Polityka :)

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

WidzieliÂście banery pisu na onecie?? "Platforma klamst" > "MĂŞzowie stanu z PO obnaÂżeni" >

"Kalejdoskop Âłgarstwa platformy".. co za debile z tych pisuarĂłw...
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: aveo »

staram siê omijaÌ propagandê pisowsk¹,¿eby siê niepotrzebnie nie denerwowaÌ.a PO powinna wytrzasn¹Ì jakiegoœ dobrego cz³owieka od wizeruku,bo ta partia nie umie korzystaÌ z sytuacji i nie potrafi stworzyÌ silnego,rozwa¿nego wizerunku opozycji :/
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: sybic »

aveo pisze:staram siê omijaÌ propagandê pisowsk¹,¿eby siê niepotrzebnie nie denerwowaÌ.a PO powinna wytrzasn¹Ì jakiegoœ dobrego cz³owieka od wizeruku,bo ta partia nie umie korzystaÌ z sytuacji i nie potrafi stworzyÌ silnego,rozwa¿nego wizerunku opozycji :/
prawda,
o twardy elektorat nie muszÂą siĂŞ obawiaĂŚ, ale o ten niezdecydowany ...
tu jest gorzej, bo oni mogÂą postrzegaĂŚ PO jako specjalistĂłw od sypania piasku w tryby.
Trzeba przyznaÌ, ze PO tworzy bardzo skuteczn¹ opozycje, ale tak dalej nie mo¿na ci¹gn¹Ì ...
Powinni siĂŞ raczej skupiĂŚ, co oni by zrobili, jakie to ich ustawy zalegajÂą pod marszaÂłkowskÂą laskÂą itd.
Poza tym nie ma sÂłowa o ich programie ... i ktoÂś mĂłgÂłby zadaĂŚ pytanie, czy oni majÂą w ogĂłle jakiÂś program ?
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

sybic pisze:
aveo pisze: Powinni siĂŞ raczej skupiĂŚ, co oni by zrobili, jakie to ich ustawy zalegajÂą pod marszaÂłkowskÂą laskÂą itd.
Poza tym nie ma sÂłowa o ich programie ... i ktoÂś mĂłgÂłby zadaĂŚ pytanie, czy oni majÂą w ogĂłle jakiÂś program ?
Oni maj¹ program i to ca³kiem solidnie przygotowany, dosyÌ spor¹ jego prezentacjê dawali przed wyborami, a potem prezentowali fragmenty b¹dz kontr propozycje do PiS publicznie w Sejmie b¹dz na konferencjach "gabinetu cieni" opróÌz tego mo¿na sobie ich program poczytaÌ na stronie www PO. Poza tym je¿eli jest jakakolwiek debata merytoryczna w programie telewizyjnym to przekazuj¹ wyborcom jaki jest ich pomys³ na rz¹dzenie paùstwem. W te same sposoby pozosta³e partie równiez przekazuj¹ szerokiej publicznoœci swój program, nie widzê innych skuteczniejszych sposobów. No chyba, ¿e sklonujemy Tuska i wyœlemy ka¿dego klona do ka¿dego domu w tym paùstwie by da³ krótki wyk³ad o programie swojej partii. Co wy na to?? :D
Mandi
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mandi »

Rêce mi opadaj¹ jak patrzê na to, co wyprawiaj¹ politycy w Polsce. Dzisiaj dowiedzieliœmy siê, ¿e Lepper chce wróciÌ do rz¹du. Pewnie zatêskni³ za rz¹dowymi przywilejami i ministerskim uposa¿eniem. W koùcu wyjdzie na to, ¿e Beger straci na tej ca³ej aferze z taœmami. A PiS umie manipulowaÌ ludŸmi. Wiec partyjny przypomina³ mi nie wiece KC PZPR, ale przemówienia nazistów. Ta nienawiœÌ, zaœlepienie w jedyna s³uszn¹ ideê i wykorzystywanie narodowych symboli do osi¹gniêcia w³asnych celów.
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

Renatka ÂściĂŞÂła wÂłosy - przystrzygÂła nieco image i w ogĂłle napewno nikt jej nie bĂŞdzie kojarzyÂł z tymi taÂśmami.a PiSowi wszystko pÂłazem poszÂło :/
O PO poczytajcie sobie w wÂątku Kazimiery Szczuki o tym co NiesioÂłowski ciekawego powiedziaÂł,a propos tych demonstracji w Wawie.jestem ciekawy waszych komentarzy :spiewa:
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
Mandi
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mandi »

Jednak nie chc¹ Leppera w rz¹dzie. Ciekawe co teraz biedaczysko zrobi i czy PiSowi uda sie rozbiÌ Samoobronê? :mhm: Pewnie tak... A Lepper? No có¿, bedzie mu brakowa³o s³uzbowych podró¿y samolotem. :devil:
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

szybciej Lepper poleci na KsiĂŞÂżyc niÂż do rzÂądu :devil:
Uwaga:kandydaci do samorzÂądĂłw chodzÂą po domach i zbierajÂą podpisy ;) u mnie na razie byÂła PO.daÂłem facetowi swĂłj podpis,ale od razu zaznaczyÂłem,Âże na niego gÂłosowaĂŚ nie bĂŞdĂŞ. :lol: to brat mojej koleÂżanki z podstawĂłwki :D
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
obieżyświat
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: obieżyświat »

..tak cieszy siĂŞ ze zwyciĂŞstwa ktoÂś komu w zeszÂłym roku wÂładza przeszÂła koÂło nosa :devil:
:arrow:
Obrazek

..rozpacz prawie tak samo rok temu byÂło widaĂŚ :D
..radość :jupi:
..radość z powodu istnienia i obecności Agatki :jupi:
Nika
Fan Forum
Fan Forum

W³aœnie ogl¹dam sobie od rana tvn24 i jestem z³a dziœ na dziennikarzy, ¿e w g³upi sposób rozdmuchuj¹ historiê z Rokit¹, a dok³adnie to ,¿e popar³ on kandydata PiS na prezydenta Krakowa. Moim zdaniem nic takiego siê nie sta³o, widocznie kontrkandydat nie spe³nia oczekiwaù Rokity i wola³ daÌ g³os na tego goœcia z PiS-u. I podnios³o siê larum na ca³¹ Polskê, ¿e Rokita doprowadza do roz³amu i jeszcze niepotrzebnie Tusk da³ siê podpuœciÌ przez dziennikarzy gdy go spytali, czy nie uwa¿a, ¿e to zaszkodzi Waltzowej wygraÌ wybory w Wa-wie. Oczywiœcie Tusk jak ma³e podpuszczone dziecko powiedzia³, ¿e ale¿ tak oczywiœcie to zaszkodzi nie tylko jej, ale tez innym kandydatom PO w innych miastach. Bzdura i jeszcze raz podkreœlam wierutna bzdura. Przedstawiê Wam sytuacjê analogiczn¹ z mojego poznaùskiego podwórka- tutaj o urz¹d prezydenta walczy pan Grobelny (niezrzeszony) i pos³anka PO pani Pas³o-Wisniewska, i jakoœ to, ¿e Rokita popar³ goœcia z PiS-u w Krakowie nie wp³ywa na moj¹ decyzjê, by nie poprzeÌ pos³anki PO . Bêdê j¹ popieraÌ nadal, bo po pierwsze podoba mi siê jej program, a po drugie ja ju¿ nie chcê rz¹dów Grobelnego w P-niu. I dodam coœ jeszcze gdyby siê zdarzy³o tak, ¿e pos³anka PO nie wesz³aby do drugiej tury, a wszed³by kandydat PiSu( w tym przypadku by³ to niejaki Tomczak) i konkurowa³by z Grobelnym, to popar³abym tego goœcia z PiS-u, pomimo, ¿e jestem wielkim przeciwnmikiem tej PiSowkeij polityki na górze, Ale w tym okreslonym przypadku wiem, ¿e ten kandydat PiS-u by³by lepszym prezydentem mojego miasta, ani¿eli Grobelny. I przypuszczalnie taka w³aœnie sytuacja zasz³a w Krakowie, tylko, ¿e wiêkszoœc patrzy nie na cz³owieka, a na to jak¹ partie reprezentuje ten ktoœ. I to, ¿e Rokita wzniós³ siê wy¿ej i oceni³ obydwu panów po osobowoœci, a nie po logo partii jak¹ reprezentuj¹, za to teraz jest piêtnowany.
P.S. Tusk ma za 2 h konferencjĂŞ, jak nie pĂłjdzie po rozum do gÂłowy i bĂŞdzie na upartego wygadywaÂł bzdury o szkodzie wobec innych kandydatĂłw PO , to to to kurde nie wiem co? ale pewnie siĂŞ wkurze i tyle ...pomimo, Âże lubiĂŞ Tuska! Tusk damn it! idz po rozum do gÂłowy! :evil:
terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

Nika pisze:WÂłaÂśnie oglÂądam sobie od rana tvn24 i jestem zÂła dziÂś na dziennikarzy, Âże w gÂłupi sposĂłb rozdmuchujÂą historiĂŞ z RokitÂą, a dokÂładnie to ,Âże poparÂł on kandydata PiS na prezydenta Krakowa.
MoÂże i rozdmuchali nie wiem, bo ja akurat nie oglÂądaÂłam ani przez 5 minut tvn24 :D , ale Rokicie siĂŞ naleÂżaÂło. On momentami jest wkurzajÂący, kÂłapie ozorem na prawo i lewo, a zawsze mĂłwi z przekonaniem i powinien siĂŞ liczyc z tym, Âże ma posÂłuch wÂśrĂłd ludzi, ktĂłrzy mu ufajÂą. Prawicowcy z Kraka nienawidzÂą Majchrowskiego tylko za to, Âże popiera go lewica, w ogĂłle nie patrzÂą na to czy siĂŞ sprawdza czy nie.
Lewica jest be, tak a priori- bezsensu jest takie podejÂście. Ludzie juÂż dawno tak nie uwaÂżajÂą, czego dowĂłd dali np wybierajÂąc na poprzedniÂą kadencjĂŞ Majchrowskiego, chociaÂż startowaÂł z list SLD.
Platforma wcale nie jest takÂą jednolitÂą partiÂą, jak siĂŞ wydaje. Rokicie i NiesioÂłowskiemu wcale nie jest po drodze z Tuskiem czy SchetynÂą.Ta prawicowa czĂŞÂśc wÂłaÂśnie daÂła o sobie znac. Chyba pierwszy raz tak gÂłoÂśno.
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
MB
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: MB »

Od jakiegoÂś czasu siĂŞ zbieraÂłam, Âżeby wypowiedzieĂŚ siĂŞ w kwestii tego co widzĂŞ w tv. CzytaÂłam ostatnie strony, ale siĂŞ nie doczytaÂłam, Âżeby jakaÂś podobna wypowiedÂź byÂła.

Polityki za bardzo nie rozumiem, nie znam siê na niej, nie wg³êbiam siê w jej tajemnice, ale wiem jedno, tak byÌ nie powinno jak jest w naszej Polsce. Ka¿da partia stara siê podawaÌ argumenty dlaczego to ona jest najlepsza. To zrozumia³e. Aczkolwiek uwa¿am, ¿e ka¿da z nich coœ ukrywa. Nie ma ¿adnej idealnej, a je¿eli chcialiby poprawiÌ swój wizerunek, to napewno nie poprzez oszczerstwo innych partii. Ja np. (je¿eli mog³abym g³osowaÌ) to jakbym mia³a dylemat co do wyboru, do wybra³abym tego kandydata, który powiedzmy mia³ 20 tys na kampanie, ale zamiast zrobiÌ 1000 plakatów, zrobi³ 500, a pozosta³e pieni¹dze odda³ na wy¿sze cele, cele dobroczynne.

Po za tym s¹dzê, ¿e koalicja nie bêdzie koalicj¹, je¿eli rz¹dz¹cy bêd¹ dalej patrzeÌ z jakiej partii jakiœ wniosek pochodzi. W¹tpie, ¿e coœ takiego siê wydarzy, ¿e szczerze(!) koalicjanci bêd¹ chcieli dobra dla kraju. Myœlê, ¿e tak by mog³o byÌ, jakby nikt nie stara³ siê sobie przypisaÌ zas³ug za naprawienie czegoœ, np. za zmniejszenie bezrobocia, itp. i jakby ka¿dy nie patrza³ jedynie na czubek w³asnego nosa. Nie s¹dzê, ¿eby partie zgodzi³y siê na to, by anonimowo pisaÌ jakieœ pomys³y rozwi¹zaù, projektów dotycz¹cych ró¿nych dziedzin i dawaÌ je do analizowania wykfalfikowanym ludziom niezrzeszonym w ¿adnej partii(np. z uniwersytetów jakiœ doktorom, profesorom), np. dotycz¹cych gospodarki. Wtedy ludzie, którzy siê na tym znaj¹, podejmowaliby decyzjê, co bêdzie najlepsze dla kraju. Nie obchodzi³oby ich z jakiej partii wyszed³ pomys³. Bo mo¿e w jakiejœ kwestii PO mia³oby dobre rozwi¹zanie, ale PiS to odrzuci, a w innej PiS by mia³o dobry pomys³, ale od razu by³oby to negowane przez PO.

Wtedy decyzje byÂłyby bezstronne i wybierane te najbardziej korzystne. MoÂże to nie jest idealne rozwiÂązanie, ale jakieÂś jest. Ale nie wierze, by coÂś takiego miaÂło powodzenie w obecnym stanie rzeczy.

Pozdrawiam,
Magda
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

Do ponownej wypowiedzi w tym wÂątku po dÂługiej przerwie skÂłoniÂły mnie dwie sprawy:
po 1 Âświetny pomysÂł jednego z widzĂłw SK, ktĂłry prosiÂł prowadzÂących, Âżeby przestali siĂŞ interesowaĂŚ, mĂłwiĂŚ o politykach a zaczĂŞli rozmawiaĂŚ np o naszych siatkarzach, czy innych przyjemnych sprawach. :devil: I ja przychylam siĂŞ do tego pomysÂłu :devil: MoÂże gdyby media przestaÂły siĂŞ interesowac tymi Panami to moÂże by siĂŞ uspokoili i zaczĂŞli myÂśleĂŚ o ludziach a nie tylko o sobie :?

Natomiast druga sprawa to wypowiedÂź Pana Premiera, ktĂłry stwierdziÂł, Âże "niestety wraca stare" - a dlaczego :?: poniewaÂż w stolicy prezydentem nie zostaÂł Pan Marcinkiewicz i PiS nie udaÂło siĂŞ tak przejÂśc tych wyborĂłw tak jakby chcieli...

KiedyÂś mieliÂśmy jedynie sÂłuszny program partii teraz mamy jedynie sÂłuszny program PiS...bez Âżadnych skojarzeĂą oczywiÂście...
ZIMA
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

A oglÂądaliÂście dzisiejszÂą konfencje prasowÂą ÂŁyÂżwiĂąskiego, a potem Filipka? :D

Takich Âświetnych tekstĂłw, to jeszzce nigdy nie sÂłyszaÂłem. :D :D :D Jestem teraz w pracy, sÂłuchaliÂśmy tego w TOK FM - moÂżna by z tego zrobiĂŚ SzkieÂł kontaktowych na kilka miesiĂŞcy. :D Super teksty. :D :tanczy:
Nika
Fan Forum
Fan Forum

ÂŁukasz pisze:A oglÂądaliÂście dzisiejszÂą konfencje prasowÂą ÂŁyÂżwiĂąskiego, a potem Filipka? :D

:
Widzia³am ich przez pare minut, bo musia³am wyjœÌ, ciekawe czemu mieli nosy d³ugie niczym Pinokio :devil: ?? Ale w takim razie muszê przeœledzic dziœ Szk³o, bo skoro mówisz, ¿e "teksty" by³y to na pewno wyemituj¹, acha i nie mogê siê doczekaÌ komentarzy dzwoni¹cych :lol:
ODPOWIEDZ