[TVP1] 19.30
Moderator: Łukasz
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Tobia moÂże wiesz jak wyglÂądaÂły wczeÂśniej? Podejrzewam, Âże nie. Wszak o tej porze zazwyczaj siedzisz w szkole. WiĂŞc bÂądÂź na tyle Âłaskaw i nie mĂłw o czymÂś czego nie widziaÂłeÂś. WczeÂśniej skrĂłty ograniczaÂły siĂŞ do tego co podali w dÂłuÂższym wydaniu o 8.00 lub 12.00. Teraz sÂą tam juÂż tematy z ostatniej chwili.
Kamuii Nie obawiaj siĂŞ nikt nie wygryzie naszych idoli - prezenterzy ze skrĂłtĂłw dopiero zaczynajÂą swojÂą wielkÂą przygodĂŞ z dziennikarstwem.
Aro tak siê sk³ada, ¿e równiez pami¹tam zon¹ Kamila - to Marianna Dufek. Teraz wci¹¿ pracuje w TVP3 - prowadzi programy o kulturze i wa¿nych wydarzeniach na Œl¹sku oraz tzw. studio TVP3 katowice - rozmawia z zaproszonymi goœÌmi etc. Myli³by siê jednak ten, kto s¹zi, ¿e to m¹¿ za³atwi³ jej prace. W chwili œ³ubu ona mia³a juz bardzo siln¹ pozycjê, on dopiero zaczyna³ w TV, wczeœniej pracowa³ w radiu.
Kamuii Nie obawiaj siĂŞ nikt nie wygryzie naszych idoli - prezenterzy ze skrĂłtĂłw dopiero zaczynajÂą swojÂą wielkÂą przygodĂŞ z dziennikarstwem.
Aro tak siê sk³ada, ¿e równiez pami¹tam zon¹ Kamila - to Marianna Dufek. Teraz wci¹¿ pracuje w TVP3 - prowadzi programy o kulturze i wa¿nych wydarzeniach na Œl¹sku oraz tzw. studio TVP3 katowice - rozmawia z zaproszonymi goœÌmi etc. Myli³by siê jednak ten, kto s¹zi, ¿e to m¹¿ za³atwi³ jej prace. W chwili œ³ubu ona mia³a juz bardzo siln¹ pozycjê, on dopiero zaczyna³ w TV, wczeœniej pracowa³ w radiu.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Nie, Katarzyna Werner nadal pracuje w TVP3 PoznaĂą. W jednym tygodniu mieszka w Poznaniu i prezentuje Teleskop, w drugim tygodniu rezyduje w Warszawie i przedstawia Flesze.doktorfaustus1 pisze:MoÂże rzeczywiÂście jest z oddziaÂłu regionalnego - np Katarzyna Werner pracowaÂła wczeÂśniej w TVP3 PoznaĂą i dopiero z tamtÂąd dostaÂła siĂŞ do WiadomoÂści.

Filmik: http://ww3.tvp.pl//tvppl/video/2004/09/ ... 1/film.asf
TVP Poznaù bardzo promuje swoich prezenterów. Awans K. Werner by³ jednym z tematów Teleskopu. Podobnie siê zachowali w ostatnia niedzielê, gdy pracê jako nowy prezenter Pogody na TVP3 zacz¹³ Mariusz Kwaœniewski - równie¿ pochodzi z Poznania.

Filmik: http://ww3.tvp.pl//tvppl/video/2004/10/ ... 5/film.asf
W TVP 3 Katowice nie przypominam sobie takich sytuacji. Owszem, informuj¹ o nagrodach czy wyró¿nieniach w konkursach dla dziennikarzy, ale desant Czy¿a, Durczoka czy Œwidziùskiej by³ raczej przemilczany.
Świeże pomidory! Prosto z krzaka!
Wiele razy próbowa³em sobie przypomnieÌ jej panieùskie nazwisko, ale bez wiekszych sukcesów, a tu prosze Ty pamiêtasz.doktorfaustus1 pisze: Aro tak siê sk³ada, ¿e równiez pami¹tam zon¹ Kamila - to Marianna Dufek. Teraz wci¹¿ pracuje w TVP3 - prowadzi programy o kulturze i wa¿nych wydarzeniach na Œl¹sku oraz tzw. studio TVP3 katowice - rozmawia z zaproszonymi goœÌmi etc. Myli³by siê jednak ten, kto s¹zi, ¿e to m¹¿ za³atwi³ jej prace. W chwili œ³ubu ona mia³a juz bardzo siln¹ pozycjê, on dopiero zaczyna³ w TV, wczeœniej pracowa³ w radiu.

Widuje j¹ z mê¿em na róznych galach, ale jakos w tv nie mam jej okazji widziec. Z tego co widze na zdjeciu to troszke sie postarza³a. No, ale co ja chce jak pamiêtam j¹ sprzed 10 laty g³ównie

Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl 

-
- Fan Forum
- Kontakt:
Marianna jest satrasza od Kamila a¿ o 4 lata, mimo to i tak dobrze wyglada. Je¿eli chcesz j¹ zobaczyÌ, proponujê w³¹cz TVP3 Katowice po 18.30 od poniediza³ku do pi¹tku - leci wówczas prgram na ¿ywo o sprawach Œl¹ska etc i jednego dnia gospodarzem programu jest pani Marianna Durczok. Prowadzi równiê zprogram o najwa¿nijeszych wydarzeniach kulturalnych.
MichaÂł dziĂŞi za te linki i zdjĂŞcia. Masz racjĂŞ - inne oÂśrodki nie promujÂą tak swoich dziennikarzy. UprzedziÂłeÂś mnie - teÂż miaÂłem poszukaĂŚ informacji o Katarzynie Werner na regionalnych stronach, cĂłz poszukam czegoÂś o pani Agacie Dzikowskiej we WrocÂławiu - moÂże znajdĂŞ potwierdzajÂące zdjĂŞcie? Kto wie...
MichaÂł dziĂŞi za te linki i zdjĂŞcia. Masz racjĂŞ - inne oÂśrodki nie promujÂą tak swoich dziennikarzy. UprzedziÂłeÂś mnie - teÂż miaÂłem poszukaĂŚ informacji o Katarzynie Werner na regionalnych stronach, cĂłz poszukam czegoÂś o pani Agacie Dzikowskiej we WrocÂławiu - moÂże znajdĂŞ potwierdzajÂące zdjĂŞcie? Kto wie...
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Tak, wtedy tych prezentrów by³o mnóstwo i jako jedyna telewizja nadawali w pewnym momencie 24h na dobê. Bugus³awy Nierenbergi, Jerze £uczaki, Andrzeje Sobki, facio z 100%Live i inni tacy antywizyjni prezenterzy, których ulokowano oczywiœcie teraz na innych ciep³ych posadkach. Mariannê tez bardzo dobrze pamiêtam - g³ównie pamiêtam ich dlatego, ¿e przed bajkami zawsze czytali ca³y program. Program wtedy nazywali TeleTrójk¹.ArO pisze: Jeœli ktoœ nie wie to napisze, ze zona Kamila jest prezenterk¹ TVP3 Katowice. Kiedyœ kiedy nie by³o tylu kana³ów to widywa³em j¹ bardzo czêsto i mam takie wrazenie, ze pracuje w tej telewizji "od zawsze".
Kamil jak pojawi³ siê w TVP Katowice to prowadzi³ program publicystyczny Obserwatorium (sz³o chyba na wspóln¹ antenê trójek). Jak Marianna zmieni³a nazwisko, to ja ju¿ wiedzia³em za kogo wysz³a, wiêc na pewno siê poznali w telewizji i nie by³o to tak, ¿e ona go wkrêci³a. Potem jeszcze prowadzi³ inne publicystyczne, ale Aktualnoœci d³ugo omija³. Nastêpnie prowadzi³ Aktualnoœci, po tym jak drastycznie okrojono iloœÌ produkcji w³asnych oœrodków regionalnych, ale szybko go zabrali do Warszawy.ArO pisze:
Dok³adnie pamiêtam kiedy nagle pojawi³a sie z innym nazwiskiem (w³aœnie Kamila) i to by³a dla wszystkich oznaka tego, ¿e wysz³a za m¹z.Nie kojarzy³em jeszcze wtedy Kamila. Pojawi³ sie dopiero póŸniej w "Aktualnoœciach".
Kiedy prowadziÂł WiadomoÂści, w AktualnoÂściach pojawiaÂł siĂŞ juÂż tylko w poniedziaÂłek. Prawie zawsze, choĂŚ zdarzyÂło mu siĂŞ czasem, Âże nie wystÂąpiÂł - wtedy odrobiÂł to np. w sobotĂŞ. Ostatnie AktualnoÂści poprowadziÂł zapewne w ostatni lutowy poniedziaÂłek 2002 roku. Po zmianie oprawy i studia (z I piĂŞtra na parter) od 3 marca 2002 juÂż nigdy siĂŞ w AktualnoÂściach nie pojawiÂł. WczeÂśniej kiedy byÂł tylko prezenterem GoÂścia, Forum i Monitora, to nie wiem jak z tymi dyÂżurami byÂło w naszej telewizji - chyba miaÂł poniedziaÂłek i piÂątek.ArO pisze:
Przez jakis czas prowadziÂł "AktualnoÂści" i "WiadomoÂści", ale juz od ponad roku nie pojawia sie w tym pierwszym.
Durczokowa jest obecnie bardzo marn¹ prezenterk¹ i marn¹ dziennikark¹. Jej rozmowy s¹ na ¿a³osnym poziomie. Dyrekcja centrali zdaje sobie z tego sprawê i za ¿adne skarby nie da jej Kamilowi wkrêciÌ do Warszawy, bo wstyd by by³ na ca³¹ Polskê. Obecnie jakiœ nowy program prowadzi - oczywiœcie typu gadka-szmatka, bo to jej kilkuletnia ju¿ specjalnoœÌ. Jakieœ zdjêcie widzia³em w gazecie niedawno z tego programu i z podpisem, ale nie wiem ju¿ gdzie.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Marianna raczej nie wkrĂŞciÂła Kamila. Owszem kiedy brali Âślub, to ona "rzÂądziÂła na ÂŚlÂąsku", on dopiero zaczynaÂł prace w telewizji, ale nie sÂądzĂŞ, aby zaleÂżaÂło tam od niej aÂż tak wiele. Trudno oceniaĂŚ mi jej profesionalizm - widziaÂłem jÂą kilka razy. ProwadziÂła wĂłwczas magazyn o kulturze. Ma trochĂŞ stremowany gÂłos, ale ogĂłlnie mĂłwiÂąc szÂło jej bardzo dobrze - ciekawe tematy, Âświetne spostrzeÂżneia i dobrze dobrani goÂście. ProgramĂłw typu gadak - szmatka nie oglÂądam, wiĂŞc nie wiem jak sobie tam radzi. WidziaÂłem fragment jednej rozmowy w wakacje i jedyne zastrzeÂżenia dotyczÂą emisji gÂłosu.
O tak, koniecznie. Agatê ju¿ zostawiam Tobie. O na niusy o Werner natrafi³em zupe³nie przypadkowo i nie szuka³em na regionalnym serwisie. Kilka regionalnych oœrodków - Poznaù, Wroc³aw, Rzeszów i oczywiœcie Warszawa redaguje informacje w sposób œciœle powi¹zany z serwisem TVP - filmiki s¹ na serwerze centrali, grafika jest niemal identyczna i przede wszystkim artyku³y "³apie" g³ówna, centralna wyszukiwarka.doktorfaustus1 pisze: Micha³ dziêi za te linki i zdjêcia. Masz racjê - inne oœrodki nie promuj¹ tak swoich dziennikarzy. Uprzedzi³eœ mnie - te¿ mia³em poszukaÌ informacji o Katarzynie Werner na regionalnych stronach, cóz poszukam czegoœ o pani Agacie Dzikowskiej we Wroc³awiu - mo¿e znajdê potwierdzaj¹ce zdjêcie? Kto wie...
Owszem, i nie napisaÂłem nic o tym, Âże Durczok zawdziecza pracĂŞ w TV Katowice swojej Âżonie. A czy byÂła aÂż takÂą gwiazdÂą... ByÂła lubiana, ale bez przesady z tym rzÂądzeniem. GwiazdÂą TV Katowice byÂła Joanna Frydrych - tak nawet jÂą przedstawiali na wizji sami jej koledzy. ByÂła prezenterkÂą AktualnoÂści i czasem teÂż chyba prezenterkÂą programu. Obecnie jej nazwisko widziaÂłem w Telekurierze jak przedstawiciela redakcji katowickiej.doktorfaustus1 pisze:Marianna raczej nie wkrĂŞciÂła Kamila. Owszem kiedy brali Âślub, to ona "rzÂądziÂła na ÂŚlÂąsku", on dopiero zaczynaÂł prace w telewizji, ale nie sÂądzĂŞ, aby zaleÂżaÂło tam od niej aÂż tak wiele.
Durczokowa ma gÂłos okropny. To siĂŞ zgadza. Karta ekranowa za ÂłapĂłwki pewnie. W ogĂłle caÂła ta TV Katowice to jedna wielka wspierajÂąca siĂŞ klika i nic siĂŞ nie zmienia. Etat ma siĂŞ do Âśmierci. Sami starzy, a mÂłodych jak na lekarstwo.
Ciekawe, Âże w TV WrocÂław ja ciÂągle sÂłyszĂŞ o jakiÂś Âładnych nowych blondi prezenterkach FaktĂłw, a w TV Katowice wiecznie Paliga-Kapsa i Grabowska zapewne z 50tkÂą na karku.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Co racja, to racja. SÂłyszaÂłem podobne informacje o oddziale w Katowicach. ZresztÂą podobnie jest w Krakowie - tam teÂż jedna familia i w dodatku z bÂłogosÂławieĂąstwem koÂścioÂła. (Odbieram program z dwĂłch oÂśrodkĂłw). Bez znajomoÂści niczego nie zrobisz. MaÂło tego - te dwa oddziaÂły sa najbardzie zadÂłuÂżone w Polsce - majÂą studia, sprzĂŞt i ludzi, ale np przegrywajÂą w przetargach z innymi oddziaÂłami. Ostatnio sÂłyszaÂłem, Âże oddziaÂły z WrocÂławia i GdaĂąska nie tylko same na siebie zarabiajÂą ale jeszcze wpÂłacajÂą ogromne kwoty do centralnego budÂżetu TVP. Jeszcze Warszawa, PoznaĂą i Szczecin stojÂą dobrze, do reszt siĂŞ dopÂłaca, a najgorzej sprawa wyglada wÂłaÂśnie w Katowicach i Krakowie. A przecieÂż KrakĂłw powinnien byĂŚ najbogatszy - caÂłe studio w ÂŁegu wynajmuje TVN. WiĂŞc gdzie sÂą pieniÂądze? CzyÂżby przejdzone przez 20 zwiÂązkĂłw zawodowych w TVP3 KrakĂłw? Oj, chyba pracy poszukam we WrocÂławiu lub Poznaniu - widzĂŞ, Âże tam liczÂą sie umiejĂŞtnoÂści.
Niestety nie uda³o mi siê niczego ciekawego znale¿Ì o Agacie Dzikowskiej - kilka stron wskazjue, ¿e jest dziennikark¹ Wroc³awia. Szukam dalej.
EDIT
Niestety nie ma ¿adnych informacji - strona odzia³u we Wroc³awiu jest bardzo ciekawa - wszytko miga i wskakuje (maj¹ dobrych informatyków), podobnie sprawa wyglada z serwisem informacyjnym (tak jak mówi³eœ oparty na schemacie wiadomoœci.tvp.pl) ale nie maj¹ ¿adnego dzia³u o ludziach praucj¹cych w oddziale. Wyszukiwarka te¿ nie pomaga. Có¿ trzeba czekaÌ, a¿ media coœ napisz¹ lub sama powie coœ o sobie. Ale rzeczywiœcie jest dobra.
Niestety nie uda³o mi siê niczego ciekawego znale¿Ì o Agacie Dzikowskiej - kilka stron wskazjue, ¿e jest dziennikark¹ Wroc³awia. Szukam dalej.
EDIT
Niestety nie ma ¿adnych informacji - strona odzia³u we Wroc³awiu jest bardzo ciekawa - wszytko miga i wskakuje (maj¹ dobrych informatyków), podobnie sprawa wyglada z serwisem informacyjnym (tak jak mówi³eœ oparty na schemacie wiadomoœci.tvp.pl) ale nie maj¹ ¿adnego dzia³u o ludziach praucj¹cych w oddziale. Wyszukiwarka te¿ nie pomaga. Có¿ trzeba czekaÌ, a¿ media coœ napisz¹ lub sama powie coœ o sobie. Ale rzeczywiœcie jest dobra.
Po prostu w Katowicach i Krakowie czas siĂŞ zatrzymaÂł i wszyscy sÂą pewni swojego stoÂłka. ByÂłem na dniach otwartych w TV Katowice, wszystko Âładnie wyremontowane, wypucowane, ale tam siĂŞ po prostu czuje w atmosferze poprzedni system. ÂŻe TV KrakĂłw i Katowice sÂą najbardziej zadÂłuÂżone to wcale mnie nie dziwi. WrocÂław od lat jest dla mnie wzorem, mimo, Âże gÂłownie opieram siĂŞ na informacjach, ktĂłre podajÂą w TVP.
Co do zarabiania przez TV Katowice, to chwalili sie, ¿e maj¹ taki TIR - re¿yserkê jako jedyni z trzech oddzia³ów. M. in. wynajêty by³ przez TVN na fina³ Big Brothera oraz obs³uguje wszelkie festiwale. Fajny sprzêciol - by³em w œrodku.
Nie ma go nawet centrala. Nie pamiêtam ju¿ gdzie stacjonuj¹ pozosta³e dwa wozy - pewnie jeden gdzieœ w centrum, drugi chyba na pó³nocyw Gdaùsku.
A zapomniaÂłem, Âże niedawno przyjĂŞli nowÂą prezenterkĂŞ do redakcji sportowej - AlinĂŞ Markiewicz. Fajniutka, milutka, Âśmieje siĂŞ do kamery (bo uÂśmiecha to za sÂłabe sÂłowo) i juÂż miaÂła kilka wpadek - m.in zachÂłysnĂŞÂła siĂŞ czymÂś podczas mĂłwienia i czĂŞsto siĂŞ myli. Mam nadziejĂŞ, Âże siĂŞ wyrobi, bo zawsze to lepsze od matuzalemĂłw Zydorowicza, a zwÂłaszcza Janusza Tychy - taki Polsatowski GugaÂła.
Pod tym linkiem s¹ zawsze wydania sportowe. http://www.kat.tvp.pl/media/sport.avi Wczoraj by³a, wiêc do 19.00 mo¿ecie œci¹gn¹Ì wydanie i j¹ zobaczyÌ. Po 19.00 bêdzie ju¿ nowe, byÌ mo¿e ju¿ z kims innym.
Co do zarabiania przez TV Katowice, to chwalili sie, ¿e maj¹ taki TIR - re¿yserkê jako jedyni z trzech oddzia³ów. M. in. wynajêty by³ przez TVN na fina³ Big Brothera oraz obs³uguje wszelkie festiwale. Fajny sprzêciol - by³em w œrodku.

A zapomniaÂłem, Âże niedawno przyjĂŞli nowÂą prezenterkĂŞ do redakcji sportowej - AlinĂŞ Markiewicz. Fajniutka, milutka, Âśmieje siĂŞ do kamery (bo uÂśmiecha to za sÂłabe sÂłowo) i juÂż miaÂła kilka wpadek - m.in zachÂłysnĂŞÂła siĂŞ czymÂś podczas mĂłwienia i czĂŞsto siĂŞ myli. Mam nadziejĂŞ, Âże siĂŞ wyrobi, bo zawsze to lepsze od matuzalemĂłw Zydorowicza, a zwÂłaszcza Janusza Tychy - taki Polsatowski GugaÂła.
Pod tym linkiem s¹ zawsze wydania sportowe. http://www.kat.tvp.pl/media/sport.avi Wczoraj by³a, wiêc do 19.00 mo¿ecie œci¹gn¹Ì wydanie i j¹ zobaczyÌ. Po 19.00 bêdzie ju¿ nowe, byÌ mo¿e ju¿ z kims innym.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
AlinĂŞ Markiewicz juÂż widziaÂłem i powstrzymam siĂŞ od komentarzy
Natomiast Janusz Tychy robi nawet dobre matreriaÂły o sporcie - czasami nawet puszczajÂą w porannych WidomoÂściach. CĂłz trochĂŞ stary, uroda radiowca ale jakoÂś siĂŞ trzyma.
Pamiêtam, ¿e po ostatniej pielgrzymce papie¿a do Polski (w 2002r) jad¹c do Krakowa mine³em a¿ trzy wielkie wozy transmisyjne TVP jad¹ce w strone Katowic. Jeden na pewno by³ w³aœnie z Katowic, drugi chyba z Wroc³awia. Ostatnio oœrodek w Katowicach wys³a³ swój sprzêt do Aten - min. ów wóz. Sprzêt maj¹ bardzo dobry, zaplecze te¿, wiêc dziwi mnie to, ¿e nie potrafi¹ wyprodukowaÌ dobrego programu, na któr¹œ z ogólnopolskich anten. Tutaj prym wiod¹ Wroc³aw, Poznaù i Gdaùsk.
A teraz moje tradycyjne pytanie - kiedy wreszcie uruchomi¹ nowe studio????? juz w poniedzia³ek ruszaj¹ WYDARZENIA i moim zdaniem TVP powinna siê pospieszyÌ i to bardzo. CzêœÌ widzów mo¿e skusiÌ siê na œwiecide³ka i automaty T. Lisa

Pamiêtam, ¿e po ostatniej pielgrzymce papie¿a do Polski (w 2002r) jad¹c do Krakowa mine³em a¿ trzy wielkie wozy transmisyjne TVP jad¹ce w strone Katowic. Jeden na pewno by³ w³aœnie z Katowic, drugi chyba z Wroc³awia. Ostatnio oœrodek w Katowicach wys³a³ swój sprzêt do Aten - min. ów wóz. Sprzêt maj¹ bardzo dobry, zaplecze te¿, wiêc dziwi mnie to, ¿e nie potrafi¹ wyprodukowaÌ dobrego programu, na któr¹œ z ogólnopolskich anten. Tutaj prym wiod¹ Wroc³aw, Poznaù i Gdaùsk.
A teraz moje tradycyjne pytanie - kiedy wreszcie uruchomi¹ nowe studio????? juz w poniedzia³ek ruszaj¹ WYDARZENIA i moim zdaniem TVP powinna siê pospieszyÌ i to bardzo. CzêœÌ widzów mo¿e skusiÌ siê na œwiecide³ka i automaty T. Lisa
Najlepsza nie jest, ale ja jej ¿yczê wszystkiego najlepszego. DoœÌ mam spania Tychów i wiecznie przera¿onej Danusi Drabik. No chyba, ¿e siê dowiem, ¿e to córka Marka Markiewicza, który j¹ wkrêci³ i wtedy zdanie mogê zmieniÌ.doktorfaustus1 pisze:Alinê Markiewicz ju¿ widzia³em i powstrzymam siê od komentarzy![]()
![]()

Tak, wÂłaÂśnie mi siĂŞ przypomniaÂło, Âże drugi jest z Wrocka. Pytanie gdzie jest trzeci? PodejrzewaÂłem GdaĂąsk, bo tam jest organizowany Sopot Festival. A moÂże do tego czasu jest ich wiĂŞcej? Ja byÂłem na dniach otwartych jakoÂś w 1. poÂł 2003 roku.doktorfaustus1 pisze: PamiĂŞtam, Âże po ostatniej pielgrzymce papieÂża do Polski (w 2002r) jadÂąc do Krakowa mineÂłem aÂż trzy wielkie wozy transmisyjne TVP jadÂące w strone Katowic. Jeden na pewno byÂł wÂłaÂśnie z Katowic, drugi chyba z WrocÂławia.
[quote] a moÂże wiesz jak wyglÂądaÂły wczeÂśniej? Podejrzewam, Âże nie. Wszak o tej porze zazwyczaj siedzisz w szkole. WiĂŞc bÂądÂź na tyle Âłaskaw i nie mĂłw o czymÂś czego nie widziaÂłeÂś. WczeÂśniej skrĂłty ograniczaÂły siĂŞ do tego co podali w dÂłuÂższym wydaniu o 8.00 lub 12.00. Teraz sÂą tam juÂż tematy z ostatniej chwili.
[quote]
Mylisz siĂŞ doktorze. Ja juÂż skoĂączyÂłem wszystkie moÂżliwe szkoÂły w normalnym toku nauki.
[quote]
Mylisz siĂŞ doktorze. Ja juÂż skoĂączyÂłem wszystkie moÂżliwe szkoÂły w normalnym toku nauki.
Ostatnio zmieniony niedziela 10 paź 2004, 18:30 przez tobi, łącznie zmieniany 4 razy.