On jest w stanie wmówić pełnej sali ludzi, że 2+2=5...

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

kamuii pisze:
A mog³a, bo za zniszczy³ jej ca³¹ radoœÌ tego wieczora.
nie rozumiem ???
Przepraszam za tĂŞ literĂłwkĂŞ.
Otó¿ pewnego dnia Tomek Lis publicznie oœwiadczy³, ¿e nie interesuj¹ go ju¿ Wiktory - podobno i tak wszytko jest ukartowane etc. Tak siê sk³ada, ¿e tego samego dnia dwa Wiktory dosta³a Justyna Pochanke ( najwiêksze odkrycie telewzyjne i chyba najlepsza prezenterka). PóŸniej pytano j¹ co czu³a, gdy us³ysza³a komentarz Lisa. Cóz nie powiedzia³a wprost, ale widac by³o, ¿e jest jej przykro.

Teraz tylko czekaÌ, kiedy ponumerujecie w tej ksi¹¿ce zdania, jak westety w Biblii. Proponujê bardziej krytyczne podejœcie do tego co czytacie....
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

PzeglÂąd pisze:Rokita za 8,50 zÂł, Lis za 7 zÂł
Polscy internauci zbojkotowali hity rynkowe Rokity i Lisa. Wywiad-rzekĂŞ z liderem Platformy Obywatelskiej, Janem MariÂą RokitÂą, w najwiĂŞkszym portalu aukcyjnym w Polsce, Allegro, wystawiono za 8,50 zÂł (w ksiĂŞgarni 28 zÂł), a program ideowy kandydata na przyszÂłego prezydenta RP, Tomasza Lisa, „Co z tÂą PolskÂą” za jedyne 7 zÂł (w ksiĂŞgarni 23 zÂł). Po cenie aukcyjnej nie widaĂŚ teÂż zapaÂłu do najnowszego hitu Lisa „Nie tylko fakty”.
CzyÂżby taniaÂły zÂłote myÂśli najnowszych mĂŞdrcĂłw politycznych?
Hmmm, widaĂŚ brak chĂŞtnych na te zwierzenia.... :twisted:
:arrow: :arrow: PrzeglÂąd
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Tylko ktoÂś tu chyba zapomniaÂł, Âże "Co z tÂą PolskÂą" rozeszÂła siĂŞ w nakÂładzie okoÂło 100 tys. egzemplarzy. A "PrzeglÂąd" ma tyle wspĂłlnego z obiektywnym dziennikarstwem co "Trybuna" i "Nasz dziennik". Dalej nie chce mi siĂŞ pisaĂŚ, bo ciÂąg dalszy i tak znacie...
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

£ukasz, ale tutaj nie chodzi o to, czy dany dziennik reprezentuje takie czy inne pogl¹dy polityczne. Prawda jest taka, ¿e ksi¹¿ki (a raczej grafomania) Lisa nie ciesz¹ siê popularnoœci¹ wœród czytelników. Taki s¹ fakty i trudno z nimi dyskutowaÌ. "Co z t¹ Polsk¹" mog³o mieÌ imponuj¹c¹ sprzeda¿, ale tylko z tego powodu, ¿e ludzie byli zainteresowani opiniami Lisa. Jednka ju¿ po pierwszej ksi¹¿ce doszli do wniosku, ¿e nie warto siêgaÌ po kolejn¹. Cóz ja jeszcze poczekam, a¿ w hipermarketach bêd¹ sprzedawali to "dzie³o" na wagê - 3 z³ za kilogram, kupiê na pewno. Mo¿e od razu ca³¹ biblioteczkê dzie³ wszystkich T. Lisa.

PS zreszt¹ nie pierwszy raz spotaka³em siê z ostr¹ ocen¹ ksi¹zek Lisa - ostatnio Jerzy G³uszczyùski z oœrodka badania opinii "Pentor" równie "ciep³o" podsumowa³ zawartoœÌ merytoryczn¹ ksi¹zek pana L. oraz jego sposób myœlenia.
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Maciek »

Oj, doktorku, du¿o straci³eœ pisz¹c te zdania w moich oczach. Nie zgadzam siê, a wrêcz przeciwnie - uwa¿am, ¿e ksi¹¿ki Lisa s¹ naprawdê dobre. I wcale nie jest tak, ¿e one nie maj¹ popularnoœci, ¿e zalegaj¹ w sklepach. Bo z tego co wiem, to te ksi¹¿ki sprzedjaj¹ siê bardzo dobrze, sam mam ich parê. A ostatnio muszê wœród znajomych robiÌ listê - kto pierwszy prosi³ o ksi¹¿kê NIE TYLKO FAKTY, etc. Kolejka jest spora, a wiêc sukces Lisa jest niepodwa¿alny. :idea: A 3 z³ote za kilogram to mo¿na p³aciÌ za ksi¹¿ki pogodynek z TVP. :lol:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Nie. Fakty nie s¹ takie, jak je widzi jakiœ lewicowy publicysta. Niewa¿ne jest te¿ to co s¹dzi jakiœ tam Pan z Pentoru. Bo na ka¿dego Twojego publicystê bêdê mia³ swojego, który jest zachwycony. To logiczne, dobrze o tym wiesz. Tym razem naprawdê brakuje Ci argumentów i chocia¿ raz przyznaj, ¿e mam racjê, bo fakty s¹ nastêpuj¹ce: Co z t¹ Polsk¹ sprzeda³a siê w nak³adzie ponad 100 tys. dziennikarzy; wiele osób z naszego forum kupi³o kolejn¹ ksi¹¿kê Nie tylko fakty i, co wa¿ne, wszyscy s¹ z niej bardzo zadowoleni; poza tym weŸ pod uwagê tak¿e to, ¿e na spotkania z Lisem zawsze przychodi³o wiele ludzi i zawsze interesowa³o ich co powie Lis. To s¹ Fakty. Ty przedstawi³eœ tylko wybrane opinie: swoj¹, lewicowej gazety i jakiegoœ wybranego komentatora.
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

Doktorku ogladaÂłeÂś ostatni odcinek "Co z tÂą PolskÂą" :?: :?: :?:
Jako glÂądaÂłeÂś to wiesz o czym mĂłwiĂŞ. A wiĂŞc czy jesteÂś za Lisem, Gudzowatym i Bochniarz czy JarugÂą nowackÂą i Ikonowiczem :?: :?: :?:
Nawet bez oglÂądania programu powinieneÂś mi odpowiedzieĂŚ na to pytanie. Jak mi odpowiesz, Âże za Ikonowiczem i JarugÂą to... :?: :?: :?:
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

MaÌku, to pogodynki pisz¹ ksi¹¿ki? Oj biêgnê do ksiêgarni. Zreszt¹ ogromnie jestem ciekaw wspomnieù pani El¿biety Sommer, pracuj¹cej w TVP od koùca lat 50. (Nota bene moja cioteczna babcia szy³a jej wóczas ¿akiety do TV). Wiêc na pewno musia³a napisaÌ coœ ciekawego o polskich mediach - w koùcu takim doœwiadczeniem jak ona ma³o kto w Polsce mo¿e siê pochwaliÌ. Nawet jak¿e wielbiony przez Was Lis.

ÂŁukaszu oto fakty:
Po pierwsze, to ¿e polowa tego forum czyta ksi¹zki i pieje nad Lisem z zachwytu o niczym jeszcze nie œwiadczy. Wszak to forum telewizji TVN, a je¿eli pamiêÌ mnie nie myli, to Lis pracowa³ tam przez jakiœ czas. Wiadomo - stara mi³oœÌ nie rdzewieje. Zreszt¹ zdziwi³bym siê gdyby by³o inaczej... To tak samo, jak gdybyœ powo³ywa³ siê na popularnoœÌ ojca Rydzyka wœród s³uchaczy Radia Maryja - oni te¿ z jak¿e wielk¹ uwag¹ s³uchaj¹ wszytkich s³ów swojego guru i przyjmuj¹ tê papkê bez ¿adnych zastrze¿en. Ma³o tego - te¿ s¹ z niej zadowoleni. Argumentem nie s¹ równie¿ t³umy ludzi na spotkaniach z Lisem - u Leppera te¿ ludzi nie brakuje. Oczywiœcie teraz wyskoczysz mi z has³em o pozycji spo³ecznej, odchodach i wyksztalceniu fanów Lisa, wiec od razu przypomniam aryku³ z Polityki pt "Z Lisem po kraju", w któym autorka doœÌ dobrze przedstawi³a grupy spo³eczne przychodz¹ce na spotkania Lisa. :arrow: :arrow: Z Lisem po kraju
Argument o liczbie sprzedanych egzemplarzy teÂż Âłatwo obaliĂŚ - a wiesz ile osĂłb dziennie kupujĂŞ Fakt lub Superexpress? JakÂą popularnoÂściÂą cieszÂą siĂŞ gÂłupie poradniki typu "100 przepisĂłw kulinarnych siostry Michaliny" lub "Pokonaj stres" i takie tam bzdury?

A teraz na powa¿nie - nie chodzi o to, aby tylko przeczytaÌ jak¹œ ksi¹¿kê. Wszak to potrafi ju¿ zrobiÌ dziecko w drugiej klasie szko³y podstawowej. Chodzi o to, aby czytaÌ ze zrozumieniem. AnalizowaÌ, odrzuc¹Ì, b¹d¿ te¿ przyjmowaÌ punkt widzenia autora, ale nigdy nie podchodziÌ do niego bez ¿adnej krytki. Czytamy nie po to, aby przeczytaÌ, ale po to, aby poznaÌ cudz¹ opiniê etc. Je¿eli ktoœ tego nie potrafi, to niech lepiej zmieni pó³kê w ksiêgarni na tanie krymina³y... I czym prêdzej porzuci myœl o studiach.

"Polsce s¹ potrzebne rozwi¹zania na popojutrze" - to jeden z lepszych fragmentów ksi¹¿ki Lisa, na jaki trafi³em w necie. Och jakie to g³êbokie. Licealista by siê nie powstydzi³.

(I na Boga, ÂŁukaszu! Nie mĂłw o profesorze GÂłuszczyĂąskim per "jakiÂś tam pan z Pentora" lub "jakiegoÂś wybranego komentatora" bo kiepskÂą sobie cenzurkĂŞ tym stwierdzeniem wystawiasz.Oj kiepskÂą... )

PS i nie wiem czemu tak szybko stwierdzi³eœ, ¿e brak mi argumentów. Tak siê sk³ada, ¿e w³asnie Ty przedstawiasz przyjemne dla Ciebie fakty, o innych milczysz. Nawet w Polityce i Wprost œmiali siê tych ba³wochwalczych artyku³ów w Newsweeku.

PPS polecam dok³adne przestudiowanie danych AGB na temat widowni programu "Co z t¹ Polsk¹' - zwróÌcie uwagê na wiek, p³eÌ i wykszta³cenie widzów. Co z ta Polsk¹ :arrow: wyniki
Dane zaprezentowane przez serwis wmedia.pl

Michos = w sprawah ÂświatopoglÂądowych za JarugÂą, Ikonowicz to kawaÂł cwaniaka i niezÂły kÂłamczuch, a poglÂądĂłw pana Gudzowatego nie znam.
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

doktorfaustus1 pisze:MaÌku, to pogodynki pisz¹ ksi¹¿ki? Oj biêgnê do ksiêgarni. Zreszt¹ ogromnie jestem ciekaw wspomnieù pani El¿biety Sommer, pracuj¹cej w TVP od koùca lat 50. (Nota bene moja cioteczna babcia szy³a jej wóczas ¿akiety do TV). Wiêc na pewno musia³a napisaÌ coœ ciekawego o polskich mediach - w koùcu takim doœwiadczeniem jak ona ma³o kto w Polsce mo¿e siê pochwaliÌ. Nawet jak¿e wielbiony przez Was Lis.
PrzecieÂż dobrze wiesz o co mi chodziÂło... :wink:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

CzytaÂłem i nie mogÂłem siĂŞ nadziwiĂŚ. SzczegĂłlnie podziwiam Âśp. Waldemara Milewicza, ktĂłry potrafiÂł siĂŞ postawiĂŚ dyrekcji TVP.
A Wiktory to jedno wielkie bagno, to wiadomo nie od dziÂś.
dokÂładnie waldek siĂŞ postawiÂł i mu program zdjĂŞli... no ale przynajmniej wiemy teraz Âże pogÂłoski o jego wywaleniu byÂły prawdziwe...

