Fakty - program informacyjny TVN
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
ekran tylnoprojekcyjny...
Ostatnio zastanawiaÂłem siĂŞ wiele razy nad tym ekranem tylnoprojekcyjnym w Faktach i porĂłwnywaÂłem go z innymi stacjami.
PozwolĂŞ sobie pokazaĂŚ dla porĂłwnania ekran z FaktĂłw:
i dla porĂłwnania Panorama dwĂłjki:

Mo¿e nie nejlepsze capsy dla obu programów wybra³em, ale w faktach czasami, a nawet czêsto wyraŸnie widaÌ ekran tylnoprojekcyjny "pokratkowany", tak jakby sk³ada³ siê z kilku mniejszych ekranów po³¹czonych w jeden. czasami nie wygl¹da to ³adnie. Za to Panorama (tu te¿ te capsy za wiele nam nie mówi¹) tak¿e ma takie ekrany i obraz jest na nich mo¿na powiedzieÌ "p³ynny"... nie widaÌ tych linii.
No to kto tu w koĂącu ma najnowoczeÂśniejsze studio? A moÂże ja czegoÂś tu nie rozumiem?
PozwolĂŞ sobie pokazaĂŚ dla porĂłwnania ekran z FaktĂłw:

i dla porĂłwnania Panorama dwĂłjki:

Mo¿e nie nejlepsze capsy dla obu programów wybra³em, ale w faktach czasami, a nawet czêsto wyraŸnie widaÌ ekran tylnoprojekcyjny "pokratkowany", tak jakby sk³ada³ siê z kilku mniejszych ekranów po³¹czonych w jeden. czasami nie wygl¹da to ³adnie. Za to Panorama (tu te¿ te capsy za wiele nam nie mówi¹) tak¿e ma takie ekrany i obraz jest na nich mo¿na powiedzieÌ "p³ynny"... nie widaÌ tych linii.
No to kto tu w koĂącu ma najnowoczeÂśniejsze studio? A moÂże ja czegoÂś tu nie rozumiem?
-
- Czasem tu wpada
SKY NEWS
Dla mnie najlepszym ekranem tylnoprojekcyjnym jest ekran stacji SKY NEWS.Tam nie widaĂŚ tego podziaÂłu na mniejsze no i jeszcze ten monstrualny rozmiar.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Ale ten ekran w Panoramie jest chyba du¿o mniejszy ni¿ w Faktach, to mo¿e byÌ jednolity, nie³¹czony. Tak mi siê wydaje.
Chyba lepiej jak skÂłada siĂŞ ten duÂży z kilkunastu maÂłych ( wyglada tak "newsroomowo"
) niÂż jakby miaÂł siĂŞ skladaĂŚ z dwĂłch mniejszych.
Chyba lepiej jak skÂłada siĂŞ ten duÂży z kilkunastu maÂłych ( wyglada tak "newsroomowo"

"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" 

Mnie ostatnio w "Faktach" denerwuje to:

Chodzi o to tam z boku dokÂładnie widaĂŚ jakiÂś domek jeszcze czasem jak samochody jadÂą.
To razem z tym nowoczesnym studiem wyglÂąda okropnie. :? Nie wiem, ale kiedyÂś tego nie byÂło widaĂŚ. Chyba Âże tego nie zauwaÂżyÂłem.
Powinni coÂś z tym zrobiĂŚ...

Chodzi o to tam z boku dokÂładnie widaĂŚ jakiÂś domek jeszcze czasem jak samochody jadÂą.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Ten domek i samochody jadÂące czasem widaĂŚ od samego poczÂątku funkcjonowanie nowego studia.pawell pisze:Mnie ostatnio w "Faktach" denerwuje to:
Obrazek
Chodzi o to tam z boku dokÂładnie widaĂŚ jakiÂś domek jeszcze czasem jak samochody jadÂą.To razem z tym nowoczesnym studiem wyglÂąda okropnie. :? Nie wiem, ale kiedyÂś tego nie byÂło widaĂŚ. Chyba Âże tego nie zauwaÂżyÂłem.
![]()
Tak jak salladyn napisaÂł, najlepiej zburzyĂŚ domek i zrobiĂŚ obwodnicĂŞ dla aut :devil:pawell pisze:Powinni coÂś z tym zrobiĂŚ...