Beata Tadla

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

lukaszbialas
Bywalec
Bywalec

Re: Re:

Post autor: lukaszbialas »

arrow2 pisze: Pieczyński wprowadził Teleserwis bo spodobał mu się Express w TTV i chciał mieć coś podobnego u siebie, tylko wyszło słabo.
Anita Werner nigdy nie była naczelną Faktów. Po odejściu Lisa prowadziła je jako zmienniczka Rymanowskiego.
Była naczelną przeczytaj wywiad w serwisie tvnfakty.pl z Anitą Werner z czerwca 2010 roku. Oto stosowny fragment:
tvnfakty.pl pisze:
Jaka była Pani pierwsza myśl, gdy zaproponowano Pani prowadzenie głównego wydania "Faktów" na początku 2004 roku?

To była duża odpowiedzialność i duże zobowiązanie i to był też trudny moment z powodu wcześniejszego odejścia Tomka Lisa. Fotel twórcy Faktów zobowiązuje, kiedy się na niego siada, czuje się ciężar na barkach. To pamiętam najbardziej. Dla mnie to była duża lekcja pokory i jestem wdzięczna losowi za to, że tę lekcję pokory przyjęłam, bo w bardzo młodym wieku mogłam posmakować odpowiedzialności, jaka spoczywa na człowieku pilotującym główny program informacyjny stacji.

Nie miała Pani takiego poczucia, że to może za wcześnie, aby kierować "Faktami"?

Młody wiek ma swoje dobre i złe strony. Dobre takie, że zdobywa się doświadczenie i jest się świeżym, nieskażonym żadnymi naleciałościami i zawodowymi manierami. No ale z racji młodego wieku, ma się relatywnie małe doświadczenie. Ja na szczęście miałam świetny zespół, który wspierał mnie w pracy, więc wszystko dobrze działało.

Mówiła Pani najlepszym reporterom w Polsce, jak mają robić swoje materiały?

Jeżeli się pracuje w zespole, to się z tym zespołem rozmawia. Ja miałam wokół siebie starszych i bardziej doświadczonych kolegów, ale razem płynęliśmy na jednej łódce, więc robiliśmy wszystko, żeby ta łódka nie zbaczała z kursu. Byliśmy jak dobra załoga. I oni, i ja wiedzieliśmy, jaką mamy za sobą drogę, w którym momencie zawodowej drogi jesteśmy i co możemy sobie nawzajem dać. I to była tajemnica bardzo dobrej współpracy.

Następnym razem nie podważaj moich słów bez wystarczającej wiedzy.
arrow2
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: Beata Tadla

Post autor: arrow2 »

Ja tu widzę tylko, że zaproponowano jej PROWADZENIE Faktów i w związku z tym kierowała pracami nad wydaniem danego dnia. Tak samo jak kieruje pracami prowadząc Fakty w weekend, czy jak kieruje Kajdanowicz prowadząc Fakty. Nie ma ani słowa o tym, że była szefem/naczelnym całego programu.
:arrow: dwa
miwaszkiewicz
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: miwaszkiewicz »

Mojemu zdziwieniu nie było końca, kiedy w czwartek usłyszałem głos Beaty Tadli na... Dworcu Centralnym. Czytała zapowiedzi odjazdów i przyjazdów pociągów. Cała akcja miała związek z nadchodzącym Dniem Matki.
Bywalec
Bywalec

Post autor: avatar »

miwaszkiewicz pisze:Mojemu zdziwieniu nie było końca, kiedy w czwartek usłyszałem głos Beaty Tadli na... Dworcu Centralnym. Czytała zapowiedzi odjazdów i przyjazdów pociągów. Cała akcja miała związek z nadchodzącym Dniem Matki.
Na szczęście, że tylko z Dniem Matki. Obrazek
arrow2
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Bardzo zasmucił mnie ten artykuł:

http://www.fakt.pl/Beata-Tadla-klopoty- ... 896,1.html
Dramat? Dziennikarka TVP musi żyć za połowę pensji

30.05.2012, 04:55
aFp
Beata Tadla, TVN
Beata Tadla (37 l.) już wkrótce zacznie pracę w TVP. Dziennikarka poprowadzi „Wiadomości”. Jak zdradza Faktowi, na ekranie zobaczymy ją jednak dopiero w styczniu. Dlaczego?

– Teraz mam okres przejściowy, który jest dość bolesny – stwierdziła Tadla w rozmowie z Faktem. – Obowiązuje mnie trzymiesięczny okres wypowiedzenia umowy z TVN, a poza tym półroczny okres unikania pracy u bezpośredniej konkurencji. Na antenie TVP, w „Wiadomościach" będę mogła pojawić się dopiero w styczniu następnego roku – dodaje.

Czy oznacza to, że przez kilka miesięcy Tadla będzie żyć o chlebie i wodzie? – No nie... – odpowiada. – Nie jest aż tak źle, ale w tym czasie otrzymuję dokładnie połowę pensji z TVN. A to akurat tyle, ile wynosi moja rata kredytu mieszkaniowego. A jestem przecież samotną matką... – mówi zatroskana.

Zasmucił, bo sądziłem że Beata Tadla to jedna z ostatnich osób, które będą żalić się w Fakcie na swoją sytuację finansową...
Efcia
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Efcia »

Nie wierzę, że to są słowa Beaty Tadli :shock: ; ale jeżeli tak, to miałam ją za inną osobę i przestaję żałować, że odeszła :roll:
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

To nie są słowa Pani Beaty Tadli.
arrow2
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

W takim razie powinna podać Fakt do sądu.
Pavloo
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Pavloo »

W takie coś nie uwierzę nigdy... Fakt, Tadla mogła udzielić wywiadu dla tego szmatławca, ale zapewne powiedziała co innego, a jak wiemy FAKT często przekręca, a nawet wymyśla historyjki...
Beata Tadla - piękno, rozum i poczucie humoru. Wszystkie cechy, które powinna mieć kobieta.
telepatrzydlo
Początkujący
Początkujący

Post autor: telepatrzydlo »

Czyżby ludzie małej wiary obawiali się wyobrażenia ideału, które dzieli los bańki mydlanej? No tak, każdy przecież wie że Beata w torebce nosi aureolę. Zejdźcie na ziemię.
A straszenie Faktu sądem... :lol: znając realia polskiego sądownictwa miałby to tyle sensu co, dajmy na to, oświadczenia rzecznika rządu. W dowolnej sprawie. ;)
epsztajnek
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: epsztajnek »

ideał ideałem a 'fakt" "faktem" - trzeba to potraktować z dużym dystansem :D
Tomasz2555
Bywalec
Bywalec

Post autor: Tomasz2555 »

Beata Tadla na pokazie Kupisza! ;-)

Obrazek
Pavloo
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Pavloo »

Jak miło ją zobaczyć :)
Beata Tadla - piękno, rozum i poczucie humoru. Wszystkie cechy, które powinna mieć kobieta.
kogito9
Początkujący
Początkujący

Post autor: kogito9 »

nice :brawa:
ACEKK
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: ACEKK »

Beata Tadla na gali Kryształowych Zwierciadeł.
ObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