CzytaÂłem, Âże Âśrednia wieku na tym forum, to +/-15. W zwiÂązku z tym w 90 roku mieli oni -1 latMajkell pisze:NagraĂą mogÂą nie mieĂŚ, ale wystarczy Âże majÂą wiedzĂŞ na ten temat i chĂŞĂŚ do dyskusji, a juÂż moÂżna sensownie pogadaĂŚ.

Ulica ÂŁÂąkowa jest tutaj: (zdjĂŞcie z Google maps, niestety nie ma zbliÂżenia):Majkell pisze:A wiesz moÂże, gdzie jest ÂŁÂąkowa 11 w ÂŁodzi (dawna siedziba ATV) - co to za budynek oraz co tam siĂŞ obecnie mieÂści?

ÂŁÂąkowa, to ta ulica zaznaczona na czerwono. ZaznaczyÂłem rĂłwnieÂż siedzibĂŞ TVP w ÂŁodzi, przy Narutowicza (ten budynek na czerwono) - tam wÂłaÂśnie jest to logo ^

Z kolei £¹kowa 11 jest mniej wiêcej zaznaczona na tym planie: http://www.wfosigw.lodz.pl/bip/mapa.jpg. Mieœci siê tam Galeria Tower Building. By³em tam kiedyœ, ale powiem szczerze, ¿e nie wiem, co to jest. Bo to jest jakiœ stary magazyn, czy fabryka, nas wys³a³a tam pewna nauczycielka, na przedstawienia teatrów alternatywnych, czy coœ takiego i one odbywa³y siê w ca³kowicie pustej hali. W tej "galerii" (chyba) mieszcz¹ siê ró¿ne firmy, m.in. teatr "Logos" i Woj. Fundusz Ochrony Œrodowiska. W ogóle, to nie jest jeden budynek, a kilka, na doœÌ du¿ym terenie. Zreszt¹ nie wiem dok³adnie, bo by³em tam ok. 20 w grudniu, wiêc by³o ju¿ zupe³nie ciemno

JuÂż myÂślaÂłem, Âże nic ciekawego nie znajde, a jednak

Jest taka strona: www.lakowa11.lodz.pl. MoÂże tam siĂŞ czegos dowiesz. W ogole przy ÂŁÂąkowej znajduje siĂŞ dawne ÂŁĂłdzkie Centrum Filmowe, a obecnie swojÂą centralĂŞ ma Telewizja Toya (ÂŁÂąkowa 29).
Niestety nie mam nawet widea. Dlatego w³asnie poszukujê ró¿nych rzeczy, ale raczej ciê¿ko znaleŸÌ materia³y starsze ni¿ z koùca lat 90-tcyh. Czasem w wakacje w £apu-capu s¹ ró¿ne archiwale nagrania, ale raczej niestarsze ni¿ z 200 roku. Z okazji 10-lecia Cana+ by³o 10-letnie £apu-capu, niestety nie mia³em okazji go zobaczyÌmietelski pisze:A oprócz tego jeœli ju¿ ty sam jesteœ zainteresowany to mo¿e masz tak jak my nagrania archiwalne na kasetach...

ZresztÂą tego, co jest na tych zdjĂŞciach, to teÂż nie pamiĂŞtam. Pewnie widziaÂłem, ale prĂŞdzej bym poznaÂł, gdyby byÂła muzyka, bo takie rzeczy lepiej zapamietujĂŞ

W³aœnie, dlatego mo¿e ktoœ inny zdecydowa³by siê zrobiÌ takie zdjêcie. Czyta³em, ¿e ju¿ jeden forumowicz robi³ zdjêcia ³ódzkiego oddzia³u jednej z tv. Co prawda to by³ tvn, ale mo¿e i tutaj by zrobi³Abe pisze:Hmmm... sk¹d ja to znamzaraz przyleci facet z w¹sami i zacznie pytaÌ siê co tu za zdjecia wyprawiane s¹. Jak takiemu goœciowi waln¹Ì kit - na przyk³ad "robie zdjêcia bo projektuje budynki" to powie "Dobra ale raczej proszê nie tutaj"
![]()