Paweł Łukasik

Dyskusje na temat dziennikarzy, prowadzących i całego zespołu kanałów Grupy TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Paweł Łukasik

Post autor: Dżastina »

kamilo pisze:
Dżastina pisze:
Nika pisze:Kamilo specjalnie dla Ciebie kacik kulinarny z Pawłem w roli glownej
Aż chciałoby się schrupać
Wytwory kąciku czy bohatera głównego? :>
A cóż to za pytanie? :> Oczywiście, że bohatera głównego :lol2:
kamilo pisze:
Jeszcze tylko powrocik za stół prezenterski i będę mogła oświadczyć, że jestem syta
Ciesz się z tego co masz :spiewa: 2 razy do tej samej rzeki się nie wchodzi :stop:
Cieszę się ogromnie z każdego pojawienia się mojego ulubieńca na wizji, ale nic nie złagodzi smutku i rozgoryczenia wywołanych - niezrozumiałą dla mnie, degradacją Pawła :uhh:
Jakbyś zobaczyła, jak jestem wybredny to byś tą chęć straciła :lol2:
Gdybyś posmakował mojej kuchni, zapomniałbyś o tym, że kiedykolwiek byłeś wybredny :lol2: Ale już nie będę Ci się narzucała :stop:
kamilo pisze:
Żebyś jeszcze kiedyś nie zatęsknił
Słowa dające wiele do myślenia... :hyh:
Wczuj się w położenie moje i fanów Agatki :uhh: A teraz pomyśl w jakiej Ty jesteś komfortowej sytuacji :D
not that kind pisze:Z wczorajszego materiału :arrow:
[/quote]
Sie zastanawiam czy dzisiaj, podobnie jak wczoraj, pan redaktor wprowadzi nas w temat kolejnego odcinka? :mhm:
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. :lol2:
marcinkowsky
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: marcinkowsky »

Sie zastanawiam czy dzisiaj, podobnie jak wczoraj, pan redaktor wprowadzi nas w temat kolejnego odcinka? :mhm:
Życzę Ci , żeby cały reportaż wyglądał tak jak ten pierwszy :D !! Bo jesteś tego warta i tvn24 powinno cię wyróżnić i docenić :brawa: !!
Agatka...Agata Wolna....Agata zajęta....to już nie to samo...a zresztą... co za różnica... i tak jej nie ma ;( !!
obieżyświat
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: obieżyświat »

..z tego co widzę to Paweł teraz już daje tylko zapowiedź na początku a dalej lei lektor :roll:

..ciekawe czy to Paweł z operatorem kamery gromadzili wszystkie materiały filmowe :?: :)
..radość :jupi:
..radość z powodu istnienia i obecności Agatki :jupi:
not that kind
Bywalec
Bywalec

Post autor: not that kind »

A oto capsy z rzeczonego reportażu :arrow:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
:D
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

marcinkowsky pisze: Życzę Ci , żeby cały reportaż wyglądał tak jak ten pierwszy :D !! Bo jesteś tego warta i tvn24 powinno cię wyróżnić i docenić :brawa: !!
Miło mi, że tak uważasz :* Szkoda, że tvn24 uważa inaczej :uhh: Ich zdaniem zasłużyłam sobie na jeden reportaż z cylku: Chiny przed Igrzyskami, przygotowany, od początku do końca, przez Pawła :uhh: Chociaż - z drugiej strony, kiedy weźmie się pod uwagę to, że Pawła ostatnimi czasy tak rzadko można było spotkać na wizji, czterdziestominutowy reportaż to bardzo dużo :) I jeszcze te fenomenalne zapowiedzi w jego wykonaniu, do kolejnych - już nie jego reportaży :) Nikt inny lepiej w ich temat by nas nie wprowadził :)
obieżyświat pisze: ..ciekawe czy to Paweł z operatorem kamery gromadzili wszystkie materiały filmowe :?: :)
Do pierwszego reportażu na pewno :D Kolejny - jak obczaił najbardziej dociekliwy stworek na świecie (TW), skręcili dwa lata temu Francuzi ;)
not that kind pisze:A oto capsy z rzeczonego reportażu :arrow:
Wczorajszego :D Prosto z pekińskiego Placu Tiananmen do nas przemówił :D Dziś sprzed budynku Wielkiej Hali Ludowej, który znajduje się na zachodniej ścianie tegoż Placu, opowiadał nam o zjazdach Ogólnochińskiego Zgromadzenia Przedstawicieli Ludowych. I to chyba wszystko, co Paweł dla nas podczas pobytu w Pekinie przygotował :D Teraz czekamy na mnóstwo relacji i materiałów z kraju :tanczy:
not that kind
Bywalec
Bywalec

