[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

michal
Bywalec
Bywalec

Post autor: michal »

A wiêc mamy konkrety. Najciekawszy ten nag³ówek gazetowego wydania SE. Te¿ podejrzewam, ¿e juz jutro bêdzie nowe studio. Po pierwsze dzieù papieski to dosyÌ medialne wydarzenie, wiele siê dzieje, a Polacy kochaj¹ papie¿a. Po drugie jest to zaledwie dzieù przed nowym studiem Polsatu. Potem juz siê by zosta³o w tyle. A wiadomo, ¿e studio jest gotowe, skoro padaj¹ takie konkrety jak obracaj¹ce siê kule czy b³êkitne t³o z szaroœciami :arrow: vide Plus GSM - ca³kiem mo¿liwe :D

Mimo, ¿e dy¿ury faktycznie siê mieszaj¹ - ja ba³aganu nie widzê. Dwa wydania ma Holecka, dwa Pieùkowska, dwa Durczok (wt, œr). Jakie dni sobie panny ustal¹ to ich wewnêtrzna sprawa. Mamy szeœÌ, a pozosta³y dzieù co dwa tygodnie raz bierze Pieùkowska lub Durczok (w tym tygodniu to Kamil i pi¹tek). Pieùkowska ma czwartek i niedzielê, Danka dziœ i w normalnym trybie powinna byÌ w poniedzia³ek, ale... mam teoriê :D

Pieùkowska jest w niedzielê nieprzypadkowo. Pierwsze wydanie z nowego studia mo¿e byÌ dowodem jej uznania jakim siê cieszy³a przez 10 lat prowadzenia g³ównego wydania. Je¿eli mia³a by siê po¿egnaÌ to w³aœnie przy okazji otwarcia nowego studia. Próby kamerowe Jola robi³a tylko na to jedno, pierwsze i zarazem ostanie jej wydanie. Holecka juz siê w poniedzia³ek nie pojawi, bo jej twarz nie bêdzie firmowa³a nowego studia.

Ziemiec bêdzie w g³ównych, Wysocka te¿ bêdzie w g³ównych, do kompletu gwiazdor Durczok, którego zobaczymy w poniedzia³ek (bo forum ju¿ z Jol¹). Pieùkowska papa, Holecka wczeœniej razem z Prokopiuk. Adamczyk w wieczornych za Durczoka i we fleszach.

Co do wieczornych wiadomoÂści to na razie Durczok miaÂł zaszczyt byĂŚ wyrĂŞczany najczĂŞÂściej przez Adamczyka i rzadziej HoleckÂą. W tym tygodniu zdarzyÂło siĂŞ, Âże nie dotrwaÂła PieĂąkowska, ale to chyba wyjÂątek.

Jolanta i SÂławomir Matczak. Dziwne, Âże nie wiedziaÂłeÂś. Czytam o tym nieudanym zwiÂązku w kaÂżdym wywiadzie (syna majÂą), a Âże jest w Panoramie to wiadomo. A Dariusz ÂŁukawski nadal prowadzi PanoramĂŞ i widaĂŚ, Âże chce to robiĂŚ. ByÂła wczeÂśniej Racewicz, ktĂłrÂą zastÂąpiÂł Kulczycki i wcale Dariusz nie prowadzi jÂą z przymusu braku kadr. Racewicz zawsze mogÂłaby go zastÂąpiĂŚ, ale on pewnie nie chce rezygnowaĂŚ z ekranu.

A Barbara Grad -WoÂźniak jest na pewno komuszynÂą. CzujĂŞ to i nie raz siĂŞ z takÂą opiniÂą spotkaÂłem. Nie napiszĂŞ gdzie, bo doktorfaustus1 tradycyjnie skomentuje. Ale fakt jest faktem - to komuszyca.

Ps. Widzia³em ok³adkê Faktu i strasznie mnie kusi³o ¿eby kupiÌ - tylko z³otówka w koùcu. Ton ok³adki totalnie antylisowski - Skandal w Barze, Wa³êsa daje nogê i czy ma to wszystko pod kontrol¹. Ostatecznie nie kupi³em - nie dam zarobiÌ brukowcowi, ale chêtnie ujrzê skan :D :D :D
Świeże pomidory! Prosto z krzaka!
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

michal pisze:A Barbara Grad -WoÂźniak jest na pewno komuszynÂą. CzujĂŞ to i nie raz siĂŞ z takÂą opiniÂą spotkaÂłem. Nie napiszĂŞ gdzie, bo doktorfaustus1 tradycyjnie skomentuje. Ale fakt jest faktem - to komuszyca.
No nareszcie ktoÂś z sympatykĂłw WiadomoÂści TVP przyznaÂł mi racjĂŞ. Widzisz Faustusie? :D
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

DObre DObre ADMINIstratorze.
Ja tam Jej nie znam i nc o niej nie wiem, wiĂŞc nie mi oceniaĂŚ. ChoĂŚ jak pracuje tak dÂługo i tylko w TVP to moze to o czymÂś ÂświadczyĂŚ. Ale lubie jej gÂłos w materiaÂłach.

