Fakty - program informacyjny TVN

Rozmowy na temat Faktów TVN i wszystkiego co jest z nimi zwiazane.

Moderator: Łukasz

Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Jak ja marzyÂłem o takiej chwili Âżeby na forum pojawiÂł siĂŞ ktoÂś kto bĂŞdzie miaÂł rĂłwnie wiele energii, pasji i zapaÂłu co Faustus, ale jednoczeÂśnie bĂŞdzie po stronie TVN. No i staÂło siĂŞ. PojawiÂł siĂŞ Kubs, trochĂŞ mnie wyrĂŞczy, ale czy wytrzyma dÂłuÂżej niÂż ja? Bo z Faustusem jest naprawdĂŞ ciĂŞÂżko.

:D :D :D
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

doktorfaustus1 pisze:PS WiadomoÂściom siĂŞ chce nadawaĂŚ 5 wydaĂą dziennie (od poniedziaÂłku do piÂątku) oraz kilku skrĂłtwĂł. Faktom chce sie nadawaĂŚ 2 wydania dziennie, z czego w wakacje mamy tylko jedno....
Tak, ale to sÂą 2 dÂłuÂższe i lepsze programy informacyjne. Co wolaÂłbyÂś - 5 syrenek, czy 2 Maybachy? :?
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Maciek »

Ja piĂŞĂŚ syrenek. PÂływajÂących. :lol: :D
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

Dobrze któryœ w przedmówców zauwa¿y³, ¿e Fakty maja 2, ale obszerne wydania. WIADOMOŒCI nie sa z³e, ale pamiêtajmy, ¿e emitowane s¹ w TVP i chc¹c nie chc¹c musi byÌ kilka wydaù. 2, 3 wydania nie wystarcz¹. Telewizja Publiczna musi spe³niaÌ swoja misjê i w³aœnie to robi. A TVN jakby chcia³ to móg³by ograniczyÌ siê do jednego wydania. Ja jestem jednak nadal za tym, ¿e FAKTy wieczorne wróc¹ -prêdzej czy póŸniej :wink:
http://www.tvnfakty.pl - wszystkie fakty o TVN

BrzydUla - poniedziałek-piątek, godz. 17:55
(tvn) programowo najlepsza
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Tutaj nie chodzi o d³ugoœ - rano trudno nadaÌ serwis 15 minutowy. Ale np ju¿ w okolicach 17.00 tematów nie brakuje. Chodzi mi o to, ¿e niezalêznie od pory roku TVP1 nadaje 5 wydaù Wiadomoœci - 4 wydania dziesiêciominutowe, jedno oko³o 20 minut (kiedyœ by³o 25-27 minut). Natomiast Fakty emitowane s¹ dwa razy dziennie - ³acznie oko³o 40 minut. Jednak w wakacje jest tylko wydanie g³ówne. A je¿eli ja wolê obejrzeÌ sobie zachód s³oùca lub iœc do knajpy to co? Wydania wieczornego nie ma ju¿ od wrzeœnia. TVN24 zazwyczaj nie jest dostêpny w pensjonatach etc (nie mówiê o drogich hotleach). Jaki z tego wniosek - TVN sam oddaje pole swojej konkurencji. Nawet tak krytykowane przez Was informacje nie rezygnowa³ay z wydaù w trakcie wakacji.
SÂądzĂŞ, Âże lepiej emitowaĂŚ czĂŞsciej krĂłtkie programy (jak WiadomoÂści o 8.00, 12.00 i 15.00) niÂż nadawaĂŚ jeden dÂłuzszy w czasie, w ktĂłrym ludzie jeszcze odpoczywajÂą.

A teraz coÂś dla Kubsa!!!! :D :D
Kliknij sobie na ten link i wybierz opcej "Zapisz jako" - a przekonasz siĂŞ czy WiadomoÂściom "siĂŞ nie chciaÂło" oraz czy reporter z kamerzystÂą wszedÂł w tÂłum. Serdecznie polecam.
:arrow: Arafat

ÂŁukaszu to moÂże przyznaj mi rangĂŞ pogromca Administartora????

Oj chyba Fakty wieczorne nie wróc¹. Przy okazji s¹dzê, ¿e znikn¹ fakty popo³udniowe - maj¹ nisk¹ ogl¹dalnoœÌ, a wiadomo, ¿e w TVN licz¹ siêz gotówk¹. A czemu Polsat potrafi nadawaÌ trzy wydania swojego programu informacyjnego? Nawet w lato?
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Ponad 40 minut...

Ale po co kilka wydaĂą FaktĂłw, skoro jest TVN24. To chyba oczywiste, Âże nie wszystko wszĂŞdzie jest dostĂŞpne... :x To dlaczego TVP1 nie nadaje caÂły dzieĂą relacji z sejmu - przecieÂż TVP3 nie jest wszĂŞdzie dostĂŞpne. Dlaczego TVN nie nadaje caÂły czas pogody - przecieÂż TVN Meteo nie wszĂŞdzie jest dostĂŞpne... :? Poprostu wszystkiego na raz siĂŞ nie da, a informacja w TVN24 przebija te Twoje 5 wtdaĂą WiadomoÂści, Teleexpress, Kurier i PanoramĂŞ razem wziĂŞte :!:
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Tutaj nie chodzi o 24 godziny na dobê. TVN24 i TVN meteo wci¹¿ odbierane i ogl¹dane s¹ przez mniejszoœÌ. Tutaj chodzi o serwis wieczorny dla ludzi wracj¹cych z drugiej zmiany ( w okolicach 23.00). TVP i Polsat takowe maj¹. Nied³ugo Fakty o 19.00 zostan¹ ograniczone wy³acznie do TVN24 w imiê oszczêdnosci.
TVP3 swoim zasiĂŞgiem pokrywa 80% kraju, TVN24 dostĂŞpny jest dla nielicznych - tj posiadaczy kablĂłwek, Cyfry Plus i Polastu Cyfrowego.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

TVN24 posiada co 4 Polak. Brak Faktów wieczornych to rzeczywiœcie b³¹d... Ale z drugiej strony ogl¹dalnoœÌ by³a ma³¹. Jak ktoœ chce informacji, to ma Polsat, TVP, TVN24...
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Nie wiem, czy co czwart Polak ma dostêp do TVN24 - sk¹d masz takie dane? Jednak zaledwie niewileu w³acza na ten kana³. Teraz informacje nie s¹ w modzie - dominuj¹ lekkie, ³atwe i przede wszystkim g³upie programy, a o istnieniu tego kana³u wiêkszoœÌ zapomina. TVN24 ma swoich wiernych widzów, ale w kraju dwóch telenowel brazylijskich emitowanych przez TVN i którejœ tam edycji Baru na Polsacie zapewne nie satnowi¹ wielkiej grupy.
Skoro widzowie mog¹ wybraÌ Polsat lub TVP, to mo¿e Walter od razu powinnien zakoùczyÌ emisjê TVN0u i zaj¹Ì siê bran¿¹ spo¿ywcz¹? Do cholery przecie¿ powinnien rywalizowaÌ o widza, a za powtórkê serwisu TVN24 na zwyk³ym TVN du¿o nie zap³aci.
Anonymus
Bywalec
Bywalec

Post autor: Anonymus »

myÂślĂŞ, Âże to prawda, Âże co 4 polak ma tvn24
skoro mĂłj co 2 znajomy ma
teraz raczej prawie kaÂżdy tylko nie kaÂżdy to oglÂąda
bo kana³ co ca³y czas s¹ w kó³ko wiadomoœci nie cieszy siê straszn¹ popularnoœci¹ wœród ludzi
mi jak siĂŞ nudzi to zawsze wÂłaczam tvn24 i jest cool :wink:
Każdego dnia toczy się życie - Jesteśmy po to aby je pokazać - Cała prawda całą dobę - TVN24
TVN - PROGRAMOWO NAJLEPSZA
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

Kubs pisze:Ja natomiast dobrze pamiĂŞtam, Âże Woroch z telefonem staÂł w tÂłumie i relacjonowaÂł co siĂŞ dzieje
Mi przypomina siĂŞ relacja Batera w Iraku gdy pod koniec relacji zostaÂł on wciÂągniĂŞty przez tÂłum IrakijczykĂłw. A Woroch teÂż sie porywaÂł na coÂś takiego :?:

Anonymus pisze:bo kana³ co ca³y czas s¹ w kó³ko wiadomoœci nie cieszy siê straszn¹ popularnoœci¹ wœród ludzi
Nie ca³y czas! Zreszto to nie telenowela i po to jest on nadawany ca³¹ dobe by Ka¿dy znalaz³ potrzebne i interesuj¹ce Go informacje. W zale¿noœci czy jest to biznes, sport czy pogoda.