A to już wczorajsze capsy :arrow:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

not that kind pisze:A to już wczorajsze capsy :arrow:
Jak zawsze urocze :lol2:
Czy mi się wydaje, czy komuś wczoraj się marzyło, coby Paweł za nadawanie relacji z kraju się zabrał? :lol2:
Kiedy dziś w ostatnim serwisie dnż, prowadzonym przez Anitę zobaczyłam Pawła krzątającego się za jej plecami po studio, miałam pewność, że o jego dzieło w PiŚ się dzisiaj otrzemy :D I się nie pomyliłam, pierwszy dzień egzaminów maturalnych dla nas podsumował. Pokazał nam nastroje maturzystów przed egzaminem i po - przy tej okazji zabłysnął swoim poczuciem humoru i powiedział, że we Wrocławiu nie było napięcia do tego stopnia, iż tramwaje stanęły :lol: Prześwietlił też tematy z jakimi musieli się zmagać tegoroczni maturzyści. W pierwszej części egzaminu, uczniowie pracowali m.in. nad tekstem źródłowym publicysty "Rzeczpospolitej" Igora Janke, którego komentarz mogliśmy usłyszeć w Pawła materiale. Nasz ulubiony rozmawiał także z reżyserem sztuk teatralnych, który kiedyś był reżyserem, jak to Paweł określił: prac maturalnych :lol: Rozmowa dotyczyła tego, czy trudno jest napisać krótkie opowiadanie albo esej. I to wszystko, co dzisiaj w sprawie Pawła słychać :D Capsy - tradycyjnie notka zapoda jutro, ale już dziś zdradzę, że będą bardzo efektowne :lol2:
not that kind
Bywalec
Bywalec

Z materiału z wczorajszego "Polska i Świat" :arrow:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

not that kind pisze:Z materiału z wczorajszego "Polska i Świat"
Szkoda, że tak długo musiały czekać zanimświatło dzienne ujrzały :> Ale już nie narzekam :stop: :rozglada:
Z dziś capsów nie będzie :uhh: Red. Łukasik nie zaszczycił nas swoją obecnością na wizji :uhh: Trzeba się więc ratować tym, co można z jego osobą związanego w necie znaleźć :tanczy: Tvn24 w swej łaskawości umieściła na portalu fragment, tak opiewanego przez nas reportażu :tanczy: I jeszcze jedno moje małe odkrycie. Nic wielkiego, ale zawsze coś :) Tutaj można przeczytać o tym, gdzie Paweł bywa :) Szkoda tylko, że się na fotce nie załapał :roll:
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Czyżby w dzisiejszym Piolska i Świat Paweł czekał tylko na mnie z materiałem? :rozglada: Materiałem, który o szpiegach traktował.Po krótce opowiedział nam o tym, jaki czasem ogromny wpływ miała na losy świata działalność szpiegów. Zastanawiał się nasz pan redaktor czy jest szansa na to, aby tajemnice szpiegów kiedykolwiek - tak do końca, ujrzały światło dzienne. Pomagali mu w tym jego rozmówcy. Na początek Jan Larecki - były oficer wywiadu, a obecnie autor książek i podręczników o służbach specjalnych. Antoni Dudek - historyk IPN, to kolejny człowiek, którego opinii zasięgnął Paweł przygotowując swój materiał. Zdradzę Wam coś w sekrecie, tylko nikomu nie mówcie :cicho: Piękne capsy z tych rozmów będą :lol2: Całość Pawłowego dzieła przeplatały fragmenty rozmowy ( nie Pawła ) z kolegą redakcyjnym, Bogdanem Rymanowskim, który pisze książkę o jednym z najbardziej znanych polskich szpiegów, Marianie Zacharskim. Materiał jak zawsze rewelacyjnie zmontowany, ale wejścia na żywo w wykonaniu Pawełka też chętnie bym już w końcu zobaczyła :rozglada:
not that kind
Bywalec
Bywalec