I powoli wychodzÂą poglÂądy.............
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

I co w tym zÂłego, Âże wychodzÂą poglÂądy? Co za rĂłznica kto jest za byÂłymi komuchami, a kto nie? Nie jesteÂśmy dziennikarzami, nie musimy siĂŞ pilnowaĂŚ, aby czasem nie ujawniĂŚ swoich poglÂądĂłw...
michal
Bywalec
Bywalec

Post autor: michal »

Czy ja wiem czy poglÂądy... to sama prawda, a nie zaciemnianie przeszÂłych faktĂłw, bo nie mam w tym Âżadnego interesu. Barbara Grad-WoÂźniak to Âżona jednego z najbardziej skompromitowanych dziennikarzy lat 70/80 Grzegorza WoÂźniaka. A Âże juÂż wtedy pracowaÂła w TVP, to znaczy, Âże jej poglÂądy sÂą klarowne. Jest marna, o jej gÂłosie juÂż tu siĂŞ wypowiadaÂłem i jest jak widaĂŚ nie do ruszenia. Typowy dinozaur.

Takie coÂś znalazÂłem:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 70&v=2&s=0
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=10094030

DziÂś o 13.00 byÂł MichaÂł Adamczyk i nic nie zapowiedziaÂł o nowym studiu. Jedynie, Âże wieczorem PieĂąkowska. Trzeba ogladaĂŚ Teleexpress, bo tam zawsze tego typu sprawy poruszali.

Czyta³em pi¹tkowy Super Express gdzie by³a rozmowa z Piotrem Kraœk¹. Wylatuje do Rzymu relacjonowaÌ tam 26. rocznicê pontyfikatu (mo¿e w dzieù papieski tez coœ nada). Zaraz potem jedzie do USA relacjonowaÌ kampaniê i wybory prezydenckie. Bêdzie odpowiedzialny za obóz republikanów i za samego Busha. Jest ca³y czas w trakcie pisania ksi¹¿ki i trochê boi siê porównaù do Lisa. Jej tematyk¹ bêd¹ w³aœnie wybory w USA i uka¿e siê w grudniu.

Iwona Schymalla tym razem raczej nie bĂŞdzie nadawaĂŚ do WiadomoÂści, bo siedzi w studio jakiegoÂś religijnego programu i prowadzi go z jakimÂś facetem.
Świeże pomidory! Prosto z krzaka!
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

Kraœko do USA i piszê ksi¹¿kê o wyborach w USA. :?: :?: :?:
Chyba trochĂŞ pomyliÂł swoje role bo jako znawcĂŞ USA jeszcze go nie znaÂłem ale widaĂŚ, Âże to znawca od wszystkiego. :?: :twisted:
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

ÂŻaÂłoÂśni jesteÂście z tymi swoimi domysÂłami. Kto jest komuchem, a kto nie. MoÂże powinniÂśmy wprowadziĂŚ lustracjĂŞ dziennikarzy? Albo od razu rozpaliĂŚ stosy? Macie nie zaprzeczalny dowĂłd, Âże jest ÂżonÂą jakiegoÂś tam WoÂźniaka, ktĂłry kÂłamaÂł w DTV? Opinii internautĂłw na serio nie biorĂŞ... Nawet, jeÂżeli wyraÂżone zostaÂły na forum Gazety Wyborczej.
A ja lubiĂŞ BarbarĂŞ Grad WoÂźniak i zpaweniam Was, Âże gdyby rzeczywiÂście miaÂła coÂś na sumieniu juÂż dawno nie szefowaÂłaby w dziale zagranicznym WiadomoÂści - wogĂłle juÂż nie pracowaÂłaby w TVP. Z dawnych dziennikarzy z przed 1989r zostaÂło juÂż naprawdĂŞ nie wielu. Kilka razy zmieniaÂła sie tam wÂładza - przychodzili narwani, przychodzili spkojni etc. Zreszta powtarzam - jeÂżeli ktoÂś pracowaÂł w TVP przed 1989r wcale nie musiaÂł byĂŚ komunistÂą etc - przykÂłady Walter, Walterowa, WalterĂłwna, Wojtczak, Suzin, Wander, Milewicz, ÂŁopuszaĂąska, ÂŁeskÂą etc.