doktorfaustus1 pisze:Tutaj nie chodzi o dÂługoÂś - rano trudno nadaĂŚ serwis 15 minutowy. Ale np juÂż w okolicach 17.00 tematĂłw nie brakuje. Chodzi mi o to, Âże niezalĂŞznie od pory roku TVP1 nadaje 5 wydaĂą WiadomoÂści - 4 wydania dziesiĂŞciominutowe, jedno okoÂło 20 minut (kiedyÂś byÂło 25-27 minut). Natomiast Fakty emitowane sÂą dwa razy dziennie - Âłacznie okoÂło 40 minut
Faustusie. CZy nie widzisz ró¿nic miedzy stacj¹ publiczn¹ a stacj¹ komercyjn¹?
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
Awatar użytkownika
Kubs
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kubs »

No to czas przystÂąpiĂŚ do odpierania tez Doktora 8)
doktorfaustus1 pisze:Kubs z TobÂą wogĂłle nie da siĂŞ dyskutowac.
Tym bardziej utwierdzasz mnie w przekonaniu, Âże powinienem.
Widze, Âże nawet nie wiesz, kim jest Magda Tadeusiak.
Wiem kim jest Magda Tadeusiak. Przede wszystkim wiem, Âże jest bardzo waÂżnÂą korespondentkÂą Telewizji PaĂąstwowej i maÂło kto dorasta jej do piĂŞt, no moÂże lepsza od niej jest Barbara Grad- WoÂźniak z nowiutkÂą kartÂą ekranowÂą 8)
Co mogÂą mieĂŚ Arabowie do polskich dziennikarzy? A no nic. Tylko kilka nieistotnych pretensji u udziaÂł naszych w wojsk w okupacji (to ich ulubione sÂłowo) Iraku.
Nie powinniÂśmy jechaĂŚ teÂż do murzyĂąskich gett bo nie lubiÂą tam podobno PolakĂłw. MoÂżna zostaĂŚ pobitym albo- co gorsze, obrzuconym stekiem wyzwisk z hiphopowym bitem.
Ryzyko pobicia, zniszczenia kamery lub w najlepszym wypadku oplucie - wybieraj co chcesz. Ewentualnie lincz...
Tak, szczegĂłlnie oplucie jest straszne... Brr, w koĂącu to Arabowie, ich Âślina moÂże byĂŚ ÂźrÂąca. Piotr KraÂśko musiaÂłby siĂŞ od razu zdezynfekowaĂŚ 8)
No, to w takim razie nie powinniÂśmy wogĂłle wysyÂłaĂŚ polskich dziennikarzy do Iraku. Bohatkiewicz (chyba jedyny dziennikarz z Publicznej ktĂłrego cenie), Woroch, Firlej, Sobieniowski to samobĂłjcy. Nie no jasne, pisaÂłem juÂż Âże agencyjne zdjĂŞcie sa o wiele lepsze. A moÂżna smaÂżyc tyÂłek na Woronicza, na AugustĂłwce i nie ruszaĂŚ siĂŞ- po co?? Zawsze moÂżna teÂż w udawanym livie wystÂąpiĂŚ na tle zastawki z widokiem Babilonu.
Na wiadomoÂśc, Âże dziennikarz jest z Polski francuscy PlaestyĂączycy wogĂłle nie chcieli rozmawiaĂŚ
Kolejny mocny dowĂłd, Âże nie naleÂży jechaĂŚ w Bliski WschĂłd. Gdzie indziej to moÂżna by powiedzieĂŚ, Âże jesteÂśmy z kraju PapieÂża, no ale tam to faktycznie nie poskutkuje.
caÂła sytuacja zaostrzyÂła siĂŞ kiedy ktoÂś rzuciÂł plotkĂŞ, Âże Arafat zostaÂł otruty.
...przez polskich dziennikarzy :idea: Typuje Worocha 8)
Praktycznie wywiadów udzielali "zromanizowani" Arabowie , którzy postanowili zerwaÌ z swoj¹ star¹ kultur¹ i przyj¹Ì francuski model ¿ycia.
No to juÂż mniej wartoÂściowa "setka". Pewnie Woroch miaÂł takie, a Magda Tadeusiak zaprzyjaÂźnionych ortodoksyjnych ArabĂłw i Arabek manifestujÂących swÂą wiarĂŞ chustami na gÂłowach.
KraÂśko byÂł na miejscu, nie siedziaÂł w biurze.
Za samo bycie nie przyznajemy punktĂłw. No i co Âże byÂł, efekty jego pracy byÂły takie Âże faktycznie lepiej jak zostaÂłby w Polsce, przynajmniej nie byÂłoby szopki z videotelefonem. KraÂśko siĂŞ wozi po Âświecie za moje pieniÂądze i jeÂśli ma tak partaczyĂŚ swoje obowiÂązki ZA MOJE PIENIÂĄDZE to przestaje pÂłaciĂŚ abonament.
Moim zdaniem w chodzenie do takiego tÂłumu byÂło naprawdĂŞ niebezpieczne i jestem w stu procentach pewien, Âże nie warto ryzykowaĂŚ.
W³aœnie pomyœla³em sobie, ¿e ¿eby odpowiedzieÌ musia³bym kolejny raz napisaÌ to samo. Wniosek taki, ¿e nie czytasz tego co inni maj¹ do powiedzienia, ale powielasz swoje posty. Ale jednak odpowiem pytaniem: czy Ty, jako widz, wolisz ogl¹daÌ zdjêcia w których jest pe³no ruchu, ca³a sytuacja dzieje sie wokó³ ciebie, mo¿esz odczuÌ oddech Palestyùczyków na swoich plecach czy ogl¹daÌ statyczny obrazek z oddalonego o kilkaset metrów punktu :?: Dla mnie telewizja to emocje które przekazuje a nie suche sprawozdanie.
Przypominam, Âże technika poszÂła do przodu - obiektywy kamery ustawionej nawet kilkaset metrĂłw mogÂą pokazywaĂŚ te same zdjecia, jak kamera ustawiona 10 metrĂłw od jakiegoÂś miejsca.
W³ó¿ to miêdzy bajki. Ekipy reporterskie nie dysponuj¹ takim sprzêtem, przynajmniej nie ekipy polskiej telewizji. Zreszt¹, myœlê, ¿e ¿adna telewizja ekip wojennych nie pokara³aby takim obiektywem, który jednak wa¿y to DU¯O :arrow: wyobra¿asz sobie, ¿e operator lata z obiektywem, który wa¿y powiedzmy 5 kilo i celuje. Upier***lili by mu go zanim odpali³by kamerê. I nie mów, ¿e to ich praca, bo jednak ekipom te¿ nale¿y zapewniÌ minimum komfortu. W³aœnie, ale skoro twierdzisz, ¿e ekipy maj¹ taki sprzêcior, to mo¿esz podaÌ przyk³ad ekipy, która by³a w taki fenomenalny obiektym wyposa¿ona??
Bo mĂŞstwo i odwaga nie polega na takim dziecinnym zachowaniu - wejdĂŞ w paszczĂŞ smoka - piĂŞknie to powiedziaÂłeÂś
Dziêki za uznanie, ale nie uwa¿am poœwiêcenia za dziecinne zachowanie. Trzeba mieÌ jaja i wejœÌ w t³um a nie obserwowaÌ co siê dzieje z oddali.
A mo¿e warto siê wysiliÌ i znaleŸÌ inne materia³y - przejœÌ siê po uliczkach, spróbowaÌ porozmawiaÌ z ludzmi,
Dwie ulice dalej morduj¹ siê ludzie, a my robimy sobie fotki ludzi spaceruj¹cych po ulicach, pszczó³ek zapylaj¹cych kwiatki na rabatkach i przy okazji pytamy co s¹dz¹ o tym co siê dzieje dwie ulice dalej. Takie zdjêcia mo¿na zrobiÌ po zdarzeniu. Jeœli za przyk³ad bierzemy pogrzeb Arafata, to sam wiesz, ¿e trwa³ on d³ugo, a interesuj¹cy by³ sam pocz¹tek, wiêc najpierw robimy zdjêcia l¹duj¹cych helikopterów, t³umu nios¹cego trumnê Arafata a potem idziemy na boczne uliczki i rozmawiamy z ludŸmi obserwuj¹cymi np. w tv ten pogrzeb. Widz nie zorientuje siê czy by³o to w 10 czy 70 minucie pogrzebu Arafata, poza tym jakie to ma znaczenie. Fakt jest faktem i nic tego nie zmieni. No ale jesli siê ma czysto teoretyczne pojêcie o pracy reportera to rozumiem twój tok rozumowania.
lub terrorystami etc
Tak, wystarczy tylko zadzwoniĂŚ i masz wywiad z BIn Ladenem. JeÂśli masz do niego numer to chĂŞtnie go poznam 8)
reporterzy TVN nawet siĂŞ nie starali rozmawiaĂŚ z nikim z ugrupowaĂą terrorystycznych. TVP - tak. I komu siĂŞ chce w tym przypadku?
A z kim rozmawiali ludzie z TVP- nie rzucaj suchymi faktami tylko konkrety. Bo szczerze mĂłwiÂąc nie pamiĂŞtam materiaÂłu publicznej.
WiadomoÂściom siĂŞ chce nadawaĂŚ 5 wydaĂą dziennie (od poniedziaÂłku do piÂątku) oraz kilku skrĂłtwĂł. Faktom chce sie nadawaĂŚ 2 wydania dziennie, z czego w wakacje mamy tylko jedno....

To nie jest kwestia chcenia czy nie chcenia. Telewizja PaĂąstwowa jest zasranym publicznym nadawcÂą, ktĂłry marnuje moje pieniÂądze, wiĂŞc nie robiÂą mi Âłaski, Âże pani z niepierwszej ÂświeÂżoÂści newsami wyskoczy mi z telewizora 5 razy dziennie. A o fleszach nie bĂŞdĂŞ siĂŞ wypowiadaÂł, bo to sztuka dla sztuka- co ja siĂŞ dowiem z dwuzdaniowych, zdawkowych informacji typu: "veto ustawy budÂżetowej, prezydent Aleksander KwaÂśniewski na nadzwyczajnej konferencji prasowej zapowiedziaÂł, Âże nie podpisze tego dokumentu"- szczyt marzeĂą :!:
MAKEPOVERTYHISTORY
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

Kubs pisze: Barbara Grad- WoÂźniak z nowiutkÂą kartÂą ekranowÂą 8)
he :?: :?: :?:
moÂżna prosiĂŚ wyjaÂśnienie
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
Awatar użytkownika
Kubs
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kubs »

Barbara Grad- woÂźniak po wielu latach pracy w Telewizji PaĂąstwowej w koĂącu otrzymaÂła kartĂŞ ekranowÂą, ktĂłra uprawnia jÂą do wystĂŞpowania na wizji. TÂłumacze to rychÂłym przejÂściem na emeryturĂŞ tej pani.
MAKEPOVERTYHISTORY
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

doktorfaustus1 pisze:Nie wiem, czy co czwart Polak ma dostêp do TVN24 - sk¹d masz takie dane? Jednak zaledwie niewileu w³acza na ten kana³. Teraz informacje nie s¹ w modzie - dominuj¹ lekkie, ³atwe i przede wszystkim g³upie programy, a o istnieniu tego kana³u wiêkszoœÌ zapomina. TVN24 ma swoich wiernych widzów, ale w kraju dwóch telenowel brazylijskich emitowanych przez TVN i którejœ tam edycji Baru na Polsacie zapewne nie satnowi¹ wielkiej grupy.
Skoro widzowie mog¹ wybraÌ Polsat lub TVP, to mo¿e Walter od razu powinnien zakoùczyÌ emisjê TVN0u i zaj¹Ì siê bran¿¹ spo¿ywcz¹? Do cholery przecie¿ powinnien rywalizowaÌ o widza, a za powtórkê serwisu TVN24 na zwyk³ym TVN du¿o nie zap³aci.
Nie obraŸ siê, ale wydaje mi siê, ¿e wydziwiasz :D Jak ktoœ ma TVN24 i potrzebuje informacji to czêsto w³¹cza ten kana³ i z pewnoœci¹ o nim nie zapomina. Ostatnio ogl¹dalnoœÌ TVN24 przebi³a i TV4 i TVN7 (to by³o 30.11. w pamiêtny dzieù). Ogl¹dalnoœÌ poni¿ej 1% spada praktycznie tylko w weekendy. To nie jest imponuj¹co du¿o, ale nie mo¿na mówiÌ, ¿e ludzie o kanale zapominaj¹, nie wiedz¹ i go nie ogl¹daj¹.
ODPOWIEDZ