Bardzo zaciekawi³ mnie dzisiejszy materia³ Leszka Jarosza o Œwiêtym Miko³aju. Pominê fakt, i¿ w TVN HD - jak zwykle w takich sytuacjach - obraz by³ w "okienku", ale materia³ zosta³ zrobiony kamerami przystosowanymi do jakoœci HD. Czy to przedsmak zmian w "Faktach"? Czy w styczniu widzowie TVN HD zobacz¹ pierwszy program informacyjny w Polsce (i chyba tak¿e w Europie) w prawdziwej i doskona³ej jakoœci high definition? Wiem, ¿e wi¹¿e to siê z wymian¹ sprzêtu w ca³ym studiu 'na piêtrze' MBC, ale nie ma rzeczy niemo¿liwych.
MyÂślĂŞ, Âże to tylko jednorazowy przypadek, a ten materiaÂł Leszek Jarosz robiÂł juÂż dla 'Polski i Âświata' tvn24, tylko oczywiÂście w nieco zmienionej formie.
Bardzo ciekawy byÂł teÂż dzisiejszy materiaÂł o Polakach w Islandii- w Faktach wÂłaÂśnie powinno znajdowaĂŚ siĂŞ wiĂŞcej informacji ze Âświata.
Dobry wieczĂłr.W dniu dzisiejszym obejrzaÂłam PaĂąstwa komentarz dotyczÂący niezwykle optymistycznego spojrzenia w przyszÂłoœÌ PolakĂłw, ich zadowolenia z osiÂągniĂŞĂŚ w mijajÂącym roku.Zastanawia mnie jednak fakt, dlaczego rozmowy z na w/w temat byÂły przeprowadzane przez PaĂąstawa dzienikarzy: we WrocÂławiu, i najprawdopodobniej w Zakopanem (zdjĂŞcia stoku narciarskiego).MoÂżna byÂłoby wnioskowaĂŚ, Âże reszta Polski tzw C jest w podobnym optymistycznym nastroju. Drodzy PaĂąstwo ta tzw Polska C ! czyli Âściana wschodnia NIE JEST TAK OPTYMISTYCZNA !.Bezrobocie jest tu nadal WIELKIE ! G³ównie dla osĂłb z wyÂższym wyksztaÂłceniem ( bez wzglĂŞdu na iloœÌ fakultetĂłw ). Tu nie liczy siĂŞ wyksztaÂłcenie, doÂświadczenie, ani wiedza !!! Jedynie niezwykÂłe plecy !!! Ja mam szcĂŞÂście, znalazÂłam pracĂŞ (pomimo peselu poczÂątek 63) (uprzednio byÂłam specjalistÂą ds windykacji z niez³¹ widzÂą - a pracy nie mogÂłam znaleœÌ prze 1 rok 3 mc, pracujĂŞ obecnie w innym zawodze ()!!! moi znajomi (3 fakultety (fizyka,informatyka.pedagogika !?) nie majÂą pracy rok 2 - setki wysÂłanych cv ).CieszĂŞ siĂŞ z optymizmu osĂłb przedkÂładajÂących dane o zminiejszajÂącym siĂŞ bezrobociu, majÂąc na uwadze Âże mniej wiĂŞcej 2 mlm PolakĂłw pracuje na obczyÂźnie,to takie ok 2 Warszawy, chciaÂłabym wierzyĂŚ Âże KtoÂś z PaĂąstwa zgodzi siĂŞ iÂż na w Âścianie Wschodniej (Polska C) istnieje ukryte bezrobocie, ktĂłrego wielkoœÌ nieznana jest nawet statystykom (nie powiem aby ten temat ich bardzo zajmowaÂł). Bieda tam jest trudna dla zrozumienia Polakom zamieszkujÂącym na ZachĂłd od WisÂły.!! Dodatkowo (nie pamiĂŞtam w programie ktĂłrej telewizji usÂłyszaÂłam stwierdzenie iÂż : NIE ZNAJDUJE DZISIAJ PRACY TEN, KTĂRY NIE CHCE PRACOWAĂ . Zapewne nigdy tu nie byÂł ! W UrzĂŞdzie pracy kolejka jest najwiĂŞksza przed tablicÂą dla osĂłb z wyÂższym wyksztaÂłceniem !!!
JeÂżeli moÂżna prosiĂŚ? ProszĂŞ radosne wieÂści w imieniu POLAKĂW przedstawiaĂŚ po uprzednim rzetelnym rozeznaniu (dokÂładniejszym).Obecnie studiujĂŞ na studiach podyplomowych. Moja postawa 1350,00 brutto)
[ Dodano: PiÂą Gru 28, 2007 7:35 pm ]
OglÂąglÂądaÂłam przdstawionÂą w Telwizji mapĂŞ (organizacji ,ktĂłrej nazwy nie przytoczĂŞ ), gdzie mogÂą uzyskaĂŚ pomoc osoby i rodziny potrzebujÂące, NIESTETY WSZYSTKIE BYÂŁY NA ZACHĂD OD WISÂŁY !!! Zapewne na wschĂłd juÂż nic nie ma, bÂądÂź tutaj Âżyje kaÂżdy z co 14 Polaka -miloner ! Szanowni PaĂąsto- Polacy to takÂże my.BÂądÂźcie uprzejmi o tym pmiĂŞtaĂŚ za kaÂżdym razem jak informujecie spoÂłeczeĂąstwo o wzrastajÂącym dobrobycie, takÂże i tym ktĂłrym brakuje na zaspokojenie potzrb fizjologiczych ( piramida MasÂłova).
Nie wiedziałem, gdzie to wrzucić. Nie chciałem zakładać nowego wątku z wpadkami, bo wierzę, że to był wyjątek, więc temat nie byłby często używany. Warto jednak zwrócić na to uwagę. Z materiału w ''Faktach'' wyemitowanego 13.02 (chodowca)
Dziś w faktach powiedzieli ze wzrosło spożycie alkoholu w Polsce.
Czy aby na pewno??
Może nie wzrosło tylko jak staniały % to ludzie zaczęli kupować w sklepach a nie na melinach??
I to spowodowało ten wzrost spożycia??
Inormację tę podał dziennik "Polska The Times" - od rana mówiono o tym artykule w TVN i TVN24.
Wątpię, by było tak jak piszesz. http://www.polskatimes.pl/2,27953.htm
Genialny materiał bodaj Maćka Mazura jak w rzeczywistości wygląda tzw."bojkot" PiS przez TVN. Rewelacyjne to było a przy okazji pokazało jak bardzo ten "bojkot" jest grą medialną i polityczną zagrywką. Brawo za ten materiał -- jeden z lepszych ostatnio