[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: X FACTOR

Post autor: sb »

mojpierwszyraz pisze:No a teraz news!

http://www.plejada.pl/3,48533,news,1,1, ... tykul.html

I nie chodzi o Polskę, a o USA - Cheryl Cole!!
No już od kilku dni szał w prasie na ten temat, codziennie na frontach brukowców... i nie wraca so wersji UK których castingów z jurorami zaczynają się w środę. Ponoć czuje się tak ośmieszona że nie może się pogodzić z powrotem do jakiegokolwiek X Factora. Ostateczny skład jury teraz to:

Tulisa Contostavlos, gwiazda hip hop z grupy N-Dubz
Gary Barlow, z Take That
Kelly Rowland, gwiazda z USA
Louis Walsh

Będzie inaczej..
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Post autor: mojpierwszyraz »

sb pisze:

No już od kilku dni szał w prasie na ten temat, codziennie na frontach brukowców... i nie wraca so wersji UK których castingów z jurorami zaczynają się w środę. Ponoć czuje się tak ośmieszona że nie może się pogodzić z powrotem do jakiegokolwiek X Factora. Ostateczny skład jury teraz to:

Gary Barlow, z Take That
Louis Walsh

Będzie inaczej..
Bezczelność organizatorów, a tym bardziej samego Simowa Cowella. Materialista chamski.
tvn - latem programowo najgorsza!
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

Plejada: Sablewska nie akceptuje wyników w X Factor

Nie dziwię jej się. To, co wczoraj napisałem na facebooku Czesława i trochę osób to polubiło, napiszę też i tutaj. Jedni potępiali jego decyzję, a drudzy chwalili, że słuszna, że obiektywna, że Czesław jest najlepszym jurorem. Gdyby faktycznie był obiektywny w 100 proc., to tydzień temu już by podziękował Małgorzacie, a nie wczoraj wieczorem odpierd***ał jakieś szpako-szopki. To się kłóci z jego poprzednim werdyktem, decyzję powinien zostawić Mai. I tutaj bym nie był zły, gdyby ona wybrała panią Małgosię, za którą - cytując klasyka - szaleją tłumy, bo mi już wszystko jedno, kto wygra. Na tym etapie i Dziewczyny, i Szpak, I Małgorzata, Gienek czy Ada już mogą, jeżeli chcą, próbować kreować swoje kariery muzyczne i nie ma znaczenia, czy ktoś odpadnie odcinek wczesniej czy później. A Maja powinna utrzeć nosa pomarszczonemu Wojewódzkiemu, jego zagrywki poniżej pasa są żenujące, te komentarze do niej, obrażanie, już wprost "mogę zejść do Twojego poziomu", no kurde, a on taki inteligent bez skazy... To, co robi to nie jest zachowanie, które jest kontrowersyjne I PRZYCIĄGA WIDZÓW, a raczej odpycha ich, bo to czyste, gburowate chamstwo. Ja już sam nie mam ochoty tego oglądać, ale został jeden odcinek, więc jakoś dam radę. :lol2:

Jego komentarze są tak nieobiektywne, że gdyby nieobiektywizm mógł latać to Wojewódzki mógłby spokojnie zostać satelitą Ziemi. On chyba myśli, że jest wyrocznią w sprawach muzyki i steruje głosami widzów np. sugerując "głupiej widowni", że występ Szpaka np. przy "Kalifornikejszoooon" był rewelacyjny, a przy występie Gienka skupiając się na tym, że pojawił się na imprezie Glamour (chociaż byli tam też inni, w tym jego prostowłosy Michaś) i to żenada.

Wojewódzki nie powie Szpakowi, że wygląda jak skrzyżowanie Michała Wiśniewskiego z Tokio Hotel, raczej będzie się nim zachwycać mówiąc, ze Polska nie jest gotowa na takie "coś" (Maja też ma takie zapędy, ale ona nie jest bezkrytyczna). Oczywiście powiedziałby to, gdyby Michał nie był w jego grupie. Nie ma w nim nic nadzwyczajnego. Wiśniewski w swoich pelerynach i piórach latał po scenie już kilka lat temu, a Kuba jakoś nie miał mokro na jego widok. Nie słyszałem też, żeby zachwycał się popularnym kiedyś zespołem Tokio Hotel. Tymczasem, kiedy dochodzi do skrzyżowania tych dwóch "zjawisk estradowych" w postaci Szpaka (+ fakt, że Kuba jest jego mentorem) to od razu ktoś kto myśli, ze Michał nie jest taki rewelacyjny, za jakiego się ma, staje się w mniemaniu Kuby osobą zaściankową, niegotową na inność.

