Moderator: Łukasz
Tak, ale to sÂą 2 dÂłuÂższe i lepsze programy informacyjne. Co wolaÂłbyÂś - 5 syrenek, czy 2 Maybachy? :?doktorfaustus1 pisze:PS WiadomoÂściom siĂŞ chce nadawaĂŚ 5 wydaĂą dziennie (od poniedziaÂłku do piÂątku) oraz kilku skrĂłtwĂł. Faktom chce sie nadawaĂŚ 2 wydania dziennie, z czego w wakacje mamy tylko jedno....
Mi przypomina siĂŞ relacja Batera w Iraku gdy pod koniec relacji zostaÂł on wciÂągniĂŞty przez tÂłum IrakijczykĂłw. A Woroch teÂż sie porywaÂł na coÂś takiegoKubs pisze:Ja natomiast dobrze pamiĂŞtam, Âże Woroch z telefonem staÂł w tÂłumie i relacjonowaÂł co siĂŞ dzieje
Nie ca³y czas! Zreszto to nie telenowela i po to jest on nadawany ca³¹ dobe by Ka¿dy znalaz³ potrzebne i interesuj¹ce Go informacje. W zale¿noœci czy jest to biznes, sport czy pogoda.Anonymus pisze:bo kana³ co ca³y czas s¹ w kó³ko wiadomoœci nie cieszy siê straszn¹ popularnoœci¹ wœród ludzi
Faustusie. CZy nie widzisz ró¿nic miedzy stacj¹ publiczn¹ a stacj¹ komercyjn¹?doktorfaustus1 pisze:Tutaj nie chodzi o d³ugoœ - rano trudno nadaÌ serwis 15 minutowy. Ale np ju¿ w okolicach 17.00 tematów nie brakuje. Chodzi mi o to, ¿e niezalêznie od pory roku TVP1 nadaje 5 wydaù Wiadomoœci - 4 wydania dziesiêciominutowe, jedno oko³o 20 minut (kiedyœ by³o 25-27 minut). Natomiast Fakty emitowane s¹ dwa razy dziennie - ³acznie oko³o 40 minut
Tym bardziej utwierdzasz mnie w przekonaniu, Âże powinienem.doktorfaustus1 pisze:Kubs z TobÂą wogĂłle nie da siĂŞ dyskutowac.
Wiem kim jest Magda Tadeusiak. Przede wszystkim wiem, Âże jest bardzo waÂżnÂą korespondentkÂą Telewizji PaĂąstwowej i maÂło kto dorasta jej do piĂŞt, no moÂże lepsza od niej jest Barbara Grad- WoÂźniak z nowiutkÂą kartÂą ekranowÂąWidze, Âże nawet nie wiesz, kim jest Magda Tadeusiak.
Nie powinniÂśmy jechaĂŚ teÂż do murzyĂąskich gett bo nie lubiÂą tam podobno PolakĂłw. MoÂżna zostaĂŚ pobitym albo- co gorsze, obrzuconym stekiem wyzwisk z hiphopowym bitem.Co mogÂą mieĂŚ Arabowie do polskich dziennikarzy? A no nic. Tylko kilka nieistotnych pretensji u udziaÂł naszych w wojsk w okupacji (to ich ulubione sÂłowo) Iraku.
Tak, szczegĂłlnie oplucie jest straszne... Brr, w koĂącu to Arabowie, ich Âślina moÂże byĂŚ ÂźrÂąca. Piotr KraÂśko musiaÂłby siĂŞ od razu zdezynfekowaĂŚRyzyko pobicia, zniszczenia kamery lub w najlepszym wypadku oplucie - wybieraj co chcesz. Ewentualnie lincz...
Kolejny mocny dowĂłd, Âże nie naleÂży jechaĂŚ w Bliski WschĂłd. Gdzie indziej to moÂżna by powiedzieĂŚ, Âże jesteÂśmy z kraju PapieÂża, no ale tam to faktycznie nie poskutkuje.Na wiadomoÂśc, Âże dziennikarz jest z Polski francuscy PlaestyĂączycy wogĂłle nie chcieli rozmawiaĂŚ
...przez polskich dziennikarzy :idea: Typuje WorochacaÂła sytuacja zaostrzyÂła siĂŞ kiedy ktoÂś rzuciÂł plotkĂŞ, Âże Arafat zostaÂł otruty.
No to ju¿ mniej wartoœciowa "setka". Pewnie Woroch mia³ takie, a Magda Tadeusiak zaprzyjaŸnionych ortodoksyjnych Arabów i Arabek manifestuj¹cych sw¹ wiarê chustami na g³owach.Praktycznie wywiadów udzielali "zromanizowani" Arabowie , którzy postanowili zerwaÌ z swoj¹ star¹ kultur¹ i przyj¹Ì francuski model ¿ycia.
Za samo bycie nie przyznajemy punktĂłw. No i co Âże byÂł, efekty jego pracy byÂły takie Âże faktycznie lepiej jak zostaÂłby w Polsce, przynajmniej nie byÂłoby szopki z videotelefonem. KraÂśko siĂŞ wozi po Âświecie za moje pieniÂądze i jeÂśli ma tak partaczyĂŚ swoje obowiÂązki ZA MOJE PIENIÂĄDZE to przestaje pÂłaciĂŚ abonament.KraÂśko byÂł na miejscu, nie siedziaÂł w biurze.
