i co, dostaÂłaÂś wizĂŞ
albo raczej czy byÂłaÂś w USA?
Tak dostaÂłam i byÂłam.Za pierwszym razem pomimo tego ze interweniowaÂła dyrektorka AmerykaĂąskiej szkoÂły do ktĂłrej miaÂłam chodziĂŚ,nawet dosyĂŚ gruba szycha wizy mi odmĂłwiono... PostaÂłam jak inni pod komsulatem i miaÂłam przyjemnosĂŚ zostaĂŚ poniÂżana przez nasz polski personel ( w brew pozorom to nie amerykanie utrudniajÂą). Za drugim razem pani w okienku tez mnie odesÂłaÂła ale byÂłam tak upierdliwa i tak siĂŞ awanturowaÂłam

ze puœci³a mnie z ³ach¹ do konsula i powiedzia³a ze jak mi wbije odmowê na 2 lata to bêde mia³¹ za swoje.Jakoœ nie odmówi³ i wize dosta³am...
PS. Bush dobrze wie co robi i dlatego tak krĂŞci i omija ten temat z wizami
Przecie¿ jakby znieœli to wyjecha³o by tyle ludzi, ze szok. A nastêpnie inne paùstwa by tak¿e siê domaga³óy takich ustêpstw jak dla Polski i Ameryka jakby jeszcze innym znios³a to by siê zmieni³a w jeden wielki kontynent zaludniony bezrobotnymi emigrantami....
Po pierwsze ludzie i tak wyjada wczeœniej czy póŸniej, a po drugie tak du¿o ich znowu nie pojedzie bo czêœc wch³onê³a UE
Inne paĂąstwa nie zrobiÂły tyle dla stanĂłw co Polska a dostaÂły wiecej (Turcja , Egipt).Ponadto Ameryka ma u nas dÂług do spÂłacenia...
WeÂź teÂż pod uwage ze w tedy pracowali byÂśmy legalnie i pÂłacili byÂśmy podatki...