[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

oj gdyby siĂŞ rewelacje WM potwierdzily nie cieszya bym siĂŞ ale sÂądze Âże ta su....a nie bĂŞdzie siĂŞ chciaÂła paraĂŚ brudnÂą robotÂą i nie bĂŞdzie sie pubicznie pokazywaĂŚ o 19.30 inna sprawa ze i tak moÂże PieĂąkowskÂą wywaliĂŚ a byÂła by szkoda :( Co zaÂś do Rudnika i JeneraÂła to nic do nich nie mam jak dla mnie mogÂą zostaĂŚ :)
Poza tym moÂże Lis go zwolni - obecnie w agencji informacyjnej Polsatu nikt nie moÂże byĂŚ pewny swojego losu - jedynie Smoktunowicz Âśpi spokojnie.
dokadnie mam tylko nadzieje ¿e nie poprowadzi g³ównego wydania informacji na co siê na szczêscie narazie nie zanosi :)
Android <3
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

No niestety, wciÂąz wiadomoÂścia dnia sa u mnie Piraci Telewizyjni skazani i Koniec Projektu Pilot tv. Nie wiem czemu.
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

u mnie wszystko dziaÂła
Android <3
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

TeÂż miaÂłem kiedyÂś takie kÂłopoty, a niektre artykuÂły wogĂłlĂŞ siĂŞ nie otwieraÂły - pojawiaÂł siĂŞ napis o zablokowanym dostĂŞpie do strony, naÂłozonym przez administratora. Dopiero sformatowanie dysku pomogÂło.

A co do Smoktunowicz, to podobno jest ona dobr¹ i star¹ przyjació³k¹ Lisa i w³aœnie dlatego dosta³a propozycje prowadzenia nowego programu informacyjnego w Polsacie.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
tobi
Zbanowany
Zbanowany

dziĂŞki, formatywanie dysku, czyli ScanDisc?
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

najlepiej nowy komputer i czemu wÂłaÂściwie piszesz w tym temacie? :arrow:
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

prezent dla fanĂłw cudownej Danusi Holeckiej :)
mam nadzieje Âże zadziaÂła jak nie to walne na swoja strone Obrazek Obrazek

btw koleÂżankÂą jego Âżony :) nie lisa ;)
Android <3
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

tobi pisze:dziĂŞki, formatywanie dysku, czyli ScanDisc?
Nie caÂłkowite wyczszczenie dysku sytemowego i wgranie systemu jeszcze raz.
kamuii pisze:btw koleÂżankÂą jego Âżony nie lisa
To jeszcze gorzej - nepotyzm w najczystszym wydaniu. A fe! panie Tomku tak nie wypada.... :oops: :oops:
PS zna ktoœ numer do pani Lisowej? Dobrze jeste mieÌ tak¹ przyjació³kê :twisted:
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
tobi
Zbanowany
Zbanowany

arrow, bardzo Âśmieszne, ale kompa mam nowego od 2lt. a od wÂłaÂśnie 25.08 Internet at home i od qwtedy sa te wiadomoÂści na staÂłe. zas wszystko inne ok. tutaj bo co niby miaÂłem zakaladac nowy temat?
tobi
Zbanowany
Zbanowany

No w koĂącu U mnie tylko przy wmedia.pl wchodzi aktualna wersja WM.
W koĂącu mogĂŞ normalnie korzystaĂŚ, dziwne tylko dlaczego tylko przez ten skrĂłt, no al mniej pisania.
Co do Holeckiej to zawsze ja lubiÂłem, pamiĂŞtam jeszcze z czasĂłw Kawy czy Herbaty i poranno-poÂłudniowych wydaĂą WiadomoÂści. Jest bardzo dobra w tym co robi i cieszy mnie,Âże dopuszczono jÂą w koĂącu do gÂł.wydaĂą.
michal
Bywalec
Bywalec

Post autor: michal »

Co do serwisu zagranicznego WiadomoÂści, to bardzo Âźle sÂłucha siĂŞ paĂą Grad-WoÂźniak, ÂŚliwiĂąskÂą i KruszniewskÂą. Mam wraÂżenie, Âże one tam zostaÂły przerzucone aby dotrwaĂŚ do emerytury, bo juÂż siĂŞ do niczego nie nadajÂą - wydaje mi siĂŞ, Âże wczeÂśniej byÂły bardziej czoÂłowymi dziennikarkami od polityki w Dzienniku TV. BarwĂŞ gÂłosy majÂą strasznÂą - sÂłychaĂŚ w nich miliony wypalonych papierosĂłw i nie najmÂłodszy juÂż wiek. Ostatnio jednak jakiÂś nowy mÂłody kobiecy gÂłosik, ale zapomniaÂłem nazwiska.

W Faktach jest bardzo dobrze pod tym wzglĂŞdem.

Serwis zagraniczny czêsto przygotowuje Jolanta Wo³oska. Jednak¿e nigdy swoich materia³ów nie czyta. Kilka lat temu kiedy g³ównym polskim partnerem CNNu by³a TVP, to ona zawsze przygotowywa³a i (czyta³a! - g³os OK) polskie felietony do programu CNN World Report.

Czasami pokazuj¹ jakieœ stare fragmenty Dziennika TV. Anna Sukmanowska ju¿ wtedy zajmowa³a siê problematyk¹ zdrowotn¹ (jakieœ szczepionki na ¿ó³taczkê), a Janusz Sobieraj by³ czo³owym reporterem od spraw politycznych (relacje z Okr¹g³ego Sto³u). Od wielu lat w Wiadomoœciach zajmuje siê ju¿ tylko i wy³¹cznie problematyk¹ koœcieln¹.
JakieÂś mega nawrĂłcenie?
tobi
Zbanowany
Zbanowany

A mnie w³aœnie urzeka g³os Kruszniewskiej,Œliwiùskiej i Grad-Wo¿niak i wcale nie s³ysze mln wypalonych petów, a s³uch mama wyj¹tkowo czu³y. Miêdzy innymi dla nich czêsto w³¹czam WW.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Hmm, pierwsze sÂłyszĂŞ, Âże Janusz Sobieraj zajmowaÂł siĂŞ w Dzienniku TV tematami politycznym. MoÂże masz racjĂŞ, ale jeÂżeli rzeczywiÂście byÂłoby tak jak mĂłwisz to raczej nie pracowaby w WiadomoÂściach - z poczÂątkiem lat 90 TVP zwolniÂła praktycznie wszytkich ludzi dawnego Dziennika - czasami niesÂłusznie, ale tylko czasami. Tearz Sobieraj pokazuje sie w towarzystwie Glempa. (Jakubowska powiedziaÂła w jednym z wywiadĂłw, Âże OkrÂągÂłym stoÂłem zajmowaÂł siĂŞ Baranowski)
Owszem, Kruszniewska, Grad -Grad WoŸniak i Œliwiùska zbyt m³ode nie s¹, ale profesonalizmu odmówiÌ im nie mo¿na, w Wiadomoœciach od dawna, czêsto nagradzane, wykszta³cone np Kruszniewska jest slawist¹. Barabar Grad - WoŸniak dopiero niedawno dosta³a tzw kartê telewizyjn¹ pozwalaj¹c¹ czytaÌ napisany przez siebie tekst w materia³ach przygotowanych do g³ówego wydania. Sliwiùska i Kruszneiwska maj¹ takie uprawnienia od dawna, Wo³oska musi jeszcze pracowaÌ na dykcj¹.
Bardoz podobajÂą mi siĂŞ ich materiaÂły. OczywiÂśice niedoÂścigniony byÂł Milewicz, ale np materiaÂł z przed kilku dni B. Grad WoÂżniak o wiĂŞÂźniach z Guantanamo byÂł Âświetny. A gÂłosy SliwiĂąskiej i Kruszneiwskiej sÂą ciekawe i origynalne - ciepÂłe, aksamine, radiowe.
Tak, pamiêtam te czasy, kiedy CNN pos³ugiwa³o siê polskimi dziennikarazami mówi¹c o Polsce, ma³o tego Wo³oska dosta³a od CNN jak¹œ specjaln¹ nagrodê. Ale cóz od czasu podpisanai kontraktu z polsatem Polska znik³a z CNN i penei d³ugo siê tam nie pojawi.
michal
Bywalec
Bywalec

Post autor: michal »

doktorfaustus1 pisze: Hmm, pierwsze sÂłyszĂŞ, Âże Janusz Sobieraj zajmowaÂł siĂŞ w Dzienniku TV tematami politycznym. MoÂże masz racjĂŞ, ale jeÂżeli rzeczywiÂście byÂłoby tak jak mĂłwisz to raczej nie pracowaby w WiadomoÂściach - z poczÂątkiem lat 90 TVP zwolniÂła praktycznie wszytkich ludzi dawnego Dziennika - czasami niesÂłusznie, ale tylko czasami.
Na pewno Sobieraj od polityki. Nie ¿e ja to pamiêtam, ale pokazywali jakiœ rok temu podczas rocznicy Okr. Sto³u albo wyborów 4 czerwca materia³ archiwalny i nie doœÌ, ¿e s³ysza³em jego g³os, to pojawi³ siê napis "Janusz Sobieraj DTV", a potem jeszcze stand-up - mia³ jeszcze wtedy wiêcej czarnych ni¿ siwych w³osów. Warunkiem pozostania w Wiadomoœciach mo¿e by³a zmiana tematyki o 180 stopni?

Nie zwolnili wszystkich widocznie. Z tego co juÂż mĂłwiÂłem to na pewno teÂż Sukmanowska ma karierĂŞ w DTV, a z danych wtĂłrnych wiem, Âże pracowali tam Grad-WoÂźniak i Milewicz. Podejrzewam teÂż z racji wieku, Âże rĂłwnieÂż ÂŚliwiĂąska i Kruszniewska, bo te nazwiska sÂą mi znane od wielu wielu lat.
doktorfaustus1 pisze: OczywiÂśice niedoÂścigniony byÂł Milewicz,
Irackie i wojenne sprawy OK, ale czytaÂł wszystko na jedno kopyto, z takimi samymi niezwykÂłymi i nieadekwatnymi do tematu emocjami. W ktĂłrymÂś momencie czytaÂł nie tylko materiaÂły wojenne, ale np. zbitki ze Âświata kultury, muzyki. WychodziÂło dziwnie. KtoÂś gdzieÂś kiedyÂś zrobiÂł jakiÂś Âżart i czytaÂł jakieÂś bzdury o zwierzÂątkach w Milewiczowej interpretacji. Czy to nie zrobiÂł mÂłody Stuhr w Opolu?

doktorfaustus1 pisze: Tak, pamiêtam te czasy, kiedy CNN pos³ugiwa³o siê polskimi dziennikarazami mówi¹c o Polsce, ma³o tego Wo³oska dosta³a od CNN jak¹œ specjaln¹ nagrodê. Ale cóz od czasu podpisanai kontraktu z polsatem Polska znik³a z CNN i penei d³ugo siê tam nie pojawi.
W wiadomoÂściach CNN Wolrd News nigdy nie widziaÂłem polskiego reportaÂżu - jedynie CNN World Report, ale to nie byÂły niusy, tylko takie bardziej ciekawostki.

Doskonale pamiêtam jak potraktowali powódŸ 1997. Po macoszemu! Kilka zdaù czyta³ prezenter do materia³ów nagranych z Polsatu lub jakoœ przes³anych przez TVP (bez znaczka). Dopiero jak powódŸ przesz³a na granicê niemieck¹ to temat ten sta³ siê "jedynk¹", mówili o tym prawie ca³y serwis i by³a nawet korespondentka. Nazywa³a siê Betsy Aron. Raz przesz³a do Polski i nadawa³a ze S³ubic. A tak to wszystko siê koncentrowa³o na Niemcach. A podczas pielgrzymki papie¿a 1999 mieli w³asn¹ ekipê i lotnego korespondenta - Jima Bittermana.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Ale np podacza pielgrzymek papie¿a korzytali z ludzi i obrazu przesy³anego przez TVP, nawet wtedy, kiedy siln¹ konkurencj¹ by³y juz Fakty i TVN24. Wci¹¿ jednak z us³ug TVP korzyta BBC Nwes - np podczas referendum akcesyjengo, wejœcia Polski do Unii europejskiej 1 maja 2004r, a nawet - czym Anglicy bardzo mi zaimponowali - 1 sierpnia 2004r. Informacja o 60 rocznicy wybuch powstania by³a wówczas "jedynk¹" w BBC World - o 17.00 pokazali Warszawê, zaraz potem informacjê, prezenterka ubrana na czarno, po³¹czenie z korespondentem w Warszawie. To samo by³o na Euronews i DW-TV. Jedynie CNN mówi³ o czymœ zupelnie innym, a powstaniu poœwieca³ zaledwie kilka sekund,
ODPOWIEDZ