Ulubiona gazeta codzienna
Moderator: Łukasz
Ulubiona gazeta codzienna
Skoro sa juÂż tematy o ulubionym radiu, ulubionym portalu internetowym czas przyszedÂł na temat dotyczÂący ulubionej Gazet codziennej. za co lubicie dany dziennik? Czego nie lubicie w dziennikach konkurencyjnych dla Waszych ulubionych? JakÂą gazetĂŞ czytacie najczĂŞÂściej? Zapraszam do udziaÂłu w ankiecie. Czekam takÂże na Wasze komentarze...
P.S MojÂą ulubionÂą gazetÂą codziannÂą jest Gazeta Wyborcza -pisze prawdziwie, nie jest brukowcem. Nie wypisuje bzdur jak SE czy FAKt. Jest czytelna, obiektywna, maÂło kolorowa. DuÂżo w niej informacji. Natomiast w SE czy Fakcie zamiast tekstĂłw przewaÂżajÂą obrazki, zdjĂŞcia... Tak ja myÂślĂŞ... A Wy?
P.S MojÂą ulubionÂą gazetÂą codziannÂą jest Gazeta Wyborcza -pisze prawdziwie, nie jest brukowcem. Nie wypisuje bzdur jak SE czy FAKt. Jest czytelna, obiektywna, maÂło kolorowa. DuÂżo w niej informacji. Natomiast w SE czy Fakcie zamiast tekstĂłw przewaÂżajÂą obrazki, zdjĂŞcia... Tak ja myÂślĂŞ... A Wy?
http://www.tvnfakty.pl - wszystkie fakty o TVN
BrzydUla - poniedziałek-piątek, godz. 17:55
(tvn) programowo najlepsza
BrzydUla - poniedziałek-piątek, godz. 17:55
(tvn) programowo najlepsza
Zdecydowanie GW. Na najdalszych miejscach typowaÂł bym SE i Fakt, jako dwie najwiekszĂŞ bzdurne i odrazajace (tu odniesienie do np. zamieszczanych zdjĂŞĂŚ) gazety. Gazeta Wyborcza jest ciekawa, porusza dobre tematy i nie jest gazeta 'drastycznÂą', jak mozna by powiedzieĂŚ o np. SE.
Pozdrawiam, Filip
JakoÂś nie mam ochoty na lekturĂŞ takich gazet ja GW, ale to chyba normalne w moim wieku. Mimo wszystko zagÂłosujĂŞ na Super Express, bo poprostu czasami do niego zaglÂądam i wcale nie jest nudny. MoÂże i goni za sensacjÂą, ale... i tak mi siĂŞ podoba. Nawet po serii wpadek. Aha, i co piÂątek kupujemy go dla "Super Express TV"

Nie moÂżna siĂŞ nie zgodziĂŚ.Filip pisze:Zdecydowanie GW. Na najdalszych miejscach typowaÂł bym SE i Fakt, jako dwie najwiekszĂŞ bzdurne i odrazajace (tu odniesienie do np. zamieszczanych zdjĂŞĂŚ) gazety. Gazeta Wyborcza jest ciekawa, porusza dobre tematy i nie jest gazeta 'drastycznÂą', jak mozna by powiedzieĂŚ o np. SE.
Na Gieldzie drzewa nie rosną do nieba. =D
Co by to było za życie, gdyby nie było Bilansu?
oraz Firmy i Portfela.
http://www.gpw.pl
Co by to było za życie, gdyby nie było Bilansu?
oraz Firmy i Portfela.
http://www.gpw.pl
Dla mnie, najlepszy program jest w GW, a co do gonienia za sensacjÂą, to to jest takie 50% na 50%. Z jednej strony nie moÂżna byc tak "zagonionym" aby zapominac o pewnych normach, ale z drugiej strony po to sa gazety (jak i media ogĂłlnie) i kaÂżda sensacja jest dla nich dobra. Jednak SE troszeczke naciÂąga te znane wszystkim normy.szymcio9 pisze:JakoÂś nie mam ochoty na lekturĂŞ takich gazet ja GW, ale to chyba normalne w moim wieku. Mimo wszystko zagÂłosujĂŞ na Super Express, bo poprostu czasami do niego zaglÂądam i wcale nie jest nudny. MoÂże i goni za sensacjÂą, ale... i tak mi siĂŞ podoba. Nawet po serii wpadek. Aha, i co piÂątek kupujemy go dla "Super Express TV"![]()
Pozdrawiam, Filip
-
- Zbanowany
- Kontakt:
Jak juÂż czytam dziennik to najczĂŞsciej GazetĂŞ WyborczÂą, czasami teÂż RzeczpospolitÂą, ktĂłrÂą rozdawiali u nas na uczelni za darmo, raz teÂż dostaÂłem na rynku za friko. A Faktu i SE nie tolerujĂŞ raczej, choĂŚ jakbym dostaÂł za darmo to bym przejrzaÂł, np. znalazaÂłem w starych papierach Fakt z informacjÂą o Âślubie Justyny!!
:mrgreen:

