Materiały w głównym wydaniu "Faktów"
Moderator: Łukasz
-
- Fan Forum
- Kontakt:
WidaÌ, ¿e krakowskim reporterom Faktów TVN pomys³ów brakuje. Oj nie ³adnie tak robiÌ materia³y po gazetach, nie ³adnie! Tak siê w³aœnie sk³ada, ¿e wczorajsza Gazeta Wyborcza napiasa³a na pierwszej stronie swojego krakowskiego dodatku o zamiszaniu z elektrowni¹ wiatrow¹ w Olkuszu. Nota bene to moje miasto - mieszkam w nim juz ponad 18 lat. Otó¿ dzisiaj temat ten podjêla Renata Kijowsk¹. Materia³ by³ nudny - wiadomo kilka zdjêÌ z terenu plus informacje "Jak to jest w Europie". Reporterka nawet siê nie wysli³a i "¿ywcem" prztoczy³a opiniê z GW - tj ciemny naród i jeden œwiêty. Innych argumentów "ZA", b¹dŸ te¿ "PRZECIW szukaÌ sie ju¿ nie chcia³o. Po co?! I tak oto pani Renata zap³aci³a jedynie za paliwo do samochodu (dla nie wtajemniczonych - Olkusz le¿y 30 km na zachód od Krakowa, w stronê Katowic) oraz za wczorajsz¹ Wyborcz¹. I tylko tylê wystarczy aby materia³ zosta³ wyemitowany w g³ównym wydaniu czo³owego programu TVN. Bez w³asnego pomys³u, nudnie i sztampowo.
WSTYD
ÂŁukaszu bĂŞdĂŞ zÂłoÂśliwy - uwaÂżnie oglÂądaj Fakty
WSTYD

ÂŁukaszu bĂŞdĂŞ zÂłoÂśliwy - uwaÂżnie oglÂądaj Fakty

Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Owszem, takie przypadki s¹ czêstê, ale dotcz¹ du¿ych spraw. W TVP nie robi¹ materia³ów regionalnych na podstawie gazet - maj¹ silne oœrodki i redakcje lokalne, które ¿yj¹ z robienia takich newsów. Natomiast Kijowska mog³aby zrobiÌ coœ bardziej oryginalnego, twórczego i nie a¿ tak silnie powi¹zanego z kiepsk¹ (moim zdaniem) publikacj¹ prasow¹ - naprawdê w Krakowie nie brakuje tematów. Np ostatnio wybuch³ skandal ze stypendiami socjalnymi na UJ.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
A nie sÂłyszaÂł nikt o przekupywaniu [ czyt. dawaniu] w zamian za poruszenie tematu w mediach.
Aczkolwiek nie wykluczam WczeÂśniejszych teorii.
Aczkolwiek nie wykluczam WczeÂśniejszych teorii.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24
http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24
http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
- michos
- Stały bywalec
- Kontakt:
Dzisiaj obejrzaÂłem wyjÂątkowo Fakty
ByÂły mdÂłe, kiepskie i nie do strawienia.
Rozumiem jako pierwszÂą informacjĂŞ podali o Arafacie i poÂświĂŞcili temu 9min ale jako drugÂą podali swĂłj news o dochnalach, pĂŞczakach i innych palantach a dzieĂą niepodlegÂłoÂści mieli caÂłkowicie w dupi.. TÂą informacje podali dopiero w 13min. Ja osobiÂście to uwaÂżam za skandal i dzisiaj przyznam doznaÂłem szoku
Wszystkie inne dzienniki informacje na temat dnia niepodlegÂłoÂści dali jako drugÂą a tylko fakty siĂŞ wyÂłamaÂły.
A materia³ kunicy by³ robiony na si³ê a zapowiedŸ rymana przed materia³em by³a kuriozalna.
Czy jest ktoÂś kto byÂł w szoku po obejrzeniiu tego materiaÂłu
Czy mo¿e ktoœ siê dowiedzia³ czegoœ nopwego lub mo¿e ktoœ zauwa¿y³ jak¹œ wielk¹ myœl odkrywcz¹ w stand dup-ie Kunicy
Powiedzcie mi o tym koniecznie bo moÂże jakiegoÂś olbrzymiego newsa przegapiÂłem
A na koniec jeszcze kijowska ze swoimi mÂądroÂściami

Rozumiem jako pierwszÂą informacjĂŞ podali o Arafacie i poÂświĂŞcili temu 9min ale jako drugÂą podali swĂłj news o dochnalach, pĂŞczakach i innych palantach a dzieĂą niepodlegÂłoÂści mieli caÂłkowicie w dupi.. TÂą informacje podali dopiero w 13min. Ja osobiÂście to uwaÂżam za skandal i dzisiaj przyznam doznaÂłem szoku

