Fox News ,Sky News..- no có¿., nic nadzwyczajnego... - a ich gwa³towny "przyrost ogl¹dalnoœci" nie wynika z jakiegoœ nadzwyczajnego poziomu - po prostu nast¹pi³a gwa³towna polaryzacja pogl¹dów politycznych w spo³eczeùstwie - i,jak siê okaza³o,kompletna 'bankrucja' lewackich 'œrodków masowego przykazu intelektualnego' (The New York Times jest najlepszym przyk³adem ,wpadki redakcji i ich 'nie o mylnych redaktorów') - ludzie rzucili siê w drugim kierunku- no i dlatego ta popularnoœÌ Foxu na przyk³ad. - to nie dlatego ¿e oni(Fox ) jest tak prawicowy czy te¿ wyrazisty ideologicznie , to sta³o siê dlatego ¿e
lewacy stracili juÂż zupeÂłnie miarĂŞ przyzwoitoÂści w ocenie rzeczywistoÂści i ludzie szukali jakieÂś odrutki. - tak bĂŞdzie i w Polsce gdy ludzie poczujÂą potrzebĂŞ OBIEKTYWNEJ oceny rzeczywistoÂści i przyjdzie czas gdy liczba czytelnikĂłw np. Gazety Wyborczej zacznie mocno spadaĂŚ.
- nie pocieszaj mnie ,Âże gdzie indziej teÂż jest ten podtekst ideologiczny - bo gdybyÂś posÂłuchaÂł na przykÂład co ostatnio leciaÂło w radiowĂŞÂżle Yale (Uniwersytet dla dzieci-chegewarykĂłw w pÂłaszczykach od Armaniego w kraju 'wielkiej konspiracji prawicowej z Teksau i niepoprawnoÂści politycznej') ) w audycji pod tytuÂłem " Ameryka gnĂŞbi KubĂŞ i jego PrzywĂłdcĂŞ Castro swymi bezsensownymi restrykcjami" - to byÂś siĂŞ zÂłapaÂł za gÂłowĂŞ ( albo "umarÂł" ze Âśmiechu..

) - media o TAKIEJ WYRAZISTOÂŚCI IDEOLOGICZNEJ - to dopiero coÂś !!! - na naukĂŞ pĂŞdraki !!
- moim zdaniem,: ALBO jesteÂś przyzwoity ALBO nie. - albo GRASZ i jesteÂś pionkiem w rĂŞkach ró¿nych 'panĂłw' i strugasz wariata - albo dziaÂłasz NA SWĂJ ,WÂŁASNY rachunek.- i masz poczucie elementarnej przyzwoitoÂści.
a'propos., jeÂśli juÂż mĂłwimy o
przyzwoitoÂści - to fajny przykÂład byÂł w dzisiejszych Faktach. - po prostu : k l a s y k a .
-zagadka: jak przedstawiÌ swojego ulubieùca mówi¹c o stosunkowo przykrym a nawet wprost komediowym elemencie Jego, (mojego ulubieùca),dzia³alnoœci - ale powiedzieÌ to tak,by na tle innych Jego g³upota 'mniej œwieci³a 'go³¹ du...¹' mizerii intelektualno-programowej..?
-jest jedno wyjÂście.
robimy cocktail.
--Polska naœmiewa siê ze spotu reklamowego PiSu atakuj¹cego w sprawie podatków swojego przysz³ego koalicjanta(sic!) - gdzie facet nie jest tym w spocie ,za kogo chce PiS by go uwa¿ano - to komentarz 'Pana o w¹skich usteczkach' dramatycznie koùczy siê na frazie :....i tego by³o ju¿ za wiele !'- i w³aœnie wtedy wchodzi na foniê g³os Pana Kamiùskiego, szefa kampanii wyborczej PiSu - t³umacz¹cego zaistania³¹ sytuacjê.
-- czyli wniosek ma byĂŚ prosty :
dla PiSu byÂło tego juÂż za wiele ,Âłokropnie (Bigosowa)przejĂŞÂło siĂŞ i wziĂŞÂło siĂŞ za wyjaÂśnianie zaistniaÂłej sytuacji
- a to KÂŁAMSTWO i manipulacja. - niestety.
"za wiele.." ? - niby dla kogo..?
-dla Pana Waltera..?
- toÌ wasz ukochany PiS do koùca wypiera³ siê ¿e zrobi³ b³¹d w tej ca³ej sprawie.
-i dopiero gdy caÂła Polska podÂśmiewuje siĂŞ - zdecydowano siĂŞ zrobiĂŚ tĂŞ pokazĂłwkĂŞ w Faktach.
-a juÂż o coktailu nie wspominam ( ' 'wszystkich wynuraĂŚ w bÂłocku - to i mniej bĂŞdzie widoczne nasze..

)
nadal czekam na OBIEKTYWNE Fakty.
( moÂże wtedy gdy KaczyĂąski dostanie poparcie "SolidarnoÂści" - jak "awuesowski pocaÂłunek Âśmierci "- a jego notowania spadnÂą do kilkunastu procent..?)
wiecie co., juÂż trochĂŞ nudzi mnie to ciÂągÂłe narzekanie.
zgoda.
zgadzam siĂŞ . dowalajcie dalej mojej ulubionej Platformie ,tak jak dotychczas.
- ale .., gdybyÂście tak zrezygnowali jednoczeÂśnie z wÂłaÂżenia w d...ĂŞ KaczyĂąskim....
eeeh., pomarzyĂŚ moÂżna...
:?
dobranoc.
.