Fakty - program informacyjny TVN
Moderator: Łukasz
-
- Nowicjusz
06.01.2009
WITA. NIESTETY NIE BEDE MIŁA. W STYCZNIU MIAŁAM WYKONYWANĄ OPERACJĘ W WEJHEROWIE ( WYCIĘCIE WORECZKA ŻÓŁCIOWEGO NOWĄ METODĄ). BYLIŚCIE BARDZO CHETNI NA ZROBIENIE WYWIADU. JA GŁUPIA SIE ZGODZIŁAM( ZA DARMO OCZYWISCIE)MIELIŚCIE SUPER TEMAT. MIAŁO BYC EMITOWANE NASTĘPNEGO DNIA W TVN WIADOMOŚCI A BYŁO JUŻ EMITOWANIE W TVN24 TEZ NASTĘPNEGO DNIA ALE RANO. JA NIESTETY DO TEJ PORY NIE WIDZIAŁAM EMISJI CHOCIAŻ BYŁAM GŁÓWNYM BOHATEREM. ZOSTAŁAM OKŁAMANA I OSZUKANA. I GDYBYM WIEDZIAŁA ZE TAK BEDZIE TO NIGDY BYM SIE NIE ZGODZIŁA NA FILMOWANIE MOJEJ OSOBY. :brawa: :brawa: :brawa: :brawa:
Re: 06.01.2009
Współczuję.
-
- Czasem tu wpada
1. Nie krzycz! Przeczytaj tekst napisany caps loockiem.marta musioł pisze:WITA. NIESTETY NIE BEDE MIŁA. W STYCZNIU MIAŁAM WYKONYWANĄ OPERACJĘ W WEJHEROWIE ( WYCIĘCIE WORECZKA ŻÓŁCIOWEGO NOWĄ METODĄ). BYLIŚCIE BARDZO CHETNI NA ZROBIENIE WYWIADU. JA GŁUPIA SIE ZGODZIŁAM( ZA DARMO OCZYWISCIE)MIELIŚCIE SUPER TEMAT. MIAŁO BYC EMITOWANE NASTĘPNEGO DNIA W TVN WIADOMOŚCI A BYŁO JUŻ EMITOWANIE W TVN24 TEZ NASTĘPNEGO DNIA ALE RANO. JA NIESTETY DO TEJ PORY NIE WIDZIAŁAM EMISJI CHOCIAŻ BYŁAM GŁÓWNYM BOHATEREM. ZOSTAŁAM OKŁAMANA I OSZUKANA. I GDYBYM WIEDZIAŁA ZE TAK BEDZIE TO NIGDY BYM SIE NIE ZGODZIŁA NA FILMOWANIE MOJEJ OSOBY. :brawa: :brawa: :brawa: :brawa:
2. Dlaczego piszesz to na NIEOFICJALNYM forum? Polecam napisać na [email protected]
-
- Nowicjusz
pisze dlatego na forum bo nigdzie nie dostaję odpowiedzi
Re: "Fakty" - nalepszy program informacyjny w Polsce
To co dzisiaj było w Faktach to normalnie "śmiech na sali". Dwa pierwsze materiały o śmierci Jacksona. Bez przesady. Przecież my żyjemy w Polsce, są powodzie, ludzie przeżywają tragedie - ale ważniejszy jest Jackson. Sam Durczok mówił w wywiadzie dla tvnfakty.pl, że jest mniej informacji z zagranicy, bo ludzi interesują sprawy wewnętrzne. Byłem przekonany, że włączę Fakty i dowiem się jaka jest sytuacja na południu Polski. Liczyłem na relację z Błękitnego. A tu co widzę? Płaczących ludzi za uzależnionym człowiekiem, który sam wybrał drogę do szybkiej śmierci. Faktem jest, że Jackson był wielkim artystą - tego mu nikt nie odbierze. No, ale trochę więcej taktu w Faktach by się przydało. Odniosłem wrażenie, że powodzie w Polsce były mało ważną informacją. Chyba dłuższy materiał był z Czech. :ech: :ech:
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Mam podobne odczucia. Rozumiem,że wielki artysta itd. ale nie przesadzajmy. W Polsce w tym czasie mamy większe problemy niż jego śmierć. Ludzie włączając o 19:00 TVN nie koniecznie dziś ale zawsze chcą mieć świeże i najważniejsze informacje zwłaszcza z kraju - bo to ich najbardziej interesuje i głównie po to włączyli Fakty.