co do ksi¹¿ki to ja siê wogole dziwiê ze on siê nie boi... tam jest jeszcze pareinnych rzeczy za które mogli by go nawet kropnaÌ przecie¿ ta ksi¹¿ka demaskuje pare niez³ych afer np charków...

czemu uwa¿asz ze piejemy z zachwytu nad t¹ ksi¹¿k¹ bo to forum tvn ? jak by Jêdrzejowska wyda³a ksi¹¿kê albo Walter to bym nawet na ni¹ nie psojrza³a a to te¿ tvn . Najlepszy przyk³ad ilu ludzi pzeczyta³o dzie³o RYMANA ???[/quote]
Android <3
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Kamuii z Charkowem afera byÂła - tej informacji nie daÂło siĂŞ ukryĂŚ na dÂłuÂższÂą metĂŞ. WĂłwczas ÂŻycie T. WoÂłka byÂło jeszcze bardzo silne i naprawdĂŞ w mediach pojawiÂły siĂŞ o tym informacje.

W sprawie Waldka - nie wiem, czy pamiêtasz, ale obaj panowie tj Lis i W. M. pok³ócili siê kiedyœ publicznie na rozdaniu Telekamer i nie s¹dzê, aby z czasem zaczeli pa³aÌ do siebie jak¹œ przyjaŸni¹. Który z programów Milewicza zdjêto z anteny? "Dziwny jest ten œwiat" zosta³ przeniesiony z TVP2 do TVP1 - moim zdaniem to awans. Plotka, o rzekomym zwolnienu W. M. pojawi¹³ sie jedynie w Elle i chyba mia³a uderzyÌ w Pieùkowsk¹. Zreszt¹ Durczok doskonale podsumowa³ to zamieszanie, mówi¹Ì coœ o kurze i z³otych jajkach... Sama sprawa niczym z Faktu lub S. Expressu, a o poziomie tych gazet pisaÌ nie trzeba. Np dzisiaj SE udowodni³ swój profesionalizm pisz¹c materia³ o odsuniêtych prezenterach TVP - po raz kolejny mogliœmy przeczytaÌ, ¿e Holecka jest na dwu tygodniowym urlopie, a potem wraca do pracy, a Andrzej Kwiatkowski wci¹¿ pracuje w TVP. Tak siê sk³ada, ¿e danka raczej nie wróci, a twórca programu Tygodnik Polityczny Jedynki ma juz pewne miejsce w KRRiTV z ramienia Senatu.

PS nie wiem ilu ludzi przeczyta³o ksi¹¿kê Rymanowskiego, ale nawet tak przychylny prawicy i TVN miesiêcznik Press mocno wyœmia³ tê ksi¹¿kê.
PS Kamuii powtarzam - tanie kryminaÂły tez majÂą tysiÂące czytelnikĂłw. I co z tego? Czy Âświadczy to o ich wybitnym poziomie?
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

W którym numerze Press wyœmia³ ksi¹¿kê Rymanowskiego? :roll:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Nie pamiĂŞtam dokÂładnie, ale to byÂł wywiad z Rymanowskim (czytaÂłem wersjĂŞ internetowÂą), w ktĂłrym obszernie cytowano kontrowersyjne fragmenty ksiÂązki Rymanowskiego - miĂŞdzy innymi:
"Czy Adam [w domyœle Michnik] mo¿e dostaÌ WSiP? - zapyta³ Leszek Miller" - Ryamnowski napisa³ tê ksi¹¿kê w fromie czegoœ na kszta³t opowiadania. Pamietam, ¿e wielu oburzy³ w³anie ten kawa³ek - oto Michnik zosta³ postawiony w jednym rzêdzie z Rywinem i podobnie jak on mia³ swoje interesy. Wymowa ksi¹¿i nawi¹zywa³a do konkluzji raportu Rokity.
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

No to siĂŞ Rymanowi nie udaÂło, fakt... :( Chyba tego nie przemyÂślaÂł. :? Ale to w jego stylu. :idea:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
ODPOWIEDZ