[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

We wszystkich telewizjach dy¿ury maj¹ porombane i zawsze trzeba g³êbokich analiz aby to wszystko rozszyfrowaÌ. :twisted: :twisted: :twisted:
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Zobaczymy co przyniesie ten tydzieù. S¹dzê, ¿e na pewno bêd¹ jakieœ zmiany w grafiku - Durczok w czwartki bêdzie zajmowa³ siê Debat¹, wiêc teraz pod jego programy u³o¿¹ harmonogram Wiadomoœci. W Warszawie pojawia siê w poniedzia³ek (jest Forum, wiêc musi byÌ, chyba, ¿e zmieni¹ gospodarza, np na Marka Czy¿a). We wtorki nie ma ¿adnego programu na antenie TVP. W œrody pojawia siê w Wiadomoœciach, w czwartek ma Debatê - s¹dzê, ¿e zamieni¹ sie z Pieùkowsk¹ Dyzurami - on weŸmie wtorek, ona czwartek, a Danusia w pi¹tki i soboty.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Czy dzisiejszego wieczora WiadomoÂści TVP1 wystartujÂą z nowego, wÂłaÂściwego juÂż studia?

OglÂądaÂłem dzisiaj WiadomoÂści o 12.00, nastĂŞpnie skrĂłty o 13.20 oraz 14.25 i za kaÂżdym razem w newsroomie byÂło bardzo maÂło osĂłb - mniej niÂż zazwyczaj o tej porze (przynajmniej takie odniosÂłem wraÂżenie). MaÂło tego - dzisiejsze wydanie o 15.00 zostaÂło nadane ze studia ... KURIERA!!!!!!! OczywiÂście w troszeczkĂŞ inny sposĂłb ustawiono prezenterkĂŞ - za plecami miaÂła ekran. Holecka powiedziaÂła tylko, Âże jak widaĂŚ wydanie zostanie nadane z chwilowo wypoÂżyczonego studia. Tyle, nic wiĂŞcej. Na jej ustatch pojawiÂł siĂŞ za to sÂłodki uÂśmiech :twisted: Ale np ÂżegnajÂąc siĂŞ z widzami, nie wspomniaÂła nic o jakieÂś niespodziance etc.
Wiêc sam ju¿ nie wiem co o tym myœleÌ - czy mieli jak¹œ powa¿n¹ awariê tu¿ przed 15.00 i musieli skorzytaÌ z innego studia, czy mo¿e rzeczywiœcie jest coœ na rzeczy?????? :P :P :P
Ostatnio zmieniony środa 15 wrz 2004, 16:53 przez doktorfaustus1, łącznie zmieniany 1 raz.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Przemek
Bywalec
Bywalec

Post autor: Przemek »

ja teÂż to widziaÂłem!! mam nadzieje ze juz dzis o 19:30 wydtartuje nowe studio WiadomoÂści

PS> Doktorku pamietasz moze bo u mnie przed samymi wiadomosciamia a po zegarze pokazali danusie w studiu a potem przez jakies 5 sae. mieli problemy techniczne??
Żartowałem.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Tak, pod koniec mieli te same problemy - tj w pewnym momencie urwa³a sie czo³ówka, nie dali stopki redakcyjnej z nazwiskiem wydawcy, potem jakieœ zak³ócenia i po kilku sekundach reklamy. Nigdy nie mieli takiej wpadki - przynajmniej ja nic takiego nie widzia³em. Wiadomoœci nadawane s¹ na ¿ywo z Pl. Powstaùców, reszta programu z Woronicza 17, ale do tej pory zmiana sygna³u i ³¹czy nie przebiega³a tak drastycznie :lol: :lol: :lol:
michal
Bywalec
Bywalec

Post autor: michal »

doktorfaustus1 pisze: Dzisiaj po raz pierwszy w skrócie Wiadomoœci pojawi³a siê Katarzyna Werner. W redakcji pojawi³a siê kilka miesiêcy temu, wczeœniej pracowa³a w poznaùskim oddziale TVP - relacjonowa³a min sprawê Poznaùskich S³owików i Wojciecha K. oraz zatrzymanie ekipy TVP przez senatora Stok³osê. Do Wiadomoœci sproawdzi³¹ j¹ poprzednia szefoa redakcji Lena Bretes. K.
Znam z widzenia tê Katarzynê Werner. Musia³a przejœÌ do centrali stosunkowo niedawno. Nie pamiêtam ju¿ jej relacji ze Œmi³owa (ta sprawa bardziej mi siê kojarzy z Tomaszem Czeczótk¹ i programem "Na ¿ywo".). Pamiêtam j¹ jednak z relacji jakiœ rozmów ministra zdrowia i premiera z lekarzami. Nadawa³a kilka korespondencji, tak¿e po³¹czonych z wywiadami. By³a te¿ trasmitowana konfernecja prasowa przez TVP3, dorwa³a siê do g³osu i zb³¹Ÿni³a siê mówi¹c minister Jerzy Janik (wtedy zdaje siê mia³a byÌ zmiana na tym stanowisku).
doktorfaustus1 pisze:Ale w TVP jeszcze niczego nie widaÌ. Owszem w bulwarowej prasie pojawia³y siê jakieœ spekulacje - jedna nakrêca³a drug¹, a tymczasem J. Pieùkowsak - widzê - czuje siê tam dobrze, podobnie D. Holecka. W skrótach o 10.00 widaÌ kolegium redakcyjne i gestykuluj¹c¹ Pieùkowsk¹, czasami tylko zza monitorów wystaje czêœÌ D. Warakomskiej.
Tak, PieĂąkowska bardzo mocno siĂŞ trzyma. W ubiegÂłym tygodniu, az cztery duÂżyry i nowy tydzieĂą rĂłwnieÂż rozpoczĂŞÂła :D Niestety przez te spekulacje prasy za kaÂżdym razem mam przeczucie, Âże mogĂŞ jÂą widzieĂŚ w tej roli po raz ostatni.

Chyba Michos coœ mówi³ o tym, ¿e przesuniêcie Anity Werner to jak dla fanów Wiadomoœci zes³anie Pieùkowskiej na przedpo³udnie. To by³by totalny skandal. Nigdy w tej roli nie wystêpowa³a. Rzadko zreszt¹ by³o tak, ¿e prezenter g³ównego prowadzi³ te¿ wczeœniejsze. Tak by³o tylko z Jeneralskim na pocz¹tku przygody z g³ównym oraz z Prokopiuk w pierwszym miesi¹cu zanim przerzucono j¹ na dobrze do wczeœniejszych z powodu miernotyzmu. No i teraz ³¹czy te¿ te dy¿ury Holecka, która w Wiadomoœciach G³ównych wg mnie ci¹gle jest przypadkiem albo ¿e j¹ lubi¹ widzowie.
doktorfaustus1 pisze:Czy dzisiejszego wieczora WiadomoÂści TVP1 wystartujÂą z nowego, wÂłaÂściwego juÂż studia?

OglÂądaÂłem dzisiaj WiadomoÂści o 12.00, nastĂŞpnie skrĂłty o 13.20 oraz 14.25 i za kaÂżdym razem w newsroomie byÂło bardzo maÂło osĂłb - mniej niÂż zazwyczaj o tej porze (przynajmniej takie odniosÂłem wraÂżenie). MaÂło tego - dzisiejsze wydanie o 15.00 zostaÂło nadane ze studia ... KURIERA!!!!!!! OczywiÂście w troszeczkĂŞ inny sposĂłb ustawiono prezenterkĂŞ - za plecami miaÂła ekran. Holecka powiedziaÂła tylko, Âże jak widaĂŚ wydanie zostanie nadane z chwilowo wypoÂżyczonego studia. Tyle, nic wiĂŞcej. Na jej ustatch pojawiÂł siĂŞ za to sÂłodki uÂśmiech :twisted: Ale np ÂżegnajÂąc siĂŞ z widzami, nie wspomniaÂła nic o jakieÂś niespodziance etc.
Wiêc sam ju¿ nie wiem co o tym my³œeÌ - czy mieli jak¹œ powa¿n¹ awariê tu¿ przed 15.00 i musieli skorzytaÌ z innego studia, czy mo¿e rzeczywiœcie jest coœ na rzeczy?????? :P :P :P
RzeczywiÂście coÂś siĂŞ ÂświĂŞci. Ja oglÂądaÂłem tylko wiadomoÂści o 15.00. O tym, Âże sÂą ze studia Kuriera wiedziaÂłem juÂż przed emicjÂą, bo tuÂż po odliczaniu zegara, a jeszcze przed czoÂłowkÂą pokazali CzekajÂącÂą na wejÂście na wizjĂŞ DanutĂŞ. Potem problemy z wystartowaniem czoÂłowki, przewijanie na antenie i plansza kontrolna. No ale jakoÂś wystartowali.
Patrzê potem na nasz w¹tek i nic na ten temat, wiêc pomyœla³em, ¿e tylko o 15.00 w ten sposób emitowali. Dziwi³em siê, ¿e nikt nie pisze. No ale w koùcu póŸniej napisa³eœ :).

Wydaje mi siĂŞ, Âże nowe studio dziÂś wieczorem. MoÂże w Teleexpressie coÂś powiedzÂą... JeÂśli awaria to czemu takie pustki we wczeÂśniejszych wydaniach? KiedyÂś byÂła awaria prÂądu przed Teleexpressem i wydanie Adriana Niecko przeprowadziÂła ze studia Ăłwczesnego Juniora. MoÂże teÂż prÂąd siadÂł? Ale wtedy powiedziaÂłaby dlaczego, a nie tylko Âże na krĂłtko tymczasowe studio. A w ogĂłle co ma studio wspĂłlnego z newsroomem? MoÂże wiercÂą :) Same zagadki.

W poniedzia³ek te¿ widzia³em Wiadomoœci o 15.00 i znowu wpadka Danki przed czo³ówk¹. Zanim zaczêli, s³ychaÌ by³o jej fochê: "nie, tego jest za ma³o!"
Świeże pomidory! Prosto z krzaka!
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

K. Werner po raz pierwszy pojawi³a siê na antenie ogólnoplskiej w styczniu 2004 r. - relacjonowa³a wówczas na ¿ywo dyskusjê ministra zdrowia z Porozumieniem Zielonogórskim, skupiaj¹cym czêœÌ lekarzy rodzinnych. Ju¿ wówczas zwróci³a moja uwagê - owszem mia³a kilka wpadek, ale kto ich nie ma? Poza tym ciep³y g³os, dobrze wygl¹da i jest wysoka. Potem by³ Œmi³ów i proces Wojciecha K. Z pocz¹tkiem maja na sta³ê pojawi³a siê w redakcji Wiadomoœci.

Nie s¹dzê, aby mieli jakiœ problem z pr¹dem - Kurier, Wiadomoœci, Panorama oraz Teleexores nadawane s¹ z tego samego miejsca. Teleexpres junior szed³ z Woronicza. Zreszt¹ oni s¹ przygotowani teraz na takie wypadki - wyobra¿asz sobiê, ¿e nagle w po³owie g³ównego wydania Wiadomoœci nie ma pr¹du i studio przestaje pracowaÌ? :lol: :lol: Na pewno maj¹ tam jakieœ specjalne generatory i akumlatory - podobnie inne stacje. Przeczyta³em gdzieœ informacjê, ¿e centrala TVP jednego dnia zu¿ywa tyle pr¹du ile blisko 50 tysiêczne miasto dziennie.
W sprawie studia wszytko siĂŞ wyjaÂśni dzisiaj o 19.30.

michal pisze: W poniedzia³ek te¿ widzia³em Wiadomoœci o 15.00 i znowu wpadka Danki przed czo³ówk¹. Zanim zaczêli, s³ychaÌ by³o jej fochê: "nie, tego jest za ma³o!"

:lol: Tak, widzia³em (a raczej s³ysza³em) to! Innym razem s³ychac by³o g³os operatora, mówi¹cego tu¿ przed 19.30: "JOLA POWIEDZ COŒ" - i zaraz posz³a czo³ówka :P

Pamiêtam równie¿, jak kiedyœ podczas prezentowania najwa¿niejszych tematów dnia J. Pieùkowska nagle ca³kowicie straci³a g³os - z ledwoœci¹ przeczyta³¹ pierwsz¹ zapowiedŸ - oczywiœcie przeprosi³a. W trakcie materia³u otrzyma³a pewnie jak¹œ pomoc - ale wyraŸnie by³o s³ychaÌ chrypê, kolejnego dnia by³o ju¿ zastêpstwo. :P

PS tylko wydanie o 15.00 nadano ze studia Kuriera.
Warakomska mówi³a, ¿e program bêdzie nadawany z newsrooma po³¹czonego ze studiem - mo¿e wyburzali jak¹œ œcianê? Ale z drugiej strony czy nie mo¿na zrobiÌ tego w sobotê po 20.00 wszak kolejne Wiadomoœci dopiero kolejnego dnia o 13.00
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

A ja tak czekaÂłem!!!!!!!!!! :P :P :P :P ChociaÂż z drugiej strony powinienem domyÂśliĂŚ siĂŞ, Âże dzisiaj nie bĂŞdzie premiery studia - Âśrodek tygodnia to niezbyt dobra pora.
Ale w takim razie nie rozwiÂązanym pozostaje pytanie dlaczego o 15.00 WiadomoÂści nadano ze studia Kuriera?
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Fajny materia³ na koùcu dzisiaj puœcili. Otó¿ okazuje siê, ¿e w Rosji wci¹¿ du¿¹ popularnoœci¹ ciesz¹ siê dawni przywódcy i dzia³acze ZSRR, jak choÌby s³ynny F. Dzier¿yùski. A ja myœ³a³em, ¿e tylko w Polsce obywaltele têskni¹ za minonymi latami i E. Gierkiem.

PS i D. Holecka teÂż dzisiaj dobrze wypadÂła - z wydania na wydanie idzie jej coraz lepiej, przeksztaÂłca siĂŞ w swego rodzaju anchorwomen :P
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

BoÂże doktorku przesadzasz z tym anchorwomen. Dla mnie ona jest obojĂŞtna a prezenterkÂą jest przeciĂŞtnÂą.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

A moim zdaniem jest kimÂś wiĂŞcej - kiedyÂś Âświetnie pasowala do serwisu trwajÂącego ok 10 minut, teraz sÂądzĂŞ, Âże radzi sobie rĂłwniez dobrze w czymÂś wiĂŞkszym i bardziej powaÂżnym. WogĂłlĂŞ wyrĂłznia isĂŞ na tle prezenterĂłw z TVP oraz innych stacji - powoli tworzy wÂłasny, niepowtarzalny styl - taki ciepÂły i spokony. W sam raz na piÂątek i sobotĂŞ. Podobny byÂł Jeneralski, ktĂłry nie pozwaÂł jak Kajdanowicz czy Gawryluk tylko byÂł sobÂą - z pomyÂłek i przejĂŞzyczeĂą nie robiÂł dramatĂłw. MaÂło tego - potrafiÂł siĂŞ z nich ÂśmiaĂŚ.
A. Werner miaÂła inny styl, ale przecieÂż ja nie porĂłwnujĂŞ obu paĂą. MoÂżna stworzyĂŚ wÂłasny, bardzo dobry wizerunek i wcale nie musi byĂŚ wzorowany na A.W.
michal
Bywalec
Bywalec

Post autor: michal »

Nie ogl¹da³em dzisiaj koùcówki Wiadomoœci i tego reporta¿u o ZSRR, poniewa¿ prze³¹czy³em na "Uwagê". Generalnie tego programu nie ogl¹dam, ale dziœ akurat by³y dalsze losy pani Marysi (bohaterki Pod Napiêciem, które ogl¹dam), wiêc tak jakoœ wysz³o. Zaraz zobaczê sobie w wersji elektronicznej :)

A co do Holeckiej to w piÂątkowych WiadomoÂściach wieczornych byÂło tak ciemno, Âże jej wÂłosy siĂŞ z tym mrokiem zlaÂły i tylko jakby jej twarz z niego wystawaÂła. :D

A poni¿ej zdjêcie Jolanty Pieùkowskiej. 16 sierpnia 2001 roku goœciem Wiadomoœci by³ premier Jerzy Buzek. Kiedy obliczono, ¿e bêdzie du¿a dziura bud¿etowa (80 mln) by³y pog³oski, ¿e za³ata siê j¹ ciêciem emerytur i rent, a rz¹d temu nie zaprzecza³. Premier pojawi³ siê, aby za³agodziÌ rosn¹ce oburzenie. TreœÌ wywiadu: http://tvp.pl/View?Cat=119&id=23502

Obrazek

Zastanawia mnie, Âże Jola ma cztery kupki kartek, a nie dwie. Dwie chyba sÂą zwykÂłe do WiadomoÂści (nieprzeczytane i juÂż przeczytane-odÂłoÂżone) i dwie z pytaniami do premiera (jeszcze nie zadane oraz juÂż zadane-odÂłoÂżone).
Świeże pomidory! Prosto z krzaka!
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Pamiêtam to wydanie i ten wywiad - premier Buzek by³ chyba wówczas jeszcze chory i specjalnie wyszed³ ze szpitala. Kolejnego dnia wszyskie media pisa³y, ¿e: "Premier Buzek we wczorajszych Wiadomoœciach zaprzeczy³ jakoby rz¹d...." By³a to nawet dobra reklama. Pó¿niej polsatowskie Informacje te¿ próbowa³y budowaÌ swój wizerunek w taki sposób - po zmianie scenografi (wci¹¿ w blue-box'ie, ale ju¿ z lepsz¹ scenografi¹) zapraszali do swojego studia wszytkich polityków - Millera, Pola etc ale gazety ju¿ nie pisa³y :twisted: :cry:
Bardzo dobre zdjêcie - widaÌ przerwê miêdzy blue- boxem a ekranem projektowym, na której zazwyczaj wyœwietlano wielkie logo Wiadomoœci (s³ynna ju¿ litera W). Tylko podczas wywiadu z premierem i we wrzesniu 2001r zamiast logo by³ podglad na newsroom. kiedy studio startowa³o w 1997r przerwa miêdzy blue -box'em a ekranem wype³niona by³a takimi ukoœnymi napisami "Wiadomoœci" w szarej kolorystyce, któa miejscami przechodzi³a w kolorystykê czo³ówki - tj bardzo du¿o kolorów.

