Anita Werner

Dyskusje na temat dziennikarzy, prowadzących i całego zespołu kanałów Grupy TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

A ma ktoÂś z TVN24 z poczÂątkowego etapu, jeszcze z lat 2002-2003 ze starego studia.
A moze z pierwszego serwisu z BorockÂą.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

A ma ktoÂś z TVN24 z poczÂątkowego etapu, jeszcze z lat 2002-2003 ze starego studia.
Jak sprawie sobie kartĂŞ tv to umieszczĂŞ tu capsy ze starego studia.

A moze z pierwszego serwisu z BorockÂą.
Obrazek

Obrazek

PamiĂŞtam bardzo dobrze to wydanie :cry: Wtedy Anitka mĂłwiÂła o 60 rocznicy w Normandii i Âśmierci Reagana :cry: :cry: :cry:

Obrazek

Tych faktĂłw oglÂądaÂłem powtĂłrkĂŞ na tvn24 ok. 1 w nocy bo mi akurat wttedy wyÂłaczyli prÂąd i pamiĂŞtam Âże byÂłem wtedy bardzo wÂściekÂły :cry:
Nawet do elektrowni dzwoni³em kiedy w³¹cz¹ :D :lol: :lol: :lol:

Obrazek
A to zdjĂŞcie pochodzi z serwisĂłw ok.23. PamiĂŞtam, Âże wtedy byÂłem bardzo niezadowolony bo Anitka miaÂła kilka wydaĂą serwisĂłw i przypominam sobie, Âże w serwisie po 23.00 zapowiadaÂła pochanke na fakty wieczorne.

Obrazek
A to zdjĂŞcie w wakacje byÂło w "SE" i widziaÂłem to w necie na ich stronie.
TreÂści krĂłtkiego opisu o Anitce dokÂładnie nie pamiĂŞtam ale miaÂło wydÂźwiĂŞk pozytywny tylko Âże w tej chwili bardzo nieaktualny :cry: :cry: :cry:

PamiĂŞtam jeszcze wydarzenie ktĂłre po czĂŞci zapowiadaÂło to co teraz siĂŞ dzieje :!: Anitka prowadziÂła serwisy po 16 i miaÂła praktycznie dyÂżur do godz.3 w nocy :!: :!: :!: ByÂło wtedy przemĂłwienie Busha w zwiÂązku z Irakiem :!: NastĂŞpnego dnia Anitka miaÂła dyÂżury od 9.30 w serwisach :!: :!: :!: czyli chyba zdrzemnĂŞÂła siĂŞ w pracy i zaraz wchodziÂła znĂłw na wizjĂŞ.
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

michos pisze:PamiĂŞtam jeszcze wydarzenie ktĂłre po czĂŞci zapowiadaÂło to co teraz siĂŞ dzieje :!: Anitka prowadziÂła serwisy po 16 i miaÂła praktycznie dyÂżur do godz.3 w nocy :!: :!: :!: ByÂło wtedy przemĂłwienie Busha w zwiÂązku z Irakiem :!: NastĂŞpnego dnia Anitka miaÂła dyÂżury od 9.30 w serwisach :!: :!: :!: czyli chyba zdrzemnĂŞÂła siĂŞ w pracy i zaraz wchodziÂła znĂłw na wizjĂŞ.
Czyli to by³ ten dzieù, który Lis w swojej ksi¹¿ce opisywa³ jako pora¿ka TVN24, bo oni poszli spaÌ zaraz po przemówieniu, w TVN Paw³owski prowadzi³ Fakty a¿ do 6:00 rano, przez ca³¹ noc, relacje z bombardowania. A od 6:00 znowu Lis. Tymczasem na TVN24 podobno powtórki same, a informacje o atakach sz³y na pasku na dole.
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Czyli to by³ ten dzieù, który Lis w swojej ksi¹¿ce opisywa³ jako pora¿ka TVN24, bo oni poszli spaÌ zaraz po przemówieniu, w TVN Paw³owski prowadzi³ Fakty a¿ do 6:00 rano, przez ca³¹ noc, relacje z bombardowania. A od 6:00 znowu Lis. Tymczasem na TVN24 podobno powtórki same, a informacje o atakach sz³y na pasku na dole.
Teraz mam tutaj kwestionariusz Anitki pochodzÂący z pewnej strony. Znajduje siĂŞ tu prawie kaÂżdy materiaÂł wiĂŞc i to niech bĂŞdzie do dyskusji.
ChociaÂż jest tu kilka rzeczy ktĂłre aÂż tak strasznie mnie nie cieszÂą bo trochĂŞ przedstawia to AnitkĂŞ w innym Âświetle niÂż to widzimy.
MarzĂŞ... i speÂłniam marzenia.

Bojê siê... nieszczêœÌ.

Uwielbiam... robiĂŚ to, co lubiĂŞ.

Kocham... Âżycie.

NienawidzĂŞ... nie nienawidzĂŞ.

ZazdroszczĂŞ... staram siĂŞ nie zazdroÂściĂŚ.

KÂłamiĂŞ... tylko w dobrej wierze.

Zarabiam... zarabiam i juÂż.

Mam... duÂżo z tego, o czym kiedyÂś marzyÂłam.

ÂŚpiĂŞ... stanowczo za maÂło.

Jem... oj, lubiê jeœÌ.

NaÂłogowo... pracujĂŞ.

Czytam... za maÂło, z braku czasu.

SÂłucham... mÂądrych ludzi.

OglÂądam... za duÂżo telewizji.

Podziwiam... po cichu.

Jestem... szczĂŞÂśliwa.
Trochê mnie zawsze dziwi³o, ¿e Anitka nigdy nie mówi o swoich gustach czytelniczych i jakie ksi¹¿ki lubi czytaÌ ale z tego wynika, ¿e woli patrzeÌ siê w ekran ni¿ w s³owo. PracowaÌ w telewizji i jeszcze du¿o jej ogl¹daÌ a ma³o czytaÌ to moim zdaniem z³a miara. Dziennikarz po czêœci jest takim cz³owiekiem który musi siê znaÌ na wszystkim i wszêdzie jakby byÌ obecny. I musi przede wszystkim du¿o czytaÌ bo to jest podstawa :!:
Aby byĂŚ dobrym nie moÂżna ograniczaĂŚ siĂŞ do gazet.
Jeszcze jak Anitka oglÂąda tÂą dziadowszczyznĂŞ na tvn-nie to poraÂżka. :cry:
Czytam... za maÂło, z braku czasu.

OglÂądam... za duÂżo telewizji.
Lepiej czytaĂŚ niÂż patrzeĂŚ siĂŞ w pudÂło :!: :!: :!: WÂłaÂśnie tego zawsze mi brakowaÂło. :!:
Jakbym by³ dziuennikarzem to bym rzuci³(a i tak rzucam) t¹ tani¹ rozrywkê z telewizji i wzi¹³ siê za literaturê :!: a Anitce te¿ by siê to prztda³o bo ostatnio tym co mówi nie zachwyca a coraz czêœciej jej zapowiedzi s¹ zbyt proste i banalne.

NaÂłogowo... pracujĂŞ.
Chyba Anitka nie odsnosi to do teraŸniejszoœci ale do przesz³œci. Nazywanie, ¿e siê du¿o pracuje przy tak czêstych nieobecnoœciach jest nadu¿yciem. Kiedyœ to owszem du¿o pracowa³a ale teraz prowadzenie góra 2 poranków i 2 wydaù faktów popo³udniowych nie jest wielkim wysi³kiem. W porównaniu np.do pracy któr¹ musia³a wykonaÌ aby przygotowaÌ fakty o 19 :!: :!: :!: i przede wszystkim jej pracy nie widaÌ w programie którego jest wydawc¹(czyli dziadowskich faktów popo³udniowych)

Jestem... szczĂŞÂśliwa.
Z obserwacji z kilku ostatnich miesiĂŞcy wnioskuje, Âże na pewno w pracy nie jest za bardzo szczĂŞÂśliwa. MoÂże to siĂŞ odnosi do Âżycia osobistego i do ludzi ktĂłrych spotyka poza pracÂą :!: :?:
Uwielbiam... robiĂŚ to, co lubiĂŞ.
Ciekawe czy teraz uwielbia pracowac w tv czyli w tvn-nie :?: :?: :?: (chcociaÂż to chyba powinno byc pytanie retoryczne :?: )

MoÂże niektĂłrych z was zdziwi to co napisaÂłem ale sÂądze, Âże w telewizji lecÂą same gĂłwniane programy i oglÂądanie ich jest niewskazane a w szczegĂłlnoÂści tych programĂłw dla kur domowych na tvn-nie :!: :!: :!:
ChociaÂż zaleÂży co lubi oglÂądaĂŚ bo jak sÂą to programy informacyjne, publicystyczne czy audycje na CNN czy BBC to dobrze ale :?: :?: :?:

Dzisiaj wystartowaÂł caÂłkowicie nowy poranek z poradÂą i kalczyĂąskÂą :!:
Zobaczymy vczy Anitka dalej bĂŞdzie tam tkwiÂła czy jÂą jednak przeniosÂą :?:
Jak bĂŞdÂą 2 pary to Anitka powinna byĂŚ w poranku teoretycznie w czwartek :!: czyli dzisiaj albo jutro musi byĂŚ w faktach lub jak nie bĂŞdzie prowadziĂŚ poranka to musi byĂŚ w dniu na Âżywo :!: :?:
POwioem wam szczerze, ¿e znudzi³o mi siê ogl¹danie Anitki w kó³ko w serwisach tvn24 :!:

O kurwa czy widzieliœcie to co ja :?: Oni tam stoj¹ a nie siedz¹ tzn. jednego prezenteraa widaÌ ca³ego. To jak by Anitka tam zosta³a i by chodzi³a po studiu jak porada to byœmy zobaczyli j¹ ca³¹ a nie tylko górê :!: :!: :!: Marzy³em sobie aby Anitka prowadzi³a coœ na stoj¹co bo te jej d³ugie nogi i widzieÌ j¹ w ca³ej okaz³oœci.
I moglibyÂśmy wtedy zobaczyĂŚ AnitkĂŞ w bardziej luÂźniejszym ubraniu :!: a nie tylko w marynarkĂŞ :!:
Tylko teraz zaczynam wÂątpiĂŚ w to czy dalej bĂŞdzie prowadziÂła ten poranek. :!:
Ostatnio zmieniony poniedziałek 17 sty 2005, 09:12 przez michos, łącznie zmieniany 1 raz.
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

no michos, przeciez chciaÂłeÂś zeby wyszÂła z getta porankĂłw :lol: :lol: do "Dnia na Âżywo" z niÂą :!: :!: :lol: :arrow:
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

no michos, przeciez chciaÂłeÂś zeby wyszÂła z getta porankĂłw do "Dnia na Âżywo" z niÂą
Ale nie wiedzia³em ¿e to bêdize mia³o tak¹ formu³ê :!: :!: :!:
Jak ma tam stac i bĂŞde mĂłgÂł jÂą widzieĂŚ w caÂłej okazaÂłoÂści to niech trochĂŞ tam jeszcze zostanie ale obawiam siĂŞ Âże mogÂą tam daĂŚ 2 a*utomaty(jĂŞdrzejowskÂą i grasa) bo na pewno bĂŞdzie 2 para ale nie wiadomo z kim.
Podoba mi siĂŞ jak porada Âłazi po studiu i nie czyta z kartki :!:
Tylko czy dadz¹ nam mozliwoœÌ ogl¹danias pe³nych wdziêków Anitki :?: :?: :?: Wspaniale by wygl¹da³a :D

A czy przypadkiem dla tych ktĂłrzy chodzÂą po studiu dyÂżur siĂŞ nie koĂączy o 9 :?: :?: :?: bo jak tak to moze jednak niech Anbitka przejdzie do "dnia na Âżywo" :?:

PS:Zacina mi siĂŞ klawiatura i mam problem z rozmowÂą na gg :!:
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Black Jack '62 »

ÂŁukasz pisze:
michos pisze:PamiĂŞtam jeszcze wydarzenie ktĂłre po czĂŞci zapowiadaÂło to co teraz siĂŞ dzieje Anitka prowadziÂła serwisy po 16 i miaÂła praktycznie dyÂżur do godz.3 w nocy. ByÂło wtedy przemĂłwienie Busha w zwiÂązku z Irakiem NastĂŞpnego dnia Anitka miaÂła dyÂżury od 9.30 w serwisach, czyli chyba zdrzemnĂŞÂła siĂŞ w pracy i zaraz wchodziÂła znĂłw na wizjĂŞ.

Czyli to by³ ten dzieù, który Lis w swojej ksi¹¿ce opisywa³ jako pora¿ka TVN24, bo oni poszli spaÌ zaraz po przemówieniu,
w TVN Paw³owski prowadzi³ Fakty a¿ do 6:00 rano, przez ca³¹ noc, relacje z bombardowania. A od 6:00 znowu Lis.
Tymczasem na TVN24 podobno powtĂłrki same, a informacje o atakach szÂły na pasku na dole.
Cholera i po co Anicie by³a ta drzemka :!: By³o trzeba dy¿urowaÌ, wartowaÌ od 16-stej i pracowaÌ ca³¹ noc i czêœÌ natêpnego dnia
by póŸniej Lis nie móg³ siê che³piÌ, ¿e przespali tak wa¿ny moment :lol: :!:
A na powaÂżnie, to nie byÂło wtedy innych, ktĂłrzy mogliby mieĂŚ dyÂżur po przemĂłwieniu Busha :?:
£ukasz pisze:Ale sukcesem jest to, ¿e tamten w¹tek zawiera dyskusje o wszystkich prowadz¹cych "Wiadomoœci", o studiach, czo³ówkach, grafikach, tajemnicach dziennika etc. A tu tylko o jednej prowadz¹cej.
WiĂŞc sukces tego wÂątku juÂż jest.
Nie zgadzam siĂŞ tylko z jednym, to nie jest sukces wÂątku, tylko sukces Anity, wÂątkek jest potwierdzeniem jej ''wiekloÂści'' :!:
michos pisze:MarzyÂłem sobie aby Anitka prowadziÂła coÂś na stojÂąco bo te jej dÂługie nogi i widzieĂŚ jÂą w caÂłej okazÂłoÂści.
Mam nadziejê, ¿e Twoje marzenie siê ziœci, zobaczymy co poka¿¹ nastêpne dni, mo¿e nas zskocz¹ - tym razem pozytywnie :?:

