Moderator: Łukasz
a czy aby nie jest co roczna decyzja wydawana przez wÂładze wojskowe z powodu zwyczajnego braku miejsc ?salladyn pisze:Po studiach jeÂśli znajdziesz pracĂŞ albo jesteÂś jedynym Âżywicielem rodziny to nie biorÂą ciĂŞ.sybic pisze: A jak jest obecnie ?
niech mnie ktoÂś oÂświeci, bo nie wiem
biorÂą na 9 miesiecy, a po studiach na 4 miesiÂące ?
dostaniesz salĂŞ z gejamiMarcin pisze:A jak powie siĂŞ komisji, Âże jest siĂŞ gejem, to co?PiS chyba nie chce gejĂłw w wojsku.
Dziêki takim jak ty mandi (bo jak sama napisa³aœ popierasz ten projekt) nied³ugo PiS zlikwiduje uczelnie wy¿sze.Mandi pisze:Gorsze jest to, ¿e fala z wojska przenios³a siê do szkó³. Dobrze, ¿e na studiach panuje inna atmosfera.
Na szczêœcie nie wszêdzie - tam gdzie ja siê wybieram do liceum to mówi¹, ¿e jej nie ma, bo to jest dziecinne i maj¹ racjê takie coœ wymyœlaj¹ ludzie, którzy nie maj¹ co z wolnym czasem zrobiÌ. :wariat: Ale i tak chyba nie ma porównania z fal¹ w wojsku, a w szko³ach - w pierwszym przypadku wydaje mi siê, ¿e jest gorzej.Mandi pisze:Gorsze jest to, ¿e fala z wojska przenios³a siê do szkó³. Dobrze, ¿e na studiach panuje inna atmosfera.
Przepraszam za zejœcie z tematu, ale mo¿e wyjaœniê o co posz³o. Najpierw portalek dosta³ ostrze¿enie od Bartka za nieop³acon¹ reklamê. Potem zamieœci³ link do swojego portalu w sygnaturce i dalej promowa³ swój portal w postach. No to mu usun¹³em tê niezgodn¹ z regulaminem "nieop³acon¹ reklamê". A tego, ¿e przymykam oko na seniorów tego forum, a na wspó³pracownika Monstera nie - nie nazwa³bym cenzur¹.portalek pisze:[ Dodano: Pi¹ Lip 07, 2006 8:26 pm ]
Ponadto usunêliœcie mój podpis czego nigdy nie robicie wiêc czuje siê nieco potraktowany jak kryminalista, przy czym wiêkszoœÌ u¿ytkowników ma w podpisie adres swojej www.
Tak siĂŞ skÂłada, Âże pomyÂślaÂłem sobie: zaproszĂŞ moich znajomych na to forum, bo majÂą wiele ciekawych tematĂłw do poruszenia, ale gdzie mam ich zaprosiĂŚ ? Na forum gdzie siĂŞ cenzuruje niewygodnych ??
salladyn pisze:Po studiach jeÂśli znajdziesz pracĂŞ albo jesteÂś jedynym Âżywicielem rodziny to nie biorÂą ciĂŞ.
Tak, ¿e siê pisze odwo³anie do wojewódzkiej WKU i trzeba bardzo dok³adnie i przekonywuj¹co udokumentowaÌ to. Czyli zaœwiadczenia od np. jakiegoœ tam rabina (?) czy dokumenty rodzienne potwierdzajêce inne wyznanie. A jak powiesz, ¿e jesteœ innego wyznania i ju¿ albo, ¿e jesteœ gejem, to Ciê specjalnie na z³oœÌ wezm¹, bo nie znosz¹, jak ktoœ utrudnia robotê.salladyn pisze:Nie wiem jak to jest z przekonaniami religijnymi.![]()
Naprawdê, nie schizujcie.salladyn pisze:Natomiast jeœli wejdzie ustawa parti wPISdu to nie bêdziesz siê móg³ powo³aÌ na ¿aden z tych argumentów. Ró¿nica jest wiêc kolosalna
o kurde w tarnowie aÂż tylu????? nĂŞdzne to moje miasto wybywam wiec na studia do kraka no ja sie odwoÂłaÂłem ale oni sa mega groteskowi bo przenosza moje rozpatrzenie z miesiaca na miesiaĂŚ, dla mnie to i tak lepiej ale poprostu Âśmieszy mnie to niemiÂłosiernie beznadziejne to wojo wrr poraÂżka :/portalek pisze:
Jedno jest pewne, nie ma co liczyĂŚ na to Âże moÂże cie nie weznÂą, bo juÂż teraz brakuje im poborowych: w Tarnowie 1500 , w Krakowie i Nowym sÂączu podobnie (dane: Gazeta Krakowska) a podobno w Wawie teÂż im coÂś brakuje.
Jednak ja wierzê w rozs¹dnoœÌ ludzi, którzy nie wybior¹ po raz drugi Kaczyùskich i unikniemy tego mega przekrêtu wojskowego, który po prostu nas zabije a nie obroni. Jak mamy daÌ na wojsko 10 mld to dajmy je na zdrowie, bo jak co 4 Polak padnie na Raka to po co mamy siê zajmowaÌ wrogiem za granic¹ jak mamy go we w³asnych cia³ach.
Ja chyba jeszcze na studiach wystosuje do WKU dÂługi list z proÂśbÂą o przeniesienie do rezerwy bez odbycia sÂłuÂżby i powoÂłam siĂŞ na kwestie moralne, psychologiczne, religijne i poglÂądy pacyfistyczne. Przynajmniej bĂŞde wiedziaÂł na czym stoje.
Co do chorĂłb polecam wam odwoÂływanie siĂŞ od decyzji WKU, bo jak nas badali to mimo Âże co 2 miaÂł jakieÂś papiery to oni ich nawet nie otwierali, a potem wszyscy dostali A i siĂŞ dopiero odwoÂływali i szli na specjalne badania, chociaÂż jest to jakby nie patrzeĂŚ nieprzyjemne te wszelkie badania itp, ale moÂże warto.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości