Ciekawostki telemetryczne

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

doktorfaustus1 pisze:O W11 pisaÂłem stornĂŞ wczĂŞsniej. Nie wiem skÂąd biorÂą "aktorĂłw" i w jaki sposĂłb przygotowujÂą nagrania, ale wygÂłaszane przez nich partie tekstu brzmiÂą jak na konkursie recytatorskim w podstawĂłwce. Zero naturalnoÂści.

Drzyzga juÂż blisko piĂŞĂŚ lat siedzi w RwT i najwyÂższy czas, Âżeby skĂłnczyÂła. MĂłze powinna poszukaĂŚ sobie innego programu? Wszak ile jeszcze moÂżna? To juz jest nudne i zimne jak odgrzewany kotlet.
JeÂżeli dobrze poszukasz na forum, to znajdziesz teamt mojego autorstwa poÂświĂŞcony E. D. (Nie chce mi siĂŞ powtarzaĂŚ - zapraszam do lektury postu nr.1 w tamtejszym temacie).
W "W11" nie grajÂą tak sztucznie... Napewno jest o niebo lepiej niÂż w "997" Telewizji Polskiej. Dodam jeszcze, Âże "W11" wg zÂłe nie jest -porgram jest dobry, lepsze to niÂż telenowela, ktĂłrÂą dawniej oglÂądaliÂśmy o 17 :?

A Ewa zÂła nie jest. Bardzo lubiĂŞ jej program, EwĂŞ lubiĂŞ, ceniĂŞ i szanujĂŞ. JEJ program porusza waÂżne tematy spoÂłeczne. Ewa nie ma potrzebny narazie szukaĂŚ miejsca gdzie indziej... mimo 5 lat tego gadania i odgrzewania kotletĂłw nadal przyciÂąga widzĂłw... nawet powtĂłrki ktĂłre sÂą nadawane teraz cieszÂą siĂŞ 2 milionowÂą widowniĂŞ :roll: Jest widownia program bĂŞdzie.
Pasmo PRIME _TIME jak bardziej jest dla miejskiej widowni. "Na WspĂłlnej" oglÂądajÂą mieszczanie, to samo jest z filmami emitowanymi po 21:30 :wink:
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

doktorfaustus1 pisze:Serial W 11 z ktĂłrego Âśmieje siĂŞ caÂła Polska
Nie wiedzia³em, ¿e jesteœ ca³¹ Polsk¹ :twisted: Ca³a Polska œmieje siê co najwy¿ej z Klanu :twisted:
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Wiem, ze powtórki tyle przyci¹gaj¹, ale mo¿e stacja z ambicjami (kiedyœ w taki sposób mówiono o TVN) wysili siê na coœ innego. W³¹czam TV - E. Drzyzga i jej goœcie, otwieram lodówkê E. Drzyzga i jej goœcie. Ogl¹daj¹c RwT zastanawiam siê czy to nowy odcinek, a mo¿e juz powtórka. Czasami porusza powa¿ne tematy (jak np pedofilia) a czasami mówi¹ o niczym. Jednak mo¿e dobrze by jej zrobi³o gdyby program znikn¹³ np na jedne miesi¹c podczas wakacji (i tak daj¹ powtórki). No chyba, ze TVN nie ma niczego innego.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Anonymus
Bywalec
Bywalec

Post autor: Anonymus »

jedno co wiem to, ze osoby grajace policjantow w "W11" sa faktycznie policjantami. Kiedys czytalem o tym w artykule Gazety Krakowskiej, ze odcinki sa nagrywane w Krakowie, i opis jednej ze sledczych W11, ktora pracuje w krakowskiej policji 11 lat. Na koncu podali, ze zwracaja sie do prywatnych osob o mozliwosc wynajecia do celow nagrania odcinkow programu mieszkan w Krakowie.
:)
Każdego dnia toczy się życie - Jesteśmy po to aby je pokazać - Cała prawda całą dobę - TVN24
TVN - PROGRAMOWO NAJLEPSZA
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

