Fakty - program informacyjny TVN

Rozmowy na temat Faktów TVN i wszystkiego co jest z nimi zwiazane.

Moderator: Łukasz

monetowy_chlopak

Re: "Fakty" - nalepszy program informacyjny w Polsce

Post autor: monetowy_chlopak »

dude007 pisze:Od kiedy to w Faktach przy logo widnije napis na żywo ??
Wczoraj po raz pierwszy był napis pod logo. Czy w sporcie i pogodzie też był napis? ja uważam, że lepiej jest jak jest napis.
dude007
Początkujący
Początkujący

Post autor: dude007 »

Piotr Marciniak chyba bardzeij woli stary styl .... lot kamerowy przed ostatnim materiałem, lot kamerowy - kończący - od stołu prezentera.
A i bardzo fajnie wyglądał dzisiaj stand up w materiale Krzysztofa Skórzyńskiego. Oby takich więcej
TVP - totalna video porażka
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Na pewno nie zależy to od Piotra Marciniaka. Być może przyczyna leży w tym, że dziś nie było ''Faktów po Faktach''.
dude007
Początkujący
Początkujący

Post autor: dude007 »

Camilo pisze:Być może przyczyna leży w tym, że dziś nie było ''Faktów po Faktach''.
Wczoraj też tak było.
TVP - totalna video porażka
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Wczoraj też nie było "Faktów po faktach". Zawsze jak nie ma "FpF" są loty kamerowe od stołu/prezentera.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
JacanTVN24
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: JacanTVN24 »

Przed chwilą w Faktach były jak to powiedział Piotr Marciniak "problemy techniczne". w czasie materiału ekran podzielił się jak przy łączeniu z reporterem, później powrócił na Piotra który powtarzał sobie z kartki zapowiedź materiału. Teraz z kolei przy zapowiedzi zmian w prezydencji USA ekran tylnoprojekcycjny się wyłączył (czarne pole) i przy zapowiadaniu następnego materiału nastąpiła zmiana w kadrowaniu na kamerę pierwszą z lewej (tez zapasowej, której nigdy się nie używa) widoki zza pleców Piotrka to charakterystyczne strzeliste wieże z czołówki Faktów (PKiN) i kawałek mapy Europy. Zobaczymy czym nas jeszcze zaskoczą... robi się naprawdę ciekawie :D :tanczy:
19:20 Wszystko powróciło do normy... a szkoda. Po 7 minutach zakończenie i pożegnanie: "Z przygodami, ale dotrwaliśmy do końca Faktów..."
pawell

Post autor: pawell »

Takich wpadek dawno nie widziałem w "Faktach". :D
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
JacanTVN24
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Ale przyznacie, że pięknie to wyglądało :brawa: :tanczy: . Za chwil parę ściągnę sobie z tvn24.pl dzisiejsze wydanie Faktów i jeszcze raz porządnie przeglądnę te wpadki, które się zdarzają raz na rok albo nawet rzadziej... w końcu to perfekcjoniści, wszystko dopięte na ostatni guzik (co mogliśmy widzieć dziś, gdy Piotr powtarzał sobie kolejny materiał w trakcie wyświetlanego materiału.
lukasz92_1992
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: lukasz92_1992 »

Ale Piotr Marciniak bardzo zrecznie wyszedl z tej trudnej sytuacji.
JacanTVN24
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Tak jest, z tym się muszę zgodzić. Jako jeden z nielicznych potrafić perfekcyjnie bez żadnego zdradzania swojego np. przestraszenia, lub niewiedzy wyjść z takiej opresji. Huhh... dawno takich chochlików, lub złych mocy w Faktach nie widziałem... mam wrażenie, że taka poważna wpadka zdarzyła się po raz pierwszy w "nowych" Faktach (mam na myśli Fakty bez Lisa, w nowym studiu i prowadzone perfekcyjnie pod batutą Durczoka-wszystko dopięte na ostatni guzik)
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

Nie można tu nikogo winić przecież to złośliwość rzeczy martwych. Ale chciałbym zobaczyć wczoraj minę Durczoka w czasie oglądania Faktów :lol:
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

JacanTVN24 pisze:mam wrażenie, że taka poważna wpadka zdarzyła się po raz pierwszy w "nowych" Faktach (mam na myśli Fakty bez Lisa, w nowym studiu i prowadzone perfekcyjnie pod batutą Durczoka-wszystko dopięte na ostatni guzik)
Nie bardzo rozumiem, co ma wspólnego "batuta Durczoka" do wpadek technicznych?

A co do tej niby pierwszej wpadki, to wydaje mi się, że porównywalna była ta, gdy nad Warszawą była burza i kilka dzielnic bylo bez prądu. Wówczas o 19:00 mogliśmy oglądać zapowiedzi filmów przez kilka minut, a "Fakty" zaczęły się ok. 19:04, może 19:05 i prowadzący wówczas Bogdan Rymanowski - odnosiłem wrażenie - że kreował się na bohatera wieczoru, dramatycznym głosem mówiąc, które dzielnice są bez prądu, a jak on tu dzielnie prowadzi "Fakty".

Z resztą z burzą było więcej przygód. Słynne "a w dalszej części Faktow, jak burza pozwoli..." Justyny Pochanke w "Faktach" pamiętacie? :D Cytat - przyznaję - mogłem przekręcić. Była też kiedyś jakaś sytuacja z niby bombą w TVN, gdy ewakuowali cały budynek.

I tak królową wszystkich wpadek, może nie w tym programie, ale w tym studiu, była ta, gdy o 19:50 prowadzący Wieczór Wyborczy TVN i TVN24 pełni dramaturgii i napięcia oczekiwali na godz. 20:00 i wyniki wyborów, a tymczasem, te o 19:52 pojawiły się na pasku u dołu ekranu. :D :D :D
JacanTVN24
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Napisałem tylko, że taka wpadka akurat zdarzyła się pod batutą Durczoka a nie np. Lisa... nie wiem jakich wspólnych rzeczy szukasz... chciałem napisać, że przy takim perfekcjoniście jak Durczok takie rzeczy się zdarzają, a wiemy ze za usterkami mogą stać ludzie (w tym przypadku np. ktoś mógł nacisnąć przez przypadek na konsoli guzik restartu lub wyłączenia telebimu...)
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Moim zdaniem prowadzący nie siedzi o 18:50 w reżyserce, nie pyta i nie sprawdza realizatorów, czy są przygotowani na każdą ewentualność i czy nic ich nie zaskoczy, więc czy wpadka techniczna ma miejsce pod "batutą" Durczoka, czy Lisa - jest bez znaczenia.

Można za to zobaczyć, jak prowadzący wybrnie z takiej wpadki - która zazwyczaj nie jest z jego winy. Czy tak jak kiedyś Grzegorz Kajdanowicz, pogubi się i nie będzie potrafił zapowiedzieć pierwszego materiału bez nerwego szukania odpowiedniej kartki, czy tak jak Tomasz Lis - bez cienia zdenerwowania będzie potrafił poprowadzić cały dziennik, a widz nawet się nie zorientuje, że prompter przestał dzialać.
ODPOWIEDZ