michos pisze:
PS:sory za ma³¹ dygresje w temacie wiadomoœci ale to jest wyj¹tek i obiecuje, ¿e wiêcej nie bêde.
Nieszkodzi, ale myœla³em, ¿e po 4 dniach ciêzkiej pracy Anita dzisiaj wieczorem leniuchuje a o 19.00 mêczy siê Grzegorz Kajdanowicz? Wczoraj wybra³em "Pszczó³kê Majê"
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
ehh no anitki teÂż nie bede w stanie obejrzeĂŚ ale pewnie o 1.30 powtorke jak nie to nagram :)
no niestety jutro Grzegorz Kajdanowicz, pewnie obejrze bo Boba budowniczego nie zdzier¿ê ale za to w niedziele wybieram Gumisie
No wÂłasie myÂśle Âże we flasha'ch najpierw pojawi siĂŞ na chwile prezenter a potem juÂż sam materiaÂł, ale zobaczymy
Dzi¿ki za wyjasnienie bo ju¿ zdzicza³am ze Adamczyk o 19.30 no ale skoro Holecka to oki ale niech ju¿ mnie nie wprowadzaj¹ w b³¹d wiêcej :)
Wed³ug Gazety Wyborczej (która z kolei powo³a³¹ siê na informacjê Rzeczpospolitej, pe³ni¹cej ostatnio rolê tuby propagandowej szefów TVP, wiêc to chyba informacja sprawdzona) nowym szefem Wiadomoœci ma zostaÌ Maciej Wierzyùski. Oto co uda³o mi siê znaleŸÌ na jego temat w internecie:
Maciej WierzyĂąski jest redaktorem naczelnym „Nowego Dziennika”, ukazujÂącej siĂŞ w Nowym Jorku najwiĂŞkszej gazety polonijnej. W latach 70. byÂł dziennikarzem warszawskiej „Kultury”, szefem telewizyjnego „Pegaza”, dziennikarzem redakcji sportowej TVP i „Studia 2”. Z TVP zostaÂł zwolniony w stanie wojennym, przez kilka lat pracowaÂł jako taksĂłwkarz. W 1984 r. wyjechaÂł do StanĂłw Zjednoczonych, gdzie pracowaÂł dla „Dziennika ZwiÂązkowego” w Chicago i zakÂładaÂł polonijnÂą telewizjĂŞ „Polvision”. W 1989 r. wrĂłciÂł do kraju: prowadziÂł warszawskie biuro Radia Wolna Europa. Od 1993 r. byÂł korespondentem RWE w Waszyngtonie, a nastĂŞpnie szefem polskiej sekcji GÂłosu Ameryki.
(ÂźrĂłdÂło Tygodnik Powszechny)
Wydaje sie byĂŚ idealnym kandydatem.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
hehe no i doczekaÂłam do tej 1.30 (Dzis Grzegorz Kajdanowicz ale w niedziele gumisie ) czas oczekiwania umilio mi oglÂądanie wiadomoÂści na kasecie Holecka Rulez rozwalila mnie na koĂącu tÂą gadkÂą o wakacjach , przecieÂż ona chyba nawet na urlopie nie byÂła
Z tego co wiem we wrzesniu na dwa tygodnie do Grecji wraz ze swoim mĂŞÂżem jedzie M. Prokopiuk. Z kolei Holecka mogÂła jeÂździĂŚ na krĂłtkie wypady w ciÂągu tygodnia, kiedy nie miaÂła dyzĂłrĂłw w redakcji. ZresztÂą moÂże pÂłacÂą jej od iloÂści poprowadzonych wydaĂą, a ona np kupuje wÂłaÂśnie nowy dom?
Mam tylko nadziejĂŞ, Âże Grzywaczewski nie wyslĂŞ Danki we wrzeÂśniu na jakiÂś nieplanowany urlop....
ehh czyli Adamczyk bĂŞdzie na zmianĂŞ z HoleckÂą
No niby mogÂła ale ona ma dyÂżur prawie codziennie wiĂŞc chyba te wypady nie wchodzÂą w gre a pozatym straszna z niej podobno pracocholiczka
No ja teÂż mam nadzieje Âże nie pĂłjdzie na nieplanowany urop albo nie zostanie korespondentem tvp np w BuÂżunbuÂże czy innym BeludÂżystanie
A tak na powaÂżnie to moÂże urlopy w miesiÂącach wakacyjnych sÂą przywilejem tylko gwiazd a Danusi dostanie siĂŞ we wrzesniu szkoda bo jÂą ominÂą wakacje z synami. No ale zobaczymy
Ale na urlop to ona powinna iœÌ. Dlaczego niby mia³aby nie wypocz¹Ì.
Wszyscy byli ze wszystkich stacji na urlopie i ona pewnie pĂłjdzie we wrzeÂśniu. PrzecieÂż na poÂłudniu europy lato trwa w najlepsze o tej porze roku lub moÂże np. pojechaĂŚ w gĂłry gdzie nie ma turystĂłw we wrzeÂśniu.
Ale je¿eli mnie pamiêÌ nie myli, to D. Holecka pracuje zawsze w wakacje. Na dwutygodniowy urlop zazwyczaj wybiera³a sie w lutym i marcu - mo¿e lubi jeŸdziÌ na nartach. Pamiêtam, ¿e w lipcu 2001 po³owa redakcji Wiadomoœci poszla w tym samym terminie na urlop - w g³ównym wydaniu ci¹gle siedzia³ Jeneralski, w wydaniach o 8.00 etc D. Holecka. Z czasem do³¹czy³a do nich Ma³gosia Prokopiuk, która na zmianê pojawia³a siê jednego dnia o 19.30, drugiego - w wydaniach wczeœniejszych.
no moÂże lubi narty ja tam nie wiem ale sÂądze Âże lubi na pewno teÂż lato
tylko w soomie wszyscy naraz na urlop nie pĂłjdÂą
jak pojedzie w lutym to penie jednak z dziecmi akurat 2 tyg ferii
faustusie jestem pod wraÂżeniem zasobĂłw twojej pamiĂŞci masakra normalnie podziwiam
Kamuii skÂąd masz to zdjĂŞcie?
A co do bliÂźniÂąt - zawszĂŞ powtarzam, Âże nieszczĂŞscia chodzÂą parami TeÂż mam brata bliÂźniaka
Jak pies z kotem, w³aœnie k³ócimy siê o komputer od samego rana....