[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

chyba nie chcesz mi powiedzieć (...)
Powyższe słowa nie są moim wytworem, ale jedynie napisałem o tym, co powiedziano w ''Publicznej.tv''.
NUDA!
A mi się ''Wiadomości'' coraz bardziej podobają. Nuda to była wcześniej, głównie za sprawą informacji kulturalnych, kończących każde wydanie. :spiewa: I - o ile wcześniej - program oglądałem okazjonalnie, teraz - praktycznie codziennie. :aniol:

PS. Dziś debiutuje Hannah. :lol2: Myślę, że nie pogrąży tego programu. Od zeszłego tygodnia zrobili krok milowy w dobrą stronę.
object
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: Wiadomości

Post autor: object »

Czekałem na debiut Hanki i muszę przyznać że miło mnie zaskoczyła. Była inna niż w ,,Wydarzeniach"- taka ciepła, miła... :) Hanka na pewno w roli prowadzącej spisuje się o niebo lepiej niż Kraśko (podobnie jak Jarek Kulczycki). Kraśko niepotrzebnie udziwnił program tym staniem i uważam że jest zbędnym ogniwem w tym programie.
Co do Hanki to jest ona teraz niewątpliwie najlepszym prowadzącym ,,Wiadomości", a zaraz potem Jarosław Kulczycki. Kraśko zajmuje ostatnie miejsce(gorszy nawet od Wyszyńskiej czy Kalickiego :twisted: )
epsztajnek
Fanatyk :)

Post autor: epsztajnek »

Kraśko niepotrzebnie udziwnił program tym staniem
Aj tam, zaraz niepotrzebnie :rozglada:
Z merytorycznego punktu widzenia może i niepotrzebnie, ale widok Hani L w spódnicy ( a także Kasi Werner z porannych wiadomości ) całkiem sympatyczny :P
Czekam na występ na stojąco Małgorzaty Wyszyńskiej :brawa:
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

Mimo iż przez niemal tydzień nie było mnie w domu, to w poniedziałek udało mi się obejrzeć debiut Hanny Lis w "Wiadomościach". Trzeba przyznać, że było widać, iż jest bardzo zdenerwowana, ale to nieodłączny element takich chwil. Nie było źle - wręcz przeciwnie, podobało mi się. Przyznam, że to właśnie przez Hannę - wtedy jeszcze Smoktunowicz - w "Dzienniku" TV4 zaczęło się moje zainteresowanie mediami i teraz - podobniej jak wtedy - będę się starał oglądać ją jak najczęściej.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Camilo
Guru
Guru

Dziś na koniec pochwaliła się wynikami oglądalności. Wczoraj ich udziały w rynku wg OBOP-u wyniosły 43%, a konkurencja była daleko w tyle. Zastosowała też swój stary tekścik z ''Wydarzeń'', tylko słowo ''nieśmiało'', zastąpiła ''nieskromnie'': ''Bardzo Państwu dziękujemy i nieskromnie prosimy o więcej''.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Wyniki były dość zaskakujące. Ale to w końcu TNS. Zobaczymy, co poda AGB NMR.
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Mnie też te wyniki zaskoczyły. Widać nowe twarze i dobra kampania robią swoje. O Hannie Lis było głośno ostatnio i ludzie chcieli widzieć jej i Kraśki debiut,,,
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Ale dzisiejszy materiał o abonamencie był strasznie subiektywny i mało profesjonalny. Dziennikarka nie powinna wypowiadać własnego zdania w materiale. Do tego wypowiedź Urbańskiego, który uspokoił widzów, że zamiast meczów Polaków na Euro 2008 zobaczą... 3-minutowe informacje.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Wszystkie tego typu materiały są strasznie nieobiektywne. Szczególnie strzyka mnie gdy zachwalają ośrodki lokalne. Przecież one z każdą chwilą są coraz bardziej niszczone.
Camilo
Guru
Guru

Stwierdzam, że Kraśko jest o wiele lepszy od Lisowej. O ile w zeszłym tygodniu jego akcent mi przeszkadzał, o tyle jak teraz śledzę poczynania Hannah, to go brakuje. Jest to jednak jego znak rozpoznawczy. Kwestia kilku tygodni, aż się do tego przyzwyczaję. :stop:
maxxx

Post autor: maxxx »

Oni to chyba lubią by o nich pisali.. :arrow:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... d=10027153

wp.pl
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
Camilo
Guru
Guru

Na oniecie piszą, że została odsunięta z zupełnie innej przyczyny :arrow: http://wiadomosci.onet.pl/1763338,327,item.html :shock:
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

tvn24.pl pisze:Zaledwie po trzech dniach prowadząca "Wiadomości" w TVP1 Hanna Lis została odsunięta od programu - informuje „Wprost”. Powodem miała być podana przez Lis w środę informacja, dotycząca przeszłości Lecha Wałęsy.
Materiał telewizyjny na temat Lecha Wałęsy przygotował reporter "Wiadomości", Marcin Szczepański. O godz. 18 gotowy był tekst poświęcony publikacji miesięcznika "Focus Historia". Reporter informował w nim, że z nowych dokumentów odnalezionych w IPN wynika, iż Wałęsa "był dla bezpieki niewygodny i niebezpieczny". Szczepański informował też, że wspomniana notatka jest znana historykom IPN i uwzględniona przez nich w książce o Lechu Wałęsie, która ma być wkrótce opublikowana.

Jeszcze o godz. 18 w podsumowaniu materiału znajdowało się m.in. zdanie: "Nie ma jednak wątpliwości, że po ujawnionym dziś dokumencie teza, że Lech Wałęsa mógł współpracować z SB będzie trudniejsza do udowodnienia". Jednak o godz. 19 to zdanie z podsumowania zniknęło.

Co powiedziała Hanna Lis?

Tymczasem prowadząca środowe „Wiadomości" Hanna Lis już na początku programu poinformowała, że "nowy dokument IPN mówi o niewinności Lecha Wałęsy". Natomiast wcześniej przygotowana zapowiedź brzmiała: „Nowy dokument IPN rzuca światło na sprawę Lecha Wałęsy".

Po materiale Lis dodała jeszcze słowa, które zniknęły wcześniej z podsumowania: "No cóż, ale ujawniony dziś dokument czyni tezę, że Wałęsa był agentem bezpieki, jeszcze trudniejszą do udowodnienia".

Jak dowiaduje się nieoficjalnie portal "Gazety Wyborczej" za zmianami w tekście reportera stał szef "Wiadomości" Krzysztof Rak.
A teraz po przeczytaniu tego tekstu przypomnijcie sobie fragment reklamówki Wiadomości z Hanną Lis : >>>
Pierwsze napisane słowa - tutaj każde z nich jest ważne
No i okazuje się, że reklamówka Wiadomości była świetnie skonstruowana i profesjonalna - złe słowa i wyrzucą cię po 3 dniach pracy :P Jeśli to wszytsko prawda to Hanna Lis pewnie już poczuła czym jest tvp i pewnie jeśli ma honor to nie wróci do Wiadomości - chyba , że nie może złamac umowy.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Rzeczywiście nie ma jej. Dzisiejszjsze "Wiadomości" prowadzi niezastąpiony Jarosław Kulczycki.
Camilo
Guru
Guru

Cóż za radosna nowina! :lol2: Przełączam na ''Wiadomości'' - Kulczycki bardzo dobrze sprawdza się w nowej formule.
ODPOWIEDZ