Czy jest ktoÂś kto byÂł w szoku po obejrzeniiu tego materiaÂłu

Powiedzcie mi o tym koniecznie bo moÂże jakiegoÂś olbrzymiego newsa przegapiÂłem

A na koniec jeszcze kijowska ze swoimi mÂądroÂściami

- michos
- Stały bywalec
- Kontakt:
O Arafacie wszĂŞdzie byÂło duÂżo wiĂŞc dobrze Âże tyle byÂło. Michodzi oto Âże tak zmarginalizowali dzieĂą niepodlegÂłoÂści
Jakby siĂŞ postarali to i Arafacie zrobiliby lepiej i ciekawiej. Np.w WiadomoÂściach sÂłyszaÂłem na przez chwilĂŞ gÂłos Marka CzyÂża z Kairu gdzie ma siĂŞ jutro odbyc pogrzeb Arafata. A ciekawe czy Fakty kogoÂś do Kairu wyÂślÂą bo przypomnĂŞ, Âże woroch jest w Ramallah

Jakby siĂŞ postarali to i Arafacie zrobiliby lepiej i ciekawiej. Np.w WiadomoÂściach sÂłyszaÂłem na przez chwilĂŞ gÂłos Marka CzyÂża z Kairu gdzie ma siĂŞ jutro odbyc pogrzeb Arafata. A ciekawe czy Fakty kogoÂś do Kairu wyÂślÂą bo przypomnĂŞ, Âże woroch jest w Ramallah

Pogrzeb Arafata tez mi wydarzenie. A o swiecie niepodleglosci dobrze ze zbytnio duzo nie mowili bo ja dzis bylem na takiej imprezie w jednym z wiekszych miast polski i co?? nie ma o czym mowic. spiewali zalobne piosenki... nasz kraj jednak jest dziwny i az chce sie zapytac CO Z TA POLSKA?? raczej powinnismy sie cieszyc ze jestesmy wolnym krajem a nie umartwiac sie zreszta nic innego nam lepiej nie wychodzi. koniec wyywodu... bo nie ma nad czym lez ronic;)
To jest to na co czekałem od początku... "Fakty. Justyna Pochanke. Witam Państwa". Jest najlepsza.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Widzieliœcie dzisiejsze Fakty? Oczywiœcie wpadka Kajdanowicza by³a ¿enuj¹ca, ale moj¹ uwagê zwróci³ równiez inny fakt. Otó¿ materia³ Rogalskiego o dzisiejszej walce Go³oty by³ nieudoln¹ próba podrobienia stylu Mariusza Maxa Kolonki - tj muzyczka, krótkie zdania, wszytko w ruchu, szybko zmieniaj¹ce siê zdjêcia i stand up inny ni¿ wszytkie.
WidaĂŚ, kto od kogo zgapia. Nota bene w samym materiale wykorzystano zdjĂŞcia TVP, w skromny sposĂłb opisane ZdjĂŞcia TVP Chicago
WidaĂŚ, kto od kogo zgapia. Nota bene w samym materiale wykorzystano zdjĂŞcia TVP, w skromny sposĂłb opisane ZdjĂŞcia TVP Chicago
mi tez sie wydaje ze TVP Chicago to lokalna stacja.... a nie oddzial TVP!GDZIES nawet o tym czytalem:)
wiec zarzut dr jest troche nie trafiony(choc moge sie mylic)
material nie byl zly..
mozE etroche za luzacki:)
dr i mochos, robiac tak jak wy na wszytsko mozna znalezc minusa
w ten sam sposob moge wytknac sporo dzis bledow widaomoscimom tvp..material tej paniZ Wiadomosci byl poodbny do tego materialu pana z TVN..,itd,itd..
.
wiec zarzut dr jest troche nie trafiony(choc moge sie mylic)
material nie byl zly..

dr i mochos, robiac tak jak wy na wszytsko mozna znalezc minusa
w ten sam sposob moge wytknac sporo dzis bledow widaomoscimom tvp..material tej paniZ Wiadomosci byl poodbny do tego materialu pana z TVN..,itd,itd..
.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Enjoy przede wszytkim nie naleÂży do niczego podchodziĂŚ bez krytycznie - to moja dewiza, ktĂłrej stara, trzymaĂŚ siĂŞ od lat. OglÂądam, myÂślĂŞ, analizujĂŞ, przyjmujĂŞ lub odrzucam.enjoy16 pisze: dr i mochos, robiac tak jak wy na wszytsko mozna znalezc minusa
.
Jeszcze kilka tygodni temu ³ukasz drwi³ z Maxa Kolonki i jego amerykaùskiego stylu prezentowania newsów. A tutaj M. Rogalskistara siê w podobny sposób przygotowywaÌ w³asne relacje z USA. S¹dzê, ¿e w tym przypadku mamy do czynienia z nieudanym plagiatem. Ka¿dy dziennikarz ma sój w³asny styl - SIanecki, Ziêtkiewicz, Kolonko, œp. W. Milewicz. I jest to styl rozpoznawalny przez wiêszoœÌ widzów. G³upio wiêc robiÌ swoje materia³y wzoruj¹c siê na innych. Cóz takie jest moije zdanie.
CO do TVP Chicago - byĂŚ moÂże macie racje. Ale program TVP Polonia nadawany w USA w najwiĂŞkszych skupiskach Polonii w Ameryce (miĂŞdzy innymi w Chicago) przerywany jest lokalnym programem, przygotowanym przez tamtejszych dziennikarzy - ot takie info z wÂłasnej ulicy. ITVN teÂż chce coÂś takiego zrobiĂŚ.