[TVP1] 19.30
Moderator: Łukasz
Tak jest od dawna.
Dlaczego? Moim zdaniem, to sposób wyró¿nienia tych wydaù wiadomoœci od innych... Moim zdaniem, po starcie TVP Info, Wiadomoœci podczas Kawy czy Herbaty powinny mieÌ nazwê tak¹ jak serwis TVP Info. Tak samo powinno byÌ przy "Panoramie" podczas "Pytania na Œniadanie"

Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
Taka mo¿liwoœÌ by³a rozwa¿ana przez w³adze TVP, ale kilka miesiêcy temu zdecydowano, ¿e jeden serwis dla TVP nie powstanie.corner pisze:Proponowa³bym jeden serwis informacyjny w ca³ym TVP, nawet w kanale informacyjnym.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Od startu TVP Info, Kurier bĂŞdzie miaÂł innÂą nazwĂŞ. Jeszcze nie wiadomo jakÂą.
Moim zdaniem, tak to powinno wyglÂądaĂŚ:
serwis TVP Info: W TVP Info, w TVP1 podczas Kawy i Herbaty, w TVP2 podczas Pytania na Âśniadanie
Wiadomoœci (oczywiœcie w TVP1) - dwa wydania, popo³udniowe o 15.00 (w weekendy o 13.00) i g³ówne o 19.30
Teleexpress (TVP1 i TVP Info): wydanie popoÂłudniowe w TVP1 o 17.00, a wydanie nocne w TVP Info o staÂłej porze
Panorama (TVP Info): 18.30, 21.00 (zdecydowa³em siê przesun¹Ì Panoramê do TVP Info, gdy¿ TVP2 ma byÌ w g³ównej mierze stacj¹ o profilu rozrywkowym, regularnie pojawiaj¹ siê informacje o jej likwidacji. W TVP Info by³aby godzinnym programem informacyjno-publicystycznym na wzór Magazynu 24 Godziny)

Moim zdaniem, tak to powinno wyglÂądaĂŚ:
serwis TVP Info: W TVP Info, w TVP1 podczas Kawy i Herbaty, w TVP2 podczas Pytania na Âśniadanie
Wiadomoœci (oczywiœcie w TVP1) - dwa wydania, popo³udniowe o 15.00 (w weekendy o 13.00) i g³ówne o 19.30
Teleexpress (TVP1 i TVP Info): wydanie popoÂłudniowe w TVP1 o 17.00, a wydanie nocne w TVP Info o staÂłej porze
Panorama (TVP Info): 18.30, 21.00 (zdecydowa³em siê przesun¹Ì Panoramê do TVP Info, gdy¿ TVP2 ma byÌ w g³ównej mierze stacj¹ o profilu rozrywkowym, regularnie pojawiaj¹ siê informacje o jej likwidacji. W TVP Info by³aby godzinnym programem informacyjno-publicystycznym na wzór Magazynu 24 Godziny)
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
-
- Czasem tu wpada
Tego sie moÂżna byÂło spodziewaĂŚ.
Z poralu Media 2 :
A do tego dochodzi czwarty- serwis Pulsu.
Co do WiadomoÂści - program tak upolityczniony (wie o tym kaÂżde dziecko)
i z takimi prezenterami, mo¿e tylko utrzymaÌ ( miejmy nadzieje ¿e nie) swoj¹ ogl¹dalnoœÌ.
Szefowie 1 chyba juÂż czujÂą " naplecaCh oddech FaktĂłw" !!!
Z poralu Media 2 :
Zapowiada siê kolejna bitwa najwa¿niejszych dzienników TVN-u TVP i Polsatu.Okazuje siê, ¿e nie tylko "Fakty" TVN-u i "Wydarzenia" Polsatu szykuj¹ jesienne zmiany w swoich programach informacyjnych. Tak¿e powa¿nie zmieni siê g³ówny serwis informacyjny telewizyjnej Jedynki. Programy, podobnie jak w "Faktach", poprowadz¹ pary.
Z informacji Rzeczpospolitej wynika, Âże na poczÂątku paÂździernika majÂą nastÂąpiĂŚ zmiany w "WiadomoÂściach" TVP1. WystrĂłj studia ma byĂŚ bardziej dynamiczny, wiĂŞcej emisji programu spoza warszawskiego studiaoraz z zagranicy.
Du¿¹ zmian¹ maj¹ byÌ pary prowadz¹cych, podobnie jak w "Faktach" TVN. Pierwsza para "Wiadomoœci" to Dorota Wysocka oraz Jaros³aw Kulczycki, który ma wróciÌ do TVP z Polsatu. Druga - Ma³gorzata Wyszyùska oraz Piotr Œwi¹c
A do tego dochodzi czwarty- serwis Pulsu.
Co do WiadomoÂści - program tak upolityczniony (wie o tym kaÂżde dziecko)
i z takimi prezenterami, mo¿e tylko utrzymaÌ ( miejmy nadzieje ¿e nie) swoj¹ ogl¹dalnoœÌ.
Szefowie 1 chyba juÂż czujÂą " naplecaCh oddech FaktĂłw" !!!
NOWA ERA W TVN
Plagiat? :? "WiadomoÂści" przecieÂż byÂły juÂż kiedyÂś prowadzone w parach...kamiiloo pisze:no bardzo Âładny plagiaat
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
Inne telewizje wzorujÂą siĂŞ i to bardzo w TVNie. Fakty w parach - to i WiadomoÂści. Ale to jest trochĂŞ wkurzajÂące, Âże pomysÂły TVN sÂą od razu kopiowane!! 
Czy polskie telewizje nie mog¹ wymyœleÌ czegoœ swojego??? Musz¹ kopiowaÌ TVN? No mo¿e wzorowaÌ siê na TVNie i iœÌ jego torem. Wymyœleli by coœ swojego!!!!!!

Czy polskie telewizje nie mog¹ wymyœleÌ czegoœ swojego??? Musz¹ kopiowaÌ TVN? No mo¿e wzorowaÌ siê na TVNie i iœÌ jego torem. Wymyœleli by coœ swojego!!!!!!
"WystrĂłj studia ma byĂŚ bardziej dynamiczny" - dynamiczny? W TVP? :devil: :devil: Dobry Âżart.
No có¿ nie dziwi mi to, ¿e inne stacje wprowadzaj¹ do swoich dzienników podobne zmiany jak TVN (który robi to pierwszy). Przyk³ad: tak kiedyœ by³o z œródszpanem - w "Faktach" siê pojawi³ to u innych te¿...

No wÂłaÂśnie - KIEDYÂŚ. I co teraz nagle od tak sobie TVP przywraca takÂą formĂŞ? :? I to po tym jak TVN to zrobi.POpieram pisze:"WiadomoÂści" przecieÂż byÂły juÂż kiedyÂś prowadzone w parach...