Prison Break

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Kuba pisze:Czyich?
Zlinczujemy :twisted:
:D Lepiej nie, bo jeszcze w³aœciciela forum do s¹du podadz¹ tak jak mówili o tym w jednym z dzisiejszych materia³ów w "Faktach". :) No ale sporo negatywnych postów - jak zawsze i na ka¿dy temat - jest na gazeta.pl - http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=56349944
Memory pisze: ÂżaÂłuje, ze TVN tego nie kupiÂł wtedy miaÂł by 100% wygranÂą telekamery pirson break...
a tak to nie bardzo
ÂŻe co? :> Niby za co TVN miaÂłby (gdyby kupiÂł) dostaĂŚ TeleKamerĂŞ? :? :>
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Pod tym wzglĂŞdem forum gazety.pl wymiata.
No to Nika nas wciÂągnĂŞÂła na dobre. PozostaÂłe odcinki juÂż siĂŞ ÂściÂągajÂą :cicho:
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

No brawo, po cichu liczy³em na tak¹ ogl¹dalnoœÌ, ale nie chwalmy dnia przed zachodem s³oùca... to tylko premierowa emisja, bardzo nag³oœniona. Wydaje mi siê, ¿e widownia drastycznie nie spadnie, ale wolê nie zapeszczaÌ... ;]

7 milionĂłw? W Stanach serial oglÂąda 8-9 mln, proszĂŞ-proszĂŞ... to chyba najpopularniejszy obecnie serial zagraniczny w Polsce, mniej miaÂł nawet "Lost: Zagubieni" o czym Âłaskawie poinformowano juÂż na oficjalnej polskiej, polsatowskiej stronie "Skazanego..." ;P

Ciekawy serial, zobaczymy jak siĂŞ rozwinie... trzymam kciuki.
I nawet zrobiÂłem sobie chwilowy, okolicznoÂściowy avatarek :D

PS: I nie sÂądze, Âżeby "Taniec z gwiazdami" zagroziÂł jego pozycji, z takimi gwiazdyma to oni sobie mogÂą potaĂączyĂŚ w remizie na rogu.
:)
Memory
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Memory »

pawell chodzi³o mi , ¿e TVN by ¿¹dzi³ wtedy na maxa no bo by mia³ serial z 7 mln ogl¹dalnoœci¹ i telekamery we wszystkich dziedzinach wygrane i zdecydowanie by³ by na prowadzeniu a tek to polsat goni ostro TVN
przepraszam nie wstawiÂłam (,) i zrobiÂło siĂŞ niezrozumiale :neutral:
...najpiękniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

A mog³o byc tak pieknie: w przerwie miêdzy jesienna, a wiosenn¹ ramówk¹ TVN puszcza³by Prison Break...eh, juz wiêcej na ten temat nic nie mówie, szkoda gadaÌ, jak tr¹bilismy na forum juz w okolicach jesieni, ¿e to bêdzie w Polsce hit to nikt z TVN nie wzi¹³ sobie naszych wskazówek do serca, za to zrobi³ to Polsat :devil: ...i pos³ucha³ g³osu ludu z konkurencyjnego forum!
TVN_FAN pisze:Oj widzĂŞ, Âże, paniom na naszym forum chÂłopcy z serialu wpadli w oko Mam nadziejĂŞ, Âże nie tylko dla nich oglÂądaÂłyÂście ten niewÂątpliwie wybitny serial.
Ano wpadli, szczególnie Wentworth- ma w sobie to COŒ co przyciaga widza przed ekran. Ale aparycja aktorów nie jest dla mnie wyznacznikiem, by stwierdziÌ, ¿e serial jest wybitny, przeciez wokó³ mamy wiele kniotów, w których wystêpuja piekne bu¿ki i zadna si³a mnie nie przyciagnie, by taki drêtwy serial ogl¹daÌ. Na to, bym rzeczywiœcie polubi³a dany serial czy tez film sk³ada siê ca³a masa rzeczy: od œwietnie dopracowanego scenariusza, ciekawie wymyœlonej fabu³y, pracy operatorskiej (rewelacyjne ujêcia!), muzyki po grê aktórów i wiele innych szczegó³ów, które sprawiaj¹, ¿e widz nie mo¿e siê doczekac nastêpnego odcinka i plasuje go na topie swojej listy ulubionych.
ktos pisze:A wie ktoÂś kiedy jest powtĂłrka ??
Dobre pytanie. Wie ktoÂś?
Kuba pisze:No to Nika nas wciÂągnĂŞÂła na dobre.
I ja siĂŞ cieszĂŞ, Âże Was to wciagnĂŞÂło, tylko bÂłagam nie myÂślcie, Âże jestem jakims tam ukrytym pijarowcem Polsatu :devil: , chciaÂłam po prostu zwrĂłciĂŚ WaszÂą uwagĂŞ na naprawdĂŞ genialny serial! :D WkrĂŞciÂłabym Was jeszcze w Alias (Agentka o stu twarzach), ale leci tylko na AXN i w dodatku juz 3 sezon, wiĂŞc nie wiem czy jest sens, ale gdyby kiedys TVN chciaÂł zakupic DOBRY sensacyjny serial niekoniecznie najnowszy (Alias jest chyba z poczÂątku 2001) to niech na Boga posÂłuchajÂą nas kiedyÂś i niech kupiÂą chociaz to, bo to jest wg mnie jedyny serial sensacyjny amerykaĂąski, ktĂłry mĂłgÂłby konkurowaĂŚ z Prison Break.
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

A tak off - topujÂąc trochĂŞ, to chyba polskie prawa do emisji tych "seriali nowej generacji", jak Tele TydzieĂą je nazwaÂł, siĂŞ juÂż skoĂączyÂły:
Grey's Anatomy- Polsat
Prison Break - Polsat
Desperate Housewives - Polsat
Lost: Zagubieni (tylko ta nazwa po Polsku mi jakoÂś przez gardÂło przechodzi) - TVP

TVN broni siê jedynie polskim prekursorem w dziedzinie takich seriali, czyli "Magd¹ M.", której ogl¹dalnoœÌ poprzez totalne ztandecienie wiosn¹ wzroœnie.
Mam nadziejĂŞ, ze siĂŞ postarajÂą.
pawell

Post autor: pawell »

Nika pisze:A mog³o byc tak pieknie: w przerwie miêdzy jesienna, a wiosenn¹ ramówk¹ TVN puszcza³by Prison Break...eh, juz wiêcej na ten temat nic nie mówie, szkoda gadaÌ, jak tr¹bilismy na forum juz w okolicach jesieni, ¿e to bêdzie w Polsce hit to nikt z TVN nie wzi¹³ sobie naszych wskazówek do serca, za to zrobi³ to Polsat :devil: ...i pos³ucha³ g³osu ludu z konkurencyjnego forum!
MogÂło byĂŚ jeszcze piĂŞkniej gdyby ten serial byÂł w "normalnych" ramĂłwkach (jesieĂą i wiosna) - TVN ma na to miejsce np. Âśroda i czwartek 21:30 zamiast powtĂłrek powtĂłrek filmĂłw. :roll: Ech teraz to se mogÂą... :( :)
Nika pisze:
ktos pisze:A wie ktoÂś kiedy jest powtĂłrka ??
Dobre pytanie. Wie ktoÂś?
Nic, Âżadnych powtĂłrek nie przewidziano, a szkoda chĂŞtnie zobaczyÂłbym powtĂłrkĂŞ. :P
Memory pisze:pawell chodzi³o mi , ¿e TVN by ¿¹dzi³ wtedy na maxa no bo by mia³ serial z 7 mln ogl¹dalnoœci¹ i telekamery we wszystkich dziedzinach wygrane i zdecydowanie by³ by na prowadzeniu a tek to polsat goni ostro TVN
przepraszam nie wstawiÂłam (,) i zrobiÂło siĂŞ niezrozumiale :neutral:
To co napisa³aœ sk³oni³o mnie do zadania pytania: czy jakby ten serial pokazywa³ TVN to czy ogladalnoœÌ by³aby równie wysoka? Jednak Polsat na wiêkszy zasiêg i co za tym idzie wiêcej potencjalnych widzów. No i oczywiœcie czy TVN by tak wypromowa³ "Prison Break"? Ech nie wa¿ne. :P

To na przysz³oœÌ pisz zrozumialej. ;) Tu nawet przecinki by nie pomog³y. :D
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

Nika → "Alias" leci juÂż w polskiej telewizji... TVP ma do niego prawa.

Kuba → nie wiem co chcesz od polskich tytu³ów, sÂą dobre i Âłatwiej wchodzÂą do gÂłowy przeciĂŞtnemu Polakowi ;) Owszem wiele europejskich stacji nie tÂłumaczy na swoje jezyki tytu³ów angielskich, a polskie czĂŞsto nie majÂą za wiele wspĂłlnego w oryginaÂłem, ale zawsze moÂżna stosowaĂŚ podwĂłjnÂą pisowniĂŞ, tak jak robi wÂłasnie Polsat, gdzie w logo "Skazany na ÂśmierĂŚ" jest teÂż napis "Prison Break", a wczeÂśniej "Gotowe na wszystko" w zajawkach reklamowali jako "Desperate Housewives: Gotowe na wszystko" (sam lektor tak mĂłwiÂł, nie byÂło tekstu na ekranie). Ja tam nawet siĂŞ juÂż przyzwyczaiÂłem do "Nie z tego Âświata" aka "Supernatural", choĂŚ to drugie na naszym rynku ciekawiej by brzmiaÂło... ;]

A nazwĂŞ "Lost: Zagubieni" stosuje tylko AXN, w publicznej sÂą to juÂż sami "Zagubieni".
:)
Nika
Fan Forum
Fan Forum

szym pisze:Nika → "Alias" leci juÂż w polskiej telewizji... TVP ma do niego prawa.
PuÂścili kiedyÂś tam raptem dwie serie i to o takich porach, Âże dla mnie siĂŞ to rĂłwna z tym jakby wogĂłle tego nie emitowali. SzczegĂłlnie pamietam jeden rekord: 3 w nocy :lol:
Mi sie wydaje, Âże te prawa nie sÂą jakoÂś "doÂżywotnio" przyznawane, jakby chcieli to mogliby je odkupic od TVP1, ktĂłra jakby "na odczepnego" podeszÂła do tego serialu.

[ Dodano: Wto Sty 30, 2007 1:00 am ]
szym pisze: I nawet zrobiÂłem sobie chwilowy, okolicznoÂściowy avatarek :D

.
Chyba juÂż prawie poÂłowa forum "zbreakowaÂła" avatarki :D
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

pawell pisze:Nic, Âżadnych powtĂłrek nie przewidziano, a szkoda chĂŞtnie zobaczyÂłbym powtĂłrkĂŞ.

A ja chĂŞtnie bym zobaczyÂł to pierwszy raz - szkoda Âże aÂż dwa odcinki puÂścili bo aÂż dwa przegapiÂłem. A widze po waszych opiniach ze jest czego zaÂłowaÂż :neutral:
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Kuba pisze:PozostaÂłe odcinki juÂż siĂŞ ÂściÂągajÂą :cicho: [/size]
Greg Haus pozostaje Ci wzi¹Ì przyk³ad z Kuby :D ..chocia¿ te dwa pierwsze odcinki, jak dla mnie najbardziej kluczowa scena dla tego serialu jest pokazana w koùcówce pierwszego odcinka, jak Mike Scofield pokazuje bratu tatua¿ w szatni :cicho: ju¿ wiêcej Ci nic nie powiem!
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Jak szaleĂŚ to szaleĂŚ! TeÂż zmieniam avatara. CoÂś czujĂŞ, Âże jak tylko Polsat skoĂączy pierwszy sezon to odrazu ÂściÂągam z neta drugi. Ciekawe na ilu sezonach siĂŞ skoĂączy bo w USA leci juÂż s02e14. Tylko nie wiem jak pogodzĂŞ dwa seriale, bo w lutym lost 3 sezon na AXN teÂż w niedziele i teÂż o 20:00. :D
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

A da siĂŞ serial obejrzeĂŚ bez pierwszych 2 odcinkĂłw :twisted: ;( ??
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Oczywiœcie ¿e siê da. Poczytaj sobie szczegó³owe opisy i bedzie git :D
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Greg Haus pisze:A da siĂŞ serial obejrzeĂŚ bez pierwszych 2 odcinkĂłw :twisted: ;( ??
No pewnie, Âże siĂŞ da! Na poczÂątku kaÂżdego odcinka jest maÂły skrĂłt tych wszystkich najwazniejszych wydarzeĂą, ktĂłre miaÂły miejsce w poprzednich odcinkach (bÂądÂż odcinku), albo tak jak mĂłwi Ptr15 przeczytaj skrĂłt, powinno byc na jakiejs stronie (moÂże tej polsatowkiej :hmm: ) GdybyÂś przebywaÂł na terenie St.Zjednoczonych miaÂłbyÂś darmowy dostep do wszystkich wyswietlonych odcinkĂłw online, ale o czym ja tu piszĂŞ, od StanĂłw dzieli nas daleka droga, tak wiĂŞc pozostajÂą Ci te powyÂższe sposoby.... :D

A na koniec pierwszego odcinka Mike pokaza³ w szatni wiêziennej bratu tatua¿, który pokrywa ca³¹ jego górn¹ czêœc cia³a (poza twarz¹ of course), po wnikliwym przyjrzeniu siê temu tatua¿owi mozna dostrzec strzegó³owy plan ca³ego wiêzienia.
Obrazek

[ Dodano: Sob Lut 03, 2007 2:20 pm ]
No to w koĂącu jutro czeka Nas znowu ekscytujÂący wieczĂłr :D JuÂż nie mogĂŞ siĂŞ wprost doczekaĂŚ.
Wczoraj mia³am wiêcej czasu to poszpera³am trochê po amerykaùskich stronach o PB i Wentworthie i znalaz³am odpowied¿ na nurtuj¹ce mnie pytanie, a mianowicie jak to jest z tym tatua¿em Mike Scofielda??! Odpowied¿ nie by³a trudna do znalezienia, bo ten temat jest poruszany prawie przy ka¿dym wywiadzie z Wentworthem, który ze stoickim spokojem zawsze opowiada szczegó³owo w jaki sposób powstaje jego tatua¿. Nak³adaj¹ go dwie osoby, przyk³adaj¹c do cia³a samoprzylepne kalki- wzory, których jest ok.20, trwa to od 4-5 godzin i podczas tego czasu Wentworth musi cierpliwie staÌ, nie opieraj¹c siê o nic. Te kalki usuwaj¹ potem silnie pocieraj¹c cia³o rozpuszczalnikiem, czego nastêpstwem jest przesuszona skóra Wentwortha, ale nie narzeka, bo jak mówi ten codzienny scrubbing ma te¿ tak¹ zaletê, ¿e wyg³adza mu skórê :D

[ Dodano: Pon Lut 05, 2007 1:38 pm ]
No i co, oglÂądaÂł ktoÂś wczoraj? WidzĂŞ, Âże ostatnio prowadzĂŞ tu sama ze sobÂą monolog :lol:
Sytuacja siê co nieco skomplikowa³a naszym wiêziennym bohaterom, doskona³y plan Mike'a nie zak³ada³ zwyczajnych reakcji ludzkich i jak narazie maj¹ juz 3 dni w plecy, a do egzekucji brata zosta³y zaledwie 4 tygodnie. Ciekawe czy uda siê Mike'owi przekonaÌ nowego wspó³lokatora z celi do jego planów ucieczki.
P.S. BoÂże widzieliÂście jak on pÂłakaÂł jak mu ucieli te palce???! AÂż siĂŞ serce kroiÂło...
ODPOWIEDZ