A co do kwestionariusza, to myÂślĂŞ Michos, Âże zbyt szybko zganiÂłeÂś AnitĂŞ za to, Âże zbyt wiele nie czyta i oglÂąda duÂżo tv :!:
To moÂżna tak wytÂłumaczyĂŚ: duÂżo pracuje (choĂŚ niestety my tego nie odczuwamy :sad:), a jej praca to m.in zapoznawanie siĂŞ z serwisami
zagranicznych telewizji informacyjnych, nie sÂądzĂŞ, Âże marnuje czas na oglÂądanie dennych programĂłw, ktĂłre serwuje nam polska telewizja.
No chyba, ¿e koniecznoœÌ ogl¹dania TVN i faktów z p. Pochanke, pracownicy tvn maj¹ odnotowan¹ w umowie i raz tygodniu s¹ szczegó³owo odpytywani z tego, co by³o emitowane w tvn :lol:
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Black Jack '62 pisze:Cholera i po co Anicie by³a ta drzemka :!: By³o trzeba dy¿urowaÌ, wartowaÌ od 16-stej i pracowaÌ ca³¹ noc i czêœÌ natêpnego dnia by póŸniej Lis nie móg³ siê che³piÌ, ¿e przespali tak wa¿ny moment :lol: :!: A na powa¿nie, to nie by³o wtedy innych, którzy mogliby mieÌ dy¿ur po przemówieniu Busha :?:
No w³aœnie. Albo chocia¿ mogli przerzuciÌ TVN na TVN24 i daÌ wspólny program jeœli Fakty by³y przygotowane. Lis napisa³ coœ takiego, ¿e transmitowali przemówienie Busza, zaczekali pó³ godziny i poszli do domu. A jakiœ czas po tym jak wyszli zaczê³o siê bombardowanie.
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

W³aœnie przyjrza³em siê zdjêciom z ''Poranka'' z g³ównej strony i doszed³em do wniosku, ¿e mo¿e byÌ problem z pojawianiem siê Anity w ''Porankach'' na stoj¹co ( :lol: :wink: ).
A co to za problem :?: JuÂż ÂśpieszĂŞ wyjaÂśniaĂŚ: WZROST Anity :!:
Nie wiem ile mierzÂą prezenterzy pogodowi i sportowi, ale prezenterki chyba nie sÂą zbyt wysokie :?:
Wydaje mi siê, ¿e trochê œmiesznie, by to wszystko wygl¹da³o przy ró¿nicy wzrostu Anity i pozosta³ych przezenterów z redakcji sportowej i pogodowej :wink:
Ale mo¿e siê mylê, mo¿e to jest problemem tylko w moich oczach :?: Nadchodz¹ce dni poka¿¹ :smile:
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

A mo¿ê wystarczy tylko odpowiednie kadrowanie, ¿eby nie by³o widaÌ takiej ró¿nicy? Swoj¹ drog¹ ciekawie by by³o, gdyby specjalnie dla Anity przygotowali inny sposób kadrowania. :D
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

WÂłaÂśnie - inny sposĂłb kadrowania - przecieÂż nie zadadzÂą sobie dodatkowego trudu dla Anity :sad:
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nom to Anita do biurka z newsami, a Grass bĂŞdzie spacerowaÂł. :D Ewentualnie tego kolesia z TVN Turbo jej dadzÂą. :D
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

ÂŁukasz pisze:Ewentualnie tego kolesia z TVN Turbo jej dadzÂą. :D
KtĂłrego? WisÂławskiego, czy tego co Rentgen prowadzi? WÂłaÂśnie - jak on siĂŞ nazywa :roll: ?
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Tego, co z niÂą chodzi. :D
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

Eryk MeÂłgwa :arrow:
ODPOWIEDZ