Fakty - program informacyjny TVN
Moderator: Łukasz
-
- Początkujący
- Kontakt:
Zazwyczaj - jeÂśli ktoÂś jest dobrym prezenterem - jest zÂłym reporterem (i na odwrĂłt). Tak jest w przypadku G. Kajdanowicza i wielu innych z TVN24. G. Kajdanowicz na Âświetne materiaÂły - moim zdaniem najlepsze, a jako prowadzÂący jest jako - tako (choĂŚ wolĂŞ Go od K. Durczoka). Czy wyobraÂżacie sobie JustynĂŞ w roli reporterki? To do niej totalnie nie pasuje.
RzeczywiÂście przywitanie: "Dobry wieczĂłr - Kamil Durczok - minĂŞÂła 19. - zaczynamy Fakty" jest wybitnym nieporozumieniem. K. Durczok powinien sprawdziĂŚ siĂŞ jako reporter.
Tak jak powiedziaÂłeÂś Fakty to program z historiÂą i tradycjÂą i z obecnym "duchem Tomasza Lisa".
RzeczywiÂście przywitanie: "Dobry wieczĂłr - Kamil Durczok - minĂŞÂła 19. - zaczynamy Fakty" jest wybitnym nieporozumieniem. K. Durczok powinien sprawdziĂŚ siĂŞ jako reporter.
Tak jak powiedziaÂłeÂś Fakty to program z historiÂą i tradycjÂą i z obecnym "duchem Tomasza Lisa".
Kamil Durczok, Justyna Pochanke, Anita Werner i Grzegorz Kajdanowicz oraz Beata Tadla i Piotr Marciniak
Fakty - codziennie o 19:00 w TVN
cfc_champion pisze:Justyna jest chyba chora - na to wyglÂąda. Nie ma jej i w M24 i w "Faktach", a szkoda bo jest mojÂą ulubionÂą dziennikarkÂą.
WyobraÂź sobie, Âże moÂże chciaÂła wyjechaĂŚ z cĂłrkÂą na ferie.

RzeczywiÂście przywitanie: "Dobry wieczĂłr - Kamil Durczok - minĂŞÂła 19. - zaczynamy Fakty" jest wybitnym nieporozumieniem.
A¿ tak bardzo wam to ci¹¿y?

K. Durczok powinien sprawdziĂŚ siĂŞ jako reporter.
Nie Âżartuj.

-
- Początkujący
- Kontakt:
Owszem - byĂŚ moÂże wyjechaÂła na ferie, ale ja uÂżyÂłem sÂłowa prawdopodobieĂąstwa - "chyba".Marcin pisze:cfc_champion pisze:Justyna jest chyba chora - na to wyglÂąda. Nie ma jej i w M24 i w "Faktach", a szkoda bo jest mojÂą ulubionÂą dziennikarkÂą.
WyobraÂź sobie, Âże moÂże chciaÂła wyjechaĂŚ z cĂłrkÂą na ferie.Nie wpadÂło ci do gÂłowy to, Âże nie kaÂżdy ma ochotĂŞ bez przerwy siedzieĂŚ w pracy?
![]()
RzeczywiÂście przywitanie: "Dobry wieczĂłr - Kamil Durczok - minĂŞÂła 19. - zaczynamy Fakty" jest wybitnym nieporozumieniem.
A¿ tak bardzo wam to ci¹¿y?Myœlicie, ¿e widzowie zwracaj¹ na to uwagê? :hmm: Niech siê ka¿dy wita jak chce.
K. Durczok powinien sprawdziĂŚ siĂŞ jako reporter.
Nie Âżartuj.![]()
Co do powitania, to rzeczywiÂście nie wszyscy na to zwracajÂą uwagĂŞ, ale taki program jak "Fakty" powinien byĂŚ dopiĂŞty na ostatni guzik, a u Durczoka ostatni guzik jest rozpiĂŞty. Poza tym istnieje zamkniĂŞta grupa - tak jak my, ktĂłrej przeszkadzajÂą takie drobne detale (nie mĂłwiĂŞ, Âże wszystkim).
Co miaÂło oznaczaĂŚ - "Nie Âżartuj.

Kamil Durczok, Justyna Pochanke, Anita Werner i Grzegorz Kajdanowicz oraz Beata Tadla i Piotr Marciniak
-
- Czasem tu wpada
Marcinie powitanie w Faktach jest niezwykle istotne !!!
MoÂże w Wiadomosciach (czy w skrajnych przypadkach w Wydarzeniach) - nie przywiÂązuje sie do tego wagi ale we flagowym programie TVN - u , powinno sie dbaĂŚ o takie detale .
( Za czasów Tomka Lisa o ka¿dy detal sie dba³o i to siê docenia, tak¿e po latach - pó¿niej kazda próba ingerencji jest niepotrzebna i próbuje burzyÌ rzecz ,
ktĂłra nie powinna byc zmieniana )
Dla mnie jest to niezwykle istotne bo Durczok niec powinnien zmieniac tak charakterystycznego i rozpoznawalnego powitania FaktĂłw.
Tego powitania uczyÂł sie przeciez Durczok !!!
Przed przejÂściem do Faktow w spotach przed debiutem Durczoka ( w kwietniu ub. r ) - mogliÂśmy usÂłyszeĂŚ :
Kamil Durczok - Fakty - witam paĂąstwa .
Czy nie moÂżna tego przeniesĂŚ ze spotĂłw do FaktĂłw !!!
CechÂą charakterystyczna oprĂłcz powitania jest takÂże poÂżegnanie.
Durczok w ogĂłle nie przywiÂązuje do tego jakiegoÂś wiĂŞkszego wkÂładu .
Nawet Kajdanowicz i Marciniak dodajÂą coÂś od siebie.
Nie mówi¹c o Justynie , która jest w puentowaniu materia³ów przewa¿nie Tomka Sianeckiego i nie tylko Tomka - wrêcz fenomenalna !!!
U Kamila Durczoka jest mniej - wiĂŞcej tak - "To wszystko co przygotowaliÂśmy dla paĂąstwa , zapraszam na KropkĂŞ nad i do TVN 24, miÂłego wieczoru do zobaczenia ".
ÂŻadnej inwencji - zero wysiÂłku i ze strony Durczoka !!
Czy to sie zmieni ???
MoÂże w Wiadomosciach (czy w skrajnych przypadkach w Wydarzeniach) - nie przywiÂązuje sie do tego wagi ale we flagowym programie TVN - u , powinno sie dbaĂŚ o takie detale .
( Za czasów Tomka Lisa o ka¿dy detal sie dba³o i to siê docenia, tak¿e po latach - pó¿niej kazda próba ingerencji jest niepotrzebna i próbuje burzyÌ rzecz ,
ktĂłra nie powinna byc zmieniana )
Dla mnie jest to niezwykle istotne bo Durczok niec powinnien zmieniac tak charakterystycznego i rozpoznawalnego powitania FaktĂłw.
Tego powitania uczyÂł sie przeciez Durczok !!!
Przed przejÂściem do Faktow w spotach przed debiutem Durczoka ( w kwietniu ub. r ) - mogliÂśmy usÂłyszeĂŚ :
Kamil Durczok - Fakty - witam paĂąstwa .
Czy nie moÂżna tego przeniesĂŚ ze spotĂłw do FaktĂłw !!!
CechÂą charakterystyczna oprĂłcz powitania jest takÂże poÂżegnanie.
Durczok w ogĂłle nie przywiÂązuje do tego jakiegoÂś wiĂŞkszego wkÂładu .
Nawet Kajdanowicz i Marciniak dodajÂą coÂś od siebie.
Nie mówi¹c o Justynie , która jest w puentowaniu materia³ów przewa¿nie Tomka Sianeckiego i nie tylko Tomka - wrêcz fenomenalna !!!
U Kamila Durczoka jest mniej - wiĂŞcej tak - "To wszystko co przygotowaliÂśmy dla paĂąstwa , zapraszam na KropkĂŞ nad i do TVN 24, miÂłego wieczoru do zobaczenia ".
ÂŻadnej inwencji - zero wysiÂłku i ze strony Durczoka !!
Czy to sie zmieni ???
NOWA ERA W TVN
Nie, u niego jest "ÂŻyczĂŞ miÂłego i spokojnego wieczoru". To chyba ma byc taki standard juÂż, coÂś jak "good night and good luck".Faktomaniak pisze:U Kamila Durczoka jest mniej - wiĂŞcej tak - "To wszystko co przygotowaliÂśmy dla paĂąstwa , zapraszam na KropkĂŞ nad i do TVN 24, miÂłego wieczoru do zobaczenia ".

