A ja nie narzekam. Zerowym nakładem kosztów program poprawił się za równo wizualnie, jak i merytorycznie. Kuźniar wypada lepiej, jury jest bardziej zgrane. Grafika grafiką, ale nie jest źle. Co do stołu na boot campach - szczerze, wolę naszą wersję ze stołem z audycji. W teatrze dramatycznym wygląda on bardzo dobrze.voyagerck pisze:W tej edycji jest dość wysoki poziom uczestników, jednak cała reszta... Ja jestem za zmianą jury, bardziej na miejscu Czesława Mozila widziałbym Monikę Brodkę, a w miejsce Wojewódzkiego Roberta Kozyrę. Uważam, że Kuba bardzo dobrze sprawdził się w Idolu i Mam Talent!..., bo tam nie było konkurowania pomiędzy jurorami. Jarosław Kuźniar, w ogóle nie pasuje do tego formatu. Lubię jego "poranki", jednak programy rozrywkowe to nie Jego bajka. Na Jego miejscu widziałbym Oliwiera Janiaka. Nie rozumiem dlaczego wizytówki jurorów są takie słabe!!! W ostatniej edycji MT! były dużo lepsze. Scenografia na castingach to jest totalny horror!!! TVN mógłby realizować te castingi nawet w Teatrze Dramatycznym (który jest dużo mniejszy od DMiT), jednak nie ma pomysłu na realizacje tego etapu... Nie rozumiem głosów typu "bo w UK to od 2009 roku...". Ale ten program w innych krajach jest na innym etapie rozwoju, to czemu my mamy się cofać? Na bootcamp'ach nawet stół jurorski nie został wymieniony, szkoda bo ten format w realizacji Polsatu przypuszczam, że byłby dużo lepszy!!!
Widzę już jedno wielkie odkrycie, którego występu jeszcze nie wyemitowano - dziewczyna, śpiewająca na początku reklamy promującej 2. odcinek programu w sposób lekki, niczym Ellie Goulding i chłopak, który był rok temu w XF, a jesienią z zespołem w MT, w II serii śpiewa piosenkę Adele, bodajże Don't you remember. Na nich czekam ze szczególnością.