[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

No wiesz co :!: :!: :!: Ty jako moderator powinieneÂś wiedzieĂŚ wszystko :!: :!: :!:
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

michal pisze:Werner tylko w pierwszy weekend nowego studia poprowadziÂła wczeÂśniejsze peÂłne wydania. Ale wtedy Warakomska myÂślaÂła jeszcze, Âże z Wysockiej bĂŞdzie wielka gwiazda. Teraz juÂż przesuniĂŞte gdzie jej miejsce, choĂŚ wg mnie nie powinno jej byĂŚ wcale.
JeÂżeli sie nie mylĂŞ, to Katarzyna Werner juÂż tydzieĂą temu po raz drugi miaÂła dyÂżury w weekend. Jak zwykle szÂło jej dobrze, ale byÂła Âźle ubrana - miaÂła takÂą czarnÂą marynarkĂŞ ze zÂłotywmi bardzo duÂżymi wzorkami. Moim zdaniem swoim strojem rozpraszaÂła widzĂłw. Ale to tylko taka maÂła dygresja. :)
michal pisze:SÂławiĂąski w ogĂłle mĂłwiÂł, Âże aby nikogo nie faworyzowaĂŚ to daÂł Holeckiej niedzielĂŞ. Niby z jakiej racji PieĂąkowska miaÂła mieĂŚ jako jedyna 3. ByÂło to rozsÂądne. Jolka z kolei siĂŞ zaczĂŞÂła ÂżaliĂŚ w "ÂŻnG", no i teraz po odejÂściu z TVP rĂłwnieÂż coÂś wspomiaÂła o jej inwigilacji i karze dla niej tzn. zabraniem niedzieli. Co tam wyÂłapano w komisji, bo nie wiem...
Komisja nie wy³apa³a niczego. Jedynie Na³êcz w ka¿dym wywiadzie radiowym, telewizyjnym i przede wszytkim w Gazecie Wyborczej porusza³ tê sprawê. (Mo¿e sama Pieùkowska siê mu poskar¿y³a?). Ca³¹ win¹ obarczy³ R. Kwiatkowskiemu, któremu zarzuci³, ¿e powoli odsuwa Pieùkowsk¹ z Wiadomoœci. Powodem mia³a byÌ rzekoma zemsta za jej wywiady w RAdiowej Trójce. Oczywiœcie miêdzy panami dosz³o do sporu i burzliwej polemiki. Nieoczekiwanie sprawa zosta³a rozwi¹zana w inny sposób - pod koniec swoich rz¹dów S³awiùski szykowa³ siê do przebudowy programu. Z wydaù g³ónych usun¹³ Jeneralskiego oraz Holeck¹, Durczok by³ cztery razy w tygodniu (od poniedzia³ku do czwartku), Pieùkowska trzy razy (pozosta³e dni). PóŸniej S³awiùski wylecia³ a jego miejsce zajê³a Lena Bretes, która mia³a zupe³nie inn¹ wizjê programu i do g³ównego wydania wróci³a Holecka. Jeneralski by³ wydawc¹ oraz prezenterem wydaù wieczornych. Przez pewien czas prowadzi³ na zmianê Forum, ale nie radzi³ sobie z politykami i ostatecznie straci³ tê funkcjê.

DO SB

Obecnie wszytko zmierza w przeciwnym kierunku. Najpierw w po³owie 2001r podzielono jednostkê TAI-ZAGRANICA, przydzielaj¹c dziennikerzy praucj¹cych w newsach z zagranicy do poszczególnych redakcji. W miêdzy czasie zaczê³i tak¿e rozkrêcaÌ sam¹ Telewizyjn¹ Agencjê Informacyjn¹, która mia³a pe³niÌ jedynie funkcje producenckie, podporz¹dkowuj¹c dane programy antenom (tj TVP1 oraz TVP2). Wiêc zaprezentowany przez Cibie (ca³kiem ciekawy) plan jest obecnie nierealny. Szefowie TVP id¹ w zupe³nie przeciwnym kierunku i nic nie wskazuje na to, aby go zmienili. Ale jest inne wyjœcie - otó¿ Panorama powinna ca³kowicie zmieniÌ swój charakter - zw³aszcza wydanie g³ówne o 22.00. Obecnie, po likwidacji Monitora Wiadomoœci nie ma ¿adnego programu podsumowuj¹cego miniony dzieù. Wiadomoœci Wieczorne s¹ powtórk¹ wydania g³ównego, zawieraj¹ tak¿e kilka tematów, których nie zd¹¿yli omówiÌ o 19.30. Natomiast Panorama o 22.00 powinna byÌ w³aœnie jak¹œ ciekaw¹ prób¹ podsumowania dnia, uzupe³nion¹ rozmowa z goœÌmi w studiu. No ale wiadomo - Olejnik nie pozwoli na inne rozmowy. Nawet w niedziele ekipa Wiadomoœci mo¿e staÌ tylko pod gmachem Radia Zet, niedzielne rozmowy z politykami w Trójce ju¿ nie istniej¹ dla TVP. Ta baba ma jak¹œ megalomaniê. W taki sposób nie walczy siê z konkurencj¹ - przynajmniej w cywilizowanym kraju.

