Anita Werner

Dyskusje na temat dziennikarzy, prowadzących i całego zespołu kanałów Grupy TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

michaek
Bywalec
Bywalec

Post autor: michaek »

Dzisiaj po raz pierwszy od kilku lat zmieniÂłem stronĂŞ startowÂą z onetu na tvn.tivi A wszystko za sprawÂą pewnego wywiay i zdjĂŞcia, ktĂłre dziaÂła na mnie jak pÂłacha nabyka; tytuÂł wywiady: P*******-"kotwica". Mimo tragicznych skutkĂłw zdrowotnych zdecydowaÂłem siĂŞ na lekturĂŞ. Oto ciekawsze fragmenty:
Bo m¹¿ jest ich szefem
Rozumiem, Âże szefem Justynki juÂż nie jest?
Gdyby nie 11 wrzeœnia 2001 roku, gdy musia³a Pani na ¿ywo relacjonowaÌ ze studia wydarzenia w Nowym Jorku, mo¿e wci¹¿ prowadzi³aby Pani magazyn w TVN 24 i nic by siê nie zmieni³o?

Prawie na sto procent by tak by³o. I nie pomog³oby przeliczanie, ile lat przepracowa³am wczeœniej i wymienianie, ile ju¿ zrobi³am. Mam œwiadomoœÌ, ¿e wielkie wydarzenia wynosz¹ ludzi na wysokoœÌ,
Nie na pewno nie, przecieÂż do FaktĂłw "awansujÂą" tylko dobrzy, obiektywni, uczciwi i przede wszystkim tylko dziĂŞki swoim "umiejĂŞtnoÂściom". Nic innego siĂŞ nie liczy
(...)ekipa ludzi[dziennikarze FaktĂłw], do ktĂłrych przyszÂłam, to byli faceci Lisa - ze zbiorem wÂłasnych talentĂłw, cech, z silnymi osobowoÂściami. Z drugiej strony: to od nich dostaÂłam propozycjĂŞ prowadzenia "FaktĂłw" i od nich jÂą przyjĂŞÂłam.
Tak, tak. Oni wybierali. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(...)Âże kilku Âświetnych dziennikarzy przyjechaÂło do mnie z bukietem sÂłonecznikĂłw i powiedziaÂło: "Pracuj z nami". Dlatego podjĂŞÂłam decyzjĂŞ o prowadzeniu "FaktĂłw" (...)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nie pÂłakaÂłam, gdy wracaÂłam do domu, nie zastanawiaÂłam siĂŞ, kto mnie lubi, a kto nienawidzi.
A szkoda bo siĂŞ pare takich osĂłb w wÂątku znajdzie.
Po "Faktach" Pani pÂłakaÂła? Nie, bo rzadko pÂłaczĂŞ. Lecz wiele razy, gdy wracaÂłam, powtarzaÂłam sobie: "Do koĂąca miesiÂąca, dÂłuÂżej juÂż nie".
Szkoda, Âże te myÂśli minĂŞÂły. Ja bym nie miaÂł nic przeciwko ich realizacji :twisted:
Kończ waść wstydu oszczędź, Faktów nie niszcz...
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Anita Werner

Post autor: salladyn »

Rozumiem ¿e lubisz kiedy ludzie cierpi¹,p³acz¹,to znak rozpoznawczy ludzi g³upich.Gratulujê.Nie potrafisz nie atakowaÌ Justyny,to znak ludzi chorych.Gratulujê.Nie potrafisz dostrzec b³êdów u Anity i zalet u Justyny.To oznaka ludzi œlepozapatrzonych w jedn¹ osobê.Gratulujê.

P.S. MoÂżecie pisaĂŚ co chcecie o mnie nie dacie rady mnie juÂż zprowokowaĂŚ.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Super, ale chyba nie zauwaÂżyÂłeÂś, Âże to nie ma absolutnie nic wspĂłlnego z AnitÂą Werner. PowinieneÂś to raczej napisaĂŚ w wÂątku o Justynie Pochanke. :]
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

michaek pisze:Dzisiaj po raz pierwszy od kilku lat zmieniÂłem stronĂŞ startowÂą z onetu na tvn.tivi A wszystko za sprawÂą pewnego wywiay i zdjĂŞcia, ktĂłre dziaÂła na mnie jak pÂłacha nabyka; tytuÂł wywiady: P*******-"kotwica". Mimo tragicznych skutkĂłw zdrowotnych zdecydowaÂłem siĂŞ na lekturĂŞ. Oto ciekawsze fragmenty:
Bo m¹¿ jest ich szefem
Rozumiem, Âże szefem Justynki juÂż nie jest?
Gdyby nie 11 wrzeœnia 2001 roku, gdy musia³a Pani na ¿ywo relacjonowaÌ ze studia wydarzenia w Nowym Jorku, mo¿e wci¹¿ prowadzi³aby Pani magazyn w TVN 24 i nic by siê nie zmieni³o?

Prawie na sto procent by tak by³o. I nie pomog³oby przeliczanie, ile lat przepracowa³am wczeœniej i wymienianie, ile ju¿ zrobi³am. Mam œwiadomoœÌ, ¿e wielkie wydarzenia wynosz¹ ludzi na wysokoœÌ,
Nie na pewno nie, przecieÂż do FaktĂłw "awansujÂą" tylko dobrzy, obiektywni, uczciwi i przede wszystkim tylko dziĂŞki swoim "umiejĂŞtnoÂściom". Nic innego siĂŞ nie liczy
(...)ekipa ludzi[dziennikarze FaktĂłw], do ktĂłrych przyszÂłam, to byli faceci Lisa - ze zbiorem wÂłasnych talentĂłw, cech, z silnymi osobowoÂściami. Z drugiej strony: to od nich dostaÂłam propozycjĂŞ prowadzenia "FaktĂłw" i od nich jÂą przyjĂŞÂłam.
Tak, tak. Oni wybierali. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(...)Âże kilku Âświetnych dziennikarzy przyjechaÂło do mnie z bukietem sÂłonecznikĂłw i powiedziaÂło: "Pracuj z nami". Dlatego podjĂŞÂłam decyzjĂŞ o prowadzeniu "FaktĂłw" (...)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nie pÂłakaÂłam, gdy wracaÂłam do domu, nie zastanawiaÂłam siĂŞ, kto mnie lubi, a kto nienawidzi.
A szkoda bo siĂŞ pare takich osĂłb w wÂątku znajdzie.
Po "Faktach" Pani pÂłakaÂła? Nie, bo rzadko pÂłaczĂŞ. Lecz wiele razy, gdy wracaÂłam, powtarzaÂłam sobie: "Do koĂąca miesiÂąca, dÂłuÂżej juÂż nie".
Szkoda, Âże te myÂśli minĂŞÂły. Ja bym nie miaÂł nic przeciwko ich realizacji :twisted:
DO MODERATORA : Bardzo proszê o skasowania ostatniego w tym w¹tku posta u¿ytkownika michaek jako nie maj¹cego nic wspólnego z tematem w¹tku. Post ten ma na celu wywo³ywanie po raz kolejny k³ótni i chorej atmosfery na forum oraz sprowokowanie innych u¿ytkowników.
Zaznaczam, Âże nie jest to po raz pierwszy.
W razie skasowania tamtego posta proszĂŞ o skasowanie rĂłwnieÂż mojego
ZIMA
michaek
Bywalec
Bywalec

Rozumiem, Âże gdybym tego posta napisaÂł w wÂątku o Jusynie to to nie byÂłaby prowokacja :?
(...)jako nie majÂącego nic wspĂłlnego z tematem wÂątku.
ocena subiektywna, nie kaÂżdy musi myÂśleĂŚ tak jak ty.
Rozumiem Âże lubisz kiedy ludzie cierpiÂą,pÂłaczÂą
To by³ mój komentarz do tej drugiej czêœci cytatu:Lecz wiele razy, gdy wraca³am, powtarza³am sobie: "Do koùca miesi¹ca, d³u¿ej ju¿ nie". Jeœli uwa¿acie, ¿e odejœcie Anity nie jest powi¹zane z przyjœciem Justyny to ja wspó³czuje. I nie chodzi mi tu o jakieœ powody koùca przygody Anity w Faktach(ka¿dy wie o co chodzi), a po prostu o historiê. Przychodzi Justyna, odchodzi Anita i tyle.
Nie potrafisz nie atakowaĂŚ Justyny
Ja tego nie robiĂŞ. KaÂżdy wie co o powodzie odejÂścia Anity myÂślÂą osoby piszÂące w tym wÂątku i nikt wam-fanom Justyny Pochanke nie karze tego czytaĂŚ. Co innego, gdybym napisaÂł mĂłj komentarz w "waszym" wÂątku.
Nie potrafisz dostrzec b³êdów u Anity i zalet u Justyny
Uwa¿asz, ¿e nie to w takim razie ja tobie wspó³czuje. Justyna jest dobra w rozmowach i wywiadach z ró¿nymi ludzmi(np. MAGAZYN 24H) i tym powinna siê zajmowaÌ. Anicie wychodzi to trochê gorzej. I tyle.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Michaek - umĂłwmy siĂŞ, JustynĂŞ atakowaĂŚ moÂżesz w wÂątku o niej wÂłaÂśnie, tutaj rozmawiamy o Anicie Werner. ProszĂŞ tu nie kontynuowaĂŚ tej dyskusji.
terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

Michaek nie skasujĂŞ twojego posta (chociaÂż powinnam). Kompletnie nie dotyczy on tematu. Polemiki z osobÂą Pochanke moÂżesz sobie odbywaĂŚ w wÂątku gdzie siĂŞ o niej dyskutuje i nic nie stoi na przeszkodzie ÂżebyÂś siĂŞ tam udaÂł... jest jeszcze jeden wÂątek: Anita vs StyÂśka i tam teÂż moÂżna pisaĂŚ. CaÂły post poÂświĂŞciÂłeÂś na polemikĂŞ ze sobÂą, w wiĂŞkszoÂści cytujÂąc Onet zresztÂą.
NaprawdĂŞ sam doprowadzasz do tego, Âże wszĂŞdzie na forum jest Pochanke, jak siĂŞ wchodzi do wÂątku Anity Werner teÂż trzeba czytaĂŚ o Justynie.
:?
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Black Jack '62 »

Ooooooo :wow: WidzĂŞ, Âże nieÂźle siĂŞ ''bawicie'' :evil2: I to tak beze mnie :evil2: Nie Âładnie, nie Âładnie :wink:
Michaek, dobrze, Âże Ci klawiaturka siadÂła, a nie np. paluszki, bo klawiaturkĂŞ da siĂŞ naprawiĂŚ, a z paluszkami to juÂż gorzej - wiem coÂś niecoÂś na ten temat :? :evil2:
No miachaek, chyba nie w¹tpisz w to, ¿e oni j¹ b³agali na kolanach o to, by z nimi pracowa³a - na pewno robili setki, a mo¿e nawet tysi¹ce podejœÌ, a ona ci¹gle mówi³a nie i nie. Dopiero, kiedy zobaczy³a luksusowe studio da³a siê ''namówiÌ'' :evil2:
To tyle ode mnie :] Ja swoje wiem i takie mydlenie oczu na mnie nie dziaÂła, ale wiem, Âże sÂą ludzie, ktĂłrzy omamiĂŚ siĂŞ dadzÂą :]

Z wielkim niesmakiem, czytaÂłem to, co zacytowaÂłeÂś :x ProszĂŞ CiĂŞ nie rĂłb tego wiĂŞcej w wÂątku o Anicie - proszĂŞ CiĂŞ, a moÂże nawet bÂłagam :!:
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
Stingulasz (PIĘ KNA ONA)
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

a

Post autor: Stingulasz (PIĘ KNA ONA) »

O jacy wra¿liwi siê znaleŸli , ciekawe jak byscie zareagowali w jakiejœ niecodziennej sytuacji ¿yciowej np. na na widok rannego i pianego cz³owieka le¿¹cego na drodze czy udzielilibyœcie mu pomocy czy tylko zadzwonili po pogotowie a moze ani jedno ani drugie.
A tutaj takie gdybanie na forum to moÂżna sobie rozbiĂŚ o kant czegoÂś
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Wspomnienie o Anicie (podziêkowania dla informatorki) - co dziwi mnie mocno, przez wzgl¹d na antypromocjê Anity w mediach - wci¹¿ ¿ywe:
MaÂłgorzata Domagalik pisze: PRESS:
Obrazek
Szkoda, ¿e Anita Werner zmieni³a nie tylko fryzurê - w poprzedniej trudno jej by³o dorównaÌ - ale i jej rola zosta³a zredukowana do przedstawiania porannych newsów. Jej "Dama Pik" nie wydaje siê wyzwaniem na miarê talentu i mo¿liwoœci dziennikarki. Gdzieœ gubi siê jej osobowoœÌ. Szkoda. Gdzie podzia³a siê Patrycja Redo?

Zna ktoÂś adres do pani Domagalik :?:
Bo chciaÂłbym jej wytÂłumaczyĂŚ, gdzie siĂŞ podziaÂły Anita i Patrycja, a wÂłaÂściwie, to gdzie je ''podziano'' :evil: :evil:
ChciaÂłbym jej wytÂłumaczyĂŚ, Âże dla stacji tvn liczy siĂŞ tylko jedna gwiazda :evil: Nikt inny, kto mĂłgÂłby jÂą przyĂŚmiĂŚ, nie ma prawa bytu w tej stacji, dlatego upycha siĂŞ po kÂątach co bardziej wyraziste postaci :evil:

A proszĂŞ, pani Domagalik, nie wie o istnieniu programu zwanego popoÂłudniowymi faktami - czemu mnie to wcale, a wcale nie dziwi :roll:

:x Stacja tvn24, poprzez ostatnie posuniĂŞcia kadrowe, staje mi siĂŞ bardziej obca, niÂż w momencie, kiedy zapoznawaÂłem siĂŞ z niÂą :x Jest mi aktualnie bardziej obca, niÂż inne stacje, ktĂłrych nie oglÂądam :x
Co wiêcej, odrobina prywaty z mojej strony :wink: Zapomnia³em op³aciÌ abonament za cyfrówkê, w zwi¹zku z czym odciêto mi dostêp do m.in. tvn24, ale jakoœ specjalnie nie têskniê do tej stacji :D :D To dobry znak na przysz³oœÌ, ju¿ robiê przymiarki do tego, by w przysz³ym roku nie przed³u¿aÌ umowy :D
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Funckyrella »

MaÂłgorzata Domagalik napisaÂła:
Szkoda, ¿e Anita Werner zmieni³a nie tylko fryzurê - w poprzedniej trudno jej by³o dorównaÌ - ale i jej rola zosta³a zredukowana do przedstawiania porannych newsów. Jej "Dama Pik" nie wydaje siê wyzwaniem na miarê talentu i mo¿liwoœci dziennikarki. Gdzieœ gubi siê jej osobowoœÌ. Szkoda.
Ojjjjj ;( szkoda, szkoda ;( A taka dziennikarka nam rosÂła na potĂŞgĂŞ ;( Wielka szkoda, Âże komuÂśto przeszkadzaÂło :evil:
pani Domagalik, nie wie o istnieniu programu zwanego popoÂłudniowymi faktami
Bo licz¹ siê tylko g³ówne dzienniki, popo³udniowych wydaù Faktów nie ogl¹daj¹ nawet te panie, które namiêtnie spogl¹daj¹ na poprzedzaj¹ce je telenowele :?
"Dama Pik" nie wydaje siê wyzwaniem na miarê talentu i mo¿liwoœci dziennikarki. Gdzieœ gubi siê jej osobowoœÌ.
I znowu mamy racjĂŞ, w dodatku nasze zdanie nieosamotnione :D Jak Anita do kogoÂś tak naprawdĂŞ TRAFIÂŁA, to trudno jest o jej wyjÂątkowoÂści zapomnieĂŚ, nawet jeÂśli sÂą ludzie, ktĂłrzy bardzo siĂŞ starajÂą, by o Anicie zapomniano - ponadczasowa ta nasza Anita :D
Ja zamiast do pani M. Domagalik, wysÂłaÂłabym raczej kartkĂŞ do ...... :evil: Z dedykacjÂą za niezbyt owocne unicestwianie zagroÂżenia :evil2:
ZapomniaÂłem opÂłaciĂŚ abonament za cyfrĂłwkĂŞ, w zwiÂązku z czym odciĂŞto mi dostĂŞp do m.in. tvn24
Black :> Mam nadziejê, ¿e do jutra rana, a dok³adniej do szóstej, pod³¹cz¹? Bo jak nie to :mlotek: :[
Im driving home for christmas :lol2: Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:
michaek
Bywalec
Bywalec

