Jesień 2009 w TVN
Moderator: Łukasz
Re: Jesień 2009 w TVN
Jeżeli interesują was zwiastuny produkcji TVN'u, możecie je oglądać na tym kanale youtube: http://www.youtube.com/user/Mickra1989
Muszę przyznać, że TVN stara się coraz lepiej. Zwiastuny ich produkcji są coraz lepsze, ostatnie promo 39 i pół to już naprawdę "coś". A promo całej ramówki - zdecydowanie tak trzymać, profesjonalna robota fachowców.
Na większe zmiany w ramówce musimy poczekać do wiosny, w końcu tyle starych produkcji zakończy żywot, a w ich miejsce same nowości.
Muszę przyznać, że TVN stara się coraz lepiej. Zwiastuny ich produkcji są coraz lepsze, ostatnie promo 39 i pół to już naprawdę "coś". A promo całej ramówki - zdecydowanie tak trzymać, profesjonalna robota fachowców.
Na większe zmiany w ramówce musimy poczekać do wiosny, w końcu tyle starych produkcji zakończy żywot, a w ich miejsce same nowości.
Ma ktoś nagraną zapowiedź ostatniej serii Niani? Jest rewelacyjna.
-
- Zbanowany
- Kontakt:
TVN reklamuje już spot jesienny oraz: Uwaga (bardzo fajnie to wygląda, przejrzyście, napewno lepiej niż wcześniej), Niania - jak powiedział poprzednik genialny spot
, 39 i pół - tutaj tez naprawdę się postarali, Szymon Majewski Show - ja widzialem dwa spoty: na boisku szkolnym oraz taki zwykły ze SMS w pon. o 21:30, Teraz Albo Nigdy na czarno-biało- równie ciekawy, MamTalent - leci spot z pewną dziewczyną która śpiewa, Taniec Z gwiazdami - leciał spot, ale strasznie naciągnięty w pionie, jakby próbowali go emitować w 4:3 a powinien w 16:9, Brzydula - mój ukochany serial, również spot w telewizji, Naznaczony - jak wiecie kilka rodzaji spotu. Niewidzialem jeszcze: Milionerzy, Teraz My, SuperWizjer, SuperKino, Horrory w Srodowe wieczory, Kobieta na krańcu świata. Nie lubię strasznie jednej rzeczy: np. Naznaczony, po thrillerze jest logo serialu/identu a potym pod spodem logo TVN i data emisji serialu - jest OK. Ale np. Uwaga - tutaj już niezastosowali tej koncepcji tylko dali wizytówke czy jak sie to nazywa. Także to na -. Na pewno wkótce pojawią sie zajawki dot. spotu jesiennego (reklamy TZG, MT itd. ) tak jak to było przy poprzednich reklamówkach. ogólnie wielkie brawa za profesjonalną kampanię 

tvn - wiosną programowo najlepszy.
Są też reklamy Kuby Wojewódzkiego (mówi, że będzie Brodzik, Majdan, Doda itd. a potem ktoś się pyta czy do nich dzwonił na co Kuba odpowiada, że jeszcze nie, ale zadzwoni
) i Na Wspólnej, no i oprócz tego Pascal, Sądy, W-11. A Mam Talent jest kilka spotow tak samo jak z Naznaczonym.

Emitują już reklamę milonerów. Na początku pokazani są zawodnicy którzy wygrali milion (Libia, Japonia, Niemcy i belgia(?)). Później tekst: W Polsce nikt jeszcze nie wygrał.Teraz mają okazje (chyba coś pokręciłem). Na końcu lot, widać jak do studia wchodzi uhahany Urbański. Co ciekawe pod koniec pojawia się lekko zmienione zakończenie muzyki (przynajmniej ja jeszcze takiej nie słyszałem).kamilkomentuje pisze:Niewidzialem jeszcze: Milionerzy
TVP - totalna video porażka
Ja widziałem wersję z informacją o nowym kole ratunkowym i fragmentami programu, gdzie zawodnicy rozmawiali z ekspertami.
I jak - dobrze to wyglądało? Z kim rozmawiał zawodnik?r_r16 pisze:Ja widziałem wersję z informacją o nowym kole ratunkowym i fragmentami programu, gdzie zawodnicy rozmawiali z ekspertami.
Pokazywali fragmenty ze wszystkimi ekspertami.Greg Haus pisze:I jak - dobrze to wyglądało? Z kim rozmawiał zawodnik?r_r16 pisze:Ja widziałem wersję z informacją o nowym kole ratunkowym i fragmentami programu, gdzie zawodnicy rozmawiali z ekspertami.
W studiu na telebimie był wyświetlany obraz ze Skype'a, a ekran był momentami podzielony na dwie części, jak w Faktach, czy TVN24 - z lewej zawodnik, z prawej ekspert.
-
- Zbanowany
- Kontakt:
Dokładnie
Co do Uwagi - genialna oprawa. Myślę że będą nadawać w 16:9 :rydzyk: :brawa: Oprawa troszkę zmodyfkowana, ale na lepsze.
Może z innej beczki: pamiętacie jak K. Durczok na konferencji TVNu powiedział "ze widzów czeka mała rewolucja"? Trochę myślałem, i wmyśliłem ze moze to ozanaczac: albo 16:9 albo nową oprawę graf. i muz. albo i to i to
Reansumując: TVN sie naprawdę postarał. Jeśli chodzi o reklamę oczywiście
PS.Czekam na reklamę Milionerów z tymi zwycięzcami z inych krajów

Może z innej beczki: pamiętacie jak K. Durczok na konferencji TVNu powiedział "ze widzów czeka mała rewolucja"? Trochę myślałem, i wmyśliłem ze moze to ozanaczac: albo 16:9 albo nową oprawę graf. i muz. albo i to i to

Reansumując: TVN sie naprawdę postarał. Jeśli chodzi o reklamę oczywiście

PS.Czekam na reklamę Milionerów z tymi zwycięzcami z inych krajów

Nie bardzo chce mi się wierzyć w tą wersję z ekspertami, to chyba tylko chwyt marketingowyr_r16 pisze:Ja widziałem wersję z informacją o nowym kole ratunkowym i fragmentami programu, gdzie zawodnicy rozmawiali z ekspertami.

po raz drugi nie zrobisz juz pierwszego wrazenia
-
- Zbanowany
- Kontakt:
Takjak mówiłem pojawiły się oczekiwane przeze mnie spoty z poszczególnymi propozycjami tacji na ten sezonn (osobno milionerzy, sms itp.) Przedstawione w taki sam sposób jak w spocie tylko że napisy programów bardziej dostosowane do ekranu. pod koniec spotów pojawia się logo TVN w identyczny sposób pojawiające się kilka lat temu u góry ekranu. Potem czas emisji programu. Muzyka - ta sama, od momentu muzycznego w głownym spocie Mam talent
Trochęnie nie jasno, ale sięstarałem 
Miłego wieczoru

Miłego wieczoru

Każdy to chyba widział, bądź zauważy. Nie musisz opisywać jak wygląda ta reklama, gdyż i tak każdy na nią trafi a z twojego opisu nic nie wynika.
-
- Zbanowany
- Kontakt:
To ze Tobie się nie podoba to nie moja sprawa. Próbuję być miły a Ty wrecz odwrotnie. I dalej będe pisał to co mi się podoba. A Ty tego czytać w cale nie musisz 

-
- Czasem tu wpada
Ale skoro przegląda forum to czyta wszystkie wypowiedzi w tym moje. Aby wiedział co zawarte jest w Twoim poście musi go najpierw przeczytać. To chyba oczywiste.
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku