Fakty - program informacyjny TVN
Moderator: Łukasz
-
- Początkujący
- Kontakt:
Stara szata FaktĂłw
Witam,
szukam jak najwiĂŞcej capsĂłw ze starÂą szatÂą FaktĂłw (przed 2004 r.).
Mamy czo³ówkê ze starych czasów, a tu mam pierwsze capsy:
http://www.ozarow.maz.pl/ fko/fakty01.htm
Czy ktoÂś ma jeszcze?
szukam jak najwiĂŞcej capsĂłw ze starÂą szatÂą FaktĂłw (przed 2004 r.).
Mamy czo³ówkê ze starych czasów, a tu mam pierwsze capsy:
http://www.ozarow.maz.pl/ fko/fakty01.htm
Czy ktoÂś ma jeszcze?
I'm ready for HD!
Re: Ekran, kadrowanie
No tak, sÂłabo. Ale mieliÂśmy juÂż okazjĂŞ raz oglÂądaĂŚ takÂą jakby ,,prĂłbĂŞ ulepszenia-unowoczeÂśnienia'' FaktĂłw. Mam nadziejĂŞ, Âże te zmiany bĂŞdÂą juÂż wkrĂłtce widoczne na staÂłe.Marcin pisze:Mam wraÂżenie, Âże TVN sÂłabo wykorzystuje moÂżliwoÂści studia FaktĂłw
Tak, masz racjĂŞ. :] I nie wiem jak na to nie wpadÂłeÂś po 1 wydaniu "FaktĂłw" z nowego studia bo wtedy teÂż to byÂło widaĂŚ.wuwaldi pisze:WydawaÂło mi siĂŞ, Âże ekran za prezenterem byÂł z jednego kawaÂłka. Od paru dni zauwaÂżam prostokÂątne segmenty, jakby ekrany tv byÂły postawione obok siebie. Czy mam racjĂŞ?

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Masz racjĂŞ. Ekran tylnoprojekcyjny (ten za prezenterem) rzeczywiÂście skÂłada siĂŞ z kilkunastu prostokÂątnych segmentĂłw.wuwaldi pisze:WydawaÂło mi siĂŞ, Âże ekran za prezenterem byÂł z jednego kawaÂłka. Od paru dni zauwaÂżam prostokÂątne segmenty, jakby ekrany tv byÂły postawione obok siebie. Czy mam racjĂŞ?
Jednak jest zÂłoÂżony z segmentĂłw. ZauwaÂż, Âże na przykÂład w nowym studiu Sky News duÂży ekran zÂłoÂżony jest w tym przypadku z nawet kilkudziesiĂŞciu segmentĂłw, ten ekran w Sky jest naprawdĂŞ ogromny.wuwaldi pisze:OglÂądam od dawna. TVN24 od poczÂątku. WydawaÂło mi siĂŞ Âże jest to jeden duÂży holoscreen.
Zobacz sam:

SzczegĂłlnie widaĂŚ to w lewym gĂłrnym rogu.
ekran kadrowanie
Tyle Âże gdyby tvn nawet zakupiÂł taki ekran to niemĂłgÂłby go wykorzystywaĂŚ w peÂłni bo tvn24 i tvn nie nadajÂą w formacie 16:9 tak jak robi to SKY NEWS.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!