Czasem Fakty sÂą lepsze, czasem gorsze, ale czĂŞÂściej gorsze, jak tak dalej pĂłjdzie to tymi ultrapolskimi Faktami, Kamil zabije instytucjĂŞ reportera politycznego, bo bĂŞdÂą same materiaÂły spoÂłeczne, ktĂłre zawsze szÂły w drugiej czĂŞÂści programu, po FLESZU miĂŞdzynarodowym, ktĂłrego nie ma!! A ja chcĂŞ, Âżeby wrĂłciÂł

"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" 

-
- Początkujący
- Kontakt:
Dok³adnie. W Faktach odk¹d jest K. Durczok s¹ same materia³y spo³eczne. Od nich jest "Prosto z Polski". Jest praktycznie zero zza granicy oprócz jakichœ (te¿ spo³ecznych) materia³ów na dany temat (i to jeden). Powinien powróciÌ dawny, miêdzynarodowy Flesh.terraX pisze:
Czasem Fakty sÂą lepsze, czasem gorsze, ale czĂŞÂściej gorsze, jak tak dalej pĂłjdzie to tymi ultrapolskimi Faktami, Kamil zabije instytucjĂŞ reportera politycznego, bo bĂŞdÂą same materiaÂły spoÂłeczne, ktĂłre zawsze szÂły w drugiej czĂŞÂści programu, po FLESZU miĂŞdzynarodowym, ktĂłrego nie ma!! A ja chcĂŞ, Âżeby wrĂłciÂłbo jeÂśli wiadomoÂści z zagranicy traktujÂą o "elektronicznym chÂłopku z Bostonu" i robi to Woroch, to co to za najlepszy dziennik w Polsce jest? Przestawiam na Wydarzenia i "good night and good luck"
Ostatnio sÂłabe "Fakty", dzisiaj mi siĂŞ nie podobaÂły.
Nie byÂło nic o zamieszkach w Jerozolimie, zdaje siĂŞ Âże nie byÂło teÂż nic o Âśmierci 3 polskich alpinistĂłw na Matterhornie. Totalnie niepotrzebny materiaÂł o tym czy Marta KaczyĂąska siĂŞ rozwodzi. :uhh: Zostawmy to Superstacji. :uhh: Nie pamiĂŞtam czy byÂło coÂś o StokÂłosie.
Dzisiaj ni z gruszki ni z pietruszki Kajdanowicz. CzyÂżby pani Pochanke speszyÂła siĂŞ tego, Âże nie wie kto wygÂłosiÂł sentencjĂŞ "wiem, Âże nic nie wiem"? :devil:
CaÂły tydzieĂą z Pochanke rĂłwnieÂż nieudany. Wiele istotnych spraw pominiĂŞto. "Fakty" stajÂą siĂŞ zbyt tabloidowe i chcÂąc nie chcÂąc brakuje bloczkĂłw zagranicznych. PominiĂŞto sporo istotnych kwestii, a poruszono sporo kwestii niepotrzebnych. ChociaÂż... wczoraj "WiadomoÂści" daÂły na DwĂłjkĂŞ materiaÂł o pomocy dla jakiegoÂś chÂłopczyka z Ukrainy zdaje siĂŞ... :uhh:
Tymczasem polsatowskie "Wydarzenia" wzorem "FaktĂłw" pozbyÂły siĂŞ reklam przed startem programu. :aniol: Jak tak dalej pĂłjdzie, to hasÂło "liczÂą siĂŞ tylko Fakty" przestanie byĂŚ aktualne.
NajwyÂższy czas przypomnieĂŚ sobie czego uczyÂł Lis.
Nie byÂło nic o zamieszkach w Jerozolimie, zdaje siĂŞ Âże nie byÂło teÂż nic o Âśmierci 3 polskich alpinistĂłw na Matterhornie. Totalnie niepotrzebny materiaÂł o tym czy Marta KaczyĂąska siĂŞ rozwodzi. :uhh: Zostawmy to Superstacji. :uhh: Nie pamiĂŞtam czy byÂło coÂś o StokÂłosie.
Dzisiaj ni z gruszki ni z pietruszki Kajdanowicz. CzyÂżby pani Pochanke speszyÂła siĂŞ tego, Âże nie wie kto wygÂłosiÂł sentencjĂŞ "wiem, Âże nic nie wiem"? :devil:
CaÂły tydzieĂą z Pochanke rĂłwnieÂż nieudany. Wiele istotnych spraw pominiĂŞto. "Fakty" stajÂą siĂŞ zbyt tabloidowe i chcÂąc nie chcÂąc brakuje bloczkĂłw zagranicznych. PominiĂŞto sporo istotnych kwestii, a poruszono sporo kwestii niepotrzebnych. ChociaÂż... wczoraj "WiadomoÂści" daÂły na DwĂłjkĂŞ materiaÂł o pomocy dla jakiegoÂś chÂłopczyka z Ukrainy zdaje siĂŞ... :uhh:
Tymczasem polsatowskie "Wydarzenia" wzorem "FaktĂłw" pozbyÂły siĂŞ reklam przed startem programu. :aniol: Jak tak dalej pĂłjdzie, to hasÂło "liczÂą siĂŞ tylko Fakty" przestanie byĂŚ aktualne.
NajwyÂższy czas przypomnieĂŚ sobie czego uczyÂł Lis.
-
- Czasem tu wpada
To Âże Fakty Marcinie staja sie coraz bardziej tabloidowe to jest niestety zasÂługa Durczoka Jego zaÂłoÂżeniem gdy przychodziÂł do Faktow byÂło to Âże ,aby kaÂżdy widz oglÂądajÂący flagowy dziennik TVN-u spodziewaÂł sie w nim czegoÂś niepowatrzalnego i aby ÂśledziÂł Fakty z zapartym tchem .
W efekcie w Faktach mamy coraz wiecej materia³ów spo³ecznych , które wypieraj¹ ISTOTNE materia³y z zagranicy. Materia³ów z zagranicy ( nie wspominaj¹c od¿a³owanego FLASHA zagranicznego) jest jak na lekarstwo !!!
Mam nadziejĂŞ Âże 'ludzie " Tomka Lisa obroniÂą ich niepowtarzalny charakter , prestiÂż i perfekcjonizm oraz STYL zapoczÂątkowany przez twĂłcĂŞ FaktĂłw.
W efekcie w Faktach mamy coraz wiecej materia³ów spo³ecznych , które wypieraj¹ ISTOTNE materia³y z zagranicy. Materia³ów z zagranicy ( nie wspominaj¹c od¿a³owanego FLASHA zagranicznego) jest jak na lekarstwo !!!
Mam nadziejĂŞ Âże 'ludzie " Tomka Lisa obroniÂą ich niepowtarzalny charakter , prestiÂż i perfekcjonizm oraz STYL zapoczÂątkowany przez twĂłcĂŞ FaktĂłw.
NOWA ERA W TVN
Zauwa¿yliœcie, ¿e ostatnio w 'Faktach' nie ma œródszpanu? :mhm: Jeœli znikn¹³ na sta³e to dobrze - wystarczy zapowiedŸ na stoj¹co i forszpan.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nie bardzo rozumiem, co to "œródszpan"? Co do Kamila Durczoka i jego powitania myœlê, ¿e nie musi byc specjalnie wyrafinowane. Ró¿ni ludzie ogl¹daj¹ TVNowskie Fakty i czasami chc¹ coœ prostszego. Osobiœcie jestem zwolennikiem Faktów w wykonaniu Justyny Pochanke. Dziennikarzowi trudno siê czasem przestawiÌ i zmieniÌ swoje przyzwyczajenia z innej TV. Od niedawna to w³aœnie stacja TVN przyci¹gnê³a moj¹ uwagê i jej g³ówne wydanie informacyjne. Czasem miewa swoje wzloty i upadki, ale to zapewne etap przejœciowy. Nie powinniœmy win¹ obarczaÌ tylko jednego cz³owieka, ale takie s¹ FaktyPOpieram pisze:Zauwa¿yliœcie, ¿e ostatnio w 'Faktach' nie ma œródszpanu? :mhm: Jeœli znikn¹³ na sta³e to dobrze - wystarczy zapowiedŸ na stoj¹co i forszpan.