Micha³ - ciekawa ta Twoja teoria - wszytko wyjaœni siê ju¿ dzisiaj - je¿eli rzeczywiœcie Pieùkowska mia³aby odejœÌ z Wiadomoœci to raczej po¿egna siê z widzami, chyba nie zniknie z dnia na dzieù i nagle pojawi siê w Forum, tylko powie, ¿e to ostatni raz etc. Ale oczywiœcie ja w to nie wierzê. :P
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

Kamuii jutro jest Dzieù Papieski i ca³y program bêdzie poœwiêcony Papie¿owi. Zapewne wiêkszoœÌ dziennikarzy coœ dostanie - je¿eli nie w Wiadomoœciach to podczas relacji z uroczytoœci i z samego koncertu. Np rok temu Dzieù Papieski prowadzi³a w Wiadomoœciach w³aœnie Holecka. Durczok by³ w Czêstochowie, Czy¿ w Warszawie, Kamel w Wadowicach, Rudnik i Schymala w Krakowie, Kraœko i Gawerska w Rzymie. Teraz te¿ porozstawiaj¹ wszêdzie ludzi.

PS Kamuii zeskanuj i wklej tutaj - ÂŁukasz nie moÂże wprowadzaĂŚ cenzury, tylko dlatego, Âże ktoÂś Âźle napisaÂł o jego idolu. No chyba, Âże barkuje mu argumentĂłw do dyskusji
postaram siĂŞ wkleic jutro
btw Âłukasz w super hienie tez raczej nic pozytywnego nie byÂło
Pieùkowska jest w niedzielê nieprzypadkowo. Pierwsze wydanie z nowego studia mo¿e byÌ dowodem jej uznania jakim siê cieszy³a przez 10 lat prowadzenia g³ównego wydania. Je¿eli mia³a by siê po¿egnaÌ to w³aœnie przy okazji otwarcia nowego studia. Próby kamerowe Jola robi³a tylko na to jedno, pierwsze i zarazem ostanie jej wydanie. Holecka juz siê w poniedzia³ek nie pojawi, bo jej twarz nie bêdzie firmowa³a nowego studia.

Ziemiec bêdzie w g³ównych, Wysocka te¿ bêdzie w g³ównych, do kompletu gwiazdor Durczok, którego zobaczymy w poniedzia³ek (bo forum ju¿ z Jol¹). Pieùkowska papa, Holecka wczeœniej razem z Prokopiuk. Adamczyk w wieczornych za Durczoka i we fleszach.

Co do wieczornych wiadomoÂści to na razie Durczok miaÂł zaszczyt byĂŚ wyrĂŞczany najczĂŞÂściej przez Adamczyka i rzadziej HoleckÂą. W tym tygodniu zdarzyÂło siĂŞ, Âże nie dotrwaÂła PieĂąkowska, ale to chyba wyjÂątek.
1.Dyskryminacja Danusi jest tymbardziej widoczna w³asnie dlatego ¿e dzis dzien Papieski a sama wielokrotnie demonstrowala swoje uwielbiennie dla Papie¿a prawie ka¿dy news o Papie¿u jest u niej na 1 miejscu i czesto tak jak wczoraj du¿¹ czêsc wydania temu poœwiêca wiêc na pewno bardzo chcia³a zrobiÌ to wydanie tym bardziej ze to jej dy¿ur.Ale ta niesprawiedliwosÌ wobec niej jest usprawiedliwiona tylko jeœli rzeczywiœcie Jola odchodzi z Wiadomosci :evil: post¹pili by wobec niej bardzo ³adnie honoruj¹c jej 10 letni¹ prace w ten sposób (Anicie nie pozwolili prowadziÌ zadne go wydania z nowego studia) Holecka jak najbardziej siê pojawi w poniedzia³ek dlaczego niby mia³a by nie firmowaÌ nowego studia ? Mo¿e nikomu nie podpad³a. Durczoka nie cierpi Grzywaczewski Pieùkowskiej Warakomska o zatargach danusi nic nie wiadomo... w g³ównych bêd¹ Durczok Holecka i Ziemiec.w rannych i popo³ódniowych prokopiu i wysocka Adamczyk w wieczornych a we flashach Werner i ta nowa. Dla mnie wywalenie Joli jest wogóle bez sensu powinni odebraÌ jej 1 dyzur wtedy mieli by po 2 dni a Krzysiu na pocz¹tek 1. :)