Och, Black przepraszam. NastĂŞpnym razem wyÂślĂŞ ci to na PW :twisted: Co do tych FaktĂłw popoÂłudniowych to ja wczeÂśniej (przed zdegradowaniem) teÂż je okazjonalnie oglÂądaÂłem.
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Nie michaek, na PW teÂż sobie nie ÂżyczĂŞ :]
Black :> Mam nadziejê, ¿e do jutra rana, a dok³adniej do szóstej, pod³¹cz¹? Bo jak nie to :mlotek:
Ja teÂż mam takÂą nadziejĂŞ :evil2: Jak dzwoniÂłem, mĂłwili, Âże dziÂś wieczorem bĂŞdĂŞ miaÂł znĂłw dostĂŞp do pakietu :]
Ja zamiast do pani M. Domagalik, wysÂłaÂłabym raczej kartkĂŞ do ...... Z dedykacjÂą za niezbyt owocne unicestwianie zagroÂżenia :evil2:
Taaa :wesoly: Jak¹¿ ja dumê i satysfakcjê odczuwam :D:D Nawet jeœli jedna osoba (nie licz¹c nas), choÌ wiemy doskonale, ¿e jest ich zdecydowanie wiêcej, pamiêta o tym, ¿e kiedyœ by³a taka wspania³a, niezwykle oryginalna i dobrze zapowidaj¹ca siê dziennikarka, to to jest ogromy sukces Anity, bo wystarczy³o jej zaledwie kilka miesiêcy na to, ¿eby udowodniÌ posiadan¹ klasê i osobowoœÌ :brawo:
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Funckyrella »

Ale nie wiem czy wiesz, ¿eby tê osobowoœÌ móc podziwiaÌ trzeba mieÌ na jutro TVN24!
Black, ja mam caÂły czas nadziejĂŞ, Âże Ty nie nawyjaÂłeÂś do tego stopnia, Âże jutro nie zobaczymy w Poranku Anity :>
Bo nie wiem, czy pamiĂŞtasz, Âże Anita w piÂątek powiedziaÂła: do zobaczenia w przyszÂłym tygodniu, a wiĂŞc to oznacza, Âże bĂŞdzie miaÂła ,,normalny'' tydzieĂą pracy, czyli jutro poranny dyÂżur, a w kolejne dwa dni popoÂłudniowe.
Im driving home for christmas :lol2: Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Funcky - wiem to wszystko :!:
BÂądÂźmy dobrej myÂśli i peÂłni nadzei, Âże jutro rano przywita nas Anita :D Jaka Âładna rymowanka :D
I jeszcze Âładniejsze capsy :D

Do tej pory jakoœ nie mia³em czasu, by wrzuciÌ je na serwer, we wspó³pracy z którym bêd¹ widoczne te ''pere³ki'' :P Ale w koùcu ten czas znalaz³em :D
Oto kilka capsĂłw z zeszÂłosobotniej zajawki, zapoÂżyczone ze strony, ktĂłrej adres widnieje w dolnym rogu capsa :wink: Na tej stronie zainteresowani znajdÂą ich wiĂŞcej, capsĂłw i informacji o Anicie oczywiÂście :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I moje ulubione ujĂŞcie, ktĂłre staÂło siĂŞ powodem potwornego rozdarcia. Rozdarcia pomiĂŞdzy nieziemskim pieknem i anielskoÂściÂą tego uÂśmiechu, a okolicznoÂściami, ktĂłre ten uÂśmiech wywoÂłaÂły...

Obrazek

Sam nie wiem, czy bardziej mnie zachwyca, czy mo¿e oburza... To jest niewys³owienie piêkny uœmiech, ale uœmiech do, b¹dŸ co b¹dŸ wroga... czy¿by by³ on wyrazem wielkodusznoœci Anity... :roll: Wyrazem tego, ¿e Anita w ka¿dym cz³owieku, nawet Erice Steinbach, potrafi odnaleŸÌ... po prostu... dobro... :P
ODPOWIEDZ