marcin_pabianice pisze:
doktorfaustus1 pisze:Serial W 11 z ktĂłrego Âśmieje siĂŞ caÂła Polska
Nie wiedzia³em, ¿e jesteœ ca³¹ Polsk¹ :twisted: Ca³a Polska œmieje siê co najwy¿ej z Klanu :twisted:
Zgadzam siĂŞ z TobÂą Marcinie... Bo doktorek pisze, Âże RwT lecÂą juÂż dobre 5 lat, ja powiem , Âże "Klan" leci ponad 7 lat? (nie wiem bo nie pamiĂŞtam).
I to w³aœnie "Klan" jest odgrzewanym kotletem. W kó³ko to samo, mi³oœci, zdrady... ostatnio jeszcze Bogna -ta od Micha³a wróci³a... :twisted: To ju¿ siê przejad³o... niestety Polska ogl¹da... i œmieje siê :wink:
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

PowiedziaÂłem wyÂżej, Âże tego teÂż nie oglÂądam. Wyj ednak dalej swoje.
Nie wiem, skÂąd w W11 biorÂą aktorĂłw ale z checiÂą zgÂłoszĂŞ siĂŞ na taki casting. Powiem wprost - juÂż ja wiecej potrafiĂŞ niÂż ich aktorzy.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

doktorfaustus1 pisze:PowiedziaÂłem wyÂżej, Âże tego teÂż nie oglÂądam. Wyj ednak dalej swoje.
Nie wiem, skÂąd w W11 biorÂą aktorĂłw ale z checiÂą zgÂłoszĂŞ siĂŞ na taki casting. Powiem wprost - juÂż ja wiecej potrafiĂŞ niÂż ich aktorzy.
Nikt nie powiedzia³, ¿e "Klan" ogl¹dasz Doktorze, ale czy nie przyznasz racji, ¿e "Klan" zani¿a poziom TVP? No bo ile mo¿na? Rozumiem, ¿e producenci chc¹ dojœÌ do 1000 odcinka, ale mo¿naby ju¿ zaprzestaÌ. Przecie¿ ile ju¿ mo¿na... rodzina Lubiczów ju¿ mi np. dawno siê przejad³a... To, ¿e serial gromadzi ponad 6 milionów to o niczym nie œwiadczy. Serial mo¿naby zastapiÌ now¹, audycj¹ na poziomie :roll:

Skoro ty Doktorku chcesz zagraĂŚ w W11, ja zgÂłaszam siĂŞ do 997 :lol: Tak aktorzy sÂą jeszcze bardziej kiepscy niÂż w TVN -owym serialu :D :wink:
Mocne_ogniwo
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Mocne_ogniwo »

Moim zdaniem materialy o aushwitz w faktach byly lepsze niz we widomosciach. Swoja droga faustus moglbys zauwazyc ze to opinia wielu osob na tym forum, cos wiec w tym jest.
W ekscytacji czwartym sezonem... w oczekiwaniu na...piaty...szosty...siódmy
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

ale na tym forum sÂą przede wszystkim fani tvn, wiĂŞc raczej nie jest ono obiektywne :wink: co nie znaczy, Âże Fakty sÂą gorsze :D :arrow:
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Tak Mocne_ogniow teraz bêdê o tym myœla³ ca³¹ noc. :lol: Dobrze, ¿e Arrow mi pomóg³, bo pewnie straci³bym na rozwa¿ania pewnie i kolejny dzieù.
Zwracam uwagê, ¿e w temacie o materia³ach w g³ównym wydaniu Faktów napisa³em £ukaszowi i wszystkim co podoba³o mi siê w Wiadomoœciach 27 stycznia 2004. Zwróci³em uwagê min na zdjêcia, animacje komputerow¹, pe³en przedstawienie wydarzeù zwi¹zanych z rocznic¹. W Faktach tego nie by³o. Zreszt¹ nikt z Was nie napisa³ co tak bardzo podoba³o siê Wam w Faktach. £ukasz wspomina³ o gwiazdorze Kunicy, ale to chyba za ma³o, bo oceny materia³u ju¿ zabrak³o.

Z wami czasami nie da sie dyskutowaÌ. £ukasz mówi, ¿e u¿ywam "prymitywnych argumentów" (sam nie wiem có¿ to ma znaczyÌ), ale Wy nie u¿ywacie ¿adnych. WiêkszoœÌ postów ogranicza siê do s³ów "Dzisiejsze Fakty by³y super", albo "Szkoda, ze kolejne Fakty XXI wieku dopiero za rok", "Wow ale ekstra". A mo¿e warto siê wysiliÌ i napisaÌ coœ wiêcej?
OczywiÂście nie mĂłwiĂŞ, Âże wszyscy uprawiajÂą takÂą "politykÂą", ale niestety od dÂłuÂższego czasu tego typu wypowiedzi przewaÂżajÂą. Ewentualnie huzia na Faustusa. Tylko na tyle niektĂłrych tutaj staĂŚ.

PS polecam pocz¹tek tematu o materia³ach w g³ównym wydaniu Faktów. Nota bene to ja go za³o¿y³em - nikomu wczesniej nie przysz³o to do g³owy. A szkoda, bo jako fani TVNu i Faktów powinniœcie lubiÌ rozmawiaÌ na powa¿nie o swojej stacji. Ma³o tego - pamiêtam wypowiedŸ Filipa, który napisa³, ¿e teamt za³o¿y³em na si³ê, a ca³oœÌ jest niedorzeczna. Có¿ - dopuszczam i takie postawy, ale zapewniem, ¿e nie siadcz¹ pozytywnie o autorze.
http://www.forum.tvn.tivi.pl/viewtopic. ... 35&start=0
Mocne_ogniwo
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

No coÂż mam ci teraz napisac, moze tyle,Âże twoja ocena Wiadomosci z 27 stycznia nadal pozostaje ocena subiektywna. ZauwaÂż, ze nie chodzi mi o to, ktory program w slusznosci jest lepszy i dlaczego tak jest, chociaz przyznam ze to rowniez jest istotne, ale o to Âże ty nie przyjmujesz, zadnego innego prawidla ponad apoteoze wiadomosci. Moglbym pisac w swoich wypowiedziach co tak naprawde w posczegolnych wydaniach faktow wydaje mi sie interesujace, jednak nie bawi mnie analizowanie tego programu jako zjawiska i posczegolnych jego elementow. Na odbior czy program jest dobry wplyw ma niewatpliwie ogolne wrazenie estetyczne, merytoryczne i mnostwo elementow, ktorych nie da sie okreslic w formie jakis regul.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Piszesz "ogólne", a wiec niechaj wszystko wci¹¿ pozostanie ogólne, bez wnikania w szczegó³y...
Przypisujesz mi myœli i uczucia sprzeczne z moj¹ natur¹. Nie znasz mnie, nie wiesz jakiej s³ucham muzyki, co czytam, kim jestem. Jednak mimo wszystko pozwalasz sobie na uwagi o apoteozie Wiadomoœci, bezkrytycznym stosunku etc. A mo¿e odwa¿ymy siê na ma³e doœwiadczenie i odwrócimy pomówienia Twojego autorstwa w stronê du¿ej czêœci forum. I co nie pasuje? Nawet lepiej! Próbujesz sk³oniÌ mnie to pogodzenia siê ze zdaniem rzekomej wiêkszoœci. WyobraŸ sobie, ¿e dostrzegam b³êdy Wiadomoœci - nierówn¹ formê programu w tygodniu, po³ykanie koùcówek przez Durczoka, brak lepszego reportera politycznego, kiepsk¹ Wysock¹. Ale dostrzegam tez dobre strony, których z kolei Wy nie chcecie widzieÌ. Podobnie jest z Faktami. A to, ¿e akurat bardziej cenie dany program nie ma tutaj nic do rzeczy. Wymagasz ode mnie przyznania racji, ¿e jeden program by³ lepszy od drugiego nie podaj¹c ¿adnych argumentów. Có¿ - ciekawa taktyka. Wybacz, ale takiej dyskusji prowadziÌ nie bêdê. I zrozum wreszcie, ¿e istniej¹ ludzi o innych pogl¹dach, a zmuszanie do ich zmiany to ju¿ totalitaryzm. To nie gimnazjum, w którym nie wolno siê wyró¿niaÌ i mieÌ inne zdanie ni¿ ca³a klasa.

PS i jeszcze raz polecam lekturê pierwszych postów w temacie "Kilka s³ów o materia³ach w g³ównym wydaniu Faktów".

PPS zamiast argumentĂłw, dostaje wyraÂżenie "ogĂłlne wraÂżenie...". Bardzo dobre ogĂłlne wraÂżenie robi prasa dla paĂą maÂło rozgarnietych - Âładne zdjĂŞcia, duÂżo kolorĂłw, nawet pÂłyta z filmem lub torebka na plaÂże, szkoda Âże tylko tyle.
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Zgadzam siĂŞ z Faustusem. Nikt z Was nie pisze co dobrego widzi w Faktach, co zÂłego w "Wiadomosciach". Wypowiedzi wielu forumowiczĂłw ograniczajÂą siĂŞ do: FAKTY byÂły dziÂś extra, WiadomoÂści jak zwykle kiepskie... Ale taki nie jest. Doktor wg mnie zawsze dokonuje obiektywnej oceny i "FaktĂłw" i "WiadomoÂści". A fani TVN -u i ÂŁukasz np. nie widzÂą Âżadnych minusĂłw w swoim ulubionym programie (ja minusy dostrzegam mimo, Âże o nich nie pisze i FaktĂłw nie oceniam napewno nie piszĂŞ, Âże "WiadomoÂści" sÂą kiepskie). SkÂąd te Wasze ataki na Doktora? :roll: Juz nawet w dziale FORUM TVN.TIVI powstaÂło coÂś takiego jak Fenomen Faustusa w bronieniu TVP. Doktor TVP nie broni: obiektywnie wg mnie dostrzega dobre strony samej stacji jak i "WiadomoÂści", ale i zÂłe strony.
A wy wszyscy go atakujecie (w szczególnoœci £ukasz, który lubi robiÌ mu na z³oœÌ), jesteœcie przekonani do swoich racji...
JA staram siê byæ obiektywny, minusy FAKTÓw dostrzegam, dostrzegam dobre strony "Wiadomo¶ci" (program o wiele bardziej wolê ni¿ np. "Wydarzenia" Polsatu -kilka razy o tym juz wspomina³em w ró¿nych tematach..). Trochê krytyki fani TVN -u do stacji, do FAKTÓw, do programów... :wink:
Mocne_ogniwo
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Jezeli ogolne wrazenie pism dla pan nie przypada ci do gustu, nie kupujesz poprostu tej gazety, podobnie mozesz traktowac zatem moje posty, jezeli nie przypadaja ci do gustu, poprostu je pomijaj, ja z twoimi czynic bede podobnie. Ja natomiast polecam lektury niemieckich i polskich romantykow, moze wowczas zrozumiesz glbiej znaczenie zwrotu" Ogolne wrazenie"..klasykow warszawskich zdecydowanie odradzam, najwyrazniej nimi wlasnie jestes przesiakniety...Jan ÂŚniadecki mogl byc idolem w swojej epoce, teraz raczej za autorytet nie moze byc poczytywany...wiec i ty odrzuc jego filozofie. Ogolne wrazenie to wbrew pozorom dosyc konkretne stwierdzenie.
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

kaseta89 pisze:A fani TVN -u i ÂŁukasz np. nie widzÂą Âżadnych minusĂłw w swoim ulubionym programie
Widz¹ bardzo wiele, ale o tym nie pisz¹, bo nie maj¹ czasu. Lubi¹ siê tylko z Faustusem k³óciÌ.
ODPOWIEDZ