}{ypnosea pisze:A mi chodzi o stroje, d³ugoœÌ relacji - krótkoœÌ w³aœciwiej
Lepiej byÂłoby na odwrĂłt: dÂłuÂższe relacje, a krĂłtsze sukienki
To moÂże kaÂżdy z nas wyÂśle Agatce na adres: 61-765 PoznaĂą, Kramarska 262 paczkĂŞ z propozycjÂą stroju, w jakim najchĂŞtniej by jÂą oglÂądaÂł?
To tytuÂłem wstĂŞpu

Wczoraj wymyÂśliÂłem ten dowcip
A có¿ tam Sylwia dziœ porabia³a?

Sam zobacz
WstydzĂŞ siĂŞ
Obiecywa³em wczoraj zabawiÌ siê w krytyka, oczywiœcie jak to zwykle w przypadku krytyków bywa ich opinie czêsto s¹ zbêdne, ale nie doceniÌ s³ownie takiego dzie³ka (zdrobnienie tylko ze wzglêdu na nieco ponad, charakterystyczn¹ dla tej formy wyrazu, dwuminutow¹ d³ugoœÌ

). Postaram siĂŞ, by moja krytyka nie byÂła pustÂą i byÂła sensownÂą

Od czego by tu zacz¹Ì. Jak mawiaj¹ mêdrcy najlepiej od pocz¹tku
marcinkowsky pisze:A Agatka to w tej Krobi nie byÂła bo ktoÂś inny zbieraÂł materiaÂły :mhm:
Za to Âświetny tekst i komentarz uÂłoÂżyÂła do dostarczonych jej obrazkĂłw

A do tego jeszcze doszÂły inne detale :spiewa:
MiaÂło byĂŚ od poczÂątku, ale ja jeszcze trochĂŞ pomydlĂŞ :devil: No wiĂŞc, kiedy Patrycja zapowiadaÂła temat z Wielkopolski ... wÂłaÂściwie, to jest od poczÂątku

... otó¿, kiedy Patrycja ... :devil: no to wstrzyma³em oddech :o , bo to by³ bodaj drugi temat z Wlkp., wiêc pomyœla³em - mo¿e teraz :rydzyk: I sta³o siê. Patrycja zapowiedzia³a materia³ Agatki o m³odym Polaku, mieszkaùcu Krobi, który dorobi³ siê, a w³aœciwie to zdoby³ w Londynie w Konsulacie generalnym doœwiadczenie i przyjecha³, wróci³ z nim do Polski i robi karierê jako sekretarz Rady Gminy w Krobi.
Ju¿ sam wstêp by³ doskona³¹ zapowiedzi¹ tego, jak intelektualna uczta szykuje siê dla naszych zmys³ów :tanczy: Zrobi³ na mnie piorunuj¹ce wra¿enie. Jecha³em przez miasto, mia³em przed oczyma drogi z materia³u, mija³em stadion, mia³em przed oczyma stadiony z materia³u, itd., itd. A w uszach naturalnie g³os Agatki i zdania, które misternie pouk³ada³a tak, a¿eby by³y uniwersalne i mia³y szczególn¹ wymowê :szalony: Chodzi mi o porównanie perspektyw ¿yciowych na linii Polska - Anglia, a dok³adniej rynku w Krobi z londyùskim Piccadilly Circus

DrĂłg londyĂąskich i tych w Krobi

I jeszcze lokalnego stadionu z chyba Wembley (?)

A jednak Agatka w dalszej czĂŞÂści materiaÂłu wyjaÂśniaÂła nam na przykÂładzie, Âże nie taki diabeÂł straszny

¯e i w Polsce mo¿e byÌ piêknie, ale jest du¿o do zrobienia i potrzeba do tego wykwalifikowanych r¹k, ale zw³aszcza umys³ów

I tutaj padÂło przednie zdanie, po tym jak jakiÂś pan stwierdziÂł mniej wiĂŞcej to, co ja napisaÂłem, Âże w Polsce roboty nie brakuje, a na co Agatka rzekÂła: ''Roboty faktycznie nie brakuje, brakuje pracy. Takiej, ktĂłra poza samÂą satysfakcjÂą z jej zdobycia dawaÂłaby mÂłodym szansĂŞ samodzielnego utrzymania siĂŞ albo chociaÂż takÂą perspektywĂŞ''

Uwieeeelbiam przy tej fenomenalnej treÂści jeszcze dodatkowo intonacjĂŞ i interpretacjĂŞ tekstu w wykonaniu Agatki
Oczywiœcie na sam koniec podnosz¹ca na duchu pe³na wiara Agatki w to, ¿e i w Polsce mo¿na u³o¿yÌ sobie dostatnie ¿ycie - te¿ mnie ciekawi, czy to by³a wypowiedŸ inspirowana jakimœ przypadkiem, który Agatka zna z autopsji, czy tylko po prostu po raz kolejny da³a znaÌ o sobie jej zdolnoœÌ do empatii?

Jak nie pos³uchaÌ takiej rady: ''Pieni¹dze znaleŸÌ za granic¹, ale szczêœcia poszukaÌ ju¿ w kraju''

JeÂśli to byÂło Âżyczenie skierowane w kierunku kogoÂś konkretnego, to oczywiÂście wszyscy myÂślĂŞ, Âżyczymy speÂłnienia
Czyli Âże ktoÂś dla Agatki kiedyÂś wrĂłciÂłz emigracji :> Wiecie coÂś w tym temacie :>
Och marcinkowsky

Ale Ty podejrzliwy jesteÂś

PrzecieÂż jak byÂśmy wiedzieli, to byÂśmy Ci powiedzieli
Nie wiemy nic, skÂąd mamy wiedzieĂŚ?

W Fakcie i tego typu brukowcach pĂłki co nie roztrzÂąsa siĂŞ prywatnego Âżycia Agatki

To, co napisaÂłem, to byÂło moje czysto hipotetyczne stwierdzenie.

ChoĂŚ dziwiĂŞ siĂŞ, Âże nie uwaÂżasz tak jak ja

bo ja bym wrĂłciÂł

Nawet, gdyby poza AgatkÂą nie czekaÂły na mnie Âżadne inne perspektywÂą skÂłaniajÂące do powrotu
..np. Leszek KabÂłak uwaÂża Âże w Warszawie za duÂżo pracy majÂą :spiewa:
Tak, a praca jest dla ludzi, a nie na odwrĂłt

Tym bardziej, jeÂśli ktoÂś prowadzi bogate Âżycie ero...

... znaczy siĂŞ towarzyskie - oczywiÂście :devil:
Tak a propos .... Âżycia poza pracÂą, a choĂŚby towarzyskiego, ale skÂąd nam to wiedzieĂŚ

Ale chyba wiedzieĂŚ, czy Agatka dziÂś miaÂła live'y? Czy w jakiÂś inny cudowny sposĂłb odcisnĂŞÂła siĂŞ na antenie tvn24?

Chyba nie? :uhh:
No i z jakimÂś socjologiem rozmawiaÂła -ciekawe czy z Poznania :mhm:
Tak doœÌ znany lokalny socjolog, pisarz, ale g³ównie wyk³adowca na UAM, g³ównie w tym oddziale na ul. Szamarzewskiego, gdzie zapewne studiowa³a i gdzie, bo choÌ st¹pali po innych wydzia³ach, to byÌ mo¿e musia³a wyk³adów profesora wys³uchiwaÌ
Zupe³nie nie rozumiiem dlaczego zosta³am przez Ciebie, Drogi Black Jacku :rozglada: wmieszana w tê "bandê erotomanów" :mhm: Autorka tych s³ów chyba nie mia³a mnie na myœli :mhm:
A to Ty nie podpisywaÂłaÂś weksli, kiedy siĂŞ tu zjawiÂłaÂś :> Na wstĂŞpie byÂło: ''Jeden za wszystkich - wszyscy za jednego'' :devil: I nie ma wykrĂŞtĂłw