mfdtv4 pisze:Jako, że w wielu krajach w programach gdzie występują śpiewające, tańczące itd celebrities są specjalne edycje kończące format to i my możemy się spodziewać a przynajmniej mam taką nadzieję zobaczyć POJEDYNEK MISTRZÓW (bądź The Best Off...) - jak zwał tak zwał. Mogło by to być już po 11 edycji, gdyż jak gdzieś ktoś wspomniał TVN wykupuje pakiety licencyjne, w których znajdują się po 3 edycję. Więc jeżeli 12 edycja miałaby być tą ostatnią to była by to jesień 2010. Nie wyobrażam sobie również ciągnięcia formatu przez najbliższe blisko 3 lata... XV edycji? Choć jakby na to nie spojrzeć mamy już X edycję, na którą udało się zaprosić prawdziwe gwiazdy... Oglądalność też bardzo przyzwoita. Utrzymuje poziom z poprzednich dwóch edycji lub jest nieco wyższa. :brawa: Jak na chwilę obecną można założyć taki teoretyczny plan (takie gdybanko): TVN emituje X edycję jako ostatnią przed większą przerwą. Wiosną mamy Mam Talent i YCD. Jesienią widzimy XI edycję, później XII itd, aż do XV gdzie właśnie w tej zobaczymy wszystkich 14 zwycięzców Polskiego Tańca z gwiazdami (o ile się zgodzą a z tym może być problem). Jednak co jak co, ale wydaje mi się to troszkę niesprawiedliwe gdyby miała powstać taka specjalna edycja. Jak wszyscy wiemy i widzimy to choćby po aktualnej edycji JOŚ - gwiazdy z pierwszych edycji (nie wliczając Kasi Cichopek, która mam męża tancerza) mają zdecydowanie mniejsze szanse jak gwiazdy, które brylowały na parkiecie w ostatnich sezonach. Przede wszystkim - ten talent taneczny mógł im "wywietrzeć", dryg do tańca też się traci, poza tym popularność - kolejny minus, choć wiadomo, że w każdej edycji chodzi o popularność również. Do tego można jeszcze dopowiedzieć różny poziom poszczególnych edycji. Wiele razy mogliśmy słyszeć czy to z ust jurorów czy prowadzących, że poziom umiejętności tanecznych z edycji na edycję jest co raz większy. Jakie szanse ma Olivier Janiak z Agatą Kuleszą czy Dorotą Gardias? Taka edycja była by też niesprawiedliwa z jednego względu - do tej pory zdecydowana większość posiadaczy Kryształowych Kul to kobiety (aż 6!): Cichopek, Rusin, Guzik, Walach, Kulesza, Gardias-Skóra. Wśród mężczyzn jest ich tylko 3: Janiak, Mroczek, Tyniec. Być może się to zmieni, jednak jak na chwilę obecną to w tej edycji zanosi się, że znowu wygra kobieta: Mucha czy Urbańska. Wiem, wiem. Los nie przesądzony. Gdyby stało się inaczej to wtedy np. wygrało by 4 mężczyzn i 1 kobieta. W takim teoretycznym założeniu mielibyśmy 7 mężczyzn i 7 kobiet. Wszystko przed nami.

Też chciałbym zobaczyć jeszcze kilka dobrych edycji programu. Tylko nowe studio! Tak kiedyś obiecywał Edzio ze gdyby miał pewność ze VI edycja będzie miała dobrą oglądalność to da nowe studio z lepszym zapleczem. Takiej pewności z edycji na edycję nie miał i nowego studia brak. A wykupując pakiety myślę ze powinni zroibc nowe studio.
No ale to dopiero początek nowego sezonu więc kolejne przed nami.