Fakty - program informacyjny TVN
Moderator: Łukasz
Re: "Fakty" - program informacyjny TVN [Najlepszy program 20
Co za Fakty! Bim, gość w studio i Dariusz Prosiecki po drugiej stronie. Nie pamiętam kiedy ostatnio pokazywali w Faktach stronę studia TVN 24.
Pod względem realizatorskim to chyba najlepsze wydanie od kilku lat :brawa:
Skrót z dzisiejszych "Faktów":
http://youtu.be/QzctwxvXnCk
Zgadzam się w pełni z postem @matika. Brawa dziś dla Faktów :brawa:
http://youtu.be/QzctwxvXnCk
Zgadzam się w pełni z postem @matika. Brawa dziś dla Faktów :brawa:
Bardzo dobre wydanie! Mistrzostwo przy tym, co pokazały "Wydarzenia", a szczególnie "Wiadomości".
Liczą się tylko Fakty.
A mnie ciekawi, dlaczego ostatnio w "Faktach" tak często zdarza się, że po zapowiedziach muzyka nie "współgra" z prezenterem, tzn. Kamil Durczok sobie sobie idzie, siada, siedzi, czeka, a melodyjka w tle nawet nie jest blisko końca, tego - powiedzmy - dzwoneczka, w tle. Zawsze mi się podobało, jak to było zgrane, że akurat w tym momencie, kiedy prezenter siada przy stole to melodia się kończy i zaczynamy serwis, a tutaj? Dzisiaj np. kamera tak powoli i długo odlatywała, że prawie przebiła sufit.
A i tak w sumie muzykę po prostu wyciszono.
Innym razem jest tak, że prezenter musi podbiegac, żeby zdązyć przed jej końcem. Naprawdę tak trudno jest to dograć?

Innym razem jest tak, że prezenter musi podbiegac, żeby zdązyć przed jej końcem. Naprawdę tak trudno jest to dograć?

-
- Początkujący
Kto był twoim ulubionym prezenterem faktów do 2004
Witam jestem tu nowy więc wybaczcie moją tremę.
Mam pytanie kto był waszym ulubionym prezenterem faktów do 2004.
Osobiście uważam, że marcin pawłowski.
Jeśli macie coś związanego z faktami do 2004 to proszę wrzóćcie na youtube. Z chęcią poznam waszą opinię na ten temat.
Mam pytanie kto był waszym ulubionym prezenterem faktów do 2004.
Osobiście uważam, że marcin pawłowski.
Jeśli macie coś związanego z faktami do 2004 to proszę wrzóćcie na youtube. Z chęcią poznam waszą opinię na ten temat.
Liczą się tylko fakty
Nie jestem zbyt aktywny na forum, ale aż się zalogowałem żeby poprzeć @szym. Myślałem, że tylko mnie denerwuje, że główny program informacyjny, który ma próbę przed każdym wydaniem nie potrafi dobrze zmontować pętli tak żeby te charakterystyczne dwa "uderzenia" w podkładzie pojawiały się akurat po zakończeniu zapowiedzi pod videowallem. Tak naprawdę dobrze zgrany podkład z prezenterem widziałem raz. Podczas premiery w 2012. Inną sprawą jest, że lot jest już mniej dynamiczny niż kiedyś. Pamięta ktoś jeszcze pierwszy lot? Kamera na maksa blisko Durczoka, szybciutko pod stół i pod sam sufit do antresolki. Wtedy lot był dłuższy i dzieki temu bardziej dynamiczny. Nie kończyło się to zoomem na stół, aż da się zobaczyć kartki Durczoka. Codziennie mam ochotę pokrzywidzć troszkę operatora tego ramienia
1

-
- Bywalec
Popieram Was Panowie, długo czekałem na nową oprawę Faktów, ale ta która pojawiła się dwa lata temu mnie rozczarowała. Teraz z sentymentem wspominam tą obowiązująca w latach 2006-2012.
-
- Początkujący
Mam pewne pytanie.
Choć to stare dzieje, ale może ktoś z was wie.
Dla czego w 2001 Roman Młotkowski przestał prowadzić fakty?
Sam odszedł czy Lis go wyżucił? Proszę was o odp.
Choć to stare dzieje, ale może ktoś z was wie.
Dla czego w 2001 Roman Młotkowski przestał prowadzić fakty?
Sam odszedł czy Lis go wyżucił? Proszę was o odp.
Liczą się tylko fakty
Młodkowski przeszedł do TVN24. Był jednym ze współtwórców stacji, tworzył redakcję biznesową, a później już skupił się na prowadzeniu programów ekonomicznych.
-
- Początkujący
Dzięki za odp.
Czyli wtedy skończyły się duety w faktach do 2007?
Czyli wtedy skończyły się duety w faktach do 2007?
Liczą się tylko fakty
-
- Początkujący
Jutro minie 10 lat od otwarcia 2 studja faktów.
Liczą się tylko fakty
Niecały miesiąc temu narzekałem na sposób realizacji Faktów. Wytknąłem kilka błędów i dziś chciałbym zauważyć, że wczorajsze wydanie (27.09) były najlepiej zrealizowanym programem od bardzo dawna. Przynajmniej zajawianie tematów spod walla. Loty były stosownie dynamiczne (ale mogły być jeszcze bardziej
), stabilne, bo operator ramienia nie zwalniał albo nie przyspieszał w niespodziewanych momentach. Nie było też zoomowania na stół by zaczekać aż skończy się podkład, ani sprintu Anity Werner żeby zdążyć dobiec w ostatnich sekundach. Oby to nie był miły wyjątek, ale dziś wielki plus.

Od pewnego czasu (zdaje się że od poniedziałku) 1 temat jest omawiany (startówka+materiał) sprzed walla, następnie heady i dopiero prowadzący siada przy stole. Dziś z kolei heady były na siedząco.
Liczą się tylko Fakty.
Jestem niemal pewien, że w redakcji Faktów ktoś to forum czyta. Pójdę nawet o krok dalej: uważam, że często liczą się z uwagami, które się tu pojawiają. Mam nadzieję, że będzie tak też tym razem, bo ostatnie 2 wydania Faktów to dno i kilometr wodorostów dla mnie. Ja nie wiem czy oni w badaniach focusowych dostali jakieś dziwne wyniki czy co? Do licha. Kto przesuwa pierwszy materiał gdzieś w środek zajawek. Ostatni raz widziałem taki "wybryk" w swojej kablówce 8 lat temu. Przecież to studio ma takie możliwości. Dziś szanowny naczelny to już nawet nie stał pod wallem podczas zajawiania 3 tematów. Stać się nie chce? Chcecie coś odświeżyć? Zróbcie lepszy śródszpan. Taki jak dziś fotoszpan na początku. A nie trzy okienka obok prezentera w tym samym kadrze. Chcecie zrobić lepszy początek? Poprawcie dynamikę. Niech to znowu w fotel wciska, niech podkład da się dobrze usłyszeć, niech ramie się rusza szybciej. Niech prezenter zgra się z podkładem dobrze. Próbujecie przekombinować, a to długofalowo odbije się na wynikach