Jak media relacjonują wydarzenia w Watykanie
Moderator: Łukasz
U Lisa byÂła m.innymi Maja Komorowska i o. ZiĂŞba (prywatnie dobry znajomy Lisa). Wiele rozmĂłw w relacjach w Wadowicach, Krakowie , Watykanie. MachaÂła miĂŞdzy innymi miaÂł goÂścia.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24
http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Pewnie i tak Was nie zdziwiĂŞ mĂłwiÂąc, Âże wybraÂłem TVP (od czasu do czasu zmieniaÂłem na kilka chwil stacje) i nie ÂżaÂłujĂŞ swojego wyboru.
Od 22.00 wszystko by³o ju¿ takie inne, takie spokojne i przede wszystkim wzruszaj¹ce jak muzyka w zmienionej czo³ówce Wiadomoœci. Na chwile zatrzyma³ siê dla mnie czas i poczu³em siê tak inaczej, jak jeszcze nigdy. Nagle zrozumia³em Kogo straci³em, zrozumia³em, ¿e oto jestem œwiadkiem prze³omowej chwili, któr¹ zapamiêtam do koùca ¿ycia, i o której byÌ mo¿e bêdê opowiada³ dzieciom w szkole za kilkanaœcie lat.... Wystarczy³y zdjêcia z ca³ego œwiata, od czasu do czasu jakieœ s³owa... Dopiero wówczas wiele zrozumia³em...

Capsy by Aro (serdecznie dziĂŞkujĂŞ
)
Od 22.00 wszystko by³o ju¿ takie inne, takie spokojne i przede wszystkim wzruszaj¹ce jak muzyka w zmienionej czo³ówce Wiadomoœci. Na chwile zatrzyma³ siê dla mnie czas i poczu³em siê tak inaczej, jak jeszcze nigdy. Nagle zrozumia³em Kogo straci³em, zrozumia³em, ¿e oto jestem œwiadkiem prze³omowej chwili, któr¹ zapamiêtam do koùca ¿ycia, i o której byÌ mo¿e bêdê opowiada³ dzieciom w szkole za kilkanaœcie lat.... Wystarczy³y zdjêcia z ca³ego œwiata, od czasu do czasu jakieœ s³owa... Dopiero wówczas wiele zrozumia³em...

Capsy by Aro (serdecznie dziĂŞkujĂŞ

Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Ja wybra³em tvn, bo tam by³a dla mniej najlepsza atmosfera: zero s³ów, zero komentarzy, po prostu obraz z Watykanu mówi¹cy wszystko.
Nie wiem natomiast jak tak moÂżna sie zachowac jak zachowal sie lis. Niestety, zawiodÂłem sie na nim. Szkoda. Juz samo to ze pojawil sie w Wydarzeniach jest dla niego haĂąba - wykorzystaÂł ÂśmierĂŚ tak wielkiego czÂłowieka, by zbiĂŚ sobie punkty popularnosci [o ile mi wiadomo, lis mowil, ze nie poprowadzi wydarzen].
ChciaÂłem teÂż podziĂŞkowaĂŚ i pochwaliĂŚ TVP przede wszystkim za bardzo ladna czolowke Wiadomosci i "wywaÂżenie" sytuacji - chociaz tam tez bylo za duzo gadajacych glow. To byÂła bardzo wzruszajÂąca chwila i niepotrzebny byÂł Âżaden komentarz - a na pewno nie taki jak w Wydarzeniach.
Nie wiem natomiast jak tak moÂżna sie zachowac jak zachowal sie lis. Niestety, zawiodÂłem sie na nim. Szkoda. Juz samo to ze pojawil sie w Wydarzeniach jest dla niego haĂąba - wykorzystaÂł ÂśmierĂŚ tak wielkiego czÂłowieka, by zbiĂŚ sobie punkty popularnosci [o ile mi wiadomo, lis mowil, ze nie poprowadzi wydarzen].
ChciaÂłem teÂż podziĂŞkowaĂŚ i pochwaliĂŚ TVP przede wszystkim za bardzo ladna czolowke Wiadomosci i "wywaÂżenie" sytuacji - chociaz tam tez bylo za duzo gadajacych glow. To byÂła bardzo wzruszajÂąca chwila i niepotrzebny byÂł Âżaden komentarz - a na pewno nie taki jak w Wydarzeniach.