Wracając do Mai, nie dziwię się, że użyła tam zwrotu, że finał wygląda na ustawiony. Tak to trochę wygląda.
Czesław mnie zawiódł, ale go nadal lubię. Czasami może nie rozumiem. Chciałbym, żeby nie było Wojewódzkiego w kolejnych edycjach, ale powtarzamy to tutaj wszyscy po każdym odcinku. Czyta to ktoś z góry?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 30 maja 2011, 15:11 przez szym, łącznie zmieniany 1 raz.
:)
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

mojpierwszyraz pisze:
sb pisze:

Gary Barlow, z Take That
Louis Walsh

Będzie inaczej..
Bezczelność organizatorów, a tym bardziej samego Simowa Cowella. Materialista chamski.
Zgadzam się, ale wina jest też troche po stronie bezwzględnych amerykjańskich nadawców.. Fox..
No i nie wiemy czy to nie też częściowo wyreżyserowane (X Factor USA i UK to w większości ci sami producenci), akurt na ręke wyszło podczas finału Idola, dzisial Cowell wraca do UK do Mam Talent, a gazety cały czas o tym i o nim piszą.

100% profesionaliści w diałach marketingu i promocji... a grosza nie wydają na to! W TVNie potrzeba kilku takich...
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

szym pisze:Plejada: Sablewska nie akceptuje wyników w X Factor

Nie dziwię jej się. To, co wczoraj napisałem na facebooku Czesława i trochę osób to polubiło, napiszę też i tutaj. Jedni potępiali jego decyzję, a drudzy chwalili, że słuszna, że obiektywna, że Czesław jest najlepszym jurorem. Gdyby faktycznie był obiektywny w 100 proc., to tydzień temu już by podziękował Małgorzacie, a nie wczoraj wieczorem odpierd***ał jakieś szpako-szopki. To się kłóci z jego poprzednim werdyktem, decyzję powinien zostawić Mai. I tutaj bym nie był zły, gdyby ona wybrała panią Małgosię, za którą - cytując klasyka - szaleją tłumy, bo mi już wszystko jedno, kto wygra. Na tym etapie i Dziewczyny, i Szpak, I Małgorzata, Gienek czy Ada już mogą, jeżeli chcą, próbować kreować swoje kariery muzyczne i nie ma znaczenia, czy ktoś odpadnie odcinek wczesniej czy później. A Maja powinna utrzeć nosa pomarszczonemu Wojewódzkiemu, jego zagrywki poniżej pasa są żenujące, te komentarze do niej, obrażanie, już wprost "mogę zejść do Twojego poziomu", no kurde, a on taki inteligent bez skazy... To, co robi to nie jest zachowanie, które jest kontrowersyjne I PRZYCIĄGA WIDZÓW, a raczej odpycha ich, bo to czyste, gburowate chamstwo. Ja już sam nie mam ochoty tego oglądać, ale został jeden odcinek, więc jakoś dam radę. :lol2:

Jego komentarze są tak nieobiektywne, że gdyby nieobiektywizm mógł latać to Wojewódzki mógłby spokojnie zostać satelitą Ziemi. On chyba myśli, że jest wyrocznią w sprawach muzyki i steruje głosami widzów np. sugerując "głupiej widowni", że występ Szpaka np. przy "Kalifornikejszoooon" był rewelacyjny, a przy występie Gienka skupiając się na tym, że pojawił się na imprezie Glamour (chociaż byli tam też inni, w tym jego prostowłosy Michaś) i to żenada.

Wojewódzki nie powie Szpakowi, że wygląda jak skrzyżowanie Michała Wiśniewskiego z Tokio Hotel, raczej będzie się nim zachwycać mówiąc, ze Polska nie jest gotowa na takie "coś" (Maja też ma takie zapędy, ale ona nie jest bezkrytyczna). Oczywiście powiedziałby to, gdyby Michał nie był w jego grupie. Nie ma w nim nic nadzwyczajnego. Wiśniewski w swoich pelerynach i piórach latał po scenie już kilka lat temu, a Kuba jakoś nie miał mokro na jego widok. Nie słyszałem też, żeby zachwycał się popularnym kiedyś zespołem Tokio Hotel. Tymczasem, kiedy dochodzi do skrzyżowania tych dwóch "zjawisk estradowych" w postaci Szpaka (+ fakt, że Kuba jest jego mentorem) to od razu ktoś kto myśli, ze Michał nie jest taki rewelacyjny, za jakiego się ma, staje się w mniemaniu Kuby osobą zaściankową, niegotową na inność.

