Tomasz Lis

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

ÂŁukasz pisze:Komentarz nie jest niczym zÂłym.
Nie sÂą niczym zÂłym, ale czy w Wydarzeniach pojawiajÂą siĂŞ inni, czy tylko szef informacji? CzujĂŞ, Âże inicjatywa wychodzi od Lisa.
WidaĂŚ, Âże on poprostu tĂŞskni za byciem na wizji, przygotowywaniem programĂłw, etc. Trudno go za to winiĂŚ, ale powinien byĂŚ bardziej konsekwentny- skoro z tego zarezygnowaÂł i ogranicza siĂŞ do swojego programu, to niech siĂŞ tego trzyma. BĂŞdaĂŚ czÂłonkiem zarzÂądu nie przyszÂłabym do programu inf, nawet komentowaĂŚ. Ale moÂże siĂŞ czepiam.
ÂŁukasz pisze: PrzecieÂż Lis komentujÂąc kampaniĂŞ nie ujawnia swoich poglÂądĂłw, tylko analizuje, stara siĂŞ przewidzieĂŚ...
Masz racjĂŞ, merytorycznie bez zarzutu.
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

W "Co z t¹ Polsk¹" te¿ komentuje... A do komentowania w Polsacie jest jak najbardziej odpowiedni¹ osob¹. Autor siedmiu ksi¹¿ek, przez ponad 6 lat twórca i anchor najbardziej renomowanego dziennika w kraju. Do tego wiele lat spêdzi³ w sejmie (gdy tam najwiêcej siê dzia³o), rozmawia³ ze wszystkimi polskimi prezydentami w ci¹gu ostatnich 17 lat i z prezydentem Bushem. Z bliska obserwowa³ amerykaùsk¹ kampaniê prezydenck¹ i napisa³ o tym ksi¹¿kê. Moim zdaniem w polskiej telewizji nie ma bardziej kompetentnej osoby, która mog³aby w programie informacyjnym komentowaÌ poczynania sztabów wyborczych w drugiej turze wyborów prezydenckich. A widaÌ, ¿e nasza druga tura i nasze sztaby po raz pierwszy w historii tak bardzo wzoruj¹ siê na tych amerykaùskich.
Awatar użytkownika
mikasur
Bywalec
Bywalec

Post autor: mikasur »

Bardzo m¹dre i trafne spostrze¿enia i prognozy na przysz³oœÌ + ta dykcja, mimika, gestkulacja. Ech... nagra³em sobie.

Walter kiedyÂś powiedziaÂł, Âże Tomasz Lis jest w stanie wmĂłwiĂŚ sali peÂłnej ludzi, ze 2+2=5 i oni mu uwierzÂą. MiaÂł racjĂŞ.
Ach tak :!: :!: Ze wszystkim siĂŞ zgadzam :!: Jeszcze teraz i chyba nigdy tego nie zrobiĂŞ, nie mogĂŞ pogodzic siĂŞ z ty, Âże nie ma go w FAKTACH. A dziennikarz z niego GENIALNY. Taki zdarza siĂŞ raz na milion (albo i na wiĂŞcej ;) :!: :D
"Uśmiech losu można zobaczyć, nawet w tych najciemniejszych chwilach, jeśli tylko pamięta się, żeby zapalić światło..." Albus Dumbledore (cytat z filmu)
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

mikasur pisze:Ach tak :!: :!: Ze wszystkim siĂŞ zgadzam :!: Jeszcze teraz i chyba nigdy tego nie zrobiĂŞ, nie mogĂŞ pogodzic siĂŞ z ty, Âże nie ma go w FAKTACH. A dziennikarz z niego GENIALNY. Taki zdarza siĂŞ raz na milion (albo i na wiĂŞcej ;) :!: :D
Co do Tomasza Lisa...W "Faktach" byÂł rewelacyjny !! Zdecydowanie najlepszy Polski - oczywiÂście mĂŞski :D - dziennikarz.

Ale jak przeszedÂł do Polsatu to w moich oczach siĂŞ zmieniÂł. Nie potrafiĂŞ tego jakoÂś uzasadniĂŚ ale nie przemawia on do mnie ani w tych komentarzach w "Wydarzeniach" ani tym bardziej w "Co z tÂą PolskÂą??"

