mojpierwszyraz pisze:Wygląda pięknie. Na prawdę. Mega zaskok po castingach i eliminacjach. A teraz ciekaw jestem, czy za zmianami na ekranach pójdą także zmiany na ekranach w odc na żywo, jak i w samym studio czy coś się zmieni. I ciekawe też co z czołówką, czy zostanie stara czy pojawi się nowa.
Na pewno zostanie stara czołówka. Gdyby chcieli wprowadzić nową X na telebimach byłby trójwymiarowy jak w nowym logo, a tymczasem jak widać na zdjęciach X jest wszędzie płaski. Zresztą zmiana czołówki w tym roku wydaje mi się zbędna.
sb pisze:Ze zdjec widac ze styl odcinkow bedzie podobny do zmian wprowadzonych w UK i USA z 2012r. gdzie za kulisami nagrano duzo 'rozmow' miedzy uczestnikami, gdzie troche plotukuja sobie - troche w stylu docu-soap, niz jak do tej pory, formalne wywiady przed kamera - jezeli tak zrobia, to bedzie inaczej i ciekawie moim zdaniem. Aby odcinki na zywo tez sie upodobnily w stylu do UK i USA, bardziej koncertowo i galowo, niz konkursowo.
O tym samym pomyślałem, kiedy oglądałem zdjęcia. I szczerze mówiąc nie cieszy mnie to specjalnie. Chociaż to też zależy, jak daleko się w tym posuną. Ale generalnie ten styl w angielskiej edycji nie przypadł mi do gustu. Wyglądało to sztucznie i było zupełnie niepotrzebne. Zresztą spotkało się z krytyką wielu widzów i moim zdaniem było jedną z przyczyn spadku oglądalności. Aczkolwiek kamery w domach uczestników śledzące ich przygotowania i drogę na casting to ciekawy dodatek. No ale poczekajmy jak to będzie wyglądać u nas.