a co do tego co napisaÂłes Faustusie Âże Holecka moze byĂŚ gdzieÂś podczas relacji to moÂżliwe ale jakoÂś sobie jej nie wyobraÂżam w Live czy stand upie :)
Micha³ - ciekawa ta Twoja teoria - wszytko wyjaœni siê ju¿ dzisiaj - je¿eli rzeczywiœcie Pieùkowska mia³aby odejœÌ z Wiadomoœci to raczej po¿egna siê z widzami, chyba nie zniknie z dnia na dzieù i nagle pojawi siê w Forum, tylko powie, ¿e to ostatni raz etc. Ale oczywiœcie ja w to nie wierzê.
byÂło by Âładnie gdyby pozwolili siĂŞ jej poÂżegnaĂŚ z widzami ale ja w to wÂątpiĂŞ
Android <3
tobi
Zbanowany
Zbanowany

ÂŁukasz pisze:I co w tym zÂłego, Âże wychodzÂą poglÂądy? Co za rĂłznica kto jest za byÂłymi komuchami, a kto nie? Nie jesteÂśmy dziennikarzami, nie musimy siĂŞ pilnowaĂŚ, aby czasem nie ujawniĂŚ swoich poglÂądĂłw...
Sorry to moÂże przez to co studiuje staram sie byĂŚtaki apolityczny.

A TO DZISIAJ WCHODZI NOWE DO TVP?
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

A dzisiaj widziaÂłem HoleckÂą jak przeprowadzaÂła wywiad z jakimÂś ksiĂŞÂżulem w Krakowie.(ok.12) MyÂśle, Âże Holeckka moÂże byc obecna w dzisiaejszym wydaniu. :?:
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Powtarzam pytanie JeÂśli nikt nikt sÂłyszaÂł. Czy dziÂś wchodzi nowe o 19.30?

A co do dnia papieskiego to dziwne Âże TVN24 nic siĂŞ nie postaraÂła a TVP3 rzeczywiÂście dziÂś udowodniÂła Âże stara sie byĂŚ stacjÂą bliskÂą widzowi i inforamcyjnÂą. Od 16.45 do 17.30 specjalny blok z relacjami na Âżywo i rozmowamui w studiu :D :D :D
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

A tvn24 dzisiaj udowodniÂła swĂłj brak profesjonalizmu. :twisted: :twisted: :twisted: Jak wybuchÂła wojna w iraku tvn24 spaÂł i tvn uratowaÂły wtedy fakty informujÂąc natychmiast.
Oni myÂślÂą, Âże przekazywanie suchej informacj iwystarczy ale mylÂą siĂŞ. Mi juÂż tvn24 siĂŞ znudziÂł i staÂł siĂŞ strasznie nudny.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Tak Tobi - najprawdopodobniej dzisiaj nowe (stare - po remoncie) studio. takÂą informacjĂŞ podaÂł Super epres, ale z kolei nic nie powiedzieli w WiadomoÂściach o 13.00 i Teleexpresie - wiĂŞc moÂże jutro? Kto wie?

TeÂż siĂŞ dziwiĂŞ, Âże TVN24 nie wiele czasu poÂświĂŞca dzisejszym uroczytoÂściÂą. Jeszcze rak temu specjalnie wysÂłali Kolende do Rzymu. Ale i tak przegraliby z TVP - koncert po 20.10 na pewno zgromadzi sporÂą widowniĂŞ.
TrochĂŞ to dziwnĂŞ - przecieÂż zberajÂą na dobry cel, a TVN jakoÂś milczy, podobnie Polsat. ByÂłem dzisiaj w Krakowie (szedÂłem z na nogach z Kleparza aÂż na Wawel - ok 30 minut) i nigdzie nie widziaÂłem zbierajÂących ludzi. Tylko pod PaÂłacem Arcybiskupim staÂły wozy TVP i szykowali siĂŞ do koncertu.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
tobi
Zbanowany
Zbanowany

kamuii pisze: Ale ja tam siĂŞ cieszĂŞ Âże Krzysiu wybraÂł porzÂądnÂą tv :)
To pszepraszam TVP uwaÂżasz za poÂżadnÂą Telewizje?
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

tobi pisze:To pszepraszam TVP uwaÂżasz za poÂżadnÂą Telewizje?
PORZÂĄDNÂĄ!!!!!!
Wybacz tê z³oœliwoœÌ. Owszem do idea³u trochê jej brakujê, ale na pewno TVN jej nawet do piêt nie dorasta. wystarczy porównaÌ ofertê programow¹. Musia³bym ciepieÌ na impotencjê umys³ow¹, aby ogl¹daÌ TVN d³u¿ej ni¿ 30 minut dziennie.
ODPOWIEDZ