PS w tym roku program Kawa czy herbata zmieniÂł sowje zaÂłaoÂżenia. Obecnie telewzija Âśniadaniowa TVP nastawiona jest w wiĂŞszej mierze na informacjĂŞ, prognozĂŞ pogody i kontakt z widzem. Powinni zmieniĂŚ tylko przeglÂąd prasy, bo obecny, prowadzony przez redaktorĂłw gazet jest beznadziejny. ZwÂłaszcza Tomasz WoÂłek nie kryje swoich intencji - propaganda, Âże aÂż uszy puchnÂą. WĂłwczas zawszĂŞ zmieniam kanaÂł. SÂądzĂŞ, Âże taki przzeglÂąd powinni robiĂŚ studenci lub staÂżyÂści.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

michos pisze:No wiesz co :!: :!: :!: Ty jako moderator powinieneÂś wiedzieĂŚ wszystko :!: :!: :!:
Hehe...
W tym dziale nie jestem moderatorem :D
:)
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Nawet mi nie przypominaj bo nim zostaniesz. :D
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Maciek »

ÂŻe to niby kara? Ja tam bym mĂłgÂł... :wink:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Wiem, wiem - ju¿ mi drugi raz przypominasz. Ale wiesz, ciê¿ko spe³niÌ kryteria aby zostaÌ moderatorem. :D Sam nie wiem, wiêc zostajesz w tym dziale moderatorem do koùca listopada. A potem zobaczymy. Szczegó³y dotycz¹ce Twoich obowi¹zków dostaniesz za chwilê na PW. :D
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

KTO miaÂł wczoraj WiadomoÂści. Bo Ziemiec chyba nie. MiaÂł od pon-pi rano albo wieczĂłr.

CZY KTO¦ ZAUWA¯Y£ PODOBIEN¦TWO OBECNYCH MAPEK POGODY W WIADOMO¦CIACH DO TYCH STARYCH TVN24. IDENTYCZE. MO¯NA PORÓWNAC, JAK KTO¦ DYSPONUJE.
Ostatnio zmieniony niedziela 07 lis 2004, 14:41 przez tobi, łącznie zmieniany 3 razy.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

O 19.30 wiadomoÂści prowadziÂł Krzysztof Ziemiec :!: :!: :!:
Te wczeÂśniejsze to nie wiem bo nie oglÂądam ale moÂżna sprawdziĂŚ na stronie wiadomoÂści :!:
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Ja teÂż zwykle nie oglÂądam. Ale w tym tyg siĂŞzdarzyÂło. Natomiast czĂŞsto wieczorne Âśledze.

Michosie. Pewnie cieszysz sie Âże A* utomatka JĂŞdrzejowska zawĂŞdrowaÂła teÂżna weekend.

Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

AleÂż oczywiÂście chodzĂŞ w skowronkach :twisted: :twisted: :twisted:
Przez niÂą nie mogĂŞ obejrzeĂŚ Âżadnego serwisu :!: :!: :!: ZresztÂą i tak w tvn24 nie ma praktycznie nic do oglÂądania. Anitka tylko 3 niepeÂłne poranki miaÂła :cry: Dobra ale moÂże z takimi tematami to przejdÂźmy do innego wÂątku :!: :!: :!: :arrow: :arrow: :arrow:
tobi
Zbanowany
Zbanowany

To Ten Ziemiec ile - 6 dni w tygodniu robi?

A zauwaÂżyÂł ktoÂś te mapki?

doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Wczoraj i dzisiaj w g³ównym wyadniu Ziemiec, we wczeœniejszych M. Adamczyk.
Podobieùstw miêdzy mapkami z pogod¹ nie widzê ¿adnych. Tyle tylko, ¿e na TVN24 by³y, a obecnie na TVP1 s¹ zielone. Ale je¿eli siê nie mylê to na starych mapach TVN24 dominowa³ zielony. W TVP te¿, ale s¹ te¿ inne kolory - zw³aszcza pomaraùczowy i ¿ó³ty. Kiedy w 2002r zmienili scenografie studia (likwidacja blue - boxa, wprowadzenie pomaraùczowo - ³ososiowej kolorystyki), zmiany nast¹pi³ty tak¿e w serwisach pogodowych. Najpierw pogoda nadawana by³a z tego samego studia co Wiadomoœci - mapy wyœwietlano na jednym z ekranów umieszczonych na drewnianej œciance. Tam te¿ dominowa³ pomaraùczowy. Potem przeszli do blue boxa, a na mapach poajwi³ siê zielony. Ostatnio podczas uruchomienia nowego studia na mapach by³ szary - ale Ÿle to wygl¹da³o - jakoœ tak pusto i zimno.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Doktorze. Wybacz ale po co caÂła ta historia. GdybyÂś porĂłwnaÂł obie obok siebie to byÂśzauwaÂżyÂł podobieĂąstwa. Kolor zielony nie tylko. Cyferki w obu biaÂłe z lekkim typowym dla TVN24 poblaskiem czy jak to nazwaĂŚ. I ja tam pozostaje na stwierdzeniu Âże podobne.

A Ziemca miaÂłem na myÂśle Âże miaÂł w tygodniu wieczorne wt-Âśr, a w czwart i piÂątek 8,12,15. CZyli siedem dni zapieprza. NieÂżle po nim jadÂą, tak jak w
TVN24 to siĂŞ dziaÂło.

doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Nie wiem jak wygl¹daj¹ obecnie dy¿ury w TVP, ale chyba aby przygotowaÌ siê do wydania wieczornego prezenter przychodzi oko³o 18.00 - w du¿ej mierze powtarzaj¹ tam materia³y z wydania g³ównego i puszczaj¹ to, co nie zmieœci³o siê o 19.30.
cyferek z map pogodowych TVN24 nie pamiĂŞtam.
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

WÂśrĂłd nowych programĂłw ma pojawiĂŚ siĂŞ jeszcze jeden publicystyczny, oraz wiĂŞksza oferta dla dzieci i mÂłodzieÂży. Wspominali takÂże o nowych pasmach z dokumentem.
nie zapminaj teÂż o mszach i innych programa ch katolickich ktĂłre na pewno pojawiÂą siĂŞ w niezliczonej iloÂści...
Werner tylko w pierwszy weekend nowego studia poprowadziÂła wczeÂśniejsze peÂłne wydania. Ale wtedy Warakomska myÂślaÂła jeszcze, Âże z Wysockiej bĂŞdzie wielka gwiazda. Teraz juÂż przesuniĂŞte gdzie jej miejsce, choĂŚ wg mnie nie powinno jej byĂŚ wcale.Ale wtedy Warakomska myÂślaÂła jeszcze, Âże z Wysockiej bĂŞdzie wielka gwiazda. Teraz juÂż przesuniĂŞte gdzie jej miejsce, choĂŚ wg mnie nie powinno jej byĂŚ wcale.
ale kto werner czy wysocka ?????
Jak na razie ogranicza siê chyba do fleszów (np Katarzyna Werner prowadzi czasami wydania w weekendy, ale s¹dzê, ¿e ju¿ nied³ugo powinna awansowaÌ. Za rok do g³ónego wydania!
te¿ tak uwa¿am nie przepadam za ni¹ ale uwa¿am ze jest profesjonalna i nadawa³a by siê do g³ownego... ma w sobie jak¹œ tak¹ z³oœliwoœÌ i zacietrzewienie jak Jola Justyna czy Gawryluk... a to siê waramosciom przyda :) Tylko jak bêdzie w g³ównym Gawryluk to nie wiadomo czy kogoœ jeszcze upchn¹...Chyba ¿e warakomska pójdzie po rozmu do g³owy (najlepiej daleko to mo¿e prêdko nie wróci :) choÌ raczej nie ma siê co obawiaÌ bo jej ostatnie niektóre posuniêcia pokazuj¹ ze to raczej bêdzie d³uga wycieczka...) i zmieni niektórych prowadz¹cych .
A AgatĂŞ DzikowskÂą obecnie lubiĂŞ najbardziej z nowej ekipy. Dobrze wypada i przede wszystkim nie ma uczucia niesmaku, Âże kogoÂś wygryzÂła.
ja jakoÂś nie widze Âżeby caÂła reszta miaÂła jakiÂś niesmak z tego powodu... :?
No ale pan Na³êcz zacz¹³ wszytko wyjaœniaÌ publicznie.
To a¿ Na³êcz interweniowa³ w sprawie obady wiadomosci ? z jakiej okazji ? nie pamiêtam tej szopki ;) mo¿e siê przez Celiùskiego poskar¿y³a Jola choÌ teraz ma przez niego k³opoty bo nie wiem czy wiecie ale bêdzie przes³uchiwana w Aferze Orlenu :) to bêdzie widowisko jak u Powiatowego ;) trza sobie czas zarezerwowac :)
bo Panorama i Wiadomosci to wsumie to samo, po co jedna stacja robi dwa razy to samo, jeden lepszy to nie lepiej?
Dla mnie to po odejsciu CzubĂłwny rĂłznica pomiĂŞdzy Waramosciami a PanoramÂą jest jak pomiĂŞdzy dawnymi Informacjami a Dziennikiem na tv 4 .... sÂłabi prowadzÂący (wyjÂątek Racewicz) sÂłabe studio nieciekawe materiaÂły itp...
Michosie. Pewnie cieszysz sie Âże A* utomatka JĂŞdrzejowska zawĂŞdrowaÂła teÂżna weekend.
to ona ju¿ tam codziennie siedzi ? cholera czy jak ? Mo¿e niech prowadzi ca³o dzienne maratony ³¹cznie z Fucktami codziennie... Nied³ugo bêdê siê ba³a otworzyÌ te¿ inne programy w obawie przed Jêdrzejowsk¹...
najÂładniejsze zdjĂŞcie Danki jakie kiedykolwiek widziaÂłem
Âładne prawda ? :) dlatego mam je w avatarku :) to zdjecie jest z Na ÂŻywo :)
Android <3
ODPOWIEDZ