[TVN] Taniec z Gwiazdami

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

kamilkomentuje
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Re: Taniec z gwiazdami!

Post autor: kamilkomentuje »

mfdtv4 pisze:Jako, że w wielu krajach w programach gdzie występują śpiewające, tańczące itd celebrities są specjalne edycje kończące format to i my możemy się spodziewać a przynajmniej mam taką nadzieję zobaczyć POJEDYNEK MISTRZÓW (bądź The Best Off...) - jak zwał tak zwał. Mogło by to być już po 11 edycji, gdyż jak gdzieś ktoś wspomniał TVN wykupuje pakiety licencyjne, w których znajdują się po 3 edycję. Więc jeżeli 12 edycja miałaby być tą ostatnią to była by to jesień 2010. Nie wyobrażam sobie również ciągnięcia formatu przez najbliższe blisko 3 lata... XV edycji? Choć jakby na to nie spojrzeć mamy już X edycję, na którą udało się zaprosić prawdziwe gwiazdy... Oglądalność też bardzo przyzwoita. Utrzymuje poziom z poprzednich dwóch edycji lub jest nieco wyższa. :brawa: Jak na chwilę obecną można założyć taki teoretyczny plan (takie gdybanko): TVN emituje X edycję jako ostatnią przed większą przerwą. Wiosną mamy Mam Talent i YCD. Jesienią widzimy XI edycję, później XII itd, aż do XV gdzie właśnie w tej zobaczymy wszystkich 14 zwycięzców Polskiego Tańca z gwiazdami (o ile się zgodzą a z tym może być problem). Jednak co jak co, ale wydaje mi się to troszkę niesprawiedliwe gdyby miała powstać taka specjalna edycja. Jak wszyscy wiemy i widzimy to choćby po aktualnej edycji JOŚ - gwiazdy z pierwszych edycji (nie wliczając Kasi Cichopek, która mam męża tancerza) mają zdecydowanie mniejsze szanse jak gwiazdy, które brylowały na parkiecie w ostatnich sezonach. Przede wszystkim - ten talent taneczny mógł im "wywietrzeć", dryg do tańca też się traci, poza tym popularność - kolejny minus, choć wiadomo, że w każdej edycji chodzi o popularność również. Do tego można jeszcze dopowiedzieć różny poziom poszczególnych edycji. Wiele razy mogliśmy słyszeć czy to z ust jurorów czy prowadzących, że poziom umiejętności tanecznych z edycji na edycję jest co raz większy. Jakie szanse ma Olivier Janiak z Agatą Kuleszą czy Dorotą Gardias? Taka edycja była by też niesprawiedliwa z jednego względu - do tej pory zdecydowana większość posiadaczy Kryształowych Kul to kobiety (aż 6!): Cichopek, Rusin, Guzik, Walach, Kulesza, Gardias-Skóra. Wśród mężczyzn jest ich tylko 3: Janiak, Mroczek, Tyniec. Być może się to zmieni, jednak jak na chwilę obecną to w tej edycji zanosi się, że znowu wygra kobieta: Mucha czy Urbańska. Wiem, wiem. Los nie przesądzony. Gdyby stało się inaczej to wtedy np. wygrało by 4 mężczyzn i 1 kobieta. W takim teoretycznym założeniu mielibyśmy 7 mężczyzn i 7 kobiet. Wszystko przed nami.
:shock: 8)
Też chciałbym zobaczyć jeszcze kilka dobrych edycji programu. Tylko nowe studio! Tak kiedyś obiecywał Edzio ze gdyby miał pewność ze VI edycja będzie miała dobrą oglądalność to da nowe studio z lepszym zapleczem. Takiej pewności z edycji na edycję nie miał i nowego studia brak. A wykupując pakiety myślę ze powinni zroibc nowe studio.
No ale to dopiero początek nowego sezonu więc kolejne przed nami.
tvn - wiosną programowo najlepszy.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

No i po 3 odcinku. Bardzo się cieszę że odpadło jedno z największych drewien Tańca z gwiazdami czyli ga Wyrwał. Dostała 15 punktów (2,7,5,1), czyli pobiła rekord. W sumie swój rekord bo jej popzrednia nota - 17 punktów również była rekordem. Pozytywnie Grażyna Wolszczak. Liczyłem, że będzie potrafiłą dobrze zatańczyć Tango i tak było. Jednak nie wiem czy w kolejnych tańcach poradzi sobie tak dobrze. Najlepsza według mnie Ania Mucha. Naprawdę powalający taniec. Finał zapowiada się ciekawie... Widać, że sportowcy się rozwinęli, szczególnie Otylka. Ja nadal kibicuje Marcinowi Urbasiowi. Dosyć słabo Weronika Rosati, ale trzymam kciuki. Może też Kwiatkowski da z siebie więcej. Za tydzień do odpadki według mnie Zelt. Z tego, co pamiętam w 4 odcinku miały wystąpić śpiewające gwiazdy poprtzednich edycji, więc też zapowiada się ciekawie.
Jacek-t
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Jacek-t »

Buuu, Iga Wyrwał odpadła, nie ma już więcej kogo oglądać ;( . Te skandalicznie niskie oceny to z zawiści dla jej światowej sławy :evil: .

Poważnie to zgadzam się z przedmówcą, że to było chyba największe drewno w historii TzG (choć oglądam program bardzo nieregularnie więc mogłem przeoczyć jakieś taneczne (anty)talenty).

Weronika Rosati miała kostium zerżnięty z Britney Spears (tylko spódnica dłuższa).
mfdtv4
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mfdtv4 »

Trzy pierwsze odcinki dziesiątej edycji 'Tańca z gwiazdami' oglądało średnio 4,31 mln widzów. To wynik tylko nieznacznie gorszy od premierowych odcinków ósmej edycji emitowanej w tym paśmie przed rokiem... więcej na http://www.wirtualnemedia.pl/article/28 ... _topie.htm
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Ivan Komarenko, Witold Paszt, Natalia Lesz, Justyna Steczkowska, Paweł Stasiak i Łukasz Zagrobelny wystąpią w "Tańcu z gwiazdami".
http://www.plejada.pl/4,24074,news,1,1, ... tykul.html
kamilkomentuje
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: kamilkomentuje »

Witold Paszt :grozi: Tylko nie on :/ Niewiem dlaczego, ale go nie znosze. Ciekawe czy np. Olivier Janiak, M. Foremniak czy K. Cichopek zdecydują się na tego typu występ ? ;) Chciałbym :D
tvn - wiosną programowo najlepszy.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Bardzo dobrze, że pojawi sie Witold Paszt. Dobrze jest powspominać też 1 edycję, a nie tylko te ostatnie. Żałuję tylko, że nie będzie dzisiaj Patrycji Markowskiej z 2 edycji.
mfdtv4
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Ja może wypowiem się na temat nieco z innej beczki. Mianowicie jestem po 2 odcinku amerykańskiej edycji Dancing with the Stars. No więc nie wiem czy wiecie, ale występują tam dwie polki: Edyta Śliwińska (jako tancerka) oraz Joanna Krupa (jako gwiazda). O dziwo jedna z pań poniosła klęskę i odpadła wraz ze swoim partnerem Ashleyem Hamiltonem już w 1 odcinku, natomiast nasza Aśka wraz z jej partnerem Derekiem Hough'em(?) zdobyła pierwsze miejsce w drugim odcinku. Jestem pełen podziwu dla naszych rodowiczanek :) Chcę również napisać kilka słów o amerykańskiej edycji. W porównaniu z polską edycją amerykańska wypada świetnie. W tamtej edycji wszystko jest o niebo lepsze (nie wiem być może jestem zafascynowany tamtą kulturą, ale nie sądzę gdyż obejrzałem już róże wersje tego programu). Lepsi prowadzący, lepsze jury (przynajmniej sami profesjonaliści w dziedzinie tańca a nie tak jak u nas Beata Tyszkiewicz i pan Wodecki, który chyba jednak zielonego pojęcia o nim nie mają), lepsza publiczność (która zdecydowanie żywiej reaguje niż ta u nas), lepsze studio, lepsza oprawa graficzna... U nas jedyne co mamy lepsze to chyba orkiestra :) Po prostu tamto show da się oglądać bez znudzenia, co rusz jakieś nowości, ciekawostki a nie nudne gadanie - głosujcie ble ble ble... :) Tam leci już 9 edycja a publika widocznie nie jest znudzona a u nas niestety już to zaczyna być widać :D No i bardzo podoba mi się tamtejsze wejście gwiazd - nie schodzą pojedynczo po schodkach, ale razem za rękę :) i to jest duży plus :) Fajnie gdyby Joanna Krupa wygrała DWTS :) Chociaż ona sama o sobie raczej nie wspomina że jest polką tak jak by się wstydziła :) Ale widać, że Ona jako jedyna z tej 14 (bo 2 pary już odpadły) bawi się najlepiej :D
http://cdn.media.abc.go.com/m/images/im ... 8a7d80.jpg[/img]