Chyba nie macie pojęcia o czym piszecie. Dwa newsy o Jacksonie to dla Was za dużo. Kpina po prostu. Na całym świecie zrezygnowano ze wszystkich newsów, i informowano tylko i wyłącznie o Jacksonie. Można nie lubic Króla Popu, ale jakby nie było te dwa newsy, o które się tak plujecie należały mu się jak psu zupa. A Fakty byłyby niepoważne w porównaniu z innymi światowymi stacjami, gdyby dały tylko jeden news o nim.
-
- Czasem tu wpada
Ja też uważam że te 2 newsy + całe FpF to nie jest za dużo. To jeden taki dzień.
Nie słuchałem jego piosenek ale to mu się należało.
Nie słuchałem jego piosenek ale to mu się należało.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Każdy ma trochę inne wyobrażenie tego co chce oglądać i każdy jak to określasz - "pluje" się inaczej. Kiedy umierały takie osoby jak: Ryszard Kapuściński czy Irena Sendlerowa ale również inne w Faktach był jeden materiał na ich temat lub tylko pokazane ich czarno-białe zdjęcie. A powódź Polaków jest chyba ważniejsza niż oglądanie obrazów z Ameryki o jego śmierci - takie jest moje zdanie.
Nie chodzi mi o to czy były 2 czy 3 materiały o Jacksonie. Ok, wielki artysta należy mu się. Nie zapominajmy, że żyjemy w Polsce. To nie jest Ameryka. Mamy swoje problemy. Ze wczorajszych Faktów można wyciągnąć taki wniosek, że telewizja nie jest blisko ludzi, którzy potracili wszystko co mieli, potrzebują pomocy. A pomocy nie będzie bez odpowiedniego nagłośnienia. Zwykły człowiek może sobie pomyśleć, że telewizja jest tylko dla gwiazd, gwiazdeczek, które nie poszanowały swojego życia. Media robią z tego sensacje. Być może dlatego, że chcą być "światowymi" mediami.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
"Fakty" najbardziej ironiczne i profesjonalne
http://www.plejada.pl/3,22243,news,1,1, ... tykul.html
http://www.plejada.pl/3,22243,news,1,1, ... tykul.html

-
- Zbanowany
- Kontakt:
Po raz pierwszy ujawnię się w tym wątku. Może się powtarzam, ale wdg. mnie Fakty to najlepszy program informacyjny w Polsce. Co mnie trochę denerwuje w Faktach to:
Sport - jeśli taki ma on byc to moga sobie darować - 1 info góra dwa, a potem "na więcej sportu zapraszamy do TVN24 już za 10 minut". Jesli tak ma on wyglądać dalej, moga sobie już darować.
Oprawa Faktów- http://www.velvet.de - oprawa przygotowana przez Velvet ma swój klimat, przez co jest fantastyczna. Natomiast TVN przyciemnił kolory, dodał wyraźne obramowania wszystkich elemtentów oraz co najgorsze - spowolnił ją w niektórych momentach. Przejscia przyg. przez Velvet są fantastyczne, natomiast zrobione przez TVN - kompletnie niepasujące do oprawy. A szkoda.
Belki - na velvet.de - świetnie wyglądają, natomiast w Faktach - beznadziejne. Również - a szkoda.
Niektóre kadrowania - zupełnie słabe, zbyt nudne, przez co proogram robi się nieciekawy.
