Fakty - program informacyjny TVN
Moderator: Łukasz
Re: "Fakty" - nalepszy program informacyjny w Polsce
Napisałem dla tych którzy nie oglądają Faktów. Z załogi tego programu nie lubię Pochanke, a występuje dosyć często, więc chciałbym sobie w tym czasie obejrzeć serwis w TVN24 .
Nikt z żadnym kanale nie będzie się podporządkowywał jednej osobie. Proste
.

-
- Nowicjusz
Pytanie o archiwum Faktów TVN
Witam,
jestem studentem I roku II stopnia politologii na Uniwersytecie Wrocławskim i chciałbym napisać pracę magisterską o tabloidyzacji języka w wybranach dziennikach telewizyjnych - między innymi o "Faktach" TVN. Stąd też moje pytanie, czy może posiada ktoś całą bibliotekę "Faktów" od roku 1997? Kontakt do mnie: [email protected]. Byłbym ogromnie wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam,
Marcin Szuster
jestem studentem I roku II stopnia politologii na Uniwersytecie Wrocławskim i chciałbym napisać pracę magisterską o tabloidyzacji języka w wybranach dziennikach telewizyjnych - między innymi o "Faktach" TVN. Stąd też moje pytanie, czy może posiada ktoś całą bibliotekę "Faktów" od roku 1997? Kontakt do mnie: [email protected]. Byłbym ogromnie wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam,
Marcin Szuster
Przełączyłem za późno na Fakty dlatego zapytam tutaj. O co chodziło Durczokowi na końcu z reżyserką i z tym, że nie mają wpływu na tąpnięcia w koalicji?
Pierwszym puszczonym materiałem w Faktach miał być reportaż o niezgodzie ws. emerytur w koalicji PO-PSL Sobieniowskiego, ale Durczok powiedział, że z przyczyn technicznych wyświetlą to później. W 2. części Faktów do tego wrócili, a na końcu Kamil powiedział, że nie mają wpływu na tąpnięcia w koalicji, a za ten problem zw. z reżyserką przeprasza.Debeet pisze:Przełączyłem za późno na Fakty dlatego zapytam tutaj. O co chodziło Durczokowi na końcu z reżyserką i z tym, że nie mają wpływu na tąpnięcia w koalicji?
This is not the end, this is not the beginning.
TVN Fakty pomoc w zaliczeniu przedmiotu PROSZĘ
Witam mam pewien problem a mianowicie mam do zaliczenia jeden przedmiot na uczelni Krakowska Akademia " Technologia programów telewizyjnych " prowadzący mgr Jacek Przybylski . Muszę na zajęcia przynieść prezentacje na której będzie jeden odcinek TVN fakty i na prezentacji zawrzeć takie informacje jak:
- Ile w trakcie realizacji programu jest wykorzystanych kamer ( i opcjonalnie jakiego typu jeżeli ta informacja będzie możliwa to na pewno zapunktuje )
- Jakie oświetlenie jest wykorzystywane
- czy są sponsorzy tego programu itd
jak bym mógł prosić o wszelkie możliwe informacje na temat " TVN FAKTY "
Aha i jeszcze małe pytanie czy jest jakaś możliwość aby uzyskać jeden cały odcinek w dobrej jakości bo muszę to wyświetlić na projektorze żeby wszyscy obecni na Aulii mogli to zobaczyć.
Pozdrawiam Albert Wolski
- Ile w trakcie realizacji programu jest wykorzystanych kamer ( i opcjonalnie jakiego typu jeżeli ta informacja będzie możliwa to na pewno zapunktuje )
Aha i jeszcze małe pytanie czy jest jakaś możliwość aby uzyskać jeden cały odcinek w dobrej jakości bo muszę to wyświetlić na projektorze żeby wszyscy obecni na Aulii mogli to zobaczyć.
Pozdrawiam Albert Wolski
Re: TVN Fakty pomoc w zaliczeniu przedmiotu PROSZĘ
1. Trzy kamery z czego jedna na ramieniu.Mariaczi pisze:Witam mam pewien problem a mianowicie mam do zaliczenia jeden przedmiot na uczelni Krakowska Akademia " Technologia programów telewizyjnych " prowadzący mgr Jacek Przybylski . Muszę na zajęcia przynieść prezentacje na której będzie jeden odcinek TVN fakty i na prezentacji zawrzeć takie informacje jak:
Pozdrawiam Albert Wolski
2. ---
3. Fakty nie mają sponsora.
4. Jest to najchętniej oglądany program informacyjny w Polsce.
5. Posiada 6 prowadzących.
6. We wrześniu Fakty mają przejść gruntowne odświeżenie związane z (jeszcze nie rozpoczętym) remontem obecnego studia.
7. Oprawę programu wykonała firma velvet.de
8. Był pomysł aby program był nadawany z wirtualnego studia ale nie wcielono tego w życie.
Dziękuje ślicznie
Jak ktoś da rade to jeszcze to oświetlenie bym prosił i informacje czy można gdzieś pobrać jeden starszy cały odcinek

Jak ktoś da rade to jeszcze to oświetlenie bym prosił i informacje czy można gdzieś pobrać jeden starszy cały odcinek
-
- Bywalec
Warto dodać, że twórcą Faktów i ich naczelnym latach 1997-2004 był Tomasz Lis. Teraz szefem Faktów jest Kamil Durczok
Starsze odcinki możesz pobrać (po zarejestrowaniu się) tutaj: 5 odcinków z 2010 roku:
http://chomikuj.pl/danielochudzki/Fakty+TVN
Starsze odcinki możesz pobrać (po zarejestrowaniu się) tutaj: 5 odcinków z 2010 roku:
http://chomikuj.pl/danielochudzki/Fakty+TVN
tak na chomiku już znalazłem sam ale jak się ściągnie takie odcinek to on jest w strasznie słabej jakości i jak go wyświetlę na projektorze to będzie jeden wielki pixel, dlatego szukam jakiegoś dobrego źródła żeby jakoś była co najmniej 800x600 to taki minimum mi się wydaje.
Wątpię, że znajdziesz odcinki w takiej jakości. Z tego co się orientuję (mogę się mylić) Fakty produkowane są w rozdzielczości nieprzekraczającej 600px w pionie i poziomie.
Skoro Beata Tadla odchodzi to ktoś będzie musiał ją zastąpić. Ciekawe kto? :mhm:
Mam nadzieję, że Katarzyna Werner. Nikogo innego nie widzę na to miejsce w tej chwili.

Ja na miejscu Tadli widziałbym Annę Jędrzejowską lub ewentualnie Katarzyna Werner.