W³aœnie pomyœla³em sobie, ¿e ¿eby odpowiedzieÌ musia³bym kolejny raz napisaÌ to samo. Wniosek taki, ¿e nie czytasz tego co inni maj¹ do powiedzienia, ale powielasz swoje posty. Ale jednak odpowiem pytaniem: czy Ty, jako widz, wolisz ogl¹daÌ zdjêcia w których jest pe³no ruchu, ca³a sytuacja dzieje sie wokó³ ciebie, mo¿esz odczuÌ oddech Palestyùczyków na swoich plecach czy ogl¹daÌ statyczny obrazek z oddalonego o kilkaset metrów punktuMoim zdaniem w chodzenie do takiego t³umu by³o naprawdê niebezpieczne i jestem w stu procentach pewien, ¿e nie warto ryzykowaÌ.
W³ó¿ to miêdzy bajki. Ekipy reporterskie nie dysponuj¹ takim sprzêtem, przynajmniej nie ekipy polskiej telewizji. Zreszt¹, myœlê, ¿e ¿adna telewizja ekip wojennych nie pokara³aby takim obiektywem, który jednak wa¿y to DU¯OPrzypominam, ¿e technika posz³a do przodu - obiektywy kamery ustawionej nawet kilkaset metrów mog¹ pokazywaÌ te same zdjecia, jak kamera ustawiona 10 metrów od jakiegoœ miejsca.
Dziêki za uznanie, ale nie uwa¿am poœwiêcenia za dziecinne zachowanie. Trzeba mieÌ jaja i wejœÌ w t³um a nie obserwowaÌ co siê dzieje z oddali.Bo mêstwo i odwaga nie polega na takim dziecinnym zachowaniu - wejdê w paszczê smoka - piêknie to powiedzia³eœ
Dwie ulice dalej morduj¹ siê ludzie, a my robimy sobie fotki ludzi spaceruj¹cych po ulicach, pszczó³ek zapylaj¹cych kwiatki na rabatkach i przy okazji pytamy co s¹dz¹ o tym co siê dzieje dwie ulice dalej. Takie zdjêcia mo¿na zrobiÌ po zdarzeniu. Jeœli za przyk³ad bierzemy pogrzeb Arafata, to sam wiesz, ¿e trwa³ on d³ugo, a interesuj¹cy by³ sam pocz¹tek, wiêc najpierw robimy zdjêcia l¹duj¹cych helikopterów, t³umu nios¹cego trumnê Arafata a potem idziemy na boczne uliczki i rozmawiamy z ludŸmi obserwuj¹cymi np. w tv ten pogrzeb. Widz nie zorientuje siê czy by³o to w 10 czy 70 minucie pogrzebu Arafata, poza tym jakie to ma znaczenie. Fakt jest faktem i nic tego nie zmieni. No ale jesli siê ma czysto teoretyczne pojêcie o pracy reportera to rozumiem twój tok rozumowania.A mo¿e warto siê wysiliÌ i znaleŸÌ inne materia³y - przejœÌ siê po uliczkach, spróbowaÌ porozmawiaÌ z ludzmi,
Tak, wystarczy tylko zadzwoniĂŚ i masz wywiad z BIn Ladenem. JeÂśli masz do niego numer to chĂŞtnie go poznamlub terrorystami etc
A z kim rozmawiali ludzie z TVP- nie rzucaj suchymi faktami tylko konkrety. Bo szczerze mĂłwiÂąc nie pamiĂŞtam materiaÂłu publicznej.reporterzy TVN nawet siĂŞ nie starali rozmawiaĂŚ z nikim z ugrupowaĂą terrorystycznych. TVP - tak. I komu siĂŞ chce w tym przypadku?
WiadomoÂściom siĂŞ chce nadawaĂŚ 5 wydaĂą dziennie (od poniedziaÂłku do piÂątku) oraz kilku skrĂłtwĂł. Faktom chce sie nadawaĂŚ 2 wydania dziennie, z czego w wakacje mamy tylko jedno....
heKubs pisze: Barbara Grad- WoÂźniak z nowiutkÂą kartÂą ekranowÂą
Nie obraŸ siê, ale wydaje mi siê, ¿e wydziwiaszdoktorfaustus1 pisze:Nie wiem, czy co czwart Polak ma dostêp do TVN24 - sk¹d masz takie dane? Jednak zaledwie niewileu w³acza na ten kana³. Teraz informacje nie s¹ w modzie - dominuj¹ lekkie, ³atwe i przede wszystkim g³upie programy, a o istnieniu tego kana³u wiêkszoœÌ zapomina. TVN24 ma swoich wiernych widzów, ale w kraju dwóch telenowel brazylijskich emitowanych przez TVN i którejœ tam edycji Baru na Polsacie zapewne nie satnowi¹ wielkiej grupy.
Skoro widzowie mog¹ wybraÌ Polsat lub TVP, to mo¿e Walter od razu powinnien zakoùczyÌ emisjê TVN0u i zaj¹Ì siê bran¿¹ spo¿ywcz¹? Do cholery przecie¿ powinnien rywalizowaÌ o widza, a za powtórkê serwisu TVN24 na zwyk³ym TVN du¿o nie zap³aci.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 2 gości