Anita Werner jest the best!!!
dlaczego ta ankieta jest tak krĂłtko?? Jak robicie ankiety to rĂłbcie takie, Âżeby niegdy siĂŞ nie koĂączyÂły a nie tak jak ta o ulubionych gazetach - chciaÂłbym zagÂłosowaĂŚ ale widzĂŞ, Âże juÂż nie ma jak, bo czas trwania ankiety sie wÂłaÂśnie skoĂączyÂł, lepiej niech te ankiety bĂŞdÂą trwaÂły dÂłuÂżej i po pewnym czasie wiĂŞcej osĂłb zagÂłosuje!

Ja dość regularnie czytuję dwie gazety codziennie - ''Dziennik'' i ''Polska Dziennik Bałtycki''. Spora część artykułów pierwszej gazety skupia się na polityce. Z kolei w ''Dzienniku Bałtyckim'' tych informacji jest niewiele. Gazeta ta skupia się przede wszystkim na wydarzeniach 'zwykłych ludzi' w regionie i kraju. Czasami też kupuję ''Gazetę Wyborczą'' głównie dla wkładek, które są w środku 
Nigdy nie kupiłbym tabloidów (''SE'' i ''Fakt''), gdyż wychodzę z założenia, że szkoda na nie pieniędzy. Chcąc dowiedzieć się co słychać w świecie show-biznesu wystarcza mi Pudelek :spiewa:

Nigdy nie kupiłbym tabloidów (''SE'' i ''Fakt''), gdyż wychodzę z założenia, że szkoda na nie pieniędzy. Chcąc dowiedzieć się co słychać w świecie show-biznesu wystarcza mi Pudelek :spiewa:
Re: Ulubiona gazeta codzienna
U mnie w domu zazwyczaj kupuje się kilka gazet - zawsze "Wyborczą", od ponad roku "Dziennik", a także - od niedawna - "Polskę". Akurat ten ostatni dziennik bardzo mi się podoba. Dużo ciekawych artykułów, komentarzy (m.in. Kamila Durczoka), fajne dodatki i wyróżniające się zdjęcia. Trzeba przyznać, że "Polska" jest także najbardziej obiektywnym dziennikiem.
Poza tym lubię także "Metro", ale ostatnio dość rzadko je czytam.
Poza tym lubię także "Metro", ale ostatnio dość rzadko je czytam.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Ja czytam "Dziennik" i "Gazetę Wyborczą", ale rodzice kupują jeszcze "Fakt" i "Super Express", które tylko przeglądam. No i oczywiście często sięgam po te prasę lokalną. Poza tym czasem też "Metro" (jak brat przywiezie z Warszawy :> ).
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
W moim przypadku to przede wszystkim "Wyborczą" i "Metro". Najlepsze gazety, szczególnie "GW". No i czasami u dziadka czytam "Polskę. Dziennik Zachodni" i "Fakt' (ugh!).
dziennik, polska kazeta krakowska, w metrze cóż można przczytać, dobra broszurka do autobusu albu tramwaju 

TVN innowacja i nowoczesność...
Powiem Wam, że nie wierzyłem w "Polskę", ale to serio dobry tytuł i bardzo go polubiłem