PS ten materiaÂł o pomnikach byÂł naprawdĂŞ dobry - dyskretnie zaatakowali wszytkich zwolennikĂłw stawiania pomnikĂłw wiadomo komu... 8)
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

A moim zdaniem jest kimÂś wiĂŞcej - kiedyÂś Âświetnie pasowala do serwisu trwajÂącego ok 10 minut, teraz sÂądzĂŞ, Âże radzi sobie rĂłwniez dobrze w czymÂś wiĂŞkszym i bardziej powaÂżnym. WogĂłlĂŞ wyrĂłznia isĂŞ na tle prezenterĂłw z TVP oraz innych stacji - powoli tworzy wÂłasny, niepowtarzalny styl - taki ciepÂły i spokony.
Faustus masz racjê :) Michos :twisted: :twisted: wrrr nie masz racji ja wiem ze dla ciebie istnieje tylko Anitka ale s¹ tez inni obie panie maj¹ klasê ale s¹ zupe³nie ró¿ne.tak jak Faustus napisa³ ze z wydania na wydanie jest coraz lepsza chocia¿ dla mnie pomimo niektórych minusów które jej przyzna³am i tak zawsze by³a rewelacyjna , na razie nie mam powodu sadzac jej na "gor¹ce krzes³a" :)(nie ma zreszt¹ miejsca bo na obu rosiad³ siê A*U*T*O*M*A*T :) ) Danuta Holecka ma w sobie jakiœ taki smutek nieokreœlony ale i du¿o ciep³a jest to osoba bardzo stonowana i spokoja w sam raz na 19.30 :) a nie tylko do 10 min serwisów o 12.00.Jak Faustus napisa³ wyrónzia siê na tle innych ale w³asnie tym swoim spokojem a nie zacietrzewieniem i gwiadorowaniem.Jej niby nie ma a jest i za to j¹ szanuje :)ChoÌ chcia³a bym aby pani Danusia czasem zaszcyci³a nas jakimœ komentarzem... albo moze nie bo jak j¹ kedyœ s³ysza³am to gada³a doœ g³upio coœ o "posoczystych mowach" wiêc moze niech emanuje tym swoim spokojem i ciep³em choÌ za to Wiktora raczej nie dostanie

btw. materiaÂł o pomnikach byÂł sooper ;) a co do Danki to miaÂła smiesznÂą fryzurĂŞ :0 wszystkie wÂłosy napuszone i na jednÂą stronĂŞ :)

btw2. a propo WiktorĂłw itp to ostatnio w kabarecie jakimÂś parodiowali tv i prezenterka mĂłwi a w przyszÂłym tygodniu zapraszam na rozdnaie nagrĂłd.Nagrody dostanÂą ci co zawzse tylko w innej kolejnoÂści i to bĂŞdzie niespodzianka :) nic dodaĂŚ nic ujac :)
Android <3
Przemek
Bywalec
Bywalec

Post autor: Przemek »

A macie moÂże jakieÂś inne zdjĂŞcia z rozmĂłw w studio wiadomoÂści??

JA WIEM CZEMU WIADOMO¦CI BY£Y OSTATNO ZE STUDIA KURIERA (CHYBA WE ¦RODE??) ZAPEWNE MIELI KOLEGIUM DZIENNIKARSKIE I NA PEWNO WARKOMSKA TAK WRZESZCZA£A ¯E NAWET S£YCHAÆ J¡ BY£O BEZ MIKROFONU!!!

ps. dziwi mnie jedna rzecz Dlaczego nie stosuje sie w programach informacyjnych takich mikroportĂłw jak w najsÂłabszym ogniwie czy barze??
Żartowałem.
ODPOWIEDZ