OczywiÂście nie negujĂŞ jego niewÂątpliwych kwalifikacji dziennikarskich bo te posiada napewno.

No i oczywiÂście + dla Lisa za "znalezienie" takiej piĂŞknej Âżony :wink: :D
ZIMA
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

Ja powiem tak na temat tego co pokazaÂł tym razem siĂŞ nie wypowiadam bo nie widziaÂłam... tzn jeÂśli on coÂś robiÂł w czasie wieczorĂłw wyborczych ??? bo podczas wydarzen widziaÂłam :)
Mam duÂży szacunek do Lisa z czasĂłw TVN... teraz mniejszy, bo wedÂług mnie jedzie na tym co byÂło kiedyÂś i uwaÂża ze mu siĂŞ wszystko naleÂży.
W wydarzeniach nie pokazaÂł wedÂług mnie nic ciekawego jak i samymi wydarzeniami nie pokazuje nic ciekawego. Wydarzenia pozostawiajÂą w tyle maÂło ciekawe WiadomoÂści o Faktach juÂż nie mĂłwiÂąc.
Jest to dla mnie ogromnie zmarnowany talent bo jest to jeden z najlepszych jeÂśli nie najlepszy polski dziennikarz i szkoda Âże stara siĂŞ teraz ze wszystkiego co robi robiĂŚ 1 wielki show...
I chyba Solorz to widzi bo czemuÂż to Polszmat nie miaÂł wieczoru wyborczego ??? odpowiedz jest prosta ;)
Po wpadce z resztÂą potwornie ÂżenujÂącej z wyjÂściem Cimoszenki muszĂŞ przyznaĂŚ ze 1 i mam nadzieje ostatni raz siĂŞ zgodziÂłam z p**** PieczyĂąskim... atak Lisa byÂł ÂżaÂłosny (zainteresowanych odsyÂłam do Press)
Z drugiej jednak strony popieram kaÂżdy atak Lisa na TVN tyle tylko ze powinien byĂŚ lepiej przygotowany bo Lisa przecieÂż stac na to... Za to co TVN zrobiÂł powinien ich gonic po sÂądach i gnoiĂŚ gdzie siĂŞ da... ale gnoiĂŚ porzÂądnie a nie dawaĂŚ klapsa rĂŞkawiczkÂą.

ReasumujÂąc szkoda tak Âświetnego dziennikarza na Polsat i uwaÂżam ze powinien jeszcze pokazaĂŚ co potrafii
Android <3
terraX
Bywalec
Bywalec

kamuii pisze:I chyba Solorz to widzi bo czemuÂż to Polszmat nie miaÂł wieczoru wyborczego ??? odpowiedz jest prosta ;)
No ale mo¿e nie mia³ dlatego, ¿e poprostu mia³by najmniejsz¹ ogl¹dalnoœÌ, dobrze, ¿e w czasie tych wieczorów wyborczych by³ jeden ogólnodostêpny kana³, który nie nadawa³ w tym czasie polityki (ani sportu). Polsat trafi³, moim zdaniem, z ta decyzj¹.
A mo¿e te¿ nie mia³ dlatego, ¿e nie mia³by kto go "poci¹gn¹Ì" albo nie mieli pieniêdzy :)
kamuii pisze:atak Lisa byÂł ÂżaÂłosny
Noo, Âżenua poprostu.
kamuii pisze:ReasumujÂąc szkoda tak Âświetnego dziennikarza na Polsat i uwaÂżam ze powinien jeszcze pokazaĂŚ co potrafii
Ale niech siê zdecyduje czy chce byÌ dziennikarzem, czy dziennikarzem-komentatorem, czy grub¹ fisz¹ w zarz¹dzie, ta wymiennoœÌ ról...
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Obrazek

Obrazek

A dzisiaj Lis te¿ komentowa³, ale tym razem ze studia "Co z t¹ Polsk¹", w którym wieczorem debata Kaczyùski - Tusk. W ogóle w dzisiejszych "Wydarzeniach" du¿o wejœÌ na ¿ywo. Pomijaj¹c to z Lisem wczeœniej by³o jeszcze z Jakubem Sobieniowskim (który mówi³ o decyzji s¹du kole¿eùskiego w sprawie Jacka Kurskiego) i z Tomaszem Macha³¹.
terraX
Bywalec
Bywalec

ÂŁukasz pisze:A dzisiaj Lis teÂż komentowaÂł
Ja dzisiaj Lisa nie komentujĂŞ, ale Hanka ubraÂła siĂŞ Âźle (falbanki i klapy..co to za styl?)

