Polityka :)
Moderator: Łukasz
staram siê omijaÌ propagandê pisowsk¹,¿eby siê niepotrzebnie nie denerwowaÌ.a PO powinna wytrzasn¹Ì jakiegoœ dobrego cz³owieka od wizeruku,bo ta partia nie umie korzystaÌ z sytuacji i nie potrafi stworzyÌ silnego,rozwa¿nego wizerunku opozycji :/
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
prawda,aveo pisze:staram siê omijaÌ propagandê pisowsk¹,¿eby siê niepotrzebnie nie denerwowaÌ.a PO powinna wytrzasn¹Ì jakiegoœ dobrego cz³owieka od wizeruku,bo ta partia nie umie korzystaÌ z sytuacji i nie potrafi stworzyÌ silnego,rozwa¿nego wizerunku opozycji :/
o twardy elektorat nie muszÂą siĂŞ obawiaĂŚ, ale o ten niezdecydowany ...
tu jest gorzej, bo oni mogÂą postrzegaĂŚ PO jako specjalistĂłw od sypania piasku w tryby.
Trzeba przyznaÌ, ze PO tworzy bardzo skuteczn¹ opozycje, ale tak dalej nie mo¿na ci¹gn¹Ì ...
Powinni siĂŞ raczej skupiĂŚ, co oni by zrobili, jakie to ich ustawy zalegajÂą pod marszaÂłkowskÂą laskÂą itd.
Poza tym nie ma sÂłowa o ich programie ... i ktoÂś mĂłgÂłby zadaĂŚ pytanie, czy oni majÂą w ogĂłle jakiÂś program ?
Oni maj¹ program i to ca³kiem solidnie przygotowany, dosyÌ spor¹ jego prezentacjê dawali przed wyborami, a potem prezentowali fragmenty b¹dz kontr propozycje do PiS publicznie w Sejmie b¹dz na konferencjach "gabinetu cieni" opróÌz tego mo¿na sobie ich program poczytaÌ na stronie www PO. Poza tym je¿eli jest jakakolwiek debata merytoryczna w programie telewizyjnym to przekazuj¹ wyborcom jaki jest ich pomys³ na rz¹dzenie paùstwem. W te same sposoby pozosta³e partie równiez przekazuj¹ szerokiej publicznoœci swój program, nie widzê innych skuteczniejszych sposobów. No chyba, ¿e sklonujemy Tuska i wyœlemy ka¿dego klona do ka¿dego domu w tym paùstwie by da³ krótki wyk³ad o programie swojej partii. Co wy na to??sybic pisze:aveo pisze: Powinni siê raczej skupiÌ, co oni by zrobili, jakie to ich ustawy zalegaj¹ pod marsza³kowsk¹ lask¹ itd.
Poza tym nie ma sÂłowa o ich programie ... i ktoÂś mĂłgÂłby zadaĂŚ pytanie, czy oni majÂą w ogĂłle jakiÂś program ?

Rêce mi opadaj¹ jak patrzê na to, co wyprawiaj¹ politycy w Polsce. Dzisiaj dowiedzieliœmy siê, ¿e Lepper chce wróciÌ do rz¹du. Pewnie zatêskni³ za rz¹dowymi przywilejami i ministerskim uposa¿eniem. W koùcu wyjdzie na to, ¿e Beger straci na tej ca³ej aferze z taœmami. A PiS umie manipulowaÌ ludŸmi. Wiec partyjny przypomina³ mi nie wiece KC PZPR, ale przemówienia nazistów. Ta nienawiœÌ, zaœlepienie w jedyna s³uszn¹ ideê i wykorzystywanie narodowych symboli do osi¹gniêcia w³asnych celów.
Renatka ÂściĂŞÂła wÂłosy - przystrzygÂła nieco image i w ogĂłle napewno nikt jej nie bĂŞdzie kojarzyÂł z tymi taÂśmami.a PiSowi wszystko pÂłazem poszÂło :/
O PO poczytajcie sobie w wÂątku Kazimiery Szczuki o tym co NiesioÂłowski ciekawego powiedziaÂł,a propos tych demonstracji w Wawie.jestem ciekawy waszych komentarzy :spiewa:
O PO poczytajcie sobie w wÂątku Kazimiery Szczuki o tym co NiesioÂłowski ciekawego powiedziaÂł,a propos tych demonstracji w Wawie.jestem ciekawy waszych komentarzy :spiewa:
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
szybciej Lepper poleci na KsiĂŞÂżyc niÂż do rzÂądu :devil:
Uwaga:kandydaci do samorzÂądĂłw chodzÂą po domach i zbierajÂą podpisy
u mnie na razie byÂła PO.daÂłem facetowi swĂłj podpis,ale od razu zaznaczyÂłem,Âże na niego gÂłosowaĂŚ nie bĂŞdĂŞ.
to brat mojej koleÂżanki z podstawĂłwki 
Uwaga:kandydaci do samorzÂądĂłw chodzÂą po domach i zbierajÂą podpisy

work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
-
- Fan Forum
W³aœnie ogl¹dam sobie od rana tvn24 i jestem z³a dziœ na dziennikarzy, ¿e w g³upi sposób rozdmuchuj¹ historiê z Rokit¹, a dok³adnie to ,¿e popar³ on kandydata PiS na prezydenta Krakowa. Moim zdaniem nic takiego siê nie sta³o, widocznie kontrkandydat nie spe³nia oczekiwaù Rokity i wola³ daÌ g³os na tego goœcia z PiS-u. I podnios³o siê larum na ca³¹ Polskê, ¿e Rokita doprowadza do roz³amu i jeszcze niepotrzebnie Tusk da³ siê podpuœciÌ przez dziennikarzy gdy go spytali, czy nie uwa¿a, ¿e to zaszkodzi Waltzowej wygraÌ wybory w Wa-wie. Oczywiœcie Tusk jak ma³e podpuszczone dziecko powiedzia³, ¿e ale¿ tak oczywiœcie to zaszkodzi nie tylko jej, ale tez innym kandydatom PO w innych miastach. Bzdura i jeszcze raz podkreœlam wierutna bzdura. Przedstawiê Wam sytuacjê analogiczn¹ z mojego poznaùskiego podwórka- tutaj o urz¹d prezydenta walczy pan Grobelny (niezrzeszony) i pos³anka PO pani Pas³o-Wisniewska, i jakoœ to, ¿e Rokita popar³ goœcia z PiS-u w Krakowie nie wp³ywa na moj¹ decyzjê, by nie poprzeÌ pos³anki PO . Bêdê j¹ popieraÌ nadal, bo po pierwsze podoba mi siê jej program, a po drugie ja ju¿ nie chcê rz¹dów Grobelnego w P-niu. I dodam coœ jeszcze gdyby siê zdarzy³o tak, ¿e pos³anka PO nie wesz³aby do drugiej tury, a wszed³by kandydat PiSu( w tym przypadku by³ to niejaki Tomczak) i konkurowa³by z Grobelnym, to popar³abym tego goœcia z PiS-u, pomimo, ¿e jestem wielkim przeciwnmikiem tej PiSowkeij polityki na górze, Ale w tym okreslonym przypadku wiem, ¿e ten kandydat PiS-u by³by lepszym prezydentem mojego miasta, ani¿eli Grobelny. I przypuszczalnie taka w³aœnie sytuacja zasz³a w Krakowie, tylko, ¿e wiêkszoœc patrzy nie na cz³owieka, a na to jak¹ partie reprezentuje ten ktoœ. I to, ¿e Rokita wzniós³ siê wy¿ej i oceni³ obydwu panów po osobowoœci, a nie po logo partii jak¹ reprezentuj¹, za to teraz jest piêtnowany.
P.S. Tusk ma za 2 h konferencjĂŞ, jak nie pĂłjdzie po rozum do gÂłowy i bĂŞdzie na upartego wygadywaÂł bzdury o szkodzie wobec innych kandydatĂłw PO , to to to kurde nie wiem co? ale pewnie siĂŞ wkurze i tyle ...pomimo, Âże lubiĂŞ Tuska! Tusk damn it! idz po rozum do gÂłowy!
P.S. Tusk ma za 2 h konferencjĂŞ, jak nie pĂłjdzie po rozum do gÂłowy i bĂŞdzie na upartego wygadywaÂł bzdury o szkodzie wobec innych kandydatĂłw PO , to to to kurde nie wiem co? ale pewnie siĂŞ wkurze i tyle ...pomimo, Âże lubiĂŞ Tuska! Tusk damn it! idz po rozum do gÂłowy!

MoÂże i rozdmuchali nie wiem, bo ja akurat nie oglÂądaÂłam ani przez 5 minut tvn24Nika pisze:WÂłaÂśnie oglÂądam sobie od rana tvn24 i jestem zÂła dziÂś na dziennikarzy, Âże w gÂłupi sposĂłb rozdmuchujÂą historiĂŞ z RokitÂą, a dokÂładnie to ,Âże poparÂł on kandydata PiS na prezydenta Krakowa.

Lewica jest be, tak a priori- bezsensu jest takie podejÂście. Ludzie juÂż dawno tak nie uwaÂżajÂą, czego dowĂłd dali np wybierajÂąc na poprzedniÂą kadencjĂŞ Majchrowskiego, chociaÂż startowaÂł z list SLD.
Platforma wcale nie jest takÂą jednolitÂą partiÂą, jak siĂŞ wydaje. Rokicie i NiesioÂłowskiemu wcale nie jest po drodze z Tuskiem czy SchetynÂą.Ta prawicowa czĂŞÂśc wÂłaÂśnie daÂła o sobie znac. Chyba pierwszy raz tak gÂłoÂśno.
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" 

Od jakiegoÂś czasu siĂŞ zbieraÂłam, Âżeby wypowiedzieĂŚ siĂŞ w kwestii tego co widzĂŞ w tv. CzytaÂłam ostatnie strony, ale siĂŞ nie doczytaÂłam, Âżeby jakaÂś podobna wypowiedÂź byÂła.
Polityki za bardzo nie rozumiem, nie znam siê na niej, nie wg³êbiam siê w jej tajemnice, ale wiem jedno, tak byÌ nie powinno jak jest w naszej Polsce. Ka¿da partia stara siê podawaÌ argumenty dlaczego to ona jest najlepsza. To zrozumia³e. Aczkolwiek uwa¿am, ¿e ka¿da z nich coœ ukrywa. Nie ma ¿adnej idealnej, a je¿eli chcialiby poprawiÌ swój wizerunek, to napewno nie poprzez oszczerstwo innych partii. Ja np. (je¿eli mog³abym g³osowaÌ) to jakbym mia³a dylemat co do wyboru, do wybra³abym tego kandydata, który powiedzmy mia³ 20 tys na kampanie, ale zamiast zrobiÌ 1000 plakatów, zrobi³ 500, a pozosta³e pieni¹dze odda³ na wy¿sze cele, cele dobroczynne.
Po za tym s¹dzê, ¿e koalicja nie bêdzie koalicj¹, je¿eli rz¹dz¹cy bêd¹ dalej patrzeÌ z jakiej partii jakiœ wniosek pochodzi. W¹tpie, ¿e coœ takiego siê wydarzy, ¿e szczerze(!) koalicjanci bêd¹ chcieli dobra dla kraju. Myœlê, ¿e tak by mog³o byÌ, jakby nikt nie stara³ siê sobie przypisaÌ zas³ug za naprawienie czegoœ, np. za zmniejszenie bezrobocia, itp. i jakby ka¿dy nie patrza³ jedynie na czubek w³asnego nosa. Nie s¹dzê, ¿eby partie zgodzi³y siê na to, by anonimowo pisaÌ jakieœ pomys³y rozwi¹zaù, projektów dotycz¹cych ró¿nych dziedzin i dawaÌ je do analizowania wykfalfikowanym ludziom niezrzeszonym w ¿adnej partii(np. z uniwersytetów jakiœ doktorom, profesorom), np. dotycz¹cych gospodarki. Wtedy ludzie, którzy siê na tym znaj¹, podejmowaliby decyzjê, co bêdzie najlepsze dla kraju. Nie obchodzi³oby ich z jakiej partii wyszed³ pomys³. Bo mo¿e w jakiejœ kwestii PO mia³oby dobre rozwi¹zanie, ale PiS to odrzuci, a w innej PiS by mia³o dobry pomys³, ale od razu by³oby to negowane przez PO.
Wtedy decyzje byÂłyby bezstronne i wybierane te najbardziej korzystne. MoÂże to nie jest idealne rozwiÂązanie, ale jakieÂś jest. Ale nie wierze, by coÂś takiego miaÂło powodzenie w obecnym stanie rzeczy.
Pozdrawiam,
Magda
Polityki za bardzo nie rozumiem, nie znam siê na niej, nie wg³êbiam siê w jej tajemnice, ale wiem jedno, tak byÌ nie powinno jak jest w naszej Polsce. Ka¿da partia stara siê podawaÌ argumenty dlaczego to ona jest najlepsza. To zrozumia³e. Aczkolwiek uwa¿am, ¿e ka¿da z nich coœ ukrywa. Nie ma ¿adnej idealnej, a je¿eli chcialiby poprawiÌ swój wizerunek, to napewno nie poprzez oszczerstwo innych partii. Ja np. (je¿eli mog³abym g³osowaÌ) to jakbym mia³a dylemat co do wyboru, do wybra³abym tego kandydata, który powiedzmy mia³ 20 tys na kampanie, ale zamiast zrobiÌ 1000 plakatów, zrobi³ 500, a pozosta³e pieni¹dze odda³ na wy¿sze cele, cele dobroczynne.
Po za tym s¹dzê, ¿e koalicja nie bêdzie koalicj¹, je¿eli rz¹dz¹cy bêd¹ dalej patrzeÌ z jakiej partii jakiœ wniosek pochodzi. W¹tpie, ¿e coœ takiego siê wydarzy, ¿e szczerze(!) koalicjanci bêd¹ chcieli dobra dla kraju. Myœlê, ¿e tak by mog³o byÌ, jakby nikt nie stara³ siê sobie przypisaÌ zas³ug za naprawienie czegoœ, np. za zmniejszenie bezrobocia, itp. i jakby ka¿dy nie patrza³ jedynie na czubek w³asnego nosa. Nie s¹dzê, ¿eby partie zgodzi³y siê na to, by anonimowo pisaÌ jakieœ pomys³y rozwi¹zaù, projektów dotycz¹cych ró¿nych dziedzin i dawaÌ je do analizowania wykfalfikowanym ludziom niezrzeszonym w ¿adnej partii(np. z uniwersytetów jakiœ doktorom, profesorom), np. dotycz¹cych gospodarki. Wtedy ludzie, którzy siê na tym znaj¹, podejmowaliby decyzjê, co bêdzie najlepsze dla kraju. Nie obchodzi³oby ich z jakiej partii wyszed³ pomys³. Bo mo¿e w jakiejœ kwestii PO mia³oby dobre rozwi¹zanie, ale PiS to odrzuci, a w innej PiS by mia³o dobry pomys³, ale od razu by³oby to negowane przez PO.
Wtedy decyzje byÂłyby bezstronne i wybierane te najbardziej korzystne. MoÂże to nie jest idealne rozwiÂązanie, ale jakieÂś jest. Ale nie wierze, by coÂś takiego miaÂło powodzenie w obecnym stanie rzeczy.
Pozdrawiam,
Magda
Do ponownej wypowiedzi w tym wÂątku po dÂługiej przerwie skÂłoniÂły mnie dwie sprawy:
po 1 Âświetny pomysÂł jednego z widzĂłw SK, ktĂłry prosiÂł prowadzÂących, Âżeby przestali siĂŞ interesowaĂŚ, mĂłwiĂŚ o politykach a zaczĂŞli rozmawiaĂŚ np o naszych siatkarzach, czy innych przyjemnych sprawach. :devil: I ja przychylam siĂŞ do tego pomysÂłu :devil: MoÂże gdyby media przestaÂły siĂŞ interesowac tymi Panami to moÂże by siĂŞ uspokoili i zaczĂŞli myÂśleĂŚ o ludziach a nie tylko o sobie :?
Natomiast druga sprawa to wypowiedÂź Pana Premiera, ktĂłry stwierdziÂł, Âże "niestety wraca stare" - a dlaczego
poniewaÂż w stolicy prezydentem nie zostaÂł Pan Marcinkiewicz i PiS nie udaÂło siĂŞ tak przejÂśc tych wyborĂłw tak jakby chcieli...
KiedyÂś mieliÂśmy jedynie sÂłuszny program partii teraz mamy jedynie sÂłuszny program PiS...bez Âżadnych skojarzeĂą oczywiÂście...
po 1 Âświetny pomysÂł jednego z widzĂłw SK, ktĂłry prosiÂł prowadzÂących, Âżeby przestali siĂŞ interesowaĂŚ, mĂłwiĂŚ o politykach a zaczĂŞli rozmawiaĂŚ np o naszych siatkarzach, czy innych przyjemnych sprawach. :devil: I ja przychylam siĂŞ do tego pomysÂłu :devil: MoÂże gdyby media przestaÂły siĂŞ interesowac tymi Panami to moÂże by siĂŞ uspokoili i zaczĂŞli myÂśleĂŚ o ludziach a nie tylko o sobie :?
Natomiast druga sprawa to wypowiedÂź Pana Premiera, ktĂłry stwierdziÂł, Âże "niestety wraca stare" - a dlaczego

KiedyÂś mieliÂśmy jedynie sÂłuszny program partii teraz mamy jedynie sÂłuszny program PiS...bez Âżadnych skojarzeĂą oczywiÂście...
ZIMA
Widzia³am ich przez pare minut, bo musia³am wyjœÌ, ciekawe czemu mieli nosy d³ugie niczym Pinokio :devil: ?? Ale w takim razie muszê przeœledzic dziœ Szk³o, bo skoro mówisz, ¿e "teksty" by³y to na pewno wyemituj¹, acha i nie mogê siê doczekaÌ komentarzy dzwoni¹cych£ukasz pisze:A ogl¹daliœcie dzisiejsz¹ konfencje prasow¹ £y¿wiùskiego, a potem Filipka?
: