IgnorowaĂŚ, nie, nie!
Kubs, specjalnie dla ciebie (:!:) wyszukaÂłem kilka ciekawych zdaĂą.
¯ebyœ, zanim znowu umniejszysz zas³ugi Anity dla Faktów, i w ogóle ca³¹ jej dziennikarsk¹ karierê, po¿¹dnie siê zastanowi³, przytoczê parê fragmentów wypowiedzi ludzi, których znamy z mediów w mniejszym lub wiêkszym stopniu.
Podobno to nagroda ,,Wiktor'' dla Anity, zamknê³a usta malkontentom ... có¿ ... nie wszystkim.
Anita w oczach znanych osobistoÂści:
Ewa Drzyzga (
Press):
,,MoÂże nie wypada chwaliĂŚ, bo pracuje w bratniej stacji, ale nie wyobraÂżam sobie dnia bez TVN 24.
JeÂśli nawet nie jest to pora serwisu, ruchomy pasek na dole ekranu gwarantuje mi, Âże dowiem siĂŞ, czy wydarzyÂło siĂŞ coÂś waÂżnego.
Komfort sÂłuchania, oglÂądania i rozumienia tego, co siĂŞ dzieje, daje mi Anita Werner.''
Hubert UrbaĂąski (
Wysokie obcasy:
,,(...)Od cholery jest kobiet w newsach - takiej niby mĂŞskiej branÂży. Tam to juÂż trzeba waliĂŚ Âłokciami i kolanami od rana do wieczora. KtĂłrÂąkolwiek by wymieniĂŚ, zwÂłaszcza z prime time'u - Anita Werner, Justyna Pochanke - sÂą wiĂŞcej niÂż fachowcami, sÂą fachowcami i agresywnymi kobietami.''
Tomasz Kocurek (
Wysokie obroty):
,,TrochĂŞ byliÂśmy zajĂŞci pisaniem dla Ciebie kolejnych rozkÂładĂłw i umknĂŞÂło nam, Âże hiszpaĂąska spikerka z naszej kablĂłwki,
niejaka Letizia Ortiz zadaÂła siĂŞ z jakimÂś ksiĂŞciem, na skutek czego jest ksiĂŞÂżniczkÂą. I nie ma jej w naszej kablĂłwce!
Zacznijmy wiĂŞc wspĂłlnie nowennĂŞ, aby Anita Werner nie spotkaÂła jakiegoÂś arystokraty, bo wtedy pojutrze nie obejrzymy
juÂż "FaktĂłw", tylko np. film "Pojutrze", ktĂłry teÂż jest katastroficzny i opowiada o tym, jak Âświat siĂŞ zalaÂł. Z rozpaczy.''
Karolina Korwin Piotrowska (
Viva):
,,UdowodniÂła, Âże moÂżna mieĂŚ nogi do nieba i... gÂłowĂŞ na karku. Anita Werner byÂła aktorkÂą i modelkÂą. MogÂła zrobiĂŚ oszaÂłamiajÂącÂą karierĂŞ w show-biznesie. Ale wybraÂła innÂą drogĂŞ. SkoĂączyÂła studia, nauczyÂła siĂŞ jĂŞzykĂłw. DziÂś jest najmÂłodszÂą i najpiĂŞkniejszÂą dziennikarkÂą informacyjnÂą.''
Grzegorz Miecugow (
TwĂłj Styl):
,,Prezenter serwisu musi byĂŚ cyborgiem. Kiedy szukaliÂśmy nowych prowadzÂących, kilku doÂświadczonych dziennikarzy nie wytrzymaÂło napiĂŞcia, tempa tej pracy. PrzyznajĂŞ, Âże Anicie teÂż nie dawaÂłem duÂżych szans. WystarczyÂło parĂŞ tygodni, bym zmieniÂł zdanie. - Nigdy nie sÂłyszaÂłem od Anity: ,,Nie dam rady" albo ,,BojĂŞ siĂŞ''.
Adam PieczyĂąski (
Wprost)
,,Anita Werner jako jedyna prezenterka TVN 24 do pracy dostaÂła siĂŞ z konkursu. - ByÂła tak dobra, Âże pomimo maÂłego doÂświadczenia to wÂłaÂśnie jej powierzyliÂśmy prowadzenie serwisu 9 sierpnia 2001 r. podczas pierwszej emisji.''
Szymon Majewski w ,,Mamy CiĂŞ'' z udziaÂłem p. Pochanke:
(To odtworzĂŞ z pamiĂŞci):
ZapowiedÂź Szymona: (...)
codziennie moÂżna siĂŞ wpatrywaĂŚ w niebieskie oczy Justyny Pochanke w TVN24(...)
p. Pochanke na wstĂŞpie:
Ja mam zielone oczy.
Szymon:
No tak, zielone, to na tle tego niebieskiego tÂła w studio wyglÂądajÂą na niebieskie, a poza tym na twĂłj obraz nakÂłada mi siĂŞ obraz Anity Werner (...).
Wojciech Staszewski (artykuÂł z
Gazety Wyborczej):
,,Na to o 19:00 odpowiada TVN "Faktami" z gwiazdami. NajjaÂśniejsze miejsce w Wielkim Wozie
przypada Justynie Pochanke, tak przynajmniej obsadza jÂą TVN. A ja, nieodmiennie zakochany w Anicie Werner
(pani Anito, ileÂż to razy budzi mnie pani rano - bez ÂświĂąstw - serwisem w TVN 24), bĂŞdĂŞ siĂŞ upieraÂł, Âże tylko jej spokojna charyzma moÂże wypeÂłniĂŚ dziurĂŞ po Tomaszu Lisie.''
Widzisz, mĂłj drogi Kubsie, nie tylko my dostrzegliÂśmy i doceniliÂśmy AnitĂŞ, chyba, Âże tych wyÂżej wymienionych teÂż zaliczysz,
do grona nawiedzonych bezgustnych fanatykĂłw

Jak siĂŞ pewnie zorientowaÂłeÂś, zdarzaÂło siĂŞ, Âże czasami te dwie panie byÂły razem zestawiane.
Ta wspaniaÂła doÂświadczona dziennikarka i dziewczyna znikÂąd, dla niektĂłrych byÂły rĂłwnymi sobie profesjonalistkami

I byĂŚ moÂże kariera Anity dla p. Pochanke przybraÂła zbyt szybkie tempo
PS A... i jescze w najnowszym artykule we Wprost
(dostĂŞpny takÂże w necie:
http://www.wprost.pl/ar/?O=70596)
wspomniano nawet o tym, Âże Anita otrzymaÂła ,,Wiktora''