Wracając do Mai, nie dziwię się, że użyła tam zwrotu, że finał wygląda na ustawiony. Tak to trochę wygląda.
Czesław mnie zawiódł, ale go nadal lubię. Czasami może nie rozumiem. Chciałbym, żeby nie było Wojewódzkiego w kolejnych edycjach, ale powtarzamy to tutaj wszyscy po każdym odcinku. Czyta to ktoś z góry?
Osobiście nie tęskniłbym za Kubą, a nawet miałbym chęć oglądać znów.. co powinno martwić TVN i Kubę, bo generalnie jego popularność spadła - a nie powinna nawet mimo kontrowersji (może bo jego kontrowersja polega na brak logiki, inteligentych wypowiedzi, brako obeznania z formatem X Factor i chamstwa..)..
Debeet
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Debeet »

I teraz według mnie najlepiej wyreżyserowanego (nawet pewnie lepiej niż amerykańską wersję) The X Factor UK nie będę oglądał ze względu na jury. Szkoda mi tego programu.
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Thermalcake pisze:I teraz według mnie najlepiej wyreżyserowanego (nawet pewnie lepiej niż amerykańską wersję) The X Factor UK nie będę oglądał ze względu na jury. Szkoda mi tego programu.
Dokładnie. Szkoda mi Cheryl bo ona pasowała tam idealnie. A Scherzinger w jury może być. :)
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

W tym tygodniu większa oglądalność :) Prawie 4,5 mln !!!

4 472 065 29,47%
Kylo
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Kylo »

Ada nie była taka zła w ten weekend. Fakt że coś mnie w niej drażni, ale repertuar miała najlepiej dobrany. Tutaj raczej Genek dość słabo dobrał piosenki :?

Ps. Cowell był już dzisiaj na występach live
http://imageshack.us/photo/my-images/818/35356286.jpg/
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Zszokowany jestem dogrywką Szpaka. Genek mimo wszystko zaliczył najsłabszy spośród liveów. Ada powinna odejść w niedzielnej pierwszej rundzie. Szpak - I miejsce, Genek - II miejsce. Kuba tragedia, Maja i Czesław bardzo inteligentnie. Jarek rewelka. Tyle na ten temat, rozpisze się po finale ;)
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

mojpierwszyraz pisze:Zszokowany jestem dogrywką Szpaka. Genek mimo wszystko zaliczył najsłabszy spośród liveów. Ada powinna odejść w niedzielnej pierwszej rundzie. Szpak - I miejsce, Genek - II miejsce. Kuba tragedia, Maja i Czesław bardzo inteligentnie. Jarek rewelka. Tyle na ten temat, rozpisze się po finale ;)
Ja też dużo się rozpiszę po finale... jedno powiem teraz... Kuba powrót do Mam Talent, reżyser Iwański - pora oddać komuś młodszemu baton.. bo nie brak kasy winą tylko brak wyobraźni i dopracowania.... Czyli dwie osoby które na pewno się nie zmienią bo układy mają z TVN zaklepane.
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

:brawa: Haha, nawet X Factor w Indiach, który się rozpoczął dzisiaj potrafi castingi zrobić z dużą sceną, na dużej hali i lepszym oświetleniem podobnym do oryginału z UK... (na czerwono jak w 2009), bez tego paskudengo loga 'X Factor' na ekranie, które tylko się w polskiej edycji pokazało:

Jurorzy w odrzutowcach wylądowali....
http://www.youtube.com/watch?v=KbMsSoEv ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=vrzzoFh9ysE
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: sybic »

Szpak - totalna pomyłka i żenada. Co to w ogóle jest? W każdym razie śpiewać nie umie. Gienek - to moja bajka jest jednak za słaby.
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Patrząc jak oni śpiewają w Indiach na tych castingach, stwierdzam, że nawet ja ze swoim głosem bym się załapał. Jednam mam factor X. :shock:
mfdtv4
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mfdtv4 »

Dlaczego Gienek postawił na Szpaka? Bo lepiej śpiewa niż fałszująca pani Małgorzata, która odpaść powinna już w 2, góra 3 live. Wolę chyba bezczelnego i kontrowersyjnego Wojewódzkiego niż pustą Majkę. Jakie ona ma wykształcenie? Bo została chyba menadżerką Dody tylko dlatego, że prowadziła w internecie jakiś tam fanclub. Zresztą ani Doda, ani Górniak, ani Marina Łuczenko nie wyszły dobrze na współpracy z Mają. Sablewska jest okropna, jak lalunia z ulicy co ocenia głównie wygląd. Wojewódzkiemu trudno byłoby zniżyć się do poziomu jej wypowiedzi. W II edycji chciałbym zobaczyć Wojewódzkiego, Czesława (niech podszkoli język) i np. Chylińską. Mogliby też pomyśleć nad zmianą fatalnego prowadzącego... który jest cholernie nudny i mdły... "bądźcie blisko nas" (to jeden ze zwrotów, który jest tak cholernie irytujący jak "ze studia TVN" albo "wielkie muzyczne szołłłł"...) :roll: :roll:
ODPOWIEDZ