Jak media relacjonują wydarzenia w Watykanie

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

Ju¿ pal licho opowiesci Hanki... ale Lis ³¹cz¹cy siê z jakimœ reporterem tylko po to by mu przerwaÌ w pó³ s³owa aby lis móg³ dokoùczyÌ jak¹œ swoj¹ wielk¹ myœl...
Android <3
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

U Lisa byÂła m.innymi Maja Komorowska i o. ZiĂŞba (prywatnie dobry znajomy Lisa). Wiele rozmĂłw w relacjach w Wadowicach, Krakowie , Watykanie. MachaÂła miĂŞdzy innymi miaÂł goÂścia.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Pewnie i tak Was nie zdziwiĂŞ mĂłwiÂąc, Âże wybraÂłem TVP (od czasu do czasu zmieniaÂłem na kilka chwil stacje) i nie ÂżaÂłujĂŞ swojego wyboru.

Od 22.00 wszystko by³o ju¿ takie inne, takie spokojne i przede wszystkim wzruszaj¹ce jak muzyka w zmienionej czo³ówce Wiadomoœci. Na chwile zatrzyma³ siê dla mnie czas i poczu³em siê tak inaczej, jak jeszcze nigdy. Nagle zrozumia³em Kogo straci³em, zrozumia³em, ¿e oto jestem œwiadkiem prze³omowej chwili, któr¹ zapamiêtam do koùca ¿ycia, i o której byÌ mo¿e bêdê opowiada³ dzieciom w szkole za kilkanaœcie lat.... Wystarczy³y zdjêcia z ca³ego œwiata, od czasu do czasu jakieœ s³owa... Dopiero wówczas wiele zrozumia³em...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Capsy by Aro (serdecznie dziĂŞkujĂŞ :!: :!: :!: :!: )
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Awatar użytkownika
Bartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Bartek »

Ja wybra³em tvn, bo tam by³a dla mniej najlepsza atmosfera: zero s³ów, zero komentarzy, po prostu obraz z Watykanu mówi¹cy wszystko.

Nie wiem natomiast jak tak moÂżna sie zachowac jak zachowal sie lis. Niestety, zawiodÂłem sie na nim. Szkoda. Juz samo to ze pojawil sie w Wydarzeniach jest dla niego haĂąba - wykorzystaÂł ÂśmierĂŚ tak wielkiego czÂłowieka, by zbiĂŚ sobie punkty popularnosci [o ile mi wiadomo, lis mowil, ze nie poprowadzi wydarzen].

ChciaÂłem teÂż podziĂŞkowaĂŚ i pochwaliĂŚ TVP przede wszystkim za bardzo ladna czolowke Wiadomosci i "wywaÂżenie" sytuacji - chociaz tam tez bylo za duzo gadajacych glow. To byÂła bardzo wzruszajÂąca chwila i niepotrzebny byÂł Âżaden komentarz - a na pewno nie taki jak w Wydarzeniach.
Maciekw
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Maciekw »

Ja zamiast siedzenia przed telewizorem wybraÂłem wieczorne czuwanie w KoÂściele. Tam teÂż dowiedziaÂłem siĂŞ, Âże PapieÂż odszedÂł do Boga i w duchu cieszĂŞ siĂŞ bardzo, Âże o tak waÂżnej dla mnie, dla katolika, wiadomoÂści dowiedziaÂłem siĂŞ wÂłaÂśnie w 'domu boÂżym' a nie w tv.

Telewizje oglÂądam teraz, oglÂądaÂłem teÂż w nocy i muszĂŞ powiedzieĂŚ, Âże kaÂżda stacja stara siĂŞ przekazaĂŚ informacje, komentarze o tak waÂżnej dla Nas wszystkich informacji jak umnie tylko najlepiej i chyba nie ma sensu przekszykiwaĂŚ siĂŞ, Âże TVP oddaje emocje po Âśmierci Jana PawÂła II lepiej niÂż TVN czy Polsat.
Ka¿dy ogl¹da to co lubi najbardziej i to co trafia w jego odczucia. Ja jestem za TVN/TVN24 poniewa¿ bardzo ceniê sobie J. Pa³asiùskiego i teraz tak bardzo potrzeba mi modlitwy, równie¿ w domu, a dziêki TVN/TVN24 mam mo¿liwoœÌ ogl¹dania niemal bez przerwy Mszy Œw. - czy to z £agiewnik czy to z Warszawy.
Zapewne inne telewizje teÂż pokazujÂą te wydarzenia, widziaÂłem sam przez chwilĂŞ na TVP MszĂŞ z ÂŁagiewnik ale nie bĂŞdĂŞ zmieniaÂł co chwila kanaÂłu w poszukiwaniu tego co mi odpowiada...skoro TVN/TVN24 realizuje moje potrzeby.
enjoy16
Początkujący
Początkujący

Post autor: enjoy16 »

O ile fakty prowadzone przez pochanke byÂły dla ,mnie za bardzo sensacyjne,to relacja po tragicznej godzinie 22 bardzo mi sie podobaÂła...
Wybra³em tvn,tam poczatkowo nie by³o zbêdnych s³ów,³aczen z reporterami których mogismy ogladac przez ostatnie 2 dni non stop..
Zdecydowano sie na pokazanie bardzo przemawiajacych obrazow,nie tylko tych z Watykanu...
To bylo znacznioe bardziej wymowne niz komentarze Lisa...
Potem pojawiÂł siĂŞ Miecugow,ktĂłry naprawde spisaÂł siĂŞ w roli jaka mu pzypadÂła ...ByÂł stonowony ,wyciszony,widac byÂło jego emocje ale byÂło to delikatne...
Dobrze prowadzi³ program:Jak sam przyzna³ na antenie zdecydowa³ siê na pocz¹tkowe odrzucenie komentarzy polityków i g³ów panstw ,skupiaj¹c siê na tym co w tych chwilach odczuwaja zwykli ludzie..
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

baryla pisze:Nie wiem natomiast jak tak moÂżna sie zachowac jak zachowal sie lis. Niestety, zawiodÂłem sie na nim. Szkoda. Juz samo to ze pojawil sie w Wydarzeniach jest dla niego haĂąba - wykorzystaÂł ÂśmierĂŚ tak wielkiego czÂłowieka, by zbiĂŚ sobie punkty popularnosci [o ile mi wiadomo, lis mowil, ze nie poprowadzi wydarzen].
Lis zachowaÂł siĂŞ bardzo profesjonalnie. ZresztÂą juÂż wczeÂśniej pojawiaÂł siĂŞ w "Wydarzeniach" - na przykÂład podczas wyborĂłw w USA. Dobrze wiemy wszyscy, Âże sama Smoktunowicz by sobie nie poradziÂła prowadzÂąc dziennik w takiej chwili.
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

enjoy16 pisze: To bylo znacznioe bardziej wymowne niz komentarze Lisa...
Potem pojawiÂł siĂŞ Miecugow,ktĂłry naprawde spisaÂł siĂŞ w roli jaka mu pzypadÂła ...ByÂł stonowony ,wyciszony,widac byÂło jego emocje ale byÂło to delikatne...
Dobrze prowadzi³ program:Jak sam przyzna³ na antenie zdecydowa³ siê na pocz¹tkowe odrzucenie komentarzy polityków i g³ów panstw ,skupiaj¹c siê na tym co w tych chwilach odczuwaja zwykli ludzie..
TAK. I tak juÂż 3 noc. ChalĂŞ Go mimo nie specjalnego szacunku dla niego wczeÂśniej. ZachowaÂł siĂŞ nie chce zbyt przesadziĂŚ ale najlepiej ze wszystkich prowadzÂących, albo bardzo bardzo dobrze. I Anita po nim jeszcze lepiej dopeÂłniÂła tÂą smutnÂą noc.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

A dzisiejszej nocy specjalny program na TVN24 prowadzi Kondratowicz. WczeÂśniej byÂł Miecugow i telefony od widzĂłw.
Kowal
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kowal »

OglÂądaÂłem. TVN24 teraz morzna oglÂądaĂŚ na wszystkich kanaÂła grupy ITI. Czy ktoÂś wie kiedy to sie skoĂączy??
Wróciłem!!
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

pewnie na caÂły czas trwania zaÂłoby narodowej, czyli do pogrzebu papieÂża, stacje i tak nie bedÂą pokazywaĂŚ Âżadnych programĂłw rozrywkowych, a dzis MTV i VIVA wznowily nadawanie z bardzo stonowana muzykÂą :arrow:
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: ArO »

A TVP w ca³ej tej ¿a³obie postanowi³a emitowaÌ "M jak mi³oœÌ". Dosta³em w³asnie potwierdzenie od produkcji, a oni oczywiœcie od TVP.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

No i ciekawe jak¹ bêdzie mia³o ogl¹dalnoœÌ. Na forum telewizyjnym pojawi³o siê kilka takich w¹tków, typu "kiedy wróci normalny program" albo "co dzia³o siê dziœ w kraju" i ciesz¹ siê one du¿ym zainteresowaniem. Ludzie po ma³u chc¹ ju¿ ogl¹daÌ co innego. Szybko siê znudzi³o.

A na TVN24 teraz para: Kalczyùska - Porada. Zapraszaj¹ goœci do studia, ³¹cz¹ siê z reporterami, swoich goœci ma Jacek Pa³asiùski i Brygida Grysiak. Ciekaw¹ rzecz pokazywa³ Maciej Knapik z Wadowic, bo do rodzinnego miasta papie¿a zjecha³y siê telewizje z ca³ej Europy. I to takimi wozami, ¿e przy polskich te niemieckie wygl¹daj¹ jak czo³gi. Przez moment by³o widaÌ taki jakiœ samochód terenowy, szerszy od autobusu, tak samo wysoki z olbrzymi¹ anten¹ na dachu.
Awatar użytkownika
Kubs
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kubs »

RTL ma full profeska wozy- samochód podobny do amerykaùskiej karetki, ale wyposa¿ony, ¿e ³eb opada :!: :!: W porównaniu z wozami tvn24 i tvn to nasze, delikatnie mówi¹c, to wozy drabiniaste... Wczoraj, bêd¹c w Sanktuarium w £agiewnikach zastanawialiœmy siê chyba pó³ godziny czy wys³annik RTL to... kobieta czy mê¿czyzna :evil2: Ciê¿ko by³o stwierdziÌ, wszelkie w¹tpliwoœci rozwia³a dopiero liliowa torebka i liliowy szaliczek zarzucony na szyje :lol:
MAKEPOVERTYHISTORY
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

ArO pisze:A TVP w ca³ej tej ¿a³obie postanowi³a emitowaÌ "M jak mi³oœÌ". Dosta³em w³asnie potwierdzenie od produkcji, a oni oczywiœcie od TVP.
Kpiny! Jest ÂżaÂłoba narodowa, nie zauwaÂżyli? To, Âże 10 minut w Faktach mogliby poÂświĂŞciĂŚ na normalne sprawy to wiadomo, ale bez przesady.
ODPOWIEDZ