Z wczorajszego materiału :arrow:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

not that kind pisze:Z wczorajszego materiału :arrow:
W końcu :> Już dłużej nie mogły czekać gdyż w kolejce ustawiły się już kolejne ujęcia do ocapsowania, które zobaczyć mogliśmy w PiŚ :tanczy: I właśnie przy dzisiejszym wydaniu PiŚ się na chwilę zatrzymajmy, a to dlatego że Paweł ponownie zagościł tam ze swoim materiałem :) Nasz pan red. zajął się dzisiejszymi doniesieniami Dziennika, który obwieścił, że Narodowe Centrum Krwi, prawdopodobnie, chce wykluczyć z grona dawców homoseksualistów, biseksualistów i mężczyzn korzystających z agencji towarzyskich. Temat przedstawił dogłębnie i aż do bólu obiektywnie. Nie zabrakło komentarzy żadnej ze stron sporu jaki wyniknął po pubikacji artykułu w Dzienniku. W Pawła dziele wypowiadali się lekarze, przedstawiciel środowisk homoseksualnych, przedstawiciele NCK, a także heteroseksualni honorowi krwiodawcy. Jak już wspomniałam efektownych ujęć naszego ulubieńca też nie zabrakło :-P Jedno, takie dość mocno od dołu, szczególnie zachwycające :tanczy:
not that kind
Bywalec
Bywalec

Z materiału :arrow:

Obrazek Obrazek
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Ufff...jak gorrąco :lol2: I pewnie dlatego takie dziś pustki na forum :lol2: W tvn24 też nic ciekawego dzisiaj się nie dzieje :rozglada: Po Pawle ani śladu, więc można sobie z czystym sumieniam odpuścić oglądanie :rozglada:
not that kind pisze:Z materiału
Urocze :lol2: Na głowie ma nasz pan redaktorek coraz większy nieład :lol2: Robimy zakłady o to, jak długo jeszcze Paweł będzie nosił te pukle? :lol2:
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Jak ja uwielbiam sama ze sobą konwersować :rozglada: Paweł przygotował materiał dal dzisiejszego wydania PiŚ. Zajął się doniesieniami oburzonych widzów tvn24, którzy na Kontakt tvn24 przesłali informację o tym, że we włoskim mieście Punta Sabbioni można kupić wino z wizerunkiem JPII, na etykiecie. Najwięcej kontrowersji wzbudza jednak fakt, iż butelki stoją na półce obok win z etykietkami z Adolfem Hitlerem i Benito Mussolinim. Dość frywolnie podszedł do przedstawienia tego tematu pan redaktor :roll: Może to wynik spożywania wina podczas zbierania komentarzy :roll: Jeśli ktoś nie widział materiału to informuję, że z Vito Casettim, Włochem mieszkającym w Polsce, Paweł tym trunkiem się upajał ;-) Dowiedzieliśmy się także, że włoskie prawo nie zabrania umieszczania na butelkach z alkoholem wizerunku osób, które nie zgłaszają sprzeciwu wobec takich poczynań. Poza tym, zapoznał nas pan redaktor ze stanowiskiem przedstawicieli Kościoła - zadziwiająco pobłażliwym :roll: oraz ludzi sprzedających i kupujących takie trunki. Przy tych ostatnich Paweł trochę ironizował. Podobno w czasie przyjęć komunijnych alkohole z podobnymi etykietemi cieszą się dużym powodzeniem, zwłaszcza wieczorami, kiedy goście są spragnieni - bynajmniej nie wiary :lol:

:mhm: Póki co ten tydzień rozpoczął się podobnie jak zeszły :roll: Mam jednak nadzieję, że nie skończy się na, zaledwie :> trzech materiałach dla PiŚ :roll:
ODPOWIEDZ