Kazimiera Szczuka

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Martin
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Martin »

ha ha :!: Moja pierwsza prowokacja na tym forum. :twisted:
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Aleksandra »

Najfajniejsze w kampanii jest to, ze bĂŞdziemy na rowerkach jezdziĂŚ po ulicach Grodu Kraka ;)
A potem jakiÂś happening, zdziwione spojrzenia przechodniĂłw i WIEEEELKA RADOCHA Z ZIELONYMI!!!! MyslĂŞ, Âże jak w kaÂżdym mieÂście zrobi siĂŞ takie kapanie, to moÂże jakieÂś szanse sÂą...
Pozdrawiam
zadra
Bywalec
Bywalec

na kogo gÂłosuje Kinga Dunin?

Post autor: zadra »

a to znacie?

Dlaczego bĂŞdĂŞ gÂłosowaĂŚ na Zielonych?

BĂłg albo rynek. Wydaje mi siĂŞ do tego zostaÂł ograniczony nasz wybĂłr. Z jednej strony: narĂłd, rodzina, religia jako jedyne dostĂŞpne wartoÂści. Z drugiej: rynek, pragmatyzm i neoliberalizm.

"Zieloni" daj¹ nadziejê, ¿e w polityce mog¹ znaleŸÌ swoj¹ reprezentacjê ludzie, którym nie wystarcza ani jedno, ani drugie. Ludzie, dla których idea³em nie jest ¿ycie "jak przed wojn¹", ale nie zadawala ich tak¿e taka porcja wolnoœci, jak¹ mo¿na sobie kupiÌ za pieni¹dze, pod warunkiem, ¿e siê je ma. Tacy, którzy chcieliby ¿yÌ sensownie, w lepiej urz¹dzonym œwiecie i nie boj¹ siê myœleÌ o tym, jak go stworzyÌ.

Nie wystarcz¹ do tego tradycyjne has³a socjaldemokracji. SprawiedliwoœÌ spo³eczna i paùstwo nie rezygnuj¹ce ze swoich funkcji to niezbêdna podstawa - licz¹ siê jednak tak¿e inne wartoœci. A wartoœci te nie powinny sprowadzaÌ siê tyko do hase³, ale przek³adaÌ na codzienne dzia³ania i style ¿ycia.

G³osujê na Zielonych, bo wierzê, ¿e jest to partia ludzi nieco innych ni¿ wszyscy. Takich, którzy nie maj¹ problemu z równym traktowaniem obu p³ci, nie krzywi¹ siê, kiedy w s¹siedztwie zamieszka wietnamska rodzina, nie dziwi¹ siê, ¿e istniej¹ ludzie o odmiennej orientacji seksualnej, zastanawiaj¹ siê nad tym, co i po co kupuj¹, wol¹ rower od samochodu, widz¹ ró¿nicê miêdzy zwierzêciem a kmieniem, rozumiej¹ po co segreguje siê œmieci i wiedz¹, ¿e las to nie tylko metry szeœcienne drewna na sprzeda¿. S¹ gotowi za³o¿yÌ u siebie w pracy zwi¹zek zawodowy, pójœÌ na demonstracjê, stowarzyszyÌ siê, aby coœ wspólnie zrobiÌ. Zamiast kaplicy w supermarkecie chcieliby mieÌ w s¹siedztwie dobr¹ bibliotekê.

Nawet jeÂśli takich ludzi jest w Polsce niewielu, bĂŞdĂŞ gÂłosowaĂŚ na Zielonych po to, Âżeby kiedyÂś byÂło ich wiecej.

I doœÌ mam s³uchania, ¿e nie czas o tym mówiÌ, kiedy miliony Polaków ¿yj¹ w nêdzy. Z tego, ¿e trzeba umyÌ rêce, nie wynika, ¿e mamy mieÌ ju¿ na zawsze brudne nogi.

Kinga Dunin
publicystka, krytyczka literacka, socjoloÂżka.
SzczegĂłlna postaĂŚ w polskim Âżyciu publicznym, znana z jasnych i niezÂłomnych poglÂądĂłw

http://www.zieloni2004.pl/portal/index. ... zego-kinga
Będę z wami szczera
Najlepsza jest Kazimiera
anialek
Bywalec
Bywalec

Re: na kogo gÂłosuje Kinga Dunin?