Ja zamiast siedzenia przed telewizorem wybraÂłem wieczorne czuwanie w KoÂściele. Tam teÂż dowiedziaÂłem siĂŞ, Âże PapieÂż odszedÂł do Boga i w duchu cieszĂŞ siĂŞ bardzo, Âże o tak waÂżnej dla mnie, dla katolika, wiadomoÂści dowiedziaÂłem siĂŞ wÂłaÂśnie w 'domu boÂżym' a nie w tv.
Telewizje oglÂądam teraz, oglÂądaÂłem teÂż w nocy i muszĂŞ powiedzieĂŚ, Âże kaÂżda stacja stara siĂŞ przekazaĂŚ informacje, komentarze o tak waÂżnej dla Nas wszystkich informacji jak umnie tylko najlepiej i chyba nie ma sensu przekszykiwaĂŚ siĂŞ, Âże TVP oddaje emocje po Âśmierci Jana PawÂła II lepiej niÂż TVN czy Polsat.
Ka¿dy ogl¹da to co lubi najbardziej i to co trafia w jego odczucia. Ja jestem za TVN/TVN24 poniewa¿ bardzo ceniê sobie J. Pa³asiùskiego i teraz tak bardzo potrzeba mi modlitwy, równie¿ w domu, a dziêki TVN/TVN24 mam mo¿liwoœÌ ogl¹dania niemal bez przerwy Mszy Œw. - czy to z £agiewnik czy to z Warszawy.
Zapewne inne telewizje teÂż pokazujÂą te wydarzenia, widziaÂłem sam przez chwilĂŞ na TVP MszĂŞ z ÂŁagiewnik ale nie bĂŞdĂŞ zmieniaÂł co chwila kanaÂłu w poszukiwaniu tego co mi odpowiada...skoro TVN/TVN24 realizuje moje potrzeby.
Telewizje oglÂądam teraz, oglÂądaÂłem teÂż w nocy i muszĂŞ powiedzieĂŚ, Âże kaÂżda stacja stara siĂŞ przekazaĂŚ informacje, komentarze o tak waÂżnej dla Nas wszystkich informacji jak umnie tylko najlepiej i chyba nie ma sensu przekszykiwaĂŚ siĂŞ, Âże TVP oddaje emocje po Âśmierci Jana PawÂła II lepiej niÂż TVN czy Polsat.
Ka¿dy ogl¹da to co lubi najbardziej i to co trafia w jego odczucia. Ja jestem za TVN/TVN24 poniewa¿ bardzo ceniê sobie J. Pa³asiùskiego i teraz tak bardzo potrzeba mi modlitwy, równie¿ w domu, a dziêki TVN/TVN24 mam mo¿liwoœÌ ogl¹dania niemal bez przerwy Mszy Œw. - czy to z £agiewnik czy to z Warszawy.
Zapewne inne telewizje teÂż pokazujÂą te wydarzenia, widziaÂłem sam przez chwilĂŞ na TVP MszĂŞ z ÂŁagiewnik ale nie bĂŞdĂŞ zmieniaÂł co chwila kanaÂłu w poszukiwaniu tego co mi odpowiada...skoro TVN/TVN24 realizuje moje potrzeby.
O ile fakty prowadzone przez pochanke byÂły dla ,mnie za bardzo sensacyjne,to relacja po tragicznej godzinie 22 bardzo mi sie podobaÂła...
Wybra³em tvn,tam poczatkowo nie by³o zbêdnych s³ów,³aczen z reporterami których mogismy ogladac przez ostatnie 2 dni non stop..
Zdecydowano sie na pokazanie bardzo przemawiajacych obrazow,nie tylko tych z Watykanu...
To bylo znacznioe bardziej wymowne niz komentarze Lisa...
Potem pojawiÂł siĂŞ Miecugow,ktĂłry naprawde spisaÂł siĂŞ w roli jaka mu pzypadÂła ...ByÂł stonowony ,wyciszony,widac byÂło jego emocje ale byÂło to delikatne...
Dobrze prowadzi³ program:Jak sam przyzna³ na antenie zdecydowa³ siê na pocz¹tkowe odrzucenie komentarzy polityków i g³ów panstw ,skupiaj¹c siê na tym co w tych chwilach odczuwaja zwykli ludzie..
Wybra³em tvn,tam poczatkowo nie by³o zbêdnych s³ów,³aczen z reporterami których mogismy ogladac przez ostatnie 2 dni non stop..
Zdecydowano sie na pokazanie bardzo przemawiajacych obrazow,nie tylko tych z Watykanu...
To bylo znacznioe bardziej wymowne niz komentarze Lisa...
Potem pojawiÂł siĂŞ Miecugow,ktĂłry naprawde spisaÂł siĂŞ w roli jaka mu pzypadÂła ...ByÂł stonowony ,wyciszony,widac byÂło jego emocje ale byÂło to delikatne...
Dobrze prowadzi³ program:Jak sam przyzna³ na antenie zdecydowa³ siê na pocz¹tkowe odrzucenie komentarzy polityków i g³ów panstw ,skupiaj¹c siê na tym co w tych chwilach odczuwaja zwykli ludzie..
Lis zachowaÂł siĂŞ bardzo profesjonalnie. ZresztÂą juÂż wczeÂśniej pojawiaÂł siĂŞ w "Wydarzeniach" - na przykÂład podczas wyborĂłw w USA. Dobrze wiemy wszyscy, Âże sama Smoktunowicz by sobie nie poradziÂła prowadzÂąc dziennik w takiej chwili.baryla pisze:Nie wiem natomiast jak tak moÂżna sie zachowac jak zachowal sie lis. Niestety, zawiodÂłem sie na nim. Szkoda. Juz samo to ze pojawil sie w Wydarzeniach jest dla niego haĂąba - wykorzystaÂł ÂśmierĂŚ tak wielkiego czÂłowieka, by zbiĂŚ sobie punkty popularnosci [o ile mi wiadomo, lis mowil, ze nie poprowadzi wydarzen].
TAK. I tak juÂż 3 noc. ChalĂŞ Go mimo nie specjalnego szacunku dla niego wczeÂśniej. ZachowaÂł siĂŞ nie chce zbyt przesadziĂŚ ale najlepiej ze wszystkich prowadzÂących, albo bardzo bardzo dobrze. I Anita po nim jeszcze lepiej dopeÂłniÂła tÂą smutnÂą noc.enjoy16 pisze: To bylo znacznioe bardziej wymowne niz komentarze Lisa...
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
No i ciekawe jak¹ bêdzie mia³o ogl¹dalnoœÌ. Na forum telewizyjnym pojawi³o siê kilka takich w¹tków, typu "kiedy wróci normalny program" albo "co dzia³o siê dziœ w kraju" i ciesz¹ siê one du¿ym zainteresowaniem. Ludzie po ma³u chc¹ ju¿ ogl¹daÌ co innego. Szybko siê znudzi³o.
A na TVN24 teraz para: Kalczyùska - Porada. Zapraszaj¹ goœci do studia, ³¹cz¹ siê z reporterami, swoich goœci ma Jacek Pa³asiùski i Brygida Grysiak. Ciekaw¹ rzecz pokazywa³ Maciej Knapik z Wadowic, bo do rodzinnego miasta papie¿a zjecha³y siê telewizje z ca³ej Europy. I to takimi wozami, ¿e przy polskich te niemieckie wygl¹daj¹ jak czo³gi. Przez moment by³o widaÌ taki jakiœ samochód terenowy, szerszy od autobusu, tak samo wysoki z olbrzymi¹ anten¹ na dachu.
A na TVN24 teraz para: Kalczyùska - Porada. Zapraszaj¹ goœci do studia, ³¹cz¹ siê z reporterami, swoich goœci ma Jacek Pa³asiùski i Brygida Grysiak. Ciekaw¹ rzecz pokazywa³ Maciej Knapik z Wadowic, bo do rodzinnego miasta papie¿a zjecha³y siê telewizje z ca³ej Europy. I to takimi wozami, ¿e przy polskich te niemieckie wygl¹daj¹ jak czo³gi. Przez moment by³o widaÌ taki jakiœ samochód terenowy, szerszy od autobusu, tak samo wysoki z olbrzymi¹ anten¹ na dachu.
RTL ma full profeska wozy- samochĂłd podobny do amerykaĂąskiej karetki, ale wyposaÂżony, Âże Âłeb opada
W porównaniu z wozami tvn24 i tvn to nasze, delikatnie mówi¹c, to wozy drabiniaste... Wczoraj, bêd¹c w Sanktuarium w £agiewnikach zastanawialiœmy siê chyba pó³ godziny czy wys³annik RTL to... kobieta czy mê¿czyzna :evil2: Ciê¿ko by³o stwierdziÌ, wszelkie w¹tpliwoœci rozwia³a dopiero liliowa torebka i liliowy szaliczek zarzucony na szyje 

MAKEPOVERTYHISTORY