[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Re: X FACTOR

Post autor: mojpierwszyraz »

voyagerck pisze:W tej edycji jest dość wysoki poziom uczestników, jednak cała reszta... Ja jestem za zmianą jury, bardziej na miejscu Czesława Mozila widziałbym Monikę Brodkę, a w miejsce Wojewódzkiego Roberta Kozyrę. Uważam, że Kuba bardzo dobrze sprawdził się w Idolu i Mam Talent!..., bo tam nie było konkurowania pomiędzy jurorami. Jarosław Kuźniar, w ogóle nie pasuje do tego formatu. Lubię jego "poranki", jednak programy rozrywkowe to nie Jego bajka. Na Jego miejscu widziałbym Oliwiera Janiaka. Nie rozumiem dlaczego wizytówki jurorów są takie słabe!!! W ostatniej edycji MT! były dużo lepsze. Scenografia na castingach to jest totalny horror!!! TVN mógłby realizować te castingi nawet w Teatrze Dramatycznym (który jest dużo mniejszy od DMiT), jednak nie ma pomysłu na realizacje tego etapu... Nie rozumiem głosów typu "bo w UK to od 2009 roku...". Ale ten program w innych krajach jest na innym etapie rozwoju, to czemu my mamy się cofać? Na bootcamp'ach nawet stół jurorski nie został wymieniony, szkoda bo ten format w realizacji Polsatu przypuszczam, że byłby dużo lepszy!!!
A ja nie narzekam. Zerowym nakładem kosztów program poprawił się za równo wizualnie, jak i merytorycznie. Kuźniar wypada lepiej, jury jest bardziej zgrane. Grafika grafiką, ale nie jest źle. Co do stołu na boot campach - szczerze, wolę naszą wersję ze stołem z audycji. W teatrze dramatycznym wygląda on bardzo dobrze.
Widzę już jedno wielkie odkrycie, którego występu jeszcze nie wyemitowano - dziewczyna, śpiewająca na początku reklamy promującej 2. odcinek programu w sposób lekki, niczym Ellie Goulding i chłopak, który był rok temu w XF, a jesienią z zespołem w MT, w II serii śpiewa piosenkę Adele, bodajże Don't you remember. Na nich czekam ze szczególnością.
tvn - latem programowo najgorsza!
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Jeśli to prawda, że jurorzy znają swoje kategorie już na starcie to - kompletny bezsens. Nie takie są reguły tego programu. Jeśli to prawda, to jurorzy mogli sobie darować udawane zaskoczenie w poprzedniej edycji, gdy wchodzili do pokoi, żeby zobaczyć kogo dostali.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Przepraszam za drugi post pod rząd, ale dopiero teraz udało mi się obejrzeć odcinek na tvnplayer.pl

Odcinek genialny! Powiem po raz kolejny - straszna szkoda, że nie ma 4 jurorów, zaś ogrom młodych, genialnych osób będzie musiał odpaść. Boję się o finałową dziewiątkę. Młodzi będą reprezentowali bardzo wysoki poziom, natomiast pozostałe grupy - przeciętny. Z grupy 25+ tak naprawdę widzę tylko Janusza Sztybera. A nie! Marcin Spenner (ten od dziewczyny, której nie ma) ma chyba 26 lat, także łapie się już na 25+ i dobrze. Zespołów w tej edycji praktycznie nie ma. Ja chciałbym zobaczyć w finale Marcina Spennera, Janusza Sztybera oraz Fifi. Oni po prostu muszą dostać się do finału!

Tatiana jest genialna. Widać, że doskonale zna format. Napędza program znakomicie. Jestem pod ogromnym wrażeniem drugiego odcinka. Naprawdę trzymał poziom. Spokojnie mogę powiedzieć - najlepszy odcinek ze wszystkich dotychczasowych (z I i II edycji). Naprawdę znakomity!

Jeszcze sprawa tego, że jurorzy na etapie castingów znają swoje grupy. Wątpię, żeby TVN zaliczył taką wpadkę pokazując wypowiedź Kuby jeszcze przed czołówką, na samym początku. Myślę, że Kuba powiedział to od tak, po prostu. Ja pamiętam wypowiedź Czesława z I edycji, gdy ten po występie jakiegoś zespołu powiedział coś w stylu "Ojej, ja chcę mieć grupy" - co wskazuje na to, że wtedy jeszcze nie wiedzieli kim będą się opiekować.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Asia Kwaśnik ma 29 lat i całe szcęście, dużo większa szansa że będzie w finale.
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

W porównaniu do pierwszego odcinka show TVN zanotowało znaczny wzrost oglądalności - z niespełna 3,3 mln do ponad 4 mln widzów.

Pozycję lidera wśród muzycznych show stracił nadawany w niedziele "Must Be The Music. Tylko muzyka", choć program Polsatu utrzymał wynik sprzed tygodnia (3,8 mln).

Powoli w górę ruszyła konkurująca bezpośrednio z "X Factorem" "Bitwa na głosy". Emitowany przez TVP2 program zobaczyło ponad 2,7 mln widzów (wzrost o ok. 200 tysięcy). Tym razem zwycięstwo zapewniła sobie wokalna drużyna Kamila Bednarka i to on będzie bezpieczny w najbliższym odcinku.

http://muzyka.interia.pl/pop/news/lzawy ... 1770768,50
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Ponad 4, czyli nie wiadomo ile. .
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

4 miliony z kawałkiem, czyli 4,0 mln - z resztą jest napisane, że jest wzrost o ponad 700 tys widzów (ostatnio miał koło 3,27 mln).
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

Nooo ... Ludzie poznali się wreszcie !
felek
Bywalec
Bywalec

Post autor: felek »

voyagerck
Początkujący
Początkujący

Post autor: voyagerck »

Obecny wynik w porównaniu z poprzednim jest dobry, ale na takie zamieszanie medialne jakie TVN zrobił... słabo. Wydaje mi się, że Kuba Wojewódzki (mam do niego olbrzymi szacunek) nie będzie nigdy polskim Cowellem i z czasem przejada się ludziom. Coraz częściej spotykam się z taką opinią wśród znajomych (którzy coraz częściej zaglądają do amerykańskiej i brytyjskiej wersji), że polskie edycji są na bardzo niskim poziomie i spotykam się z opinią że MBTM jest bardziej dopracowany.
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Post autor: mojpierwszyraz »

voyagerck pisze:Obecny wynik w porównaniu z poprzednim jest dobry, ale na takie zamieszanie medialne jakie TVN zrobił... słabo. Wydaje mi się, że Kuba Wojewódzki (mam do niego olbrzymi szacunek) nie będzie nigdy polskim Cowellem i z czasem przejada się ludziom. Coraz częściej spotykam się z taką opinią wśród znajomych (którzy coraz częściej zaglądają do amerykańskiej i brytyjskiej wersji), że polskie edycji są na bardzo niskim poziomie i spotykam się z opinią że MBTM jest bardziej dopracowany.
To prawda. Realizacyjnie MBTM jest bardzo dopracowany. Natomiast sama jego formuła... no cóż. Już prowadziłem 2 takie dyskusje na tym forum na właśnie ten temat. Podobnie jak z GTD - kiepsko, po prostu. Formuła, bo realizacyjnie bardzo wysoko.
A XF? Sam format jest ciekawy, więc jego realizacja żeby nie wiem jaka to i tak będzie ciekawił i intrygował. W sumie wydaje mi się, że zbyt często porównujemy nasz XF do wersji UK. To oryginał. I nie ma co porównywać, bo po 2. odcinku stwierdzam, że jest na prawdę bardzo dobrze.
tvn - latem programowo najgorsza!
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Trochę nie widzę sensu dawania występów z 2 odcinka w zwiastunie do 3 odcinka :?
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: sb »

Adrian ;P pisze:Trochę nie widzę sensu dawania występów z 2 odcinka w zwiastunie do 3 odcinka :?
Zwiastuny sa na ogol kiepskie… wiem, ze tu u mnie w Anglii zwiastuny to same w sobie produkcje… inny departament, duzy budget (czasem nawet ogromny). Wlasnie wyszedl zwiastun nowego Mam Talent, ktory zaczyna sie za kilka tygodni. Tu wymyslono akcje: kazdy z czterech jurorow dostaje telefon od krolowej, i maja natyczmiast oposcic codzienna prace i sie stawic w palacu i znalesc dla jej wysokosci nowy Talent! Nawet fajne… bo z wyobraznia: http://www.youtube.com/watch?v=yhfOnmxhZow Zadnych urywek z programu nie ma…

Podobnie 'The Voice UK' zaczyna sie tez za kilka tygodni, i tez ciekawy zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=amJEL0fFOaI
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

Odcinki na żywo tak jak rok temu będą do 21:45 :/
rogi
Bywalec
Bywalec

Post autor: rogi »

matik pisze:Odcinki na żywo tak jak rok temu będą do 21:45 :/
I zapewne ok. 30 min to reklamy. Skąd to znamy?
ODPOWIEDZ