Zamieszczam kilka linków do fotek Joanny (Dżoany) :D

http://cdn.media.abc.go.com/m/images/im ... a94ef1.jpg
http://cdn.media.abc.go.com/m/images/im ... 42b105.jpg
http://cdn.media.abc.go.com/m/images/im ... 3d6a98.jpg
http://cdn.media.abc.go.com/m/images/im ... f7bb0d.jpg
http://cdn.media.abc.go.com/m/images/im ... ed49b4.jpg
http://cdn.media.abc.go.com/m/images/im ... 8c5750.jpg
http://cdn.media.abc.go.com/m/images/im ... f3f99f.jpg - kawałek studia
http://cdn.media.abc.go.com/m/images/im ... 5175e9.jpg - publiczność
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Widownia Tańca z gwiazdami rośnie. 4 odcinek oglądało 4,8 mln jednak już za tydzień wejdzie dosyć mocna konkurencja, a mianowicie ''Dom nad rozlewiskiem''. Ciekaw jestem jak wpłynie to na wyniki Tańca z gwiazdami.
A jak w moim odczuciu minął 4 odcinek? Noty dla Urbańskiej były szokiem. Najpierw Iwona gada, że brak techniki itd. a potem daje 9. Byłem zszokowany.
Praktycznie w każdej edycji na etapie 4 odcinka miałem już tego jednego faworyta (Monika Richardson, Natalia Lesz, Tamara Arciuch, Anna Guzik, Kasia Cerekwicka itd.). W tej edycji jeszcze takiego nie mam. Być może będzie to Michał Kwiatkowski, ale nie wróżę mu, że zajdzie do finału.
Isadora
Bywalec
Bywalec

Post autor: Isadora »

Też jestem rozczarowana Kwiatkowskim, myślałam, że lepiej sobie poradzi na parkiecie, wg mnie zdecydowanie lepiej wypada Chajzer i Majdan, co prawda Chajzer na razie ma z górki, bo tańczy głównie standart, w jivie i sambie chyba nie pójdzie mu tak gładko, no i Natasza, Jej udział w programie to , co by nie mówić, jednak duża pomyłka, nie ma nikogo kto byłby dla niej konkurencją, szczególnie Mucha z dzisiejszą, fatalnie zatańczoną sambą, tylko dlaczego tak wysoko ocenioną :o
po raz drugi nie zrobisz juz pierwszego wrazenia
mfdtv4
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Chciałbym, aby na przekór Nataszy wygrała Mucha. Nie mogę patrzeć na Urbańską jak twierdzi, że nigdy nie miała do czynienia z tańcem tego typu. Może i nie miała, ale warsztat ma. Ciało wygimnastykowane jak u zawodowej tancerki. :grozi: Oj nie ładnie TVN, że tak mydlicie ludziom oczy. Nie dziwię się, że inni uczestnicy twierdzą, że nie mają z nią szans. Pod względem postępu jak i całokształtu osoby jak dla mnie numerem jeden jest Mucha i to już od początku. :tanczy:
Isadora
Bywalec
Bywalec

Post autor: Isadora »

Nie sądzę, żeby Natasza wygrała, wg mnie nawet w finale Jej nie będzie, a Mucha umie przyciągnąć uwagę i to na pewno nie tańcem, jest ładna, zauważalna, bezpruderyjna, hałaśliwa, bezczelna, wie jak zagrać na emocjach, przeciętnego (pod względem IQ :lol2: ) widza i tym wygrywa, bez wątpienia pomaga Jej "niedowidzące" :P jury zawyżając oceny, tak, że udział Muchy w finale jest pewny, tylko ciekawe z kim :?
po raz drugi nie zrobisz juz pierwszego wrazenia
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Na dzień dzisjeszy w finale widze jednak Muchę i Urbańską. Myślę, że Otylka może jeszcze namieszać, bo wychodzi jej coraz lepiej (niestety tylko w standarcie). Zresztą popracie u widzów te 3 panie mają dosyć duże. Chajzer tańczy dobrze, ale u widzów dosyć słabe wyniki. Grażyna Wolszczak i Michał Kwiatkowski też radzą sobie dosyć dobrze, ale zobaczymy co wyjdzie. Teraz do udpadki pewnie Marcin Urbaś.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

W 6 odcinku gośćmi będą Agata Kulesza oraz Anna Guzik :D
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Z góry przepraszam za 3 post pod rząd, ale bywa :lol2:
W ogóle nie zgadzam się z ocenami 6 odcinka. Szczególnie w przypadku Nataszy byłęm zdziwiony. Najpierw wytykają jej błędy, a potem 39 punktów?! Najlepszym tańcem tego odcinka według mnie był taniec Otylki. W końcu się nie stresowała, co było widać w poprzednich odcinkach. Chajzer też pozytywnie, ale nie wiem czy zajdzie daleko, bo u widzów dużego poparcia nie ma (chociaż dzisiaj był chyba u nich na 4 miejscu). Szkoda, że odpadła Grażyna. Liczyłem na odpadniecie Majdana, ale to było raczej niemożliwe. Ma zbyt duże poparcie u widzów i zapewne odpadnie przez niego kilka lepszych par jak Kwiatkowski. No i na plus taniec Kuleszy i Guzik :D Mam nadzieję, że pojawią się jeszcze inni zawodnicy z poprzednich edycji.
ODPOWIEDZ