Ps. Fajne nazwy zdjĂŞĂŚ ÂŁukaszu :wink:
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

£ukasz pisze:(...) Pomijaj¹c to z Lisem wczeœniej by³o jeszcze z Jakubem Sobieniowskim (który mówi³ o decyzji s¹du kole¿eùskiego w sprawie Jacka Kurskiego) i z Tomaszem Macha³¹.
No wÂłaÂśnie i tutaj plus dla "wydarzeĂą" za materiaÂł o wykluczeniu Kurskiego bowiem jeÂśli dobrze mi siĂŞ wydaje (jak siĂŞ mylĂŞ to proszĂŞ mnie poprawiĂŚ) w Faktach o tej sprawie nie powiedzieli :?
ZIMA
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

terraX pisze:Ps. Fajne nazwy zdjĂŞĂŚ ÂŁukaszu :wink:
To mĂłj szymcio wymyÂśliÂł jakiÂś czas temu. :D On nie lubi "WydarzeĂą"... A moÂże juÂż lubi? Nie wiem...
terraX
Bywalec
Bywalec

TVN_FAN pisze:No wÂłaÂśnie i tutaj plus dla "wydarzeĂą" za materiaÂł o wykluczeniu Kurskiego bowiem jeÂśli dobrze mi siĂŞ wydaje (jak siĂŞ mylĂŞ to proszĂŞ mnie poprawiĂŚ) w Faktach o tej sprawie nie powiedzieli :?
Nie mylisz siĂŞ. http://www.forum.tvn.tivi.pl/viewtopic. ... 2880#42880 :)
Awatar użytkownika
mikasur
Bywalec
Bywalec

A debata w "Co z t¹..." doœÌ ciekawa, ale Lisa oceniam œrednio, jeœli chodzi o prowadzenie (przestrzeganie zasad, dynamika, spostrzezenia itp.). To ju¿ Pochanke&Rymanowski lepiej sobie poradzili. Ale Lisa ma lepsze pytania - to trzeba mu oddaÌ.
"Uśmiech losu można zobaczyć, nawet w tych najciemniejszych chwilach, jeśli tylko pamięta się, żeby zapalić światło..." Albus Dumbledore (cytat z filmu)
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

ooo to prawda ;) Lis ma najlepsze pytania w debatach ;)
Android <3
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nie. WÂłaÂśnie dobrze, Âże nie przerywa. PrzecieÂż nie tak dawno ktoÂś na forum pisaÂł, Âże Pochanke niesÂłusznie przerwaÂła Tuskowi po 20 sekundach i ten straciÂł swĂłj czas. U Lisa majÂą swojÂą minutĂŞ i prowadzÂący siĂŞ nie wtrÂąca. Jak siĂŞ nie wytÂłumaczy z zarzutu postawionego w pytaniu, to przeciwnik to wykorzysta w swoim czasie na odpowiedÂź.

Lis jest mÂądry chÂłopak i jeÂśli chodzi o debaty prezydenckie, to wie, co robi. :D A pytania rzeczywiÂście Âświetne. Nie byÂło miejsca na gÂłupoty, nie byÂło juÂż pytaĂą o stosunki z RosjÂą, rurĂŞ w BaÂłtyku, czy podatki, ale konkretne, ostre zarzuty...
Awatar użytkownika
mikasur
Bywalec
Bywalec

Jeszcze raz powtórzê: PYTANIA SUUUPER :!: :D :D :D I nie chodzi mi o to, ¿eby przerywaÌ w czasie odpowiedzi - bo to jest i niedobre, i niegrzeczne. Mi po prostu wydawa³o siê, ze Lis ma³o przestrzega³ czasu na odpowiedŸ, jaki mieli kandydaci. Nie wspomnê ju¿, i¿ te kó³eczka w porównaniu z tym, co mia³o TVN, to zenada.
ODPOWIEDZ