Wiarygodne i sprawdzone źródła, rzetelnie opracowane FAKTY i obiektywny komentarz - to cechy prawdziwego dziennikarstwa...
Bartek
Bartek
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
Teraz w "Faktach" bĂŞdÂą siĂŞ bawiĂŚ w zakÂładanie barierek po jednej stronie studia. :? DziÂś juÂż to widzieliÂśmy i wyglÂąda to...ÂżaÂłoÂśnie tym bardziej, Âże widaĂŚ jeszcze koniec tych barierek. :hmm: Powinni dodaĂŚ jeszcze z jeden kawaÂłek ÂżebyÂśmy mieli zÂłudzenie, Âże to siĂŞ ciÂągnie, ale trzeba przyznaĂŚ, Âże lepsze sÂą barierki niÂż te szyny co zostaÂły na podÂłodze, a najlepiej jakby juÂż zainstalowali nowe...

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

[Katowice] OddziaÂł TVNu
Witam wszystkich
Jestem z Katowic, toteÂż najbardziej interesujÂą mnie poczynania TVNu w moim regionie
OczywiÂście tak jak was wszystkich, TVN to moja ulubiona telewizja
---------------------------------------------------------------------
WiĂŞcej ÂŚlÂąska w TVN-ie
Nowy oddziaÂł telewizji TVN powstaÂł w Katowicach. - Na ÂŚlÂąsku jest grupa widzĂłw porĂłwnywalna z maÂłymi krajami europejskimi. To fakt nie do przecenienia - mĂłwiÂł Kamil Durczok, szef "FaktĂłw", na wczorajszym uroczystym otwarciu
Do tej pory w Katowicach dzia³a³ oddzia³ TVN24. - Kiedy rozpocz¹³em pracê w TVN-ie, nie ukrywa³em, ¿e chcê, aby na Œl¹sku powsta³ du¿y oddzia³ telewizji. Sprawa by³a jasna: w Katowicach musi byÌ silna placówka - mówi³ Durczok.
Docelowo w nowym oddziale bĂŞdzie pracowaĂŚ ok. 35 osĂłb. W oÂśrodku znalazÂły siĂŞ "Fakty", program "Uwaga", platforma Nsport, portal Onet.pl oraz dziaÂł produkcji i sprzedaÂży.
- Tu po prostu jest kopalnia tematĂłw. Na ÂŚlÂąsku ciÂągle coÂś siĂŞ dzieje. Chcemy byĂŚ bliÂżej ludzi tutaj i ich spraw - mĂłwiÂł z kolei Krzysztof Mejer, producent "Uwagi".
Katowicki oÂśrodek jest najwiĂŞkszÂą po Warszawie i Krakowie placĂłwkÂą TVN-u.
Wszystkim znany katowiczanin Kamil Durczok.
------------------------------------------------------------------------
Nic tylko sie cieszyĂŚ
P.S. Czy ma ktos jakies konkretne info na temat filmu (wlasciwie serialu dokumentalnego), ktory kreci TVN na ÂŚlÂąsku pt."Nadzieja umiera ostatnia". Jego emisja planowana jest na pazdziernik 2007, a sam program ma byc czyms w stylu Wielkich Ucieczek i opowiadac o wypadkach w gornoslaskich kopalniach.
Pozdrawiam.

Jestem z Katowic, toteÂż najbardziej interesujÂą mnie poczynania TVNu w moim regionie

OczywiÂście tak jak was wszystkich, TVN to moja ulubiona telewizja

---------------------------------------------------------------------

WiĂŞcej ÂŚlÂąska w TVN-ie
Nowy oddziaÂł telewizji TVN powstaÂł w Katowicach. - Na ÂŚlÂąsku jest grupa widzĂłw porĂłwnywalna z maÂłymi krajami europejskimi. To fakt nie do przecenienia - mĂłwiÂł Kamil Durczok, szef "FaktĂłw", na wczorajszym uroczystym otwarciu
Do tej pory w Katowicach dzia³a³ oddzia³ TVN24. - Kiedy rozpocz¹³em pracê w TVN-ie, nie ukrywa³em, ¿e chcê, aby na Œl¹sku powsta³ du¿y oddzia³ telewizji. Sprawa by³a jasna: w Katowicach musi byÌ silna placówka - mówi³ Durczok.
Docelowo w nowym oddziale bĂŞdzie pracowaĂŚ ok. 35 osĂłb. W oÂśrodku znalazÂły siĂŞ "Fakty", program "Uwaga", platforma Nsport, portal Onet.pl oraz dziaÂł produkcji i sprzedaÂży.
- Tu po prostu jest kopalnia tematĂłw. Na ÂŚlÂąsku ciÂągle coÂś siĂŞ dzieje. Chcemy byĂŚ bliÂżej ludzi tutaj i ich spraw - mĂłwiÂł z kolei Krzysztof Mejer, producent "Uwagi".
Katowicki oÂśrodek jest najwiĂŞkszÂą po Warszawie i Krakowie placĂłwkÂą TVN-u.

Wszystkim znany katowiczanin Kamil Durczok.
------------------------------------------------------------------------
Nic tylko sie cieszyĂŚ

P.S. Czy ma ktos jakies konkretne info na temat filmu (wlasciwie serialu dokumentalnego), ktory kreci TVN na ÂŚlÂąsku pt."Nadzieja umiera ostatnia". Jego emisja planowana jest na pazdziernik 2007, a sam program ma byc czyms w stylu Wielkich Ucieczek i opowiadac o wypadkach w gornoslaskich kopalniach.
Pozdrawiam.