Post autor: anialek »

zadra pisze:a to znacie?

Dlaczego bĂŞdĂŞ gÂłosowaĂŚ na Zielonych?

BĂłg albo rynek. Wydaje mi siĂŞ do tego zostaÂł ograniczony nasz wybĂłr. Z jednej strony: narĂłd, rodzina, religia jako jedyne dostĂŞpne wartoÂści. Z drugiej: rynek, pragmatyzm i neoliberalizm.

"Zieloni" daj¹ nadziejê, ¿e w polityce mog¹ znaleŸÌ swoj¹ reprezentacjê ludzie, którym nie wystarcza ani jedno, ani drugie. Ludzie, dla których idea³em nie jest ¿ycie "jak przed wojn¹", ale nie zadawala ich tak¿e taka porcja wolnoœci, jak¹ mo¿na sobie kupiÌ za pieni¹dze, pod warunkiem, ¿e siê je ma. Tacy, którzy chcieliby ¿yÌ sensownie, w lepiej urz¹dzonym œwiecie i nie boj¹ siê myœleÌ o tym, jak go stworzyÌ.

Nie wystarcz¹ do tego tradycyjne has³a socjaldemokracji. SprawiedliwoœÌ spo³eczna i paùstwo nie rezygnuj¹ce ze swoich funkcji to niezbêdna podstawa - licz¹ siê jednak tak¿e inne wartoœci. A wartoœci te nie powinny sprowadzaÌ siê tyko do hase³, ale przek³adaÌ na codzienne dzia³ania i style ¿ycia.

G³osujê na Zielonych, bo wierzê, ¿e jest to partia ludzi nieco innych ni¿ wszyscy. Takich, którzy nie maj¹ problemu z równym traktowaniem obu p³ci, nie krzywi¹ siê, kiedy w s¹siedztwie zamieszka wietnamska rodzina, nie dziwi¹ siê, ¿e istniej¹ ludzie o odmiennej orientacji seksualnej, zastanawiaj¹ siê nad tym, co i po co kupuj¹, wol¹ rower od samochodu, widz¹ ró¿nicê miêdzy zwierzêciem a kmieniem, rozumiej¹ po co segreguje siê œmieci i wiedz¹, ¿e las to nie tylko metry szeœcienne drewna na sprzeda¿. S¹ gotowi za³o¿yÌ u siebie w pracy zwi¹zek zawodowy, pójœÌ na demonstracjê, stowarzyszyÌ siê, aby coœ wspólnie zrobiÌ. Zamiast kaplicy w supermarkecie chcieliby mieÌ w s¹siedztwie dobr¹ bibliotekê.

Nawet jeÂśli takich ludzi jest w Polsce niewielu, bĂŞdĂŞ gÂłosowaĂŚ na Zielonych po to, Âżeby kiedyÂś byÂło ich wiecej.

I doœÌ mam s³uchania, ¿e nie czas o tym mówiÌ, kiedy miliony Polaków ¿yj¹ w nêdzy. Z tego, ¿e trzeba umyÌ rêce, nie wynika, ¿e mamy mieÌ ju¿ na zawsze brudne nogi.

Kinga Dunin
publicystka, krytyczka literacka, socjoloÂżka.
SzczegĂłlna postaĂŚ w polskim Âżyciu publicznym, znana z jasnych i niezÂłomnych poglÂądĂłw

http://www.zieloni2004.pl/portal/index. ... zego-kinga
Tak wiĂŞc trza na Zielonych zagÂłosowaĂŚ,to siĂŞ zagÂłosuje :wink: ÂŻe Ci siĂŞ tyle pisaĂŚ chciaÂło :wink: :D :!:
Oglądaj "Wydanie drugie poprawione" na: http://www.onet.tv/
:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

anialek pisze:Tak wiĂŞc trza na Zielonych zagÂłosowaĂŚ,to siĂŞ zagÂłosuje :wink: ÂŻe Ci siĂŞ tyle pisaĂŚ chciaÂło :wink: :D :!:
PrzecieÂż skopiowaÂła to ze strony do ktĂłrej daÂła linka :]
anialek
Bywalec
Bywalec

:: Kamil pisze:PecieÂż skopiowaÂła to ze strony do ktĂłrej daÂła linka :]

I co z tego :?: :!: SkopiowaÂła,nie skopiowaÂła jakie to ma znaczenie :?: WaÂżne to sÂą informacje i tyle :!:
Wczoraj sobie pooglÂądaÂłam powtĂłrkĂŞ "NO",bo,wreszcie miaÂłam trochĂŞ czasu :!: :D
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

anialek pisze:I co z tego :?: :!: SkopiowaÂła,nie skopiowaÂła jakie to ma znaczenie :?: WaÂżne to sÂą informacje i tyle :!: (...)
Co z tego? mĂłgÂłbym odpowiedzieĂŚ Âże g*wno :twisted: Aleksandra podziwiaÂła ciĂŞ czy pytaÂła jak ci siĂŞ chciaÂło tyle przepisywaĂŚ to ja sprostowaÂłem Âże to jest skopiowane ze strony a nie przepisane :twisted:

kaÂżdego teraz z bÂłotem bĂŞdziesz mieszaĂŚ :twisted: :?
anialek
Bywalec
Bywalec

:: Kamil pisze: Co z tego? mĂłgÂłbym odpowiedzieĂŚ Âże g*wno :twisted: Aleksandra podziwiaÂła ciĂŞ czy pytaÂła jak ci siĂŞ chciaÂło tyle przepisywaĂŚ to ja sprostowaÂłem Âże to jest skopiowane ze strony a nie przepisane :twisted:

Ojej jeÂżeli Pana obraziÂłam,najmocniej przepraszam :wink:Jeszcze raz sorki :wink:
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Za³atwiajcie takie rzeczy poprzez system prywatnych wiadomoœci i powróÌcie wreszcie do tematu.
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

:: Kamil pisze:
anialek pisze:I co z tego :?: :!: SkopiowaÂła,nie skopiowaÂła jakie to ma znaczenie :?: WaÂżne to sÂą informacje i tyle :!: (...)
Co z tego? mĂłgÂłbym odpowiedzieĂŚ Âże g*wno :twisted: Aleksandra podziwiaÂła ciĂŞ czy pytaÂła jak ci siĂŞ chciaÂło tyle przepisywaĂŚ to ja sprostowaÂłem Âże to jest skopiowane ze strony a nie przepisane :twisted:

KtĂłra Aleksandra???
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

anialek pisze:
:: Kamil pisze:PecieÂż skopiowaÂła to ze strony do ktĂłrej daÂła linka :]

I co z tego :?: :!: SkopiowaÂła,nie skopiowaÂła jakie to ma znaczenie :?: WaÂżne to sÂą informacje i tyle :!:
Wczoraj sobie pooglÂądaÂłam powtĂłrkĂŞ "NO",bo,wreszcie miaÂłam trochĂŞ czasu :!: :D
A tak na marginesie: ja zawsze oglÂądam NO ;) To jest ponad innymi czynnoÂściami ;) A dziÂś jeszcze "Wydanie drugie poprawione" mamy! :D
anialek
Bywalec
Bywalec

Aleksandra pisze:A tak na marginesie: ja zawsze oglÂądam NO ;) To jest ponad innymi czynnoÂściami ;) A dziÂś jeszcze "Wydanie drugie poprawione" mamy! :D
A Wydanie powtarzajÂą chyba :?:

Ps:DziÂś powtarzali program "Ja tylko pytam",program byÂł o aborcji i Kazia tam siĂŞ wypowiadaÂła :D
Przemek
Bywalec
Bywalec

Post autor: Przemek »

Obrazek

MACIE TU BOSK¡ KAZIÊ!

Nie wiem czy to zdjecie byÂło juÂż tu pbulikowane
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Przemek pisze:Obrazek

MACIE TU BOSK¡ KAZIÊ!

Nie wiem czy to zdjecie byÂło juÂż tu pbulikowane
Ja nie mogĂŞ!!!! Gdzies Ty to znalazÂł???? ONA JEST BOSKA!!!!!
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Aleksandra pisze: (...) Gdzies Ty to znalazÂł???? (...)
Obrazek
ODPOWIEDZ