[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Nie wiem Kamuii na jakiej podstawie opierasz stwierdzenie zawarte w punkcie nr. 2 Polecam artykuÂł w Pressie - wyraÂźnie napisano, ktĂłra stacja pierwsza zÂłamaÂła ramĂłwkĂŞ. Dodam tylko, Âże inna w tym czasie emitowaÂła telezakupy Mango.
W TVP1 Testament Jana Paw³a II czyta³ Olgierd £ukaszewicz. S¹dzê równie¿, ¿e jest ró¿nica w recytacji aktora, dziennikarza i t³umacza...

MaÌku bardzo chêtnie zmieniasz tor rozmowy. Najpierw wypisujesz brednie o rzekomych dy¿urach Wysockiej i braku profesjonalizmu innych dziennikarzy TVP, potem mówisz, ¿e brakuje mi argumentów. Nie wiem jakich innych argumentów mia³bym u¿yÌ? PojechaÌ do Warszawy i poprosiÌ o grafik Wiadomoœci z pierwszego tygodnia kwietnia? W odró¿nieniu od Ciebie nikomu nie wciskam niczego na si³ê, nie pos³ugujê siê równie¿ aksjomatami.
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

doktorfaustus1 pisze:W TVP1 Testament Jana Paw³a II czyta³ Olgierd £ukaszewicz. S¹dzê równie¿, ¿e jest ró¿nica w recytacji aktora, dziennikarza i t³umacza...
Mówiê Wam ju¿ któryœ raz. Jeœli idzie o te sprawy, to trzeba go zbojkotowaÌ. To siê nie da dyskutowaÌ przecie¿ z tymi k³amstwami. Nie chce mi siê tego wszystkiego wyjaœniaÌ, bo wiêkszoœÌ pewnie wie, jak on potrafi k³amaÌ i manipulowaÌ. Owszem, jest kilka osób na forum, które mu wierz¹, bo du¿o i czêsto pisze...

A teraz do rzeczy: jeœli idzie o t³umaczenie, to k³amstwem i maniuplacj¹ jest porównywanie tego jak czyta³ Pa³asiùski w TVN24, z tym jak czyta³ £ukaszewicz w TVP. Jeœli ju¿ porównujemy, to warto powiedzieÌ, ¿e w TVN testament czyta³ aktor - Kolbelger. Wiêc porównujmy Kolbelgera do £ukaszewicza. A ten Wasz idol Faustusik jak najwiêkszy idiota porównuje to, co Pa³asiùski o 14:00 czyta³ live, z tym, co £ukaszewicz parê godzin póŸniej. Tak wiêc przypominam, ¿e w TVN równie¿ aktor czyta³ testament, a dziennikarz TVN24 testament czyta³ wczeœniej jako pierwszy polski reporter. Gdy TVP zobaczy³a, ¿e na TVN24 Pa³asiùski czyta testament, to sama fragmenty testamentu da³a na pasek u do³u ekranu.

A kÂłamczucha omijajcie szerokim Âłukiem, bo to szkoda czytaĂŚ...
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

ÂŁukaszu w tym momencie przesadziÂłeÂś. I to bardzo.
ProszĂŞ bÂądÂź tak Âłaskaw i pokaÂż mi owÂą manipulacjĂŞ w ktĂłrej przyrĂłwnaÂłem PaÂłasiĂąskiego do ÂŁukasiewicza. Czekam.
W TVP1 Testament Jana Paw³a II czyta³ Olgierd £ukaszewicz. S¹dzê równie¿, ¿e jest ró¿nica w recytacji aktora, dziennikarza i t³umacza...
Przy pomocy tego zdania nawiÂązaÂłem do wczeÂśniejszej wypowiedzi Tobiego:
A wiersze by³y z tego co pamiêtam nawet cytowane przez wyk³ych dziennikarzy, w sobote na TVN24 wypowiada³a siê w³oska t³umaczka ksi¹¿ek o papie¿u i cytowa³a oraz prezentowa³a na antenie najnowsz¹ ksi¹¿ke.
A na TVN i TVN24 Krzysztof Kolberger czytaÂł testament. Nie trzeba mĂłwiĂŚ w jakim klimacie i jak to pokazano bo robiÂł to TVN.
który z kolei odwo³a³ siê do mojej poprzedniej wypowiedzi dotycz¹cej recytowania wierszy Jana Paw³a II pod koniec g³ównego wydania Wiadomoœci. Doprawdy nie wiem, w którym momencie dokona³em jakiejœ ohydnej manipulacji, ewentualnie napisa³em k³amstwo.
O samym testamencie mĂłwiĂŚ nie bĂŞdĂŞ. Polecam natomiast wypowiedÂź Piotra GĂłreckiego w ostatnim Pressie. :arrow: http://www.press.pl/press/pokaz.php?id=709

WracajÂąc do Twojej ostatniej wypowiedzi. DziĂŞkujĂŞ za "ciepÂłe" sÂłowa, oskarÂżenia o kÂłamstwa i liczne manipulacje. Wybacz, ale mam swĂłj honor. Na pewne sprawy pozwoliĂŚ nie mogĂŞ.
ProszĂŞ zostaĂą na forum z tÂłumem arogantĂłw, umysÂłowych impotentĂłw oraz autorĂłw postĂłw ograniczajÂących siĂŞ do hasÂła "TVN is the best".

Pozdrawiam nielicznÂą grupĂŞ normalnych...
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Link nie dziaÂła, ale to dziwne, Âże nagle przywoÂłujesz coÂś z Press. Bo tak to zazwyczaj Press jest wg Ciebie gÂłupi, bo nie wspomniaÂł o Durczoku, a duÂżo miejsca poÂświĂŞciÂł Lisowi i TVN.

Zreszt¹ na wszystko masz jakieœ g³upiutkie wyt³umaczenia. Jak Ci wymieni³em swego czasu listê najbardziej skompromitowanych dziennikarzy TVP to nic nie odburkn¹³eœ. Jak przywo³ujê fakty z prasy, to albo t³umaczysz, ¿e gazeta nieobiektywna albo, ¿e Walter kupuje artyku³y. A jak podajê fakty z telewizji, suche informacje, bez komentarza, to bezczelnie k³amiesz i na moje fakty odpowiadasz w³asnymi sugestywnymi opiniami. Szkoda z Tob¹ dyskutowaÌ.

I jeszcze wytÂłumaczenie dla maÂłego przedszkolaka: mnie to nie rusza, Âże ktoÂś mnie zablokowaÂł, bo sam mam zablokowanych 20 osĂłb. ZresztÂą to Ty siĂŞ zazwyczaj do mnie odzywaÂłeÂś.

"Pozdro" jak mĂłwi Pochanke.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Proszê poka¿ mi te bezczelne k³amstwa i manipulacje. Bardzo ³atwo rzucasz oskar¿enia, ale argumentów ju¿ Ci brakuje. Zarzuci³eœ mi k³amstwa zwi¹zane z Pa³asiùskim i £ukaszewiczem ale dowodów brak. Milczysz. Jak¿e to charakterystyczne dla Twojej dzia³alnoœci na tym forum. Nie staÌ Ciê na nic innego. Obrazi³eœ mnie swoim poprzednim postem, a teraz nawet nie masz odwagi ustosunkowaÌ siê do moich s³ów. Ty tchórzu.

Nigdy nie mówi³em, ¿e Walter kupuje artyku³y, ale trudno te¿ wierzyÌ w dobre intencje SDP, która ostatnio niczym lew broni pana Pospieszalskiego(ale mi to uczcwiy dziennikarz), w intencje pana Selina z KRRiTV oraz w rzekomo dobre zamiary pewnej grupy dziennikarzy z Rzepy (czêœÌ juz poza Rzep¹), którzy po dojœciu Dworaka do w³adzy w TVP jego ewidentnych przekrêtów nie piêtnuj¹. (Np prywatyzacja przez tylnie drzwi, uw³aszczanie na paùstwowym maj¹tku, synekury dla kumpli i rodziny, plany likwidacji Agencji Produkcji Audycji Telewizyjnych oraz agencji Filmowej.) Dziêkujê za takie przyk³ady.

Artyku³ z Pressa dostêpny jest na g³ównej stornie, tytu³ "Praca i emocje" ( http://www.press.pl )

PS przypominam, ze to Ty poprosiÂłeÂś mnie o mĂłj numer gg...
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

doktorfaustus1 pisze:DowodĂłw brak. Milczysz. JakÂże to charakterystyczne dla Twojej dziaÂłalnoÂści na tym forum. Nie staĂŚ CiĂŞ na nic innego.
Ochhh... to mi siê od razu skojarzy³o ze s³ynn¹ Wielk¹ Improwizacj¹ z "Dziadów" Mickiewicza. Có¿ za styl. Nic innego nie robiê tylko "milczê"...
doktorfaustus1 pisze:PS przypominam, ze to Ty poprosiÂłeÂś mnie o mĂłj numer gg...
Nie, nie, nie. Rok, nieca³y rok, temu to Ty mnie poprosi³eœ o numer gg. Po co? Oczywiœcie pad³o to gdy k³óciliœmy siê o czerwone studio. Chcia³eœ mi coœ tam wyt³umaczyÌ. A ostatnio prosi³em Ciê o numer po to, bo... Ty mnie prosi³eœ na PW o odblokowanie. Wiêc musia³em wiedzieÌ, co odblokowaÌ. Nie s¹dzisz, ¿e to logiczne? Chocia¿... dla przeciêtnego widza "Wiadomoœci" pewnie nie.
Awatar użytkownika
Kubs
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kubs »

Jak zapewne wiecie (jeÂśli nie to czytajÂąc post do koĂąca macie okazjĂŞ siĂŞ dowiedzieĂŚ), w ten weekend w TVP "Weekend z WiadomoÂściami". Przyznaje na poczÂątku bez bicia- nie obejrzaÂłem ani jednego wejÂścia. Za to nie odmĂłwiÂłem sobie odwiedzenia strony http://www.tvp.pl na ktĂłrejÂż to znajduje siĂŞ link do kamery internetowej umieszczonej w newsroomie na Pl. PowstaĂącĂłw http://tvp.pl/2,20050330198234.strona#

Przejrza³em sporo zdjêÌ i dochodze do wniosku, ¿e Wiadomoœci przygotowuje... DUCHY !! ¯ywej duszy (nooo, czasem jakiœ cieù mignie), powy³¹czane monitory, jedynie dziœ pomiêdzy godzina 15 a 16 czerwono- czarnej krzes³o zaczê³o siê samo przesuwaÌ- jeœli dobrze poszukacie znajdziecie. A, coœ jeszcze:

"Wiadomoœci" to oprócz wydania g³ównego o 19.30 kilka wydaù przedpo³udniowych i wieczornych. Ju¿ od 4.45 dziennikarze przegl¹daj¹ serwisy agencji informacyjnych. Wydania poranne startuj¹ o 6.32, kolejne wydania s¹ o 8.00 i 12.00, po po³udniu o 15.00, wieczorem o 19.30 i po 22.30. Dzieù pracy koùczy siê czêsto du¿o po 23.00.
Có¿, pewnie Dworak oszczêdza, bo jako ¿ywo wczoraj œwiat³o w newsroomie zgas³o o 20:02, po czym ca³¹ noc mo¿na obserwowaÌ newsroom Wiadomoœci w blasku latarni oraz nad ranem w promieniach wschodz¹cego s³oùca. I dziwiÌ siê, ¿e jakby coœ wa¿nego sta³o siê w nocy TVP da³aby kolejny raz po ty³ku, po czym Faustus napisa³by, ¿e i tak by³a pierwsza....

EDIT: DziÂś ÂświatÂło zgasÂło o 20:36.
MAKEPOVERTYHISTORY
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Kubs pisze:Có¿, pewnie Dworak oszczêdza, bo jako ¿ywo wczoraj œwiat³o w newsroomie zgas³o o 20:02, po czym ca³¹ noc mo¿na obserwowaÌ newsroom Wiadomoœci w blasku latarni oraz nad ranem w promieniach wschodz¹cego s³oùca. I dziwiÌ siê, ¿e jakby coœ wa¿nego sta³o siê w nocy TVP da³aby kolejny raz po ty³ku, po czym Faustus napisa³by, ¿e i tak by³a pierwsza....
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Nie. Faustus napisa³by, ¿e to dobrze, ¿e zaczeka³a z podaniem newsa kilka godzin. Przcie¿ ostatnio tak¹ ma teoriê. Im póŸniej, tym lepiej.
Awatar użytkownika
Kubs
Bywalec
Bywalec

Taaa, lepiej poczekaÌ a¿ wszyscy ju¿ podadz¹ i potem w hukiem zerwaÌ ramówkê, po czym nastêpnego dnia Jacek Snopkiewicz na stronie Centrum Prasowego umieœci info, ¿e TVP znów pokaza³a jaka jest szybka, dok³adna i zapewnia swoim widz¹ full informacji. A na potwierdzenie swoich s³ów poda wyniki ogl¹dalnoœci w których oczywiœcie Wiadomoœci bêd¹ na pierwszym miejscu i w tyle zostawi¹ pozosta³e kana³y.

SwojÂą drogÂą to zastanawiam siĂŞ skÂąd Snopkiewicz bierze takie dane :evil2: MoÂże on podaje SHR 60 i wiĂŞcej, wieÂś i miasta >10 tyÂś :evil2: :evil2:
MAKEPOVERTYHISTORY
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: ArO »

JeÂśli nie oglÂądaÂłeÂś weekendu to dlaczego siĂŞ wypowiadasz ?? PrzecieÂż dzisiaj jest niedziela i nie ma wieczornych "WiadomoÂści". Jak wiĂŞc ma siĂŞ coÂś tam teraz dziaĂŚ ?? Ehh sprawdzcie to zamiast pisaĂŚ, Âże w news roomie siĂŞ nic nie dzieje. :?
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
Awatar użytkownika
Kubs
Bywalec
Bywalec

Nie wypowiadam sie nt. tego co byÂło pokazane w TV tylko o tym, co zobaczyÂłem na stronie.
ArO, czy nie s¹dzisz, ¿e w newsroomie (ponoÌ) najwiekszego programu informacyjnego w Polsce mimo wszystko ktoœ powinien czuwaÌ ca³¹ dobê ?? Trzesieù ziemi, œmierci kogoœ MEGA wa¿nego czy ataku terrorystycznego nie zapowiada siê z dwudniowym wyprzedzeniem :evil2:
MAKEPOVERTYHISTORY
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Pewnie w Faktach Justyna Pochanke ma œpiwór ukryty pod sto³em prezenterskim, termos z kaw¹, kanapki zrobione przez babcie i podgl¹d na doniesienia agencyjne aby byÌ na bie¿¹co.
W weekendy nic siĂŞ nie dzieje. Polecam natomiast zdjĂŞcia z dzisiejszego poranka od godziny 4 rano. Przypominam rĂłwnieÂż, Âże to duÂży budynek, a newsroom nie ogranicza siĂŞ tylko do tej sali. MajÂą tam jeszcze oddzielne pokoje. WidaĂŚ to nawet na tych zdjĂŞciach. WidaĂŚ to byÂło rĂłwnieÂż podczas weekendu z WiadomoÂściami.
PS kolegium nie da siĂŞ zobaczyĂŚ, poniewaÂż obradujÂą po przeciwnej stronie.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Dzisiaj Durczok podczas napisów koùcowych kiwa³ do kogoœ g³ow¹ "czeœÌ" i rusza³ ustami do tego kogoœ. By³ odwrócony bokiem. Tymczasem... w studiu nikogo nie by³o. :lol: :lol:
Nie wspomnĂŞ juÂż o jego leÂżeniu na stole po ostatnim materiale. Za co pÂłacÂą mu dziesiÂątki tysiĂŞcy zÂłotych miesiĂŞcznie? teÂż bym mĂłgÂł wydukaĂŚ tekst z promptera, gadaĂŚ sam do siebie i leÂżeĂŚ na stole. I te Wiktory. Brrr! :twisted: Ja mam chyba jakieÂś uczulenie na tego czÂłowieka. :evil:
PabloOoOo_90
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: PabloOoOo_90 »

coÂś mi siĂŞ zdaje Âże dziÂś wiadomoÂści miaÂły materiaÂł silnie wzorowany materiaÂłam FaktĂłw (simplus) :evil:
Liczą się tylko FAKTY TVN codziennie o 19:00 w TVN.
Zapraszają : Justyna Pochanke , Piotr Marciniak i Grzegorz Kajdanowicz.
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

Kubs pisze:Nie wypowiadam sie nt. tego co byÂło pokazane w TV tylko o tym, co zobaczyÂłem na stronie.
ArO, czy nie s¹dzisz, ¿e w newsroomie (ponoÌ) najwiekszego programu informacyjnego w Polsce mimo wszystko ktoœ powinien czuwaÌ ca³¹ dobê ?? Trzesieù ziemi, œmierci kogoœ MEGA wa¿nego czy ataku terrorystycznego nie zapowiada siê z dwudniowym wyprzedzeniem :evil2:

TO fakt. tez sprawdzaÂłem pare razy te kamerki....i 'newsroom' przypominaÂł bazar po ataku klientĂłw niz 'newsroom najwiĂŞkszej telewziji polskiej' do tego aspirujacej do okreÂślenia publicznej-wersja polska.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
ODPOWIEDZ