Napisy: "źródło" , "Archiwum" itp. - brak jakiejkolwiek animacji np. podobnej jak w wizytówkach.
wyd. Weekendowe - wdg. mnie powinni wrócić do prowadzenia pojedyńczo.
Powinni ponad to prowadzić na zmianę: K.Durczok i J. Pochanke.
Pozdrawiam
Sport - jeśli taki ma on byc to moga sobie darować - 1 info góra dwa, a potem "na więcej sportu zapraszamy do TVN24 już za 10 minut". Jesli tak ma on wyglądać dalej, moga sobie już darować.
Oprawa Faktów- http://www.velvet.de - oprawa przygotowana przez Velvet ma swój klimat, przez co jest fantastyczna. Natomiast TVN przyciemnił kolory, dodał wyraźne obramowania wszystkich elemtentów oraz co najgorsze - spowolnił ją w niektórych momentach. Przejscia przyg. przez Velvet są fantastyczne, natomiast zrobione przez TVN - kompletnie niepasujące do oprawy. A szkoda.
Belki - na velvet.de - świetnie wyglądają, natomiast w Faktach - beznadziejne. Również - a szkoda.
Niektóre kadrowania - zupełnie słabe, zbyt nudne, przez co proogram robi się nieciekawy.
Napisy: "źródło" , "Archiwum" itp. - brak jakiejkolwiek animacji np. podobnej jak w wizytówkach.
wyd. Weekendowe - wdg. mnie powinni wrócić do prowadzenia pojedyńczo.
Powinni ponad to prowadzić na zmianę: K.Durczok i J. Pochanke.
Pozdrawiam

tvn - wiosną programowo najlepszy.
-
- Czasem tu wpada
Przecież te belki używane były na wizji.Belki - na velvet.de - świetnie wyglądają, natomiast w Faktach - beznadziejne. Również - a szkoda.

To już szczegół, ale w innych serwisach rzeczywiście to występuje.Napisy: "źródło" , "Archiwum" itp. - brak jakiejkolwiek animacji np. podobnej jak w wizytówkach.
Rozumiem, że to Twoje odczucia, ale wybacz - nie jest to zbytnio dobry pomysł.wyd. Weekendowe - wdg. mnie powinni wrócić do prowadzenia pojedyńczo.

Moim zdaniem nie ma co dawać swoich propozycji, czasem nierealnych. Dlaczego? A no dlatego, że niektóre są chybione i nikt się do nich nie zastosuje. Serwis informacyjny to nie jest rozrywkowe show gdzie kadrowania muszą być wielce jedwabiste - choć TVN ze swoim studiem mógłby naprawdę robić wiele ciekawych rzeczy. Nie mniej jednak realizacyjnie jest poprawnie, ułożenie.
Natomiast ''Fakty'' nie są moim najlepszym serwisem informacyjnym. W pewnym momencie naprawdę zdenerwowałem się na ten serwis newsowy przez co całkowicie ich olałem. Wolę ''Wydarzenia'' - konkret, serwis zmienił się na lepsze, jest ciekawy, nie przynudza. Posiada ciekawe osobistości nie robiący z siebie gwiazd. Brak tam zbędnej sensacji. To oczywiście moja opinia. Zaczynam również doceniać ''Panoramę'', która ma wreszcie swój własny styl. Co prawda Karnowski wzorował się na Puls Raporcie, ale ten akurat miał ciekawą koncepcję. Także nie dziwię się, że i wykorzystali ten pomysł.
Zrobiłem lekki off-topic, ale to są moje odczucia - zarówno jeśli chodzi o ''Fakty'' jak i inne konkurencyjne programy informacyjne.
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
-
- Zbanowany
- Kontakt:
Nie no jasne, rozumiem Twą wypowiedź, i ją szanuję. W końcu każdy ma inne odczucia.
tvn - wiosną programowo najlepszy.