[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

bartek09
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: X FACTOR

Post autor: bartek09 »

mojpierwszyraz pisze:Wygląda pięknie. Na prawdę. Mega zaskok po castingach i eliminacjach. A teraz ciekaw jestem, czy za zmianami na ekranach pójdą także zmiany na ekranach w odc na żywo, jak i w samym studio czy coś się zmieni. I ciekawe też co z czołówką, czy zostanie stara czy pojawi się nowa.
Na pewno zostanie stara czołówka. Gdyby chcieli wprowadzić nową X na telebimach byłby trójwymiarowy jak w nowym logo, a tymczasem jak widać na zdjęciach X jest wszędzie płaski. Zresztą zmiana czołówki w tym roku wydaje mi się zbędna.
sb pisze:Ze zdjec widac ze styl odcinkow bedzie podobny do zmian wprowadzonych w UK i USA z 2012r. gdzie za kulisami nagrano duzo 'rozmow' miedzy uczestnikami, gdzie troche plotukuja sobie - troche w stylu docu-soap, niz jak do tej pory, formalne wywiady przed kamera - jezeli tak zrobia, to bedzie inaczej i ciekawie moim zdaniem. Aby odcinki na zywo tez sie upodobnily w stylu do UK i USA, bardziej koncertowo i galowo, niz konkursowo.
O tym samym pomyślałem, kiedy oglądałem zdjęcia. I szczerze mówiąc nie cieszy mnie to specjalnie. Chociaż to też zależy, jak daleko się w tym posuną. Ale generalnie ten styl w angielskiej edycji nie przypadł mi do gustu. Wyglądało to sztucznie i było zupełnie niepotrzebne. Zresztą spotkało się z krytyką wielu widzów i moim zdaniem było jedną z przyczyn spadku oglądalności. Aczkolwiek kamery w domach uczestników śledzące ich przygotowania i drogę na casting to ciekawy dodatek. No ale poczekajmy jak to będzie wyglądać u nas.
felek
Bywalec
Bywalec

Post autor: felek »

Będzie nowa czołówka - ta która obecnie obowiązuje w UK i U.S! Fragment można zobaczyć w dzisiejszym materiale Faktów :D
http://fakty.tvn24.pl/tvn-na-wiosne,304 ... l#autoplay
TheXF
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: TheXF »

felek pisze:Będzie nowa czołówka - ta która obecnie obowiązuje w UK i U.S! Fragment można zobaczyć w dzisiejszym materiale Faktów :D
http://fakty.tvn24.pl/tvn-na-wiosne,304 ... l#autoplay
No w kooooooooooooońcu...
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Mam nadzieję, że to nie jest rekompensata słabego poziomu. Ale muszę przyznać, że TVN się postarał. Jeśli tylko Kazadi się sprawdzi, bootcamp będzie lepiej pokazany, a dźwięk w studiu będzie taki jak w MT to będzie blisko ideału.
TheXF
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

SevenUP pisze:Mam nadzieję, że to nie jest rekompensata słabego poziomu. Ale muszę przyznać, że TVN się postarał. Jeśli tylko Kazadi się sprawdzi, bootcamp będzie lepiej pokazany, a dźwięk w studiu będzie taki jak w MT to będzie blisko ideału.
Jeszcze nie tak blisko tego ideału... ;p Do tego 4 mentor, większe show (wykorzystanie sceny - tancerze, scenografia oraz lepsza wizualizacja), itd. można trochę powymieniać :) (ale większość była już wypisywana wiele razy, więc w sumie nie ma potrzeby znowu spamować)
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Miałem na myśli ten sezon, co chciabym w nim jeszcze zobaczyć w XF.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

Nie jestem "fanem" nowej czołówki "X Factora" także w edycjach amerykańskiej i brytyjskiej (choć jest wykonana lepiej od ostatniej), bo mam mylne wrażenie, że wygląda trochę sztucznie. Może to przez kolorystykę, może przez podrasowaną muzykę? Niemniej zmiany widać także ze strony wizualnej, bo nie oszukujmy się - dla każdego z weekendowych widowisk telewizyjnych w wielkiej czwórce ta wiosna będzie walką o przetrwanie. I producenci zdają sobie z tego sprawę.

Gdyby jeszcze wprowadzono minimalistyczne belki składające się z podpisów ze specjalnej czcionki - będzie naprawdę fajnie jeśli chodzi o oprawę graficzną "X Factora".
TheXF
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

3405t
Bywalec
Bywalec

Post autor: 3405t »

nie no 2 zdecydowanie lepsza
hothead
Początkujący
Początkujący

Post autor: hothead »

Bardzo mnie cieszą zmiany, które zostały wprowadzone do programu. Nowa czołówka, scenografia- widać, że program zaczyna się rozkręcać. Trzymam kciuki.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Tylko szkoda, że w czołówce jest ta belka u góry.
TheXF
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

SevenUP pisze:Tylko szkoda, że w czołówce jest ta belka u góry.
Już lepsza pusta belka, niż słownie "IKS" (na dole "FAKTOR") jak w Ukraińskiej edycji :hmm:
Obrazek
:D

@down
Jeszcze 15 dni :<
Ostatnio zmieniony piątek 08 lut 2013, 14:54 przez TheXF, łącznie zmieniany 1 raz.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

No tak, zdecydowanie. Nie mogę się doczekać 1. odcinka ;p
felek
Bywalec
Bywalec

Post autor: felek »

Są już spoty w TVN? Niestety nie mam TV i zostaje mi tylko tvn player :roll:
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

TheXF pisze:
SevenUP pisze:Tylko szkoda, że w czołówce jest ta belka u góry.
Już lepsza pusta belka, niż słownie "IKS" (na dole "FAKTOR") jak w Ukraińskiej edycji :hmm:
Obrazek
:D

@down
Jeszcze 15 dni :<
Akurat napis "IKS" w ukraińskiej wersji programu nie jest przypadkowo. W języku ukraińskim stosuje się bardziej cyrylicę, niż alfabet łaciński - a tam litera "X" oznacza spółgłoskę "cha". Poza tym zauważ, że w materiałach promocyjnych nie ma tej pustej belki nad "X".
ODPOWIEDZ