawa: :brawa:
TVP - totalna video porażka
michnik101
Początkujący
Początkujący

Post autor: michnik101 »

dude007 pisze: A czy jakies elmenty prowadzenia albo loty kamerowe też sie zmienią ??
Elementy prowadzenia z pewnością (chociażby "Fakty po Faktach" prowadzone sprzed ekranu na stojąco), loty kamerowe pewnie też zostaną jakoś urozmaicone, szczególnie, że ostatnio odbywały się jakieś próby Stedicamów w studiu :D
~
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: ~ »

Ach dzisiaj czas rozstania ze starą grafiką.. :D mam nadzieję, że nie ma czego żałować i jutro zobaczymy o niebo lepszą oprawę. ;)
rafaello.4don
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rafaello.4don »

Z tych filmików z za Tomka Jachimka wynika że loty mogą się zmienić - używali tam stadycamu (jak ktoś nie wie to jest to bardzo nowoczesny statyw do filmowania w ruchu. Operator ma kamerę "na sobie", może z nią nawet biegać a dzięki systemowi dźwigni stadycam usówa wszelkie zakłócenia i poruszenia - obraz jest idealnie płynny. Jakby co: http://plus-belle-la-vie.france3.fr/IMG ... adycam.jpg)

Tak więc zaczynamy wielkie odlicznie do juta do 19!!! :brawa:
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

Co do lotów kamerowych - świetne były te w pierwszych wydaniach "Faktów" po starcie nowego studia. Nigdy nie zapomnę jakie wrażenie zrobił na mnie - i myślę, że na was na pewno też - widok, który ukazał się w "Faktach" 6 września '04 zaraz po czołówce i forszpanie.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
rafaello.4don
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rafaello.4don »

Od jutra nowe "Fakty"
04.05.2008 10:52~fan
Już jutro Kamil Durczok poprowadzi odświeżone "Fakty". Program ma mieć całkiem nową - i jak mówił K. Durczok - rewolucyjną oprawę graficzną. Zmieni się także oprawa dźwiękowa. Lekko zmodyfikowane zostanie również studio "Faktów". Poza tym program będzie podzielony na dwie części - o 19:25 na antenie TVN skończy się pierwsza, dobrze znana nam już część "Faktów". O 19:26 na antenie TVN24 zaczną się "Fakty po Faktach" prowadzone na stojąco spod ekranu tylnoprojekcyjnego. W tej części będą rozmowy z dziennikarzami "Faktów", materiały, które nie zmieściły się w pierwszej części oraz wywiady z gośćmi w studio. Start jutro o 19:00. Jak podoba wam się ten pomysł?

Oto post z forum.tvn24.pl
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

To jest akurat mój post. ;)

Nie wiem po co go tu wklejasz, przecież te informacje pojawiły się na tym forum już kilka razy.
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

POpieram pisze:Co do lotów kamerowych - świetne były te w pierwszych wydaniach "Faktów" po starcie nowego studia. Nigdy nie zapomnę jakie wrażenie zrobił na mnie - i myślę, że na was na pewno też - widok, który ukazał się w "Faktach" 6 września '04 zaraz po czołówce i forszpanie.
6 września uważam za najbardziej (dla mnie) emocjonujący moment w TV. A wrażenie zrobiło na mnie wszystko od czołówki, po loty, na nie odżałowanym wysuwanym ekranie. Wtedy się czuło tę nowoczesność.
Liczą się tylko Fakty.
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Wygląda na to, że trwają teraz próby i przymiarki - serwisy TVN24 cały czas nadawane są na blue box'ie. :arrow:

Obrazek
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Mam nadzieję. Na jednej z konkurencyjnych stron pojawiła się wiadomość w komentarzach, że niespodzianka, o której mówił Durczok, to tylko (?) "Fakty po Faktach" w TVN24.

Wszystko okaże się jutro rano. ;)
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

POpieram pisze:Na jednej z konkurencyjnych stron pojawiła się wiadomość w komentarzach, że niespodzianka, o której mówił Durczok, to tylko (?) "Fakty po Faktach" w TVN24.
Wątpię. Widać, że testują nowe kadrowanie - Panowie cały czas przesuwają się z kamerami.

Obrazek
~
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: ~ »

Ciekawe czy będzie dużo zmian w studiu. Mam nadzieję, że zmienią kolor stołu. :) Zapowiada się pracowita noc w studiu.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Na podglądzie z kamery na tvn24.pl wciąż widać stół z Faktów więc na pewno coś się dzieje. Wczoraj miałem okazje oglądać Magazyn 24 godziny i zauważyłem, że nadawany jest z innego studia. Nie odbieram na co dzień TVN24 więc nie wiem czy miało to jakiś związek ze zmianami w studiu, czy tak po prostu od czasu do czasu jest. :D
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

r_r16 pisze:Wczoraj miałem okazje oglądać Magazyn 24 godziny i zauważyłem, że nadawany jest z innego studia.
Weekendowe wydania są nadawane z tego studia już od ponad roku. :]

DODANO:
:>
Obrazek

Krótka przerwa...
Obrazek

...i kolejna próba nowego (?) kadrowania.
Obrazek
Merlin_89
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Merlin_89 »

Na TVN 24 już się chwalą nowymi faktami. O 8 30 - Durczok wpadnie. Pokazali też fragment czołówki Faktów po faktach i wynika z tego, że samo logo faktów nie ulega zmianie, czołówka 2 części utrzymana w tym samym stylu co dzisiaj mają fakty (a raczej wczoraj, czyli do tej pory). Więc podejrzewam ewolucję, nie rewolucję. Ja lecę pisać maturę, Durczoka nie obejrzę!
ODPOWIEDZ