obieÂżyÂświat pisze:
..a tak w ogĂłle to ciekawe czy poza alterglobalistami doczeka siĂŞ jeszcze np Busha :uhh: :devil:
Na Busha czekali inni

PaweÂł miaÂł pod opiekÂą alterglobalistĂłw - witaÂł ich na dworcu PKP w Juracie, a kiedy Ci juÂż dotarli - nie odstĂŞpowaÂł ich ani na chwilĂŞ :rozglada:
Jeszcze wczesnym rankiem nic nie wskazywaÂło na to, Âże bĂŞdzie to taki emocjonujÂący dzionek

Myœla³am, ¿e fanka warszawskiego dziennikarza - z racji wizyty amerykaùskiego prezydenta na pó³nocy naszego kraju - bêdzie mia³a dziœ wolne, a tu¿ przed ósm¹ okaza³o siê, ¿e tvn24 naprawdê lubi zaskakiwaÌ :rozglada: Tych, którzy widzieli ( a Ci, którzy nie widzieli musz¹ uwierzyÌ mi na s³owo :rozglada: ) to, co Pawe³ dziœ zaprezentowa³ :tanczy: nie muszê chyba przekonywaÌ o tym, ¿e do popo³udnia od TV oderwaÌ siê nie mog³am :rozglada: Pisa³am ju¿ kiedyœ, ¿e czasami wydaje mi siê, i¿ bardziej tego Pana uwielbiaÌ ju¿ nie mogê i przychodz¹ takie dni jak dziœ, np. kiedy on - swoj¹ prac¹, swoj¹ osob¹ - wzbudza we mnie jeszcze wiêkszy podziw

Wszyscy wiemy jaki PaweÂł jest spostrzegawczy prawda? Dlatego juÂż od Poranka mogliÂśmy byĂŚ spokojni o to, Âże o poczynaniach alterglobalistĂłw bĂŞdziemy informowani wyczerpujÂąco i bardzo dokÂładnie :tanczy: Z rana PaweÂł donosiÂł o tym ilu protestujÂących ma siĂŞ pojawiĂŚ, jak zamierzajÂą dotrzeĂŚ na miejsce i wreszcie, ilu policjantĂłw bĂŞdzie strzegÂło porzÂądku i jakiego sprzĂŞtu bĂŞdÂą w tym celu uÂżywali - rozmawiaÂł takÂże z organizatorami manifestacji – podsumowujÂąc peÂłen komfort informacyjny.

Czas jakiœ w dn¿ nie by³o relacji, ale Pawe³ nie pró¿nowa³ :nie: co to, to nie :nie: zbiera³ materia³y filmowe, które potem emitowane by³y w serwisach. Po koœcistej d³oni dzier¿¹cej mikrofon z kostk¹ tvn24 pozna³am, ¿e to mój ulubieniec by³ :rozglada: Ale pomocnicê te¿ mia³, rzuci³a mi siê w oczy jakaœ blond lady biegaj¹ca wœród t³umu z mikrofonem tvn24

I tak spokojnie, acz bardzo pracowicie upÂłynĂŞÂło PaweÂłkowi przedpoÂłudnie

A póŸniej prawdziwy m³yn siê zrobi³, a w samym jego œrodku mój ulubiony z oczami dooko³a g³owy :rozglada: Policja star³a siê z manifestantami, którzy wtargnêli na jezdniê. Paw³owi u³atwia pracê jego wzrost, górowa³ nad tym ca³ym t³umem, a co za tym idzie widzia³ wiêcej od innych - wyliczy³ z ogromn¹ dok³adnoœci¹ jak¹ czêœÌ pasa jezdni zajmuj¹ alterglobaliœci :rozglada: Coœ nie coœ mo¿na zobaczyÌ i us³yszeÌ dziêki uprzejmoœci tvn24.pl
http://www.tvn24.pl/-1,1509595,wiadomosc.html
Od pocz¹tku tej manifestacji towarzyszy³ konflikt - policja twierdzi³a, ¿e przemarsz ten jest nielegalny, a jego uczestnicy upierali siê, ¿e w³adze wyrazi³y na to zgodê. Pawe³ podj¹³ próbê rozstrzygniêcia tego konfliktu w jednym wejœciu na ¿ywo wypatrzy³ w t³umie burmistrza Jastarni rozmawiaj¹cego na ten temat z jednym z organizatorów, podszed³ do obu panów obwieœci³, ¿e jest z tvn24 i poprosi³ o rozmowê. Skoùczy³o siê na tym, ¿e jest zgoda na przemarsz, ale chodnikami i tylko do pewnego momentu, doœÌ daleko od prezydenckiej siedziby. Pawe³ bardzo chêtnie zaspokaja³ ciekawoœÌ swoich redakcyjnych kole¿anek

Beata Tadla zastanawia³a siê, np. czy kobieta le¿¹ca na jezdni jest ranna, czy to tylko forma protestu Pawe³ powiedzia³, ¿e to swego rodzaju hepening. Nim up³ynê³y trzy minuty, Pawe³ - ca³y czas relacjonuj¹c - by³ ju¿ po drugiej stronie ulicy i rozmawia³ krótko z ow¹ niewiast¹ ( :mhm: zastanawiaj¹ce jest to czym przekona³ policjantów do tego, aby pozwolili mu przedostaÌ siê tam :rozglada: ) Moja ciekawoœÌ te¿ zosta³a zaspokojona :tanczy: Kiedy tak patrzy³am na tych policjantów ubranych na czarno, stoj¹cych w pe³nym s³oùcu :uhh: zastanawia³am siê czy maj¹ zmienników :mhm: I jeszcze nie przesta³am ubolewaÌ nad ich losem, a tu Pawe³ ju¿ mnie informuje, ¿e policjanci co jakiœ czas siê zmieniaj¹.

Jak to bywa przy tego typu relacjach po³¹czenie zostaje czasami zerwane, tym razem nie by³o inaczej :uhh: Na szczêœcie to re¿yserka straci³a po³¹czenie z Paw³em, nie s³ysza³ pytaù kole¿anki :rozglada: i nadawa³, a my mogliœmy delektowaÌ siê wspania³¹ relacj¹ bez problemów, a pytania w ogóle nie by³y potrzebne :rozglada: Pawe³ zdawa³ sobie sprawê z tego, co widz chce od niego us³yszeÌ :tanczy: I jeszcze relacja- z miejsca gdzie mia³ zakoùczyÌ siê protest- te¿ bardzo interesuj¹ca. Pawe³ przed szpalerem policyjnym czeka³ na nadci¹gaj¹cy t³um, spaceruj¹c opowiada³ nam jakie sprzêty bojowe s¹ w gotowoœci gdyby manifestacja z pokojowej przerodzi³a siê w wojenn¹. Na szczêœcie wszystko zakoùczy³o siê manifestacjê siedz¹c¹

Pawe³ przy³¹czy³ siê nawet na chwilkê :rozglada: przykucn¹³ i rozmawia³ z jednym z uczestnikami.

PóŸniej rozbrzmia³a muzyka i jakieœ dziewczê zachêca³o do odtaùczenia taùca pokoju, a kiedy jeden goœÌ rzuci³ has³o: "panie prosz¹ panów" mia³am nadziejê, ¿e któraœ z niewiast porwie do taùca Pawe³ka :rozglada: przeliczy³am siê jednak :uhh: ale widzia³am, ¿e pan redaktor podrygiwa³ sobie w rytm muzyki. :rozglada: I chyba na tym zakoùczy³ siê dzisiejszy, pe³en wra¿eù dy¿ur Paw³a... :o a jednak nie, w³aœnie przed chwil¹ nada³ kolejn¹ relacjê :tanczy: Mój ulubiony mo¿e byÌ z siebie dumny - ja jestem z niego dumna bardzo

Nie moÂżna byÂło lepiej pokazaĂŚ i zrelacjonowaĂŚ tego co siĂŞ tam dziaÂło - swoboda i peÂłen profesjonalizm ze strony pana redaktora :brawa: :brawa: :brawa:
A teraz wyglÂądem siĂŞ trochĂŞ pozachwycam

MogÂłam dziÂś oczĂŞta PawÂłem w caÂłej okazaÂłoÂści nacieszyĂŚ

( Obi, mam nadziejĂŞ, Âże uwieczniÂłeÂś te najciekawsze momenty :rydzyk: ) WÂłoski jednak nie przystrzyÂżone, ale w obliczu tych wszystkich wspaniaÂłoÂści wybaczam mu to :rozglada:
obieÂżyÂświat pisze:..ale PawÂłowi dogrzaÂło
W rzeczy samej :tanczy: Koszula z krĂłtkim rĂŞkawem, dÂżinsy i sandaÂły na nogach

KoszulĂŞ poczÂątkowo wypuszczonÂą na spodnie miaÂł :rozglada: pod koniec zdecydowaÂł siĂŞ wpuÂściĂŚ jÂą w spodnie i tak jÂą pogniĂłtÂł :hmm: a tak piĂŞknie wyprasowana byÂła :hmm: ÂŻonka siĂŞ pewnie napracowaÂła a on w kilku sekundach zniweczyÂł ten trud :nie:
Moj¹ uwagê przyku³y te¿ strasznie wypakowane kieszenie spodni :mhm: có¿ takiego pan redaktor w nie zapakowa³ :mhm: Ciekawi mnie czy po skoùczonej pracy Pawe³ ruszy na Warszawê :mhm: podobno ruch mia³ byÌ wstrzymany do póŸnych godzin wieczornych :mhm:
Echh....teraz rozemocjonowanej fance naleÂży siĂŞ odpoczynek, a jeszcze bardziej temu, ktĂłry tych emocji dostarczyÂł

Oby nie za dÂługo, bo ja wcale duÂżo czasu do regeneracji nie potrzebujĂŞ :rozglada: