Moderator: Łukasz
Znam z widzenia tê Katarzynê Werner. Musia³a przejœÌ do centrali stosunkowo niedawno. Nie pamiêtam ju¿ jej relacji ze Œmi³owa (ta sprawa bardziej mi siê kojarzy z Tomaszem Czeczótk¹ i programem "Na ¿ywo".). Pamiêtam j¹ jednak z relacji jakiœ rozmów ministra zdrowia i premiera z lekarzami. Nadawa³a kilka korespondencji, tak¿e po³¹czonych z wywiadami. By³a te¿ trasmitowana konfernecja prasowa przez TVP3, dorwa³a siê do g³osu i zb³¹Ÿni³a siê mówi¹c minister Jerzy Janik (wtedy zdaje siê mia³a byÌ zmiana na tym stanowisku).doktorfaustus1 pisze: Dzisiaj po raz pierwszy w skrócie Wiadomoœci pojawi³a siê Katarzyna Werner. W redakcji pojawi³a siê kilka miesiêcy temu, wczeœniej pracowa³a w poznaùskim oddziale TVP - relacjonowa³a min sprawê Poznaùskich S³owików i Wojciecha K. oraz zatrzymanie ekipy TVP przez senatora Stok³osê. Do Wiadomoœci sproawdzi³¹ j¹ poprzednia szefoa redakcji Lena Bretes. K.
Tak, Pieùkowska bardzo mocno siê trzyma. W ubieg³ym tygodniu, az cztery du¿yry i nowy tydzieù równie¿ rozpoczê³adoktorfaustus1 pisze:Ale w TVP jeszcze niczego nie widaÌ. Owszem w bulwarowej prasie pojawia³y siê jakieœ spekulacje - jedna nakrêca³a drug¹, a tymczasem J. Pieùkowsak - widzê - czuje siê tam dobrze, podobnie D. Holecka. W skrótach o 10.00 widaÌ kolegium redakcyjne i gestykuluj¹c¹ Pieùkowsk¹, czasami tylko zza monitorów wystaje czêœÌ D. Warakomskiej.
RzeczywiÂście coÂś siĂŞ ÂświĂŞci. Ja oglÂądaÂłem tylko wiadomoÂści o 15.00. O tym, Âże sÂą ze studia Kuriera wiedziaÂłem juÂż przed emicjÂą, bo tuÂż po odliczaniu zegara, a jeszcze przed czoÂłowkÂą pokazali CzekajÂącÂą na wejÂście na wizjĂŞ DanutĂŞ. Potem problemy z wystartowaniem czoÂłowki, przewijanie na antenie i plansza kontrolna. No ale jakoÂś wystartowali.doktorfaustus1 pisze:Czy dzisiejszego wieczora WiadomoÂści TVP1 wystartujÂą z nowego, wÂłaÂściwego juÂż studia?
OglÂądaÂłem dzisiaj WiadomoÂści o 12.00, nastĂŞpnie skrĂłty o 13.20 oraz 14.25 i za kaÂżdym razem w newsroomie byÂło bardzo maÂło osĂłb - mniej niÂż zazwyczaj o tej porze (przynajmniej takie odniosÂłem wraÂżenie). MaÂło tego - dzisiejsze wydanie o 15.00 zostaÂło nadane ze studia ... KURIERA!!!!!!! OczywiÂście w troszeczkĂŞ inny sposĂłb ustawiono prezenterkĂŞ - za plecami miaÂła ekran. Holecka powiedziaÂła tylko, Âże jak widaĂŚ wydanie zostanie nadane z chwilowo wypoÂżyczonego studia. Tyle, nic wiĂŞcej. Na jej ustatch pojawiÂł siĂŞ za to sÂłodki uÂśmiechAle np ÂżegnajÂąc siĂŞ z widzami, nie wspomniaÂła nic o jakieÂś niespodziance etc.
Wiêc sam ju¿ nie wiem co o tym my³œeÌ - czy mieli jak¹œ powa¿n¹ awariê tu¿ przed 15.00 i musieli skorzytaÌ z innego studia, czy mo¿e rzeczywiœcie jest coœ na rzeczy??????![]()
![]()
michal pisze: W poniedzia³ek te¿ widzia³em Wiadomoœci o 15.00 i znowu wpadka Danki przed czo³ówk¹. Zanim zaczêli, s³ychaÌ by³o jej fochê: "nie, tego jest za ma³o!"
Faustus masz racjĂŞA moim zdaniem jest kimÂś wiĂŞcej - kiedyÂś Âświetnie pasowala do serwisu trwajÂącego ok 10 minut, teraz sÂądzĂŞ, Âże radzi sobie rĂłwniez dobrze w czymÂś wiĂŞkszym i bardziej powaÂżnym. WogĂłlĂŞ wyrĂłznia isĂŞ na tle prezenterĂłw z TVP oraz innych stacji - powoli tworzy wÂłasny, niepowtarzalny styl